slipketting

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel D&BD&B

honden foto van D&B

Ja bassie daar heb je ergens wel gelijk in.
Maar vaak zijn de mensen die zulke dingen gebruiken ook de mensen die tijdens het wandelen bellen/smssen weet ik veel wat op hun telefoon doen, en alleen kijken wanneer de hond trekt, en dan is het irritant natuurlijk! ;-)

Dit zie ik dagelijks gebeuren op het uitlaatveld.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slipketting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Wat ik typisch vind is dat mensen die een slipketting gebruiken altijd zeggen, ja maar een snoepje voor de neus houden werkt niet.

Wie zegt dat dat je enige 2 opties zijn?

Net als een vriend van mij een halti had gekocht, ik vroeg waarom toen zei hij, ja het is dat of een slipketting.

Waarom? Heb je enig idee hoeveel manieren er zijn om trekken aan de lijn af te leren. Maar eerst moet je kijken naar waarom de hond trekt.
Mijne trok bv. om aan de spanning op haar keel te ontlopen. Zij snapte niet dat door te trekken het alleen maar erger werd.
Bij haar heb ik een tuig om gedaan, en voila, ze trekt niet meer.
Had ik bij haar een slip. omgedaan, dan werd het waarschijnlijk alleen maar erger.

Ik heb dit ook mee gemaakt met een duitse herder, daar werd pakwerk mee gedaan(ja ook meer ipo maar pakwerk was het probleem) En deze hond had en een slipketting, en een prikband en een stroomband om, want anders luisterde hij niet. Het grappige was, met al die dingen om, luisterde hij nog niet.
Toen mocht ik met hem trainen, hij stond zwaar gespannen naast me en ik vond het zielig om naar te kijken dus eigenwijs als ik toen al was, al zijn kettingen af gedaan en de stroomband en gewoon los wat oefeningen gedaan. Zodra al die dingen van zijn nek afkwamen zag je hem ontspannen. En hij was heel goed in zijn werk, het is niet dat het geen geschikte hond was voor de Ipo.
Zijn baasje hebben hem nooit meer zo iets omgedaan, ja alleen de ketting omdat hij een halsband niet verdraagde. Maar nooit meer gebruikt.

honden page profiel Julia En DollarJulia En Dollar

honden foto van Julia En Dollar

Ik zal wel weer iets heel fouts gaan zeggen volgens velen
Maar soms kom je er niet helemaal onderuit om een slipketting te gebruiken Maar als je deze mocht gebruiken doe dit dan wel op de juiste manier eerst al het omdoen van de slipketting is waar de meeste fouten beginnen je hoeft je hondje niet met een nekhernia te corrigeren hoor
En ja sommige stuit ik nu tegen de borst maar ook de dieren bescherming is niet geheel tegen de slipketting mits deze goed wordt gebruikt er er geen andere optie is
zelf ben ik er niet voor maar soms heb je misschien wel eens geen andere optie ik zou zeggen bel eens rond als je er onzeker over bent met bijvoorbeeld de dierenbescherming en laat het eens testen door iemand die honden traint of een gt maar dat je er zeker van bent dat een halsband gewoon echt niet gaat er zijn vele opties voor dat je uberhaupt aan een slipketting begint
groetjes julia

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

dank je sammy en flex en maart voor de uitleg:-) maar dan nog zie ik niet waarom je een slipketting moet gebruiken (ja, het is verplicht bij jou training dus dat even daar gelaten dan) hij zit losser maar ik kan de halsband toch ook losser omdoen? of een tuigje omdoen? ik zie met het zit losser nog steeds het nut van zo'n ding in.

wat bassie zegt is precies wat ik denk overigens.

honden page profiel GeaGea

honden foto van Gea

Wat een mooie, duidelijke, evenwichtige uitleg Bassie!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Floor: Dat zal altijd wel zo blijven denk ik. Ik ben helemaal voor het positief opvoeden en kalmerende signalen werken fantastisch in mijn ogen en bij mijn hond.

Toch kan ik begrijpen dat er in sommige gevallen een slipketting gebruikt wordt. Persoonlijk vind ik ook wel eens dat sommige mensen teveel naar één methode staren en deze bombarderen als de beste, geen andere optie mogenlijk. Terwijl ook deze methode lang niet altijd de beste is.. Ik ben meer een voorstander van de hond als individu te bekijken en te kijken met welke methode je het meeste vooruitgang boekt, desnoods in combinatie.. Al zal ik daar wel een beetje een vreemde in zijn hier op HP.

honden page profiel Amanda *Diablo & LanaAmanda *Diablo & Lana

honden foto van Amanda *Diablo & Lana

In Diablo's geval wordt er ook een slipketting gebruikt .
dat betekend niet dat ik minder van mijn hond hou.
ik ben niet gek op de slipketting en gebruik hem liever ook niet.
echter diablo kan zo enthousiast zijn en stronteigenwijs dat ik bij het begin van de wandeling een slipketting nodig heb, anders trekt hij mijn arm uit de kom.
nu gebruik ik een normale riem en een slip.

in de toekomst hoop ik ook ooit af te zijn van de slip.
btw , geen wondjes of iets anders dergelijks gevonden waarom het vervelend voor hem zou zijn .

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

@sammy&flex
is ook zo, er zullen altijd verdeelde meningen zijn. de mensen die het gebruiken zie ik ook echt niet meteen als dierenbeulen maar ik kan gewoon niet begrijpen dat je een slipketting helemaal positief kan gebruiken. eigenlijk zou ik wel eens zo'n training willen zien want het enige wat ik zie bij honden met slipkettingen om is dat ze enorm lopen te hijgen en trekken en de baas er geërgerd naast loopt, zijn hond bijna de lucht in houdend/tillend.

honden page profiel bassiebassie

@Amanda
En als je nu eens de oorzaak van het trekken aanpakt? Dus je hond zelfbeheersing gaat leren? I.p.v. je alleen maar te richten op het trekken.

honden page profiel Amanda *Diablo & LanaAmanda *Diablo & Lana

honden foto van Amanda *Diablo & Lana

@ Bassie, ik ben hier bij iedere wandeling ook druk mee bezig om zijn focus meer naar mij toe te krijgen.

halters , tuigjes ,stoppen met wandelen , andere kant op lopen, terug naar huis gaan iedere mogelijkheid geprobeerd.
Diablo is ontzettend koppig ,en dat krijg ik er nooit helemaal uit, en zou dit ook niet willen hoor.
hou wel van een eigenwijsje ..

ik ken diablo nog geen 2 jaar hij is nu 4 .
het is al een stuk minder geworden ..n het begin trok hij de hele wandeling ook al was die helemaal uitgetelt.
dus we zijn al een stukje opgeschoten maar ik denk dat ik nog veel geduld moet hebben en diablo moet laten zien dat ik koppiger ben als hem O-)

weet zeker dat dit goed gaat komen en ik ooit met hem zonder slip kan wandelen ..het heeft tijd nodig ..


honden page profiel bassiebassie

@Amanda
Ik kan natuurlijk via internet niet zien hoe dat gaat, maar ik zou je aanraden om het eens door een goede gedragstherapeut te laten bekijken. Als je er al 2 jaar mee bezig bent dan heeft die slipketting dus geen effect en kun je die net zo goed afdoen.

Het idee van de slipketting is namelijk dat je je hond 1, twee, maximaal 3 keer goed corrigeert en dat het daarna niet meer nodig zou moeten zijn. Laat het nog een paar keer duren, maar 2 jaar is echt niet de bedoeling en dan is deze methode dus voor jou hond totaal niet effectief.

honden page profiel Amanda *Diablo & LanaAmanda *Diablo & Lana

honden foto van Amanda *Diablo & Lana

bassie ,
zo gaat het nu ook .
bij de slipketting weet hij nu onderhand niet te trekken ( al gebeurt dit soms weleens ) bij een kleine correctie houdt dus ook op.
bij de normale halsband /of tuigje begint hij te trekken.
nadat hij lekker gerend en gewandeld heeft kan ik met de 'normale'halsband lopen.
ik heb erg veel geduld met hem en ik zie zeker vooruitgang.
diablo trekt niet meer todat hij begint te hijgen en kokhalsen want zo erg was het wel )
en hij trekt al niet meer de gehele wandeling .

ja klopt ik heb ook al eens overwogen om een gedragstherapeut hiervoor in te schakelen. ( het is nogal prijzig voor ons )


honden page profiel bassiebassie

@Amanda
Maar als het al 2 jaar duurt is het echt te lang. Dan kun je echt beter iets anders bedenken. En daarvoor is een gedragstherapeut een goede oplossing. Die kan je dan op weg helpen om het op een andere manier te doen.

Ik zou zelf er meer in zien om het vanuit rust te doen. Dus pas gaan lopen als er rust in de hond is. Maar ik kan je hier vandaan niet een kant en klare oplossing bieden zonder de hond en jou te zien. Daarom is een gedragstherapeut een goede optie.

honden page profiel Tim † Yoran RixtTim † Yoran Rixt

honden foto van Tim † Yoran Rixt

Yoran is een flatcoated retriever van bijna 5 jaar en is een herplaatser, toen wij hem overnamen had hij een prikketting en een slipketting. de reden hiervoor was dat Yoran nogal een eigenwijs karakter had waardoor hij met zijn vrouwtje ging wandelen ipv zij met hem. in het begin hebben we dit zo gehouden maar langzamerhand gebruiken we allebei niet meer. :-D

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

ik vind het gewoon zo
je zou zon ding toch ook nooit van zn leven bij je kind om de nek hangen
waarom dan wel bij je hond?
ja tuurlijk werkt het!
ik zou ook niet trekken als ik opgehangen werd aan een ijzeren ketting!
als je me heel hard met een stok op mn hoofd zou slaan, zou ik ook vast en zeker goed naar je luisteren, maar dat doe je toch ook niet?

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

we mogen blij zijn dat honden zoveel pikken van ons mensen,
als iemand mij toch een slipketting aan deej zou ik echt heeeeel moeilijk gaan doen hor
sorry ik wil niemand voor de kop stoten ieder doet zn eigen ding, maar ik vind het een regelrecht martelwerktuig niks meer of minder

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

boedha trekt ook wel eens hoor wat ik dan doe ik neem speelgoed mee want snoepjes werkt ook niet bij boedha
hij loopt (bijna) altijd aan de flexi met zn k-9 tuig en iedereen zeg je móét die hond echt een slipketting aandoen want die trekt hard maar ik vertik het want als ik speelgoed bij me heb trekt ie helemaal niet dan wil die alleen maar met míj spelen dan heeft ie zelfs geen intresse in andere hondjes

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Een flexi lijn leert juist trekken aan, omdat deze altijd gespannen staat.

Wil je trekken afleren, geen flexi gebruiken.

Ook moeten mensen beseffen dat veel methodes op langer termijn werken, dus je moet het wat langer volhouden in het begin, maar je hebt er de rest van je leven plezier van.

Terwijl bv de slipketting op korte termijn werkt.
Jij geeft een correctie, de hond trekt niet meer voor 2 minuten en begint weer, jij trekt weer en voila zo blijf je gaan.
Of zoals meer hier aangeven, slipketting gaat af(dreiging dus weg) en ja hoor daar trekt de hond weer.

Ik zou dus mooi kiezen voor iets waar ik iets meer tijd in moet stoppen en dat voorgoed werkt, dan iets wat kort werkt en ik mijn leven lang moet blijven doen.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Daar ben ik het niet mee eens Gerdine, ik loop of met de flexi,of los. Ik heb geen problemen met trekken. De combinatie flexi en slip is uiteraard helemaal fout.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" ja das waar maar de honden school zegt dat het toch hun eigen schuld is als ze er van hoesten omdat ze trekken hier ben ik ook niet mme akkoord wil het graag zeggen maar weet niet goed hoe :'(
wat ik echt super erg vind is als je zo soms honden ziet die aan het knorren zijn of vieze geluiden maken heeft dit ook te maken met de slipketting? ik denk alltijd van wel :'( "


Dat hoeft niet zo te zijn. De mijne heeft een jaar lang een slipketting om gehad, ik ben begonnen met een slipketting, op aanraden van de hondenschool, en ik moet eerlijk zijn, het hielp goed. Mijn hond is sterk, en hij trok hard, maar hij sprong ook naar auto's op de dijk. Gevaarlijk dus, dus met die ketting had ik 'm beter onder controle.
Maar hij begon steeds beter te lopen, en ik wilde een halsband om doen, maar mijn hond vond dat niks. Steeds maar krabben, schudden met zijn kop. Dus we hebben de ketting omgelaten.
Sinds een paar weken heeft hij een halsband, langzaam aan laten wennen, en hij vind het nog steeds niet geweldig, hoor.
Maar slipketting heeft zo'n negatief imago, dat mensen dachten dat hij heel gevaarlijk was ;-)

Wat betreft het vieze geluiden maken. Onze hond maakt viezere geluiden met een halsband. Als hij bijvoorbeeld een bekende ziet, dan wil hij daar op af, helemaal enthousiast.
Met de slipketting stopt hij op tijd, maar met de halsband trekt hij maar door, en hoest dan de longen uit zijn lijf.
Ik heb niets tegen een slipketting, mits je hem op de goede manier gebruikt. Maar vaak weten mensen niet eens dat de ketting anders om moet, als de hond rechts loopt, i.p.v. links, en dan vraag ik me af, waarom je zo'n ding omdoet, als je je er niet een beetje in verdiept hebt.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

" Daar ben ik het niet mee eens Gerdine, ik loop of met de flexi,of los. Ik heb geen problemen met trekken. De combinatie flexi en slip is uiteraard helemaal fout. "


En als je nu eens een vaste lijn gebruikt in plaats van een flexi?

Dan kan jij me niet vertellen dat je honden een slappe lijn houden. Trekken misschien niet, maar zeker wel het einde van de lijn opzoeken.. Want dit zijn ze immers gewent, ze trekken aan de flexi om hem langer te krijgen.. Jou honden trekken dus wel degelijk..

En ja flexi en slip is vragen om problemen, hiermee kan je de hond z'n nek breken!

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

echt wat een onzin weer. slip dit slip dat als je weet hoe je hem moet gebruiken is er niks slechts aan. ga maar eens om je heen kijken bij jezelf in de buurt hoe mensen staan te rukken en trekken aan de riem met gewone halsband of halti of gl brengt meer schade toe dan wanneer een slip ketting goed gebruikt wordt. als je hem goed gebruikt namelijk hoef je dus zo goed als geen correcties te geven.

en dan zeggen van je moet het eens bij je zelf proberen dat is dus helemaal onzin he. een mens is een mens en een hond een hond. kan je niet met elkaar vergelijken. een hond is in verhouding veel sterker,sneller dan een mens of te wel wat jij eventueel zou voelen zegt niks over wat de hond er van voelt.

ff voor de duidelijkheid gebruik zelf geen slip kan er gewoon niet tegen die onzin die hier verteld wordt

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

zie dat topic voor de halti maar eens.

enige reactie als je hem goed gebruikt geen probleem. dat geld dus voor een slipketting ook ;-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

" zie dat topic voor de halti maar eens.

enige reactie als je hem goed gebruikt geen probleem. dat geld dus voor een slipketting ook ;-) "


Daar ben ik het zeker niet mee eens. Ik ben ook tegen de halti of elke andere hulpmiddel met uitzondering van een riem, halsband of tuigje.

Een slip, halti, gentle leader en anti trektuigjes kunnen ook schade aan doen als je hem wel goed gebruikt.

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

"

En als je nu eens een vaste lijn gebruikt in plaats van een flexi?

Dan kan jij me niet vertellen dat je honden een slappe lijn houden. Trekken misschien niet, maar zeker wel het einde van de lijn opzoeken.. Want dit zijn ze immers gewent, ze trekken aan de flexi om hem langer te krijgen.. Jou honden trekken dus wel degelijk..

En ja flexi en slip is vragen om problemen, hiermee kan je de hond z'n nek breken! "



met een normale riem en halsband ook als je maar hard genoeg trekt. vind dit wel een beetje overdreven hoor

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

" Een flexi lijn leert juist trekken aan, omdat deze altijd gespannen staat.

Wil je trekken afleren, geen flexi gebruiken.

Ook moeten mensen beseffen dat veel methodes op langer termijn werken, dus je moet het wat langer volhouden in het begin, maar je hebt er de rest van je leven plezier van.

Terwijl bv de slipketting op korte termijn werkt.
Jij geeft een correctie, de hond trekt niet meer voor 2 minuten en begint weer, jij trekt weer en voila zo blijf je gaan.
Of zoals meer hier aangeven, slipketting gaat af(dreiging dus weg) en ja hoor daar trekt de hond weer.

Ik zou dus mooi kiezen voor iets waar ik iets meer tijd in moet stoppen en dat voorgoed werkt, dan iets wat kort werkt en ik mijn leven lang moet blijven doen. "


Ik vraag me af, of de hond ook merkt, dat die flexi gespannen staat. Die dingen lopen zo licht, dat hij volgens mij niet eens druk voelt, als hij uitrolt.
Die van mij zoekt met een flexi niet het eind van de lijn op hoor. Hij weet trouwens wel precies waar hij zit, dat eind, want soms rent hij me voorbij, aan de flexi, en dan precies op het goede moment stopt hij, net voor die 8 mtr. Overigens gebruik ik hem alleen als hij niet los kan, maar wel ff wat bewegingsvrijheid nodig heeft.

Ik heb in het begin een slipketting gehad, voor het trekken, en doorgetraind voor de aandacht. Nu loopt hij netjes naast me, met gewone band.
Ik kon gewoon niet zonder slipketting, want dan was hij zo wild en lomp, dat hij zo onder een auto liep.
Met die slipketting was hij in het gareel.
Misschien vinden sommigen het zielig, om hem te gebruiken, maar Bruce tegen de voorkant van een bus, was nog veel zieliger geweest ;-)

honden page profiel MackMack

honden foto van Mack

Ik zal verder niet inhoudelijk reageren, maar ik ben het volledig met Sammy en Flex eens.

Overigens zie je het gebruik van slipkettingen bij sommige rassen veel meer dan bij andere rassen, en dat is niet voor niks.

Waar ik me meer zorgen over maak is het napapagaaien van elkaar, wat velen hier doen.

Lezen een keer een artikeltje van een of andere, op dit moment, populaire honden goeroe en denken de wijsheid in pacht te hebben.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

inderdaad... ik vind het ook maar een zinloze discussie...

Beetje overtrokken allemaal... en JA... ik gebruik wel een slip bij onze meid.. We gebruiken hem niet op een foute manier... de riem hangt altijd slap... dus zie er geen problemen in... en heb die bij haar ook nooit ervaren van de slipketting.. we gebruiken hem al 14,5 jaar dus..

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

"
Waar ik me meer zorgen over maak is het napapagaaien van elkaar, wat velen hier doen.

Lezen een keer een artikeltje van een of andere, op dit moment, populaire honden goeroe en denken de wijsheid in pacht te hebben. "


Juist..! Volledig mee eens..! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slipketting" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 8 12 3 4 5 67 8
Volgende forumvraag: Meet Kiwi
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^