een bench??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Ik heb me HEEL lang ingehouden, maar nu MOET ik het toch echt even zeggen!!

Een bench, die hebben wij niet. Daar hebben we voor gekozen. Niet omdat we het zielig of abnormaal vinden, nee. Hier hebben wij bewust voor gekozen omdat we het wilden proberen.

Ik zeg soms wel eens als iemand met een bench probleem zit, dat ze dan eens een keer kunnen proberen zonder bench. Hier word ik altijd op aangevallen en het word gelijk naar beneden gedrukt.

Ik ben niet anti-bench, ik geef dit advies alleen omdat wij een goede ervaring ermee hebben. Wij hebben wel een bench. Hier slaapt hij met gemak in, maar de mand vind hij het fijnste. Als we op visite gaan, hop, de bench mee en Pépé gaat daar in de bench, meestal alleen in de avond en nacht. Ik ben er dan ook voor om er altijd eentje te hebben.

De bench KAN een hulpmiddel zijn met zindelijkheid, voor slopers is het een ontzettend goede hulp. Daarom ben ik wel blij dat ze er wel zijn!

Het enige wat ik vind is: Denk niet bij een pup in huis halen meteen aan een bench. Zoals IEDEREEN doet. Een bench is heus geen must hoor! Probeer het eerst eens zonder. Als dit goed gaat, zorg dan dat je wel zo af en toe traint zodat ze er bijv. bij de DA wel in kunnen. Gaat los niet goed?? Probeer het nog een keer zonder. Probeer om de hond terug te brengen als hij/zij uit de mand gaat. Gaat het nog niet goed en blijft het slopen maar?? Dan is de bench een geweldig hulpmiddel!!

Netzoals dat de bench een goed middel is, als er jonge kinderen in huis rondlopen. Deze kunnen dan beter snappen dat het van de hond is, en ze kunnen niet de hele tijd dollen met de hond.

Dus samengevat:
Bench?? Geweldig ding!
MAAR, als je een pup neemt. Probeer het eerst eens zonder en als het slopen geblazen is, kan je natuurlijk altijd nog naar de bench pakken! :-D

Met rust is het ook niet het grootste probleem. Wij ruimden al zijn speeltjes op en negeerden hem. Hierdoor ging hij slapen.


O! En zindelijk maken?? Gewoon in de nacht er uit en even volhouden. Na een week was Pépé 's nachts zindelijk (we stonden nog wel op) en na twee weken helemaal, op een paar kleine ongelukjes na dan. Natuurlijk verschilt dit per hond!

En het is niet waar dat een pup nooit zijn nest zal bevuilen. In een bench zal dit ook echt wel voorkomen!



Dus, bench?? Prima! Geweldig!! Maar probeer het eerst eens zonder!








xx Hannah :-D


ps: Begrijp me aub niet verkeerd!! Ik zeg NIET dat een bench een slecht ding is. Ik zeg alleen maar, dat er bijna geen mensen meer zijn, die het niet willen proberen zonder, omdat er altijd wel word gezegd, dat een bench moet!!


xx :-D :-D :-D :-D :-) ;-)


Sorry, maar ik had er toch een klein beetje genoeg van, dat ik altijd word aangevallen, op het feit dat ik zeg, dat het ook zonder kan! O-)





xx

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een bench??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

het valt mij wel op dat er opvallend veel ^topics over benches geopend worden nu...

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" het valt mij wel op dat er opvallend veel ^topics over benches geopend worden nu... "


Ja, sorry, maar daardoor juist, kwam het even in mij naar boven. Maar wat is je mening er nu van?? Heb ik gelijk, of totaal niet?? En waarom dan??



xx Hannah ;-)

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Het maakt me niet uit of je nou wel of juist niet een bench gebruikt. Bedoel jij bepaalt hoe je je hond opvoedt, niet ik! :-D . Een bench is niet slecht nee, maar je kan prima een hond opvoeden zonder bench.

Maar iedereen voedt zijn hond anders op. Als het maar een goede sociale hond wordt, is het toch helemaal oké?

Al die discussie's over een bench snap ik niet. Wat maakt het nou uit of je een bench gebruikt? Of juist niet. Je kan er tegen zijn, prima, accepteer ik. Je kan er voor zijn, ook prima, accepteer ik ook. Het maakt mij niet uit hoe jij je pup opvoedt. ;-)

En ik vind dat jij het goed uit gelegd hebt Hannah!

En zo denk ik erover! :-D ^

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Ik ben het ook met jou eens Soof ;-)

Ik erger mij er echt mateloos aan dat ik echt aangevallen word op het moment dat ik zeg: Probeer eens zonder ;-)



xx Hannah

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Haha!
Stel jij voedt je hond op ZONDER bench, en ik met.
We gaan een keer wandelen, en ze luisteren perfect, zijn zindelijk. Niet bang, kortom: Ze zijn compleet het zelfde qua gedrag en opvoeding. Wat maakt het dan uit of je het mét bench gedaan hebt of zónder??

Haha :-D

Iedereen doet het op zijn manier, prima toch? :-D

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Maar, vertel nu eens WAAROM jij die bench hebt aangeschaft?? En niet zonder hebt geprobeerd?? :-D ik ben nieuwsgierig!!!


xx Hannah

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Wij hebben hem niet aangeschaft, we hebben hem gekregen. En we vonden het wel handig, omdat een best groot huis hebben met draden en elektrische dingen, en we wilden niet dat hij s'nachts gingen wandelen!

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Ow én omdat hij in zijn bench niet plaste of poepte en ergens anders wel! Hij was een keer ontsnapt uit de bench. Hele huis voor plasjes en drollen... O-)

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Als het goed is slaapt een hond dan O-) dat bedoel ik dus eigenlijk. Mensen zijn er bang voor, en proberen het dus niet O-) begrijp me niet verkeerd. Maar zo gaat het gewoon altijd!! :'(




xx

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Het is ook een stukje bescherming van de hond, zeker in de sloopfase. Ik laat hem liever in de bench slapen (waar hij met plezier in gaat) dan dat ik s morgens een doodzieke hond aantref omdat hij iets waarvan je niet zou verwachten dat je het opeten het toch doen.
Ook wilde ik een plekje waar hij kon slapen zonder dat de katten hem in hun nachtelijke speelbuien lastig zouden vallen.

Waarom is een bench juist in het begin zo prettig ?
Een pup wordt uit zijn nest gehaald, bij al zijn broertjes en zusjes vandaan. Vaak slapen ze daar niet los in huis maar in een afgezet deel of in de werpkist waar ze in kunnen lopen. Dat is hun veilige plekje, hun holletje.
Om ze dan in 1 keer in een groot leeg stil huis te zetten de eerste nacht ? Vind ik niet zo hele geleidelijke overgang.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Is een bench volgens jou schadelijk ?
Is een hond minder gelukkig ?

Zeg het eens...Waarom zo graag zonder bench ?

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Hier 3 honden zonder bench ;-)

En ook de volgende pup zal zonder bench opgroeien
tja..het heeft een bankstel gekost...
maar maanden, misschien zelfs jaren een groot ijzer ding in huis zagen we niet zitten

verder een kwestie van kabels goed weg werken..spullen opruimen..beginnen met een klein gedeelte van het huis te geven en dit later uit te breiden

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Pups worden s'nachts vaak wakker hoor. Hoe verklaar ik anders dat er die nacht 5 plasjes en 3 drollen in huis lagen? ;-) En nee een pup kan nog niet een hele nacht zijn plas ophouden :-)

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Ik heb nog nooit een bench voor de hond gehad. Wel voor de kinderen. Dat noemen ze dan een box. :-D een huis is gevaarlijkere voor kinderen als voor honden. Bijvoorbeeld, de stopcontacten heb ik voor mijn kinderen moeten afplakken, niet voor mijn honden. Wel de snoeren uit het stopcontact voor als de pup er op gaat kluiven. Doe je dat niet en hij gaat er op kluiven heb je de kans dat hij het nooit meer doet.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

@ priscilla,
dan heb je denk ik niet goed gelezen O-) alles goed op en wegruimen, dan is er niks aan de hand. Er staat ook: voor slopers is het een ontzettend goede hulp. dus ja.... O-)

Een bench is niet schadelijk. Maar waarom nu altijd met een bench. Ik vind het gewoon niet fijn dat als ik dat zeg, ik aangevallen word ;-)


@ Soof,
ik denk dat het komt omdat het de eerste keer was, dat hij alleen in het huis los was, voor de eerste keer. Uit een soort angst dus ;-)


@ Erika,
precies, zo lossen wij het ook op, gewoon goed op en wegruimen :-D




xx Hannah

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

@ Paul,
idd, eruit halen en goed afplakken met doorzichtig maar oersterk tape O-)

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Mijn ervaringen met de bench zijn enkel positief. Ik zou ook niet weten waarom je niet gewoon het zekere voor het onzekere zou nemen, en meteen gebruik zou maken van de bench (in plaats van af te wachten tot je pup je bank heeft gesloopt). Uiteraard kan het ook zonder, maar mét vind ik persoonlijk toch net even handiger. En er zitten geen nadelen aan vast, dus waarom niet? Ik en mijn honden zweren erbij.

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Maar zeg nou zelf eens Hannah: waarom geen bench? Om te proberen, tja. Om te 'proberen' hebben wij maar een bench aangeschaft....

We vinden een bench gewoon handig, niet zo zeer uit angst denk ik!

:-)

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Zeker nie lullIg bedoelt hoor!!!! Btw. Sam ligt nu nooit meer in zijn bench. Haha, alleen maar in zijn mand :-D

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Er is voor beide wat te zeggen. Het klopt dat mensen een heel boodschappenlijstje hebben voor ze een pup krijgen en erg vaak staat de bench er ook standaard op :-D het wordt veel aangeraden en ook door de fokker en dan ga je erin mee :-) Als pup wil je ze een veilige haven bieden en in mijn ogen is een bench een veilige haven. Niet alleen voor het gevoel van de pup (heb gemerkt in het begin dat hoe kleiner de bench is, hoe fijner ze zich voelen) vandaar dat er tussenschotten op de markt kwamen om de bench te verkleinen. Het sneller zindelijk maken als de bench kleiner is daar geloof ik zelf niet in, tenminste mijn ervaring is dit niet) Daarnaast het aller belangrijkste is dat de pup in een bench niets kan ondernemen wat gevaarlijk kan zijn. Als je slaapt heb je weinig controle wat je pup aan het uitspoken is. Een pup slaapt niet aan 1 stuk door en is erg ondernemend waardoor hij zichzelf in gevaar kan brengen. Zo ging mijn pupje trappen lopen... en als je een open trap hebt kun je dit afbakenen. Stel je voor dat je pup niet in een bench zit en hij besluit te gaan trap lopen ? Ik had het mezelf nooit vergeven als hij tussen de ruimtes zou vallen of van een aantal tredes naar benederen zou donderen. Zo zijn er nog tal van redenen op te noemen waardoor een pup zich in een onveilige situatie kan brengen gewoonweg omdat je huis zo is ingedeeld, zo is ingericht dat je dit ook niet puppyproef kan maken of je moet je hele huis voor tonnen veranderen ;-)

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

het moet natuurlijk zijn: als je een open trap hebt kun je dit niet afbakenen. ;-) :-D

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Mexx is zonder bench opgegroeid, helaas omdat hij panisch was voor opsluiting en vastbinden.
Goof met bench.
De volgende krijgt gewoon weer een bench en zelfs mexx is er nu aan aan het wennen (op shows ligt hij er nu graag in vanwege de rust en de veiligheid).
Waarom geen bench?
Er zitten alleen voordelen aan:
-hulp bij zindelijkheid, niet alleen handig voor de baas, maar ook voor de pup. Want de gemiddelde baas kan in een slechte bui ook sjaggerijnig zijn ook al proberen ze het niet aan de pup te laten merken, ze ergeren zich aan die plasjes.
-hulp bij VOORKOMEN van sloopgedrag. Als je de pup niet de gelegenheid geeft om te slopen hoef je ook niks af te leren.
-bench gewenning als pup is voordelig in het dagelijks leven. DA's hebben benches/kooien, veel mensen hebben benches in de auto, voor het vliegtuig moeten ze in de bench, bij een show is het handig, uit logeren of op vakantie > bench mee als veilig plekje.
-verplichte rust. Een pup heeft rust en slaap nodig. Met de bench kan je de pup deze bieden, vooral als er nog andere honden of dieren (of jonge kids) in huis zijn.
-voeren op een veilige plek. voor de hond en de andere dieren/jonge kids in huis.
etc etc.

Ik ben dus voor eerst bench proberen, die kan altijd nog weg als het niet bevalt :-D
Ik zeg niet dat iemand een bench moet nemen. Maar als je de mogelijkheid geboden wordt, je kiest er niet voor en je meubels zijn gesloopt, je pup is hyper etc. Tja.. dan mag je ook niet boos worden :-p

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ten eerste, dit snap ik niet:


" Ik heb me HEEL lang ingehouden, maar nu MOET ik het toch echt even zeggen!!

Een bench, die hebben wij niet. Daar hebben we voor gekozen. Niet omdat we het zielig of abnormaal vinden, nee. Hier hebben wij bewust voor gekozen omdat we het wilden proberen.

Ik zeg soms wel eens als iemand met een bench probleem zit, dat ze dan eens een keer kunnen proberen zonder bench. Hier word ik altijd op aangevallen en het word gelijk naar beneden gedrukt.

Ik ben niet anti-bench, ik geef dit advies alleen omdat wij een goede ervaring ermee hebben. Wij hebben wel een bench. Hier slaapt hij met gemak in, maar de mand vind hij het fijnste. Als we op visite gaan, hop, de bench mee en Pépé gaat daar in de bench, meestal alleen in de avond en nacht. Ik ben er dan ook voor om er altijd eentje te hebben.
"


Heb je er nu wel of niet 1??

Mijn ervaring: Wij hebben de hond de eerste nacht(en) zonder bench gehad omdat mijn moeder dit eerst niet wilde maar ze is er toen als nog heel snel 1 gaan halen.

Ik zie alleen maar goede dingen aan een bench en bij mijn hond merk ik dat het voor hemzelf ook geruststellender is om een klein eigen plekje te hebben dan dat hij door het hele huis gaat. Ook op de club ligt hij als ik niet met hem bezig ben standaard in een bench en ik zou niet meer zonder willen. Super makkelijk en veilig om de hond zo op te kunnen bergen.

Mirella (Gast)

Ik vind een bench wel een handig hulpmiddel, MAAR ... de hond mag de bench zeker niet als straf zien, je mag hem er niet inzetten om hem te straffen!

Onze hond was van puppy af al aan een bench gewend, ze ziet het als haar veilige plek, haar slaapplaats ...alleen 's nachts slaapt ze erin, ik ben 's nachts nooit opgestaan om haar uit te laten, want als je daarmee begint ben je verloren, ze hield mooi op en 's morgens zette ik ze direct buiten, waarop ze direct haar behoeften deed.

In het begin zette ik ze er ook in toen we weg gingen en ze alleen moest blijven, maar dat wou ze niet... blaffen enz ...
Nu zet ik ze op de gang met haar mandje en speelgoed en krijgt ze iets lekkers als we weggaan en als we terugkomen. Ze is het helemaal gewoon en vind het helemaal goed.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

ik heb een bench, en ik gebruik ze ook.
denk dat het gewoon van persoon tot persoon afhangt, en dat je niet mensen moet overtuigen om er toch wel , of toch niet een te nemen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Met Lily ben ik begonnen zonder bench. Maar omdat ik met haar alleen zijn training ging inzetten heb ik een bench aangeschaft. En quess what ... de alleen zijn training bleek een 'eitje' met de bench. De bench werd helemaal haar veilige hol en ze trok zich er heel graag in terug. Deurtje dicht of open maakte helemaal geen verschil, zodar alle 4 de pootjes binnen de bench stonden viel ze diep in slaap :-) . Dat bleef zo voor een aantal jaren, al ging het deurtje allang niet meer dicht.

In een verhuizing een paar jaren later is de bench op mysterieuze wijze verdwenen.

Toen kwam Jip en voor Jip kwam een nieuwe bench. Ondanks dat ik wist dat hij het slachtoffer was van benchmisbruik heb ik deze keuze gemaakt om ook te kijken of het voor hem een prikkelvrij en veilige hol kon worden. Zonder dwang en druk.



Jip werd niet echt dikke vrienden met de bench (niet zo gek natuurlijk), dus de bench verdween naar boven. Maar vanwege zijn stress/angstproblemen buitenshuis heb ik een canvas reisbench gekocht. Dit is zijn slaapplaats voor de nacht en zijn plek als we buitenshuis zijn.

Een 6/7 weken geleden heb ik de grote bench weer van 'stal' gehaald en in de keuken gezet met deken erover. Een ultieme prikkelvrije plek. En wat schertst mijn verbazing ... geheel vrijwillig heeft Jip deze bench op deze plek tot zijn veilig en prikkelvrij hol gemaakt. Zijn andere ligplek in de kamer is vanaf dat moment niet meer gebruikt. :-D
Eergisteren heb ik zelfs voor het eerst het deurtje even dicht gedaan om te proberen en toch hij is zomaar in slaap gevallen!!! En dit laatste is beslist groot nieuws! Voorheen als ik dit trainde zat hij hijgend en kwijlend tegen het traliedeurtje aangeplakt. (voor mij reden om hem dit niet aan te willen doen). Voor mij hoeft het deurtje niet dicht, maar ik ben enorm blij dat Jip een veilige en prikkelvrije plek gevonden heeft om echt tot rust te kunnen komen. Dat laatste heeft hij hard nodig.

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna 3 doggies

honden foto van Joy & Luna

Ik snap niet goed waarom we elkaar moeten overtuigen over het wel of niet gebruiken van een bench.

Iedereen doet het op zijn eigen manier en wat maakt het dan uit hoe?

honden page profiel AngelaAngela 3 doggies

honden foto van Angela

we hebben een bench in huis staan maar gebruiken hem niet om de pup er in op te sluiten als we weg gaan ook nooit gedaan.

hij staat er voor als ze er in wilt gaan liggen al ligt ze liever tegen woordig op de grond op op het bankje (mand)

dus hij gaan 1 deze dagen het huis uit.



een bench iedereen moet het voor zich zelf weten
kan het zonder is het super
maar gaat het niet is het ook een super ding.

en iedereen moet vooral doen waar hij/zij/jullie zich prettig bij voelen


honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Ben het eens met Joy en Luna! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "een bench??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Ruilen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^