Roedel tegen pup...natuurlijk doet het baasje niets

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Nou...dat was me wel het dagje weer.

Even beschrijven hoe Dino is.
Dino is nu ongeveer 16 kilo. Ondanks dat hij in het begin wat dominante neigingen heeft gehad is hij nu echt heel erg sociaal. Bij grote honden gaat hij altijd zitten als ze op hem af komen. Als ze te wild naar hem toe komen gaat hij op zijn rug liggen. Ik heb hier niet zo probleem mee aangezien hij zich zo minder snel in de problemen werkt. Hij kan het eigenlijk met alles en iedereen goed vinden. Hij past zich altijd aan bij oudere honden of kleine kindjes. Alleen bij de kleine hondjes springt hij er wel eens op.

Vanmorgen gaan we samen het bos in. Het is een bos met veel zijpaadjes. Op een gegeven moment komt er een herder snel naar ons toe gerend. De lichaamhouding van het beestje stond me niet echt aan maar hij was al direct bij Dino. Dino ging gelukkig direct liggen en gaf zich volledig over. Vervolgens komen er nog 5 uit het bos gesprongen. 1 hond gaat tussen mij en Dino staan en de andere honden buigen zich allemaal over Dino heen. Vervolgens begint 1 van de herders te grommen en leek Dino wel te bijten..kon alleen niets zien omdat de herders hem volledig in sluiten. De herder die tussen ons in ging staan bleef me aan staren en nam een alles behalve fijne houding aan.
Vanbinnen wel je toch wel een beetje zenuwachtig maar probeer zo rrustig mogelijk over te komen.

Ik loop naar Dino (en ds de herder die tussen ons in stond toe) omdat ik hem uit die groep wil hebben. Gelukkig gaat de herder een stukje naar achter. Dino weet zich uit de groep te bevrijden en kruipt tussen mijn benen.

Ondertussen komt Mr. Cowboy aangelopen. Ik probeer Dino even na te kijken op wonden (niets gevonden gelukkig). Natuurlijk de man er op aangesproken...' hij houd er niets aan over' was het enige wat hij kon verzinnen. De hond die me bleef aanstaren snauwt nog even naar me. Toch maar besloten om verder niet in discussie te gaan, en maar verder te lopen. Dino daagt op een speelse manier nog 1 van de andere herders uit, weet dus niet zeker of Dino iets gedaan heeft...maar ik vermoed van niet.

Meteen op zoek gegaan naar andere honden zodat hij er direct weer mee kon spelen. Hij heeft nergens last van. Gelukkig maar.

Nou dit was Dino's eerste conflict..

Ik ben niet bang voor honden maar hoe die ene herder tussen ons in ging staan...pff...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Roedel tegen pup...natuurlijk doet het baasje niets" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HankeHanke 3 doggies

honden foto van Hanke

Goed zo dat je rustig bent gebleven!
Je hebt je tegenover Dino bewezen als een rustige roedelleider.

Ik was er niet bij en kan naturlijk niet beoordelen of de herders echt verkeerd bezig waren en beten bijvoorbeeld, maar je hebt op een rustige manier een einde gemaakt aan de situatie.

honden page profiel Diana - Tessa&MaxDiana - Tessa&Max 3 doggies

honden foto van Diana - Tessa&Max

Jeetje, heftig. Ik weet niet hoe ik gehandeld zou hebben op zo'n moment. Gelukkig is het goed afgelopen. :-)

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Ik dacht wel bloed te zien op zijn wang..maar ik kon geen wondje vinden. Het was ook snel weer weg.
Zou hij een herder gebeten hebben omdat hij zo in de hoek gedreven werd ?

honden page profiel MarijnMarijn 3 doggies

honden foto van Marijn

Pfff wat vervelend zeg! Ik merk dat honden in een roedel vaak stoerder overkomen dan als ze in hun eentje zijn. Lijkt me ook wel bedreigend als een herder tussen jou en Dino in blijft staan en je ook direct aankijkt. Nee geen fijn gevoel lijkt me dat. Enfin hij heeft er niks aan over gehouden dat is prettig. Als je bang bent dat hij nu een slechte ervaring heeft met herders kan je altijd nog afspreken met iemand die een sociale herder heeft, weet niet of je iemand kent in je buurt? Ik zou er trouwens niet vanuit gaan dat hij een herder gebeten zou hebben, denk dat de groep dan wel zou hebben gereageerd. Maar zeker weten kan ik natuurlijk niet ;-)

Liefs, Marijn

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Dino is er niet bang van geworden, hij wilde direct weer spelen met alles wat hij tegen kwam.
Het is een echte bikkel :-)
Hij is ook grote groepen honden gewend omdat we die hier in het bos veel hebben, dat heeft denk ik wel een hoop goed gedaan.

Zouden jullie deze groep voortaan mijden ?
Ik vind het ook weer zo wat om dan steeds een andere kant op te lopen. Het hoeft natuurlijk een volgende keer niet verkeerd te gaan. Maarja het risico lopen doe je ook niet graag.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Ik ozu de roedel vermijden, niet zo zeer voor de hond, maar voor mezelf O-) Ik ben een schijterd en als er 5 herders aan komen stormen, dan heb ik mijn hart in de keel zitten.

Ik ben als kind heel bang geweest voor honden, en soms, heel soms, en ik kan me voorstellen, zoals bij jou vandaag gebeurde, komt die angst ineens bij me naar boven!

honden page profiel MarijnMarijn 3 doggies

honden foto van Marijn

Als jij weet dat die groep op een bepaald tijdstip daar in het bos loopt zou ik daar niet naartoe gaan. Maar dan ga ik af op jou verhaal nu. Wie weet hebben die honden het niet zo op pups en zijn ze een op een juist wel sociaal. Punt is gewoon dat jij na vandaag niet meteen weer wil worden geconfronteerd met deze herders, mijn advies is dan ook om ze te vermijden. Beter voorkomen denk ik dan maar. Succes!

Gr, Marijn

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Misschien dat je je stem wel gebruikt hebt maar ik kon het in je verhaal niet terug vinden.
Een flinke stemverheffing doet de meeste honden al terugdeinzen en maakt ze duidelijk dat je niet gediend bent van hun aanwezigheid. Wanneer iemand zonder met jou te overleggen z'n honden naar jouw hond toe laat gaan en je merkt dat hij dit niet leuk vind hoef je verder geen beleefdheidsregels in acht te nemen. Dat werd richting jou ook niet gedaan.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Zo, super dat je zo rustig bleef, ik zou het (bijna) in mijn broek hebben gedaan O-)
Vervelend, maar er is gelukkig niets ergs gebeurt :-D fijn dat Dino niet bang geworden is.

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta 3 doggies

honden foto van Senna en Asta

Ik weet ook wanneer er op een bepaalde tijd honden wandelen die niet zo leuk zijn en vermijd deze dan ook.
Ik had het vandaag ook met 2 herders die kwamen aanstormen op mijn pup van 5 maanden.
Heb ze wel de kans geven om elkaar te leren kennen en dat deed ze prima.
Ik ben met herders opgegroeid en ik heb er zelf eentje gehad , vind het dan ook jammer dat ik de meeste problemen heb met de herdershonden :'(
Op zo'n moment moet je toch proberen om rustig en alert te blijven :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Roedel tegen pup...natuurlijk doet het baasje niets" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kans op een Duitse Herder puppy?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^