Waarom stamboomloos?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie 2 doggies

honden foto van Romy en Takkie

Oja waar ik mijn labtek heb gehaald wouden ze niks op verdienen, Ik heb takkie voor 45 euro gekocht. zo kan het dus ook. ze hebben de pups ook alleen bij mensen geplaatst die ze kenden, dus allemaal gezellig bij ons in de buurt. En nu kan mama hond geen pups meer krijgen. Dus Bij dit ongelukje is alles toch goedgekomen! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom stamboomloos?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NikiNiki 1 doggies

honden foto van Niki

Ja Romy dan ist wel echt een ongelukje ..
meestal bij die 'oepsnestjes' vragen ze nog 200/300 euro...ja dan sla je er dus nog gewoon je slaatje eruit...
Ja 45€ is de moeite niet he

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie 2 doggies

honden foto van Romy en Takkie

De medische kosten wouden ze er uit..dat is logisch. Maar daar zijn echt zoveel honden te koop heb eens zitten neuzen op internet. ai ai ai :'( Het word alleen maar erger

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Eh...Animal Express verkoopt toch nog steeds alle mogelijke soorten honden? Als het niet meer via de winkel mag doen ze het wel via internet en bezorgen ze gratis thuis! Nou, als dat toch geen goede service is :'(
Een gelegenheidsnestje, of pretnestje kan best in orde zijn, maar een nestje van een broodfokker is dat gewoon niet.
Dat is ook nog zoiets fijns, als je daar een hondje haalt ben je nog verplicht om als er iets aan mankeert naar hun eigen dierenarts te gaan. (die dus medeplichtig is aan dierenmishandeling).
En blijft je hondje ziek, dan zoek je gewoon een nieuwe uit en dan draaien zij hem persoonlijk de nek wel om, of even in de emmer... anders moeten ze er nog een duur spuitje aan besteden ook... :'(

honden page profiel CarolienCarolien 1 doggies

honden foto van Carolien

oh dat wist ik niet!

Ja ze zouden die beter sluiten!
alleen maar zieke beestjes daar
echt schrijnend

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 2 doggies

Ik las nu dat je hondje nog maar 8 weken oud is en er is nu al HD vastgesteld? Och meid wat een leed voor jou en je hondje, want als dat nu al bekend is ben ik bang dat hij straks heel erg pijn gaat krijgen als hij volwassen is.
Ik heb dit ook gezien bij het labje van de buren van mijn schoonmoeder. Die hadden ook een lab bij een broodfokker vandaan. Er zat geen gewrichtje goed op zijn plaats. Ze konden geen dure hond betalen en hadden daarom bij een broodfokker gekocht. Ze hebben binnen 2 jaar voor 2000 euro dierenartsenkosten gehad, operatie en alles en moesten hem na 2 jaar alsnog in laten slapen.
Ik hoop heel erg hard dat het met jouw pupje beter gaat!

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marit

Brrr heb ooit eens een hondje gezien, eigenaren hadden hem gekocht in Belgie met ´acht weken´. Nou dat hondje moet veel jonger zijn geweest. Afijn, je zag gewoon (op een leeftijd nog voor hij zijn tandjes had gewisseld), het bovenbeen uit de heupkom schieten bij elke stap die dat beestje maakte.. :'( Krijg nog rillingen als ik er aan denk.. Arm hondje.. Die had nooit geboren mogen worden.. :'(

honden page profiel NikiNiki 2 doggies

honden foto van Niki

Erg he wat mensen doen over de rug van dieren..Om woedend van te worden...
Mn broer zijn jack russel kreeg hij ook met 8 weken..JA HOOR...dat beestje hebben ze nog moeten bijvoeden..haar kopje had niet eens een echte vorm nog echt nog die puppy vorm..die zat ook in een boerderij..ja hij kreeg hem van vrienden die er 100 euro voor betaalden..
gelukkig kunnen we wel zeggen dat Kim ondertussen 5 jaar is...dus dat is gelukkig wel zo...

Maar BAH wat word ik woedend van dat soort verhalen zeg

honden page profiel Lacombe scarLacombe scar 3 doggies

honden foto van Lacombe scar

Beste mensen,

Zolang er wettelijk nog steeds niets geregeld is tegen broodfokkers, zullen we voorlopig met die ellende blijven zitten.

Verder wil ik er op attenderen dat er zelfs bij sommige fokkers met rashonden incl.stambomen etc. er ook nog wel het een en ander schort.

Bijvoorbeeld dat er gefokt wordt met honden met een erfelijke afwijking, en /of als er wat aan de pup mankeert dat de fokker niet thuis geeft.
We hebben het zelf ondervonden door een pup te kopen van een "collega fokker" .
Ook via klachten van andere mensen hebben we nu wel een aardig beeld van de ECHTE goede fokkers en de slechte fokers in de OLDE english BULLDOG wereld.

Wij zelf fokken old english bulldogs, uit liefde voor het ras, en ja, alleen als er genoeg vraag naar is en dan echt op karakter en body en gezondheid. We hebben ook eerst een paar keer kontakt met evt. kopers van onze pups. Als we twijfelen aan bepaalde personen,verkopen we ze NIET.

Mijn goede raad is als u zelfs bij een goed lijkende stamboomhond fokker een pup wil aanschaffen, laat schriftelijk vastleggen dat als er iets niet goed is aan de pup (erfelijke aandoening) dat ze dan uw geld teruggeven of dat u een andere gezonde pup mag uit zoeken.(ZONDER BIJBETALING!) Willen ze dat niet, dan weet je genoeg.
Ook al hebben ze soms mooi gelikte websites met honden die veel prijzen winnen op shows etc.

Helaas zitten er een paar fokkers bij die ondanks dat, puur uit geldbejag toch bullen blijven fokken met erfelijke ziektes, of niets meer van zich laten horen als een pup niet goed is.

Gelukkig zijn er ook nog genoeg goede fokkers. De goede en slechte ga ik hier nier noemen omdat dat evt. weer tot rancuneuze wederactie's kan volgen.
Voor die dingen kan ik slechts persoonlijk via de mail een advies geven.

Een goed gezonde gefokte hond kost veel geld ja, net als een nieuwe dure auto. Hierbij vraagt u toch ook om garantie?

Let erop voordat u een levenskameraadje zoekt waar je nog lang plezier van wil hebben.

Mvg,

Bulldoglover


honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie 2 doggies

honden foto van Romy en Takkie

Broodfokkers zullen er altijd blijven, ook al zou de wet veranderen, dan gebeurt het stiekem net als bij drugs..groetjes

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 2 doggies

honden foto van Ik & Roos

Nieuwe rassen zijn toch leuk.. ik krijg straks natuurlijk de hele zooi over me heen, maar mijn mening mag ik geven, immers is er vrijheid van meningsuiting in Nederland.

groetjes

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Hoi Yolanda,
Ik had een vraagje aan je. Ik lees dat jij de Old English Bulldog fokt. Mijn persoonlijke mening is dat ik bij de gewone Engelse bulldog hun uiterlijk zo overdreven vind dat het ten koste gaan van de gezondheid en welbevinden van de hond. Is de Old English bulldog nou het originele type daarvan? Ik hoorde er laatst ook iets over en ik zag laatst bij ons in het dorp twee bulldogs die toch duidelijk bolldogs waren, maar ik vond ze veel mooier dan de huidige bulldog. Dat zijn dan ook vast Old English Bulldogs geweest?
Ik fok zelf samojeden, ook van het oorspronkelijke werktype. Dwars overal tegenin, want de meeste mensen en keurmeesters zien liever het showtype. Jammer, ik vind bij veel rassen het nieuwe type een karikatuur van het oude.

Groetjes,
Nienke

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Dobry

Bij mijn vorige hond heb ik lang gezocht naar een fokker die (wolfsgrauwe) duitse herdershonden uit de werklijn fokt, omdat ik die veel mooier en natuurlijker vindt dan het showtype met die rare lage achterkant en indertijd (11 jaar geleden) werd er meer naar het uiterlijk gekeken dan naar het karakter en de gezondheid. Slechte zaak. Ik vind ook dat een hond geen karikatuur moet worden van het oorspronkelijke type, in elk geval niet als het ten koste gaat van de gezondheid.

Eerlijk gezegd snap ik mensen ook niet die perse een rashond moeten hebben met een platgeslagen neus, zodat de risico s op ademhalingsproblemen groot zijn, of met zoveel plooien dat hij niet meer normaal kan zien en oogontstekingen vaak voorkomen. Of zoveel haar of vlekken dat er altijd problemen zijn met andere honden omdat deze de lichaamstaal niet begrijpen. Of honden die zo abnormaal klein zijn dat hun hersens niet goed in hun kop passen enz enz enz.

Waarom zijn er fokkers die zulk soort honden fokken. (nu praat ik nog niet eens over de broodfokkers)

Ik snap dat smaken verschillen en dat men op een bepaalde (ras)hond, valt, maar gezondheid zou voor moeten gaan, daarom zou ik er eigenlijk voor zijn dat er bepaalde regels zouden moeten zijn die ervoor moeten zorgen dat een hond normaal kan ademen, kijken etc. en normaal zou moeten kunnen communiceren met andere honden.

(was dit eigenlijk nog on topic?? lol)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Marit

Haha, ja ik moet ook wel lachen. Het topic was juist bedoeld, waarom zonder stamboom. Maar we komen weer uit op 'waarom mét stamboom O-) Dus eigenlijk zijn we al lang 'off-topic O-) lol

honden page profiel Lacombe scarLacombe scar 2 doggies

honden foto van Lacombe scar

Hallo Nienke,

De old english bulldog is de voorouder van de engelse bulldog. nadat hij was uitgestorven is david leavitt weer begonnen met het terugfokken van de originele oldie zoals we die lieflijk noemen. Het voordeel van de oldie is dat ze recht op hun poten staan een langere neus hebben (dus minder luchtproblemen)en je uren met deze honden kunt wandelen of het nu warm of koud is. Wil je nog meer weten kijk eens bij hondenrassen we hebben daar heel uitgebreid een ras beschrijving van de diverse lijnen geplaatst. Wel moet ik zeggen dat de samojeed super mooie honden zijn en ik wens je dan ook veel succes met deze kanjers.

Groetjes Yolanda

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lol Marit, komt misschien omdat er weinig mensen reageren die antwoord kunnen geven op de vraag waarom het eigenlijk ging .

honden page profiel diana diana 2 doggies

honden foto van diana

ik heb 2 honden zonder stamboom
en 1 hond met stamboom

maar als ik een volgende hond zou nemen maak het mij niet uit of er een stamboom bij zit ja of nee.

mijn eerste hond is zonder stamboom
mijn 2e hond met stamboom
mijn 3 hond zonder stamboom..

in mijn ogen zegt die stamboom helemaal nix!!
ik loop er geen shows mee en ja ook honden met stamboom kunnen vanalles gaan mankeren.

en vaak willen mensen een hondje denken er ook goed over na maar is de aanschaf van een hond gewoon veel te duur....een hond grootbrengen kost al zat
en als je dan nog eens 1000 euro moet betalen voor de aanschaf...en als je dan een hondje kan kopen zonder stamboom voor 300...ja das dan een groot verschiil.

voor misty heb ik 350 betaalt en voor daya 600
verschil ? een stamboom wat in de kast ligt en er niet meer uit komt..

dus ja voor mij is die stamboom niet belangrijk

en ok als je dan eens aan een nestje wilt beginnen
omdat ze zegge als een teef 1x een nest heeft gehad dat dit goed is..ga dan niet raar kruisen
maar pak gewoon een hond van hetzelfde ras..
en let erop dat de honden nix mankeren..

dan is er in mijn ogen nix aan de hand om een nest te nemen..

honden page profiel MexxMexx 2 doggies

honden foto van Mexx

oef..
Een stamboom betekend meestal wel degelijk wat. Het is niet alleen een papiertje, het is ook de moeite die een fokker doet om dat papiertje te krijgen voor zijn pups.
En een pup met stamboom 1000 en zonder 300, dan gaan mij allarmbelletjes rinkelen, want waarom is hetzelfde ras dan ineens 'maar' 300 euro!!

En vooral bij witje, die al van nature wantrouwend zijn, HD problemen kunnen hebben als er niet getest wordt en de MDR-1 is het niet aan te raden zomaar wat op elkaar te gooien.

Op onze cursus lopen 8 witte herders, 2 met stamboom en 6 zogenaamde witjes.. De 2 met stamboom zijn stabiel en vriendelijk en doen het goed.
Bij de 6 zonder is er 1 zeer moeilijk hanteerbaar, 1 is er ingeslapen (vreemd kind gegrepen), 1 loopt met muilkorf en 2 zijn 'gewoon' angstig.
De 6e kwam van een fokker die wel zonder stambomen fokte maar wel goed zijn huiswerk had gedaan honden getest, goede reu gezocht bij de teef en enorm veel gedaan aan socialisatie, want deze man had kennis van het ras.
Dit stamboomloze hondje had dus dezelfde goede achtergrond als veel stamboom honden.

Bij een ras als de zwitserse witte herder, die echt een modehond is geworden, moet je stamboomloos fokken juist afremmen, mensen willen er snel geld mee verdienen, kennen het ras niet goed genoeg en screenen hun honden en pupkopers niet.
Dit kan de grootste problemen geven..

Voor Mexx heb ik toen de tijd de hoofdprijs betaald: 850 euro. En al had het me 500 euro gescheeld, ik wilde een witje met stamboom. De juiste fokkers steunen en de zekerheid dat er iig wat moeite is gedaan voor dit nestje..

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 1 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Ja Sorry Mexx maar is die discussie over of die stamboom wl of niet iets betekend nu niet eens klaar..?

honden page profiel Lacombe scarLacombe scar 2 doggies

honden foto van Lacombe scar

Hoi Diana,

Je hebt geweldig mooie honden, en ook geluk denk ik met Misty als ze goed gezond is. Maar je weet ook wel dat rashonden voor zoweinig geld vaak duurkoop is. Vaak komen die van broodfokkers en 9 van de 10 keer ben je dan later duizenden euo's kwijt aan medische kosten of zelfs het moeten laten inslapen..weg 300 euro. Op die manier houd je de broodfokker in stand.

De stamboom is slechts een papiertje ja, daarin staat vaak niet wat de erfelijke ziekte's zijn van de voorouders. Het is de verantwoording van een goede fokker om met pups die wat mankeren niet mee verder te fokken, zodat je alleen de beste over houd. Verder is het zeker voor een fokker wel degelijk belangrijk om overzicht te hebben in een stamboom. Dit om lijnteelt tegen te gaan (wat ook weer zieke honden oplevert)en om te kijken voor nieuwe bloedlijnen.

En ok, voor een gemiddelde huis tuin en keuken hond(vuilnisbakkie) is dat niet zozeer nodig. Die zijn gewoon gezond of niet. Kwestie van geluk. Kan je ook nog jarenlang plezier van hebben.

Waarom een rashond met stamboom zo duur is? Vaak worden de kosten van een goede fokker onderschat.
Als wij een goede dekreu zoeken, kijken we eerst naar een nieuwe bloedlijn, in ons geval 1 importeren uit Amerika van een geregistreert kennel met goede papieren. Vliegreis, invoeren etc,kost nogal wat. Of zoals de laatste keer uit een kennel in Duitsland.

Alvorens een dekking plaats vind, moeten we kijken of de reu een goed karakter heeft. De papieren inzien dat de reu gerunt is op Ed,Hd,Demodex etc. Als dat allemaal in orde is verlangt dat kennel van ons dat onze teef ook gezond is. (kosten van uitstrijkje en andere testen waaruit blijkt dat onze teef gezond is.
De kosten van een dekking varieren ook nog eens van 800 tot 1500 euro. Daarna de bevalling waar soms ook de dierenarts bij is, daarna de pups inenten, chippen etc. Stamboom aanvragen en laten registreren,kortom, dat loopt aardig op al die bedragen. Dit alles om de nieuwe eigenaren van pups een gezonde hond te geven en om het ras zuiver te houden. Als ik ze voor 2, 300 euro zou verkopen kom ik nooit uit de kosten. Dus kennels die echte rashonden zonder stamboom verkopen voor lage prijzen kunnen nooit al dit soort kosten en voorbereidingen gemaakt hebben. Die pakken gewoon een hond die familie is of niet goed is alleen maar om ff snel geld te verdienen. Helaas zitten er ook in de bullenwereld een hoop van die mensen. Maar gelukkig zijn er ook nog goede fokkers. Dat is wat ik eerder bedoelde om de goede fokkers wettelijk te laten registreren of zo.
Helaas is er in Nederland nog steeds niets geregeld.

Dat vind ik belangrijker dan een stamboom.

Groetjes,

Buldoglover ;-)

honden page profiel MexxMexx 2 doggies

honden foto van Mexx

@niki.. Dit is toch juist het onderwerp van deze post???

honden page profiel Jacko1Jacko1 3 doggies

honden foto van Jacko1

Dit onderwerp gaat over al of niet een pretnestje. Ik heb een nieuw topic geopend over de zin van de stamboom. Kunnen we daar verder discusieren.

en nog even een reactie op dit onderwerp. Iemand heeft een teef "prachtig karakter, kerngezond" die van de buren ook zo. Kom laten we fokken. Maar wie garandeert dat die gezonde hond over 4jaar nog zo gezond is? Vele aandoeningen komen pas later aan het licht.

honden page profiel bolo2bolo2 3 doggies

honden foto van bolo2

Hallo Tamara,

Ik vond het een leerzaam en pittig topic, heb van alle reacties genoten.

gr rita

honden page profiel diana diana 2 doggies

honden foto van diana

@ yolanda

ik snap ook wel waarom een stamboom is
maar ik vind een stamboom geen garantie voor
de gezondheid van je hond..ken er genoeg met stamboom waar uit is gebleke dat ze hd en ed hebben.

en met misty had ik niet zo een geluk,heb veel ellende gehad in het begin en daar merk ik nu nog genoeg van..maar kon het toen niet over mijn hart krijgen om haar daar in die paardestal tussen het hooi enz te laten zitten....

@ jacko

inderdaad als er zo over gedacht word van jij heb een mooie teef late we fokken dat kan gewoon niet..

maar het word helaas wel gedaan en daar kan je over blijve discussieren en iedereen maar aanvallen omdat ze er een eigen mening over hebben.....het helpt tog allemaal niet.

voor mij mag ieder zijn eigen mening hierover hebbe zonder dat ik raar over die persoon ga denken..

deze discussies zijn op elk forum wel
en er worden ook zat mensen aangevallen omdat ze er anderrs over denken..

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi,

Ook hier zeg ik, je weet niet wat je koopt. Hier heb ik het nu 2x meegemaakt met cursisten. Ze kochten een stabij, het leek een stabij als pup, moeder was stabij maar karakter is van een australische sheppert.

Ja, je weet niet als koper zijnde dat de fokker de waarheid spreekt en daar heb je met stamboom wel.

Daarom allen maar zou ik geen pup kopen bij een oeps nestje, pretnetje.

Ook telt voor mij de gezondheid ook mee. Ik heb cavaliers nu en weet dat daar veel ziektes in zitten daarom is ook de gezondheid erg belangrijk.

Groetjes van Esther

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Hier gaat het over WAAROM stamboomLOOS
Niet waarom een stamboom beter is...
En nogmaals...het maakt mijn hond echt niet minder leuk omdat zij geen stamboom heeft

honden page profiel diana diana 2 doggies

honden foto van diana

@ niki

nee precies hier ook niet
hier zijn al mijn honden even leuk
ook die 2 zonder stamboom

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Maar als je de begin post leest is het waarom stamboomloos??? En dan geven ze redenen waarom dat slecht is, waarom een 'fokker' zonder stamboom zou gaan fokken, als een stamboom maar 50 euro kost etc.

Trouwens ook ik heb een stamboomloos hondje gehad, een border, van kennissen maar WEL getest en de ouders zijn bij elkaar gezocht op karakter en uiterlijk. Netjes geent etc.
En ik was echt dol op Goof, hij was/is nog mijn favoriet, maar dat doe ik wel noooooit weer.. Nu weet ik wel beter. We hebben toen geluk gehad (dat deze fokker wel de moeite nam voor hun nest).

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 1 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Nou en wij zouden NOOIIITTTTT Een stamboomhond nemen...Zij het alleen al dat hier zo negatief word gedaan over stamboomloze hondjes...

Me86 (Gast)

Ik vind het allemaal wel erg cru beschreven van Tamara.
Ik heb ook een nestje gehad van mijn stamboomloze hond.
Ik wist van te voren al wie de eigenaren zouden worden van de puppy s. Ik weet dat ik ze kan vertrouwen en dat ze goed zijn voor hun puppy s. Ik heb mijn hond laten testen en een echo laten maken. Ik ben 8 weken lang heel druk geweest met de puppy s. Ze groeiden gewoon in de huiskamer op en zijn door de dierenarts volledig gezond verklaart. De nieuwe eigenaren krijgen heel wat informatie en een puppypakket mee. Ik heb nu nog steeds contact met de nieuwe eigenaren en krijg ook nog foto s van ze.
Het kan ook anders met pretfokkers!!!! En ik ben er niet rijk van geworden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom stamboomloos?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^