grrrrrrr niemand heeft de wijsheid in pacht waarom denken sommige mensen daar anders over?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BasBas

honden foto van Bas

Dit bericht is niet bedoel om iedereen over een kam te scheren en ook niet bedoel om te kwetsen maar kben wel zo boos dat het even van me af moet schrijven.
Ik loop net lekker in het park met Bas heerlijke ochtend lekker wandelingetje komen de DA ass nog tegen kletsen gezellig wat en lopen verder slaan een pad in en halverwege het pad komt daar een grote witte herder op ons toe gelopen. Hij is vlak bij ons en versneld nog even Bas voelde zich behoorlijk in het nauw gedreven. ( Bas zit aan de lange lijn omdat we hem i.v.m. zijn voedsel allergie niet los willen laten lopen.)
Die vrouw die er bij loopt ( nee bij hoort te lopen) komt na ongeveer 5 minuten Bas heeft zich al die tijd achter mij verschanst. En die witte herder heeft zich uitermate irritant gedragen. Die vrouw begint gelijk te bleren ( sorry heb er geen ander woord meer voor over) je moet je hond los laten je bent gewoon Bang. Nou het laatste dat ik ben is bang maar nu wel heel boos. ALs een hond aan delijn zit laat je je hond er niet bij komen. Nou daar had ze nog nooit van gehoord en zei had toch zeker wel alle kennis in pacht. Nog een poging gedaan om uit te leggen over allergie maar de boswachtersvrouw( takkewijf) was niet voor rede vatbaar.
Is het nou werkelijk zo veel gevraagd als je weet dat je hond ditgedrag vertoond dat je hem bij je te roepen op het moment je andere mensen en honden aan ziet komen?
Kheb er werkelijk waar geen woorden voor hoe iemand zo verschikkelijk asociaal kan opstellen.
:'( :'( :'( Baasje van Bas

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "grrrrrrr niemand heeft de wijsheid in pacht waarom denken sommige mensen daar anders over?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Wat een dom mens! De uitlaat-etiquette (of hoe noem je dat) noemt toch wel dat bij een ontmoeting 'geldt' (voor zover je je daar aan vast kan houden) óf beide honden los óf beide honden vast... Sommige mensen...

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Als Koda los is en ik zie een andere hond aan de lijn roep ik hem zo snel mogelijk bij me. Vind ik niks meer als normaal.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

toen ik vanmorgen in het bos kwam,liep daar ook een man met zijn berner aan de riem.dus fortuna bleef ook even aangelijnd,tot de man zelf zei dat ik haar wel los kon laten.de hond moest aan de riem,omdat hij anders wegliep.
ik baal ook altijd van zulke aso mensen,en helaas lopen er nog veel te veel.

honden page profiel BasBas

honden foto van Bas

Ja dat vinden wij dus ook maar ja blijkbaar zijn er nog altijd van die ........... die daar heel anders over denken en het nodig vinden hun wil aan jou op te dringen en gelijk een mening klaar hebben als jij er anders over denkt!

En Bas komt ook wel eens los hoor op plekken waar we goed kunnen zien wat hij doet en wat er eventueel te pakken/ eten is
Maar zo als dit... word ik alleen maar heel verdrietig van.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Oh das echt irritant. Ik ken het. De hond hoort in jouw buurt te blijven, vanmij mogen ze los best voorop lopen, maar blijven naar mij kijken en niet te ver voorop.
Daarnaast is het gewoon netjes om te vragen als de andere hond aan de riem is, of jouw hond(en) ook aan de riem moeten. Dat doe ik tenminste altijd..

Ach. Je blifjt ze tegen komen, de wereld veranderd niet.

liefs,

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Margje & Biko

Is zeker niet volgens de etiquette..

Mijn ergenis van net:
Loop met Biko, kom een stafford-pup, die ook los loopt, waar twee baasjes achteraan hobbelen, letterlijk achter de pup aan want ze kregen hem niet meer te pakken.
Pup stuift op Biko af, snuffelen, vind Biko oke, maar daarna begint de pup tegen hem op te springen en probeert op hem te klimmen. Heel dom bij Biko, maar dat wist ie nog niet ;-)
Dus Biko waarschuwt, pup blijft doorgaan, mensen al half in paniek en Biko is het zat en gaat grommend bovenop de pup zitten om hem stil en plat te houden. Voor die pup en de beste les die hij kan krijgen.. in mijn ogen dan he..
Want die mensen waren als de dood.. schreeuwen tegen Biko.. ik Biko bij me gehouden, hun weer achter de pup aan.. rent weg, ziet een andere hond, die aangelijnt is. Stuift daar op af, die mevrouw raakt ook in paniek want die hond is niet zo lief, dus hangt haar hond half op, waardoor hij helemaal gaat grommen en uitvallen. Pup gaat lekker door.
Ik Biko weer los gelaten, die stopt de pup weer.. zodat ik de pup kom pakken en aan de mensen kan geven.
Zijn ze boos op mij! Ik heb een 'agressieve' hond.
Naja.. ik nog 'mevrouw luister..' maar nee..

Echt leuk hoor, over een half jaar loopt hier een onopgevoede staffordreu met baasjes die alles eng vinden.. en rara wie is dan de dupe.. juist de stafford..

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ja,fortuna kan ook heel goed een opdringerige hond op zijn plek zetten,en veel mensen vinden dat agressie,terwijl het dat juist niet is.

honden page profiel BakarddyBakarddy 2 doggies

honden foto van Bakarddy

Het was een hele verhuizing, en heeft bloed zweet en tranen gekost..........

Maar als ik dit soort verhalen lees ben ik zoooooo blij dat we nu midden in de polder zijn gaan wonen , en dit soort typjes nooit maar dan ook nooit meer tegenkomen hoeven te komen.....

Vanuit het verleden toen we nog in de bewoonde wereld woonde kwamen we dit soort mensen ook wel eens tegen.
Ben altijd vriendelijk gebleven,en eerlijk gezegt, dat was soms best moeilijk.




honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

veel mensen kennen de regels niet, een aangelijnde hond, of tie nou aan een lange lijn zit of niet met het passeren van elkaars honden { lijn je je hond dichter naar je toe,} en de loslopende hond mag nimmer naar een hond gaan die los loopt, of ze moeten elkaar kennen. dan is het even anders.

stuur ze naar hp. de volgende keer. :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

@Fortuna, ja en geef ze eens ongelijk, zit ineens een hond in je nek die je kent! Ik zou daar ook niet van gediend zijn O-)

honden page profiel Jill & LinkJill & Link 3 doggies

honden foto van Jill & Link

Ik kan me goed voorstellen dat je dit storend en irritant vind, want dit is het ook en al helemaal als je zo'n baasje erbij hebt lopen.

Ik liep laatst in het park en kwam op een stuk waar een man met een hond vast liep (Link liep los) ik roep zijn richting in : zal ik hem even vastmaken??
Zegt ie: bedankt dat je het vraagt, met een grote glimlach, en nee hoor, en pakt zijn hond op aan zijn K9 tuigje en loopt langs ons met een grote smile :-)

Zo kan het ook, ik vraag het netjes en hij pakt zijn hond even op, gemakkelijk voor iedereen......

Helaas gaat het niet altijd zo ;-)



honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

sommige mensen :'(

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik vind dit ook erg raar zo als die vrouw reageerd hoor.Beetje Aso vind ik het wel.

honden page profiel LadyLady 1 doggies

Nou, ik wil die vrouw niet verdedigen, maar als je in een honden uitlaat/losloop gebied loopt (wij hebben hier speciale gebieden tenminste, daaromheen moet de hond vast) gooi ik Donia ook altijd los.
Ik doe haar alleen aan de lijn als ik zie dat de andere mensen mij zien en hun hond aan de lijn doen. En bij pups zorg ik er altijd voor dat ze even snuffelt (en meestal wil ze dan spelen) maar dat gaat te hard en lopen we door.
Ergens kan ik haar reactie wel begrijpen, maar ik snap dat jij daar hélemáál niet blij mee bent. Sowieso is het altijd eng als je een grote hond op jouw kleinere hondje af ziet rennen! Maar dan denk ik; ga dan niet naar een losloop gebied.. Want je weet nu eenmaal dat daar honden los lopen. (En sommige mensen hebben hun hond nou eenmaal niet onder appél)

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Pfff het is voor sommige mensen ook echt moeilijk om rekening met een ander te houden.
Als ik zie dat er iemand aan komt roep ik ook mijn honden meteen voor. Gewoon rekening houden met de ander.En dan nog omdat jouw hond voor eigen bestwil vast zit, jou zo uitkafferen....GEK!!

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

corien,juist die mensen die hun hond niet onder controle hebben,hebben niets te zoeken in een losloopgebied.waarom laat je je hond los,als hij niet luistert?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Er is een etiquette die helaas maar weinig mensen kennen, als je een hond hebt en daarmee naar openbare plekken gaat.

Eerlijk gezegd is dit forum de enige plek waar iedereen die etiquette kent, op straat ben ik het nog nooit tegengekomen dat iemand deze regels kende.

Dat is inderdaad zwaar irritant.

honden page profiel Nikki, vrouwtje van Baco & DaniNikki, vrouwtje van Baco & Dani 3 doggies

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

Wat dom zeg :'(

Als ik baco los heb en er komt een aangelijnt hondje eraan, roep ik baco bij me, omdat ik weet dat niet alle hondjes er van gedient zijn en daarom aangelijnd zijn maar ook om andere redenen waarom ze zijn aangelijnt.
Deze vrouw weet duidelijk niet veel over honden en gedrag!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 1 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Ja als je je hond niet onder controle hebt, lijn hem dan aan.

Maar ja ik ben er ook van, in een losloop gebied mogen honden los. De mijne dus ook. En jou hond niet, dan moet je daar niet gaan lopen..

Tuurlijk lijn ik mijn hond aan als je daarom vraagt of als die persoon snel zijn hond vast maakt.
Maar ja, waarom loop je daar als je hond niet sociaal is(of ziek of wat anders)

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

nou,hier zijn bijvoorbeeld bijna geen uitlaatstroken,dus kom je in het bos uit,en dat is een losloopgebied.fortuna moet het laatste stuk ook aan de riem,omdat er veel konijnen zitten,en dat stuk vlakbij de weg is.zo heb je meer situaties.

honden page profiel LadyLady 1 doggies

"corien,juist die mensen die hun hond niet onder controle hebben,hebben niets te zoeken in een losloopgebied.waarom laat je je hond los,als hij niet luistert?"

Ja dat is ook heeeel irritant! Ik kom ook vaak zat mensen tegen waarvan de hond als een dolle stier op Donia afrent, en haar vervolgens 5x op de grond gooit. Maar dan zeg ik dat ook, of probeer de hond zelf terug te sturen.

Helaas zijn er ook mensen die hun hond teveel hun eigen ding laten doen waardoor ze niet luisteren. Maar ook déze mensen willend at hun hond lekker los kan lopen. Dus het kan altijd!

honden page profiel LadyLady

En bovendien, meeste honden luisteren soms 'ineens' niet meer, bananen in de orien oid. Dat kan het beste baasje en de meest getrainde hond overkomen ;-)

honden page profiel fortunafortuna 1 doggies

honden foto van fortuna

dat wel,maar meestal zijn het steeds dezelfde.

honden page profiel LadyLady

nou,hier zijn bijvoorbeeld bijna geen uitlaatstroken,dus kom je in het bos uit,en dat is een losloopgebied.fortuna moet het laatste stuk ook aan de riem,omdat er veel konijnen zitten,en dat stuk vlakbij de weg is.zo heb je meer situaties.

Denkd at meer mensen dat doen! Hier eindigd het hondengebied ook altijd gelijk op een weg, dus de laatste meters gaat ze ook aan de lijn.. (En dan komen we honden tegen).

honden page profiel LadyLady

dat wel,maar meestal zijn het steeds dezelfde.

Ja en dat is gewoon irritant! Maar helaas niks aan te doen.

honden page profiel Nikki, vrouwtje van Baco & DaniNikki, vrouwtje van Baco & Dani 3 doggies

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

@ Gerdine,

Je kan wel rekening houde met een ander. :-)
En bovendien misschien kan het hondje wel loslopen, maar als hij stout is geweest, dan is het toch een ander verhaal.

honden page profiel BasBas

honden foto van Bas

@Willemijn: Bas liep aan de voet op het moment ik had de herder namelijk al aan zien komen en weet dat hij dat gedrag vertoond en hoe onkundig zijn vrouwtje is op gebied van etiquette e.d. Maar toch nog zo uitvallen Beide!

ernstig jammer.

@ Jill en Link, Bas is ook klein maar wij hebben hem van de eerste dag af gewend dat h ij zelf kan en moet lopen. Hadden we hem opgepakt was het waarschijnlijk een bang hondje geworden dat is hij niet ;-)
Maar snap wel wat je bedoeld met goede communicatie en goede wil kom je een heel end en als je een hond hebt die zich netjes weet te gedragen hoeft ie niet eens vast van mij.

Mar dit is zo'n ongeleid projectiel

honden page profiel BasBas

honden foto van Bas

Dit is niet per defenitie een losloop gebied waar we het over hebben! Het kan omdat de situatie zo is en het gedoogd wordt. Ik heb het hier ook niet over een incidenteel geval maar over een structureel probleem. Het is altijd dezelfde hond die voor problemen zorgt. Liep net nog een ronde met een buurvrouw en haar hondje en zij had het ook al over die hond. Had haar hondje ( die dan wel los liep ) opgegooid als een soort van speelbal. :'(

Dus begrijp me goed dit is niet opdat honden niet los mogen of juist aangelijnt maar dit gaat om deze eene hond die na ik nu verneem veel meer kwaad uithaalt.
En eigenlijk vind ik het nog een zielig beest ook dat hij niet een vrouwtje heeft die hem hierin goed kan begeleiden.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Ik snap je reactie maar al te goed Bas.
Wij doen Max altijd aan de lijn als honden naderen die al aan de lijn zijn. Soms zijn we te laat en schiet hij toch weg. Maar dan verontschuldig ik me altijd. Zelf vind ik het ook vervelend als er een hond los op Max afkomt... Niet omdat Max bang is, maar omdat Max onvoorspelbaar egdrag vertoont aan de riem.

Wij hebben hetzelfde gehad met drie honden die 's avonds op Max af kwamen stuiven en inderdaad het eerste wat die man zegt is "je moet je hond losgooien" Mijn vriend is toen ook behoorlijk kwaad geworden. Ik weet dat wij Max ook niet altijd in de hand hebben, maar bij hem is het enthousiasme (geen excuus hoor) en het wordt gelukkig al stukken minder.

Ik hoop dat die vrouw het licht zal zien en dat ze haar hond gaat aanlijnen in het vervolg en dat Bas niet meer bang hoeft te zijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "grrrrrrr niemand heeft de wijsheid in pacht waarom denken sommige mensen daar anders over?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jackie maakt misbruik!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^