ontsteking aan de alvleesklier (cronisch)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Vorige week zijn me met Gina naar de DA geweest omdat ze steeds maar zat te trillen en een paar keer had overgegeven. Verder was ze wel fit, at goed en was helemaal zichzelf. De DA heeft haar toen helemaal nagekeken en niks kunnen vinden.

De dagen erna vond ik Gina achteruit gaan en niet helemaal zichzelf, ze deed afstandelijk naar ons toe en het trillen werd erger. Weer naar de DA geweest en weer niks kunnen vinden. We hebben bloed laten afnemen en daar heb ik net de uitslag van gekregen.

Gina heeft een cronische ontsteking aan de alvleesklier :'( Wat ik er tot zover van begrepen heb is dat ze nu over moet op andere voeding. Ik heb van de DA blikjes meegekregen.

Natuurlijk zit ik nu thuis met allemaal vragen die ik vergeten ben om aan de DA te stellen. Mag ze nog wel gewoon snoepjes hebben? Kluiven op een bot? En wat houdt het allemaal precies in? Zijn er meer dingen waar ik rekening mee moet houden?

Gina voelt zich gelukkig weer een stuk beter nu. Ik geef haar nu drie dagen het voer van de DA en ze trilt niet meer. Heeft ook niet meer overgegeven en is weer helemaal zichzelf. Nu maar hopen dat de pijn wegblijft.

Zijn er hier mensen die hier ervaring mee hebben?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ontsteking aan de alvleesklier (cronisch)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen

honden foto van Eurasier jongen

Wat ik weet is dat bij een onsteking aan de alvleesklier het zaak is om meerder kleine portie per dag te geven zodat de vertering optimaal is.Vette dingen niet gegeven moeten worden.Vaak krijg je van de Da nog enzymen mee om over het voer te strooien.
Als de alvleesklier ontstoken is zijn er problemen met het verteren van voeding,even heel simpel gesteld.Mij lijkt dat als je ook nog iets tussendoor geeft dat dit een aanslag op de pancreas is en lijkt me niet goed.Maar ik heb er zelf geen ervaring mee.
Van het merk Carnibest is er speciaal voer voor de pancreas(kvv) en wat ik meekrijg is dat honden het daar vaak heel goed op doen.Maar het voer van de dierenarts is er ook speciaal voor.
Maar ik raad je aan om absoluut nog eens met de Da te gaan praten en van te voren een briefje mee te nemen met je vragen.
Als je het googled zul je ook best info kunnen vinden.

Sterkte want je weet nu wat er loos is,maar het is nooit leuk om te horen dat je hond een chronische ziekte heeft.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Als je die diagnose krijgt, dan kun je best even googlen om wat meer tips te vinden(zoals Eurasiƫr al zei), en natuurlijk, als je bekomen bent van de diagnose, eens goed aan je da vragen wat en hoe?

Ik zou persoonlijk even je hond goed op dieet laten en over een tijd nog eens bloed laten afnemen.
(dan ben je zeker)

Persoonlijk kan ik je ook niet verder helpen, maar wil je hondje wel beterschap wensen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ontsteking aan de alvleesklier (cronisch)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^