Groeipijnen erger door kvv???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Gisteren zijn we met Bink naar de dierenarts geweest,en die constateerde groeipijnen. Bink krijgt lotgering te eten,nu las ik dat (teveel) rauw vlees juist groeipijnen kan veroorzaken,terwijl ik altijd dacht dat ze gelijmatiger opgroeien op kvv,ik weet even niet meer ;-) .

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Groeipijnen erger door kvv???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Oh wat raar,mijn engelse bulldog had met een week of 9 ook groeipijnen,toen kreeg hij Royal canin.(had nog een zak van de fokker en wilde die op maken)
Toen ben ik toch met 11 weken maar over gegaan op volledig KVV (lotgering)(dat was ik toch al van plan) sinds die tijd nooit 1 x meer last gehad.
Weet wel dat Joep prachtig opgroeid..niet te snel,zit super in zijn vacht en vind de Lotgering heerlijk.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Ik heb er met mijn hond echt helemaal geen last van gehad.
Het is een behoorlijk grote hond (73cm 65 kilo)
van pup af aan bibi en lotgering gekregen.
En hij doet het er echt super op.
Is het misschien geen verstuiking of verekking geweest van een spier eventueel?
Dat zou toch ook kunnen? in kvv zit echt alles wel wat ze nodig hebben .

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hmm nee dat is onzin. Vlees bevat veel eiwit, maar dit zijn goede eiwitten. Vlees bevat ook veel vocht, dus het eiwitgehalte is niet buitensporig hoor. Juist helemaal gezond.
Brokken bevatten soms teveel eiwitten, of teveel calcium. Dit kan groeipijnen veroorzaken. Maar ook beweging en andere dingen spelen een rol hoor. Ik weet niet wat de calcium-fosfor verhouding is in Lotgering, misschien is het aan de hoge kant.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Zijn er foto's gemaakt, waarna groeipijn is geconstateerd?

Hier ook een hond met behoorlijk groeipijn op Purina Proplan.
Discussie over groeipijn blijft of het erfelijk is bepaald of niet. Natuurlijke rauwe voeding draagt zeker wel bij om de boel minder uit de hand te laten lopen, want menig pup groeit geleidelijker en uiteindelijk krachtiger uit dan een brok gevoerde.
Wat vaak wordt aanbevolen (bij rassen die er gevoelig op zijn) in een opgroeischema als je je pup zelf samengestelde voeding geeft, is om vanaf een week of 10 tot een maand of 3 NRF maaltijden los spiervlees te vervangen door een paar maaltijden vuile pens en vette vis. In het NRF voeren wij zowieso volgens natuurlijkere percentages dan het BARF en is het uitzonderlijk dat een pup hierop groeipijn ontwikkeld. Ik ben van mening dat de kwaliteit van de voeding hierbij een grote rol speelt. Dik bevleesde karkassen inclusief orgaan in de verhouding van een prooidier. Geen vette snippers waarvan menig KVV gebruik maakt.
Je zou over kunnen stappen op een andere gemalen voeding, waarin geen premix zit verwerkt en een gemiddeld natuurlijk botpercentage van 15% bevat met meer kwaliteit vleesbotten/spiervlees/orgaan en bij voorkeur voer je dan niet te eenzijdig en wissel je af met andere diersoorten. Je zou aan kunnen vullen met een goede kwaliteit vuile pens wat een lager eiwitpercentage en prima calcium/fosforverhouding bevat, evt. aangevuld met wat groentes. Probeer kwaliteit te voeren.

Groetjes,
Sandra
www.rauwevoedingvoorhonden.nl


honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Als groeipijn in de lijnen zit kan het ook ondanks goede voeding alsnog voorkomen.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Even mijn eigenervaring. Ik heb mijn pups allemaal op KVV en NRV grootgebracht, maar groeipijnen zijn nooit voorgekomen. Aanleg vanuit de genen kan altijd, doe je weinig aan, maar voeding kan heel veel betekenen. Uiteraard is het ook belangrijk dat de voeding wel in goede verhoudingen is, en dat de kwaliteit konstant is, zoniet dan kun je daar zeker problemen mee krijgen.
Eiwitten uit vlees zijn niet te vergelijken met eiwitten uit brok.
Zoals al eerder gezegd door Sandra trouwens, verhoudingen van de KVV zijn zeer belangrijk maar ook de kwaliteit van het gebruikte vlees en de constantie van de KVV. Als een fabrikant iedere keer andere spiervlees soorten gebruikt of juist hele goedkope soorten is dat ook niet goed voor een opgroeiende pup.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Groeipijnen erger door kvv???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ik krijg een labrador !!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^