Herders

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hebben jullie dat ook dat mensen angst hebben voor je herder?

Mensen met kleine hondjes lijnen deze direct aan, ouders tillen kinderen op, mensen worden BOOS omdat je hond los loopt? (en dan is hij niet eens naar hun toegelopen maar dan zeggen ze STEL DAT).

Ik zag net via een topic een dog park. VIP dogpark wel te verstaan, je hond mag er heen maar herders moeten eerst "aangevraagd" worden of ze er heen mogen?

Enig idee waar dit vandaan komt? Mijn herder is TWEE keer gebeten (tot hij bloede) maar hij heeft niet terug gebeten? Hij is pas 6 maanden ik vind het echt jammer dat mensen doen alsof je tuig bent en je hond een monster is.

Herkent iemand dit?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herders" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik heb geen herder, vind ze wel prachtig en als ik de tijd zou hebben dan zou ik er eentje in huis nemen O-)

Ik ken alleen de verhalen dat Herders vaak agressief zijn en bijten, waarschijnlijk komt daar die angst vandaan voor ouders met kinderen enzovoorts.

En die denken misschien gelijk aan politiehonden die een man in zo'n speciaal pak grijpen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Jammer dat mensen boos doen als je met je herder pup rond loopt O-)

Als jij een lieve 'baas'bent ,kun je ook alleen maar een lieve herder krijgen.
Maak je niet te druk over wat anderen vinden/denken of zelfs durven te zeggen,jij weet beter wie jouw hond is.

Ik zie geen verschil tussen een herder of andere hond qua gedrag,het ligt allemaal aan hoe het baasje met de hond omgaat.

honden page profiel Diana - Tessa&MaxDiana - Tessa&Max 3 doggies

honden foto van Diana - Tessa&Max

Ik heb geen herders, maar bij mijn honden tillen mensen ook hun hondjes op. O-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik ben juist helemaal gek op alle Herdershonden :-D

Ik merk hier in Amsterdam in het park snel dat mensen niet bang zijn voor Langharige Herdershonden.
Maar wel sneller voor de kortharige herdershonden.

honden page profiel VickyVicky 3 doggies

honden foto van Vicky

Het zijn enorm lieve honden.
Natuurlijk, als je je hond leert "pakken" is het een ander verhaal.
En het ligt aan de opvoeding (wat bij elke hond is)
Ben zelf gebeten geweest door een herder (mechelse), maar veroordeel dat ras niet omwille van die aanval.
Als baasje moet je je hond in de hand hebben, zowel klein als groot.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Gelukkig vinden mensen hier herders ook geen monsters :-D. En Caitlin, ik heb het denk ik al eens gezegd, de mijne gaat echt liggen voor alles dat kleiner is dan jack russels. Ik vind hem geweldig met chi's.

Ik weet niet of ik de juiste opvoeding toepas hoor dat moet nog blijken he :-) maar tot nu toe vind hij zelfs de dierenarts leuk ;-) Ondanks dat hij gister zijn bijtwond ging ontsmetten :(. En hij is NIET door een herder gebeten (A)

honden page profiel momo 3 doggies

honden foto van mo

misschien komt het omdat herders er om bekend staan dat ze behoorlijk hun territorium verdedigen. Er zijn er dus ook aardig wat die uitvallen aan de riem, aangezien dat hun territorium is. Wil hier geen ras mee beschuldigen hoor :-) vind ze zelf ook heel mooi en lief, alleen mijn hond vind ze niet zo lief. Die mag de meeste ook niet. Maarja, jeska die discrimineert wel vaker. ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Het is de associatie en ook het uiterlijk. Want witte herders vindt men wel vaak weer lief. Border collies kunnen best fel zijn, maar omdat ze zo'n schattig snoetje hebben, zijn mensen niet bang. En mechelse herders of andere herders kunnen weer heel lief en zacht zijn, maar omdat ze een donkere vacht hebben met zwart, worden mensen bang. Ook natuurlijk omdat ze misschien wel eens een waakhond hebben gezien of IPO op tv.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik vind de herders heel mooi maar ik ben er altijd een beetje bang van.Ik heb het ook met een rott weiler.

honden page profiel SuskeSuske 3 doggies

honden foto van Suske

Ach, het zijn natuurlijk ook wel imposante honden. Wij laten Cas nooit met andere honden spelen, gaat toch fout. Gewoon af zeggen, hij blijft liggen en als het goed is lopen andere mensen door...... Jammer is dat het al een paar keer is gebeurd dat hij door 5 (5!) keffertjes tegelijk naar zn poten is gehapt, zelfs dan bijt hij niet terug (te klein, dus geen partij?)maar geeft toch wel even wat stress. Overigens happen deze hondjes bij ons in de buurt naar alles wat beweegt dus het ligt deze keer niet aan Cas. De kleine Suske van 11 weken loopt nog overal op af en wordt ook nu al door sommige honden afgesnauwd terwijl ze alleen maar snuffeld.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 3 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

Jammer dat dat gebeurd. Maar troost je..voor mijn honden tillen ook vele mensen hun hond op hoor ;-)

honden page profiel ~Weg hier~Weg hier 3 doggies

honden foto van ~Weg hier

Tsja.. Hier lopen ze ook met een boog om me heen soms, kleine hondjes worden opgetilt etc.
Kleine kinderen zijn gek op hem, en hij is gek op kleine kinderen, die likt hij altijd. Meestal worden ze meegetrokken door hun ouders, maar soms dan mogen ze hem aaien. 2 mensen die bang zijn voor honden hebben hem wel geaaid, een compliment naar zijn richting toe dus! :-D

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Aahh Lotte terwijl duitse/deense doggen juist echt schatten zijn toch? Die wat ik tot nu toe meegmaakt heb zijn juist eerder onzeker en voorzichtig!

En suske een woord "waw" prachtig beestje. En jouwn herder bijt dus ook niet van zich af...? Nja jammer want Indy speelt heel leuk. Net nog met een bull terrier.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe 3 doggies

honden foto van Lotte met Hobbe

Duitse doggen zijn absoluut erg leuk....maar die van mij zijn wel onstuimig en snel....dus rennen met een rotgang door het losloopgebied :-D Je hoort ze al van ver aankomen....net een stel paarden..haha....maar ze zijn inderdaad superlief en een tikkeltje onzeker...(voorzichtig kan ik die van mij niet noemen hoor)

honden page profiel Amanda *Diablo & LanaAmanda *Diablo & Lana 3 doggies

honden foto van Amanda *Diablo & Lana

hier ook geen herders ...vindt het wel prachtige beesten !
maar ik herken je probleem wel hoor ;-) ...
veel mensen hebben hun oordelen al snel klaar bij de pitt, staff,rottw,herder,doberm.enz ..erg jammer inderdaad!


en wat erg voor je hondje dat hij al 2 keer gebeten is :'(

geniet lekker van je herder en trek je niet te veel aan van wat anderen mensen denken en/of zeggen over je hondje ...jij weet beter O-)

groetjes

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Pff... Toen Mindy (onze overleden DH) er nog was, was niemand bang van onze honden. Mindy haalde zelfs de meest bange mensen nog over om ze aan te halen O-) .

Toen we twee witjes overhadden was er niks aan de hand... totdat Irza een nestje had gehad. Irza is nu niet zo lief (lees blafferig) to andere honden. Gevolg... mensen lopen om met andere honden. Met mens en kind nog steeds niks aan de hand trouwens ;-) .

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Sire heeft enkele nare ervaringen met herders. Dus hij is inmiddels zelf niet meer zo leuk naar herders. Daarom lijn ik hem aan. Als ik zie dat het een stabiele hond is dan kijk/vraag ik of ze rustig kunnen snuffelen. Elke positieve ervaring is er weer een meer.

Dat Sire nare ervaringen heeft met herders ligt natuurlijk niet aan de herders, maar aan de baasjes. Een herder heeft gewoon meer nodig dat een gezelschapshondje, maar helaas zijn er baasjes die denken met een herder een kant-en-klare Rintintin of Commissaris Rex in huis te halen, zonder dat zij aan hun verantwoordelijkheden naar de hond voldoen. En dan krijg je vaak toch frusti honden.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Het probleem met herders en ik denk dat men met herders mechelaars en Dutste herders met name uit werklijnen bedoelen. Het punt is hoe lief en aardig het baasje ook mag zijn, hoe positief de opvoeding ook mag zijn dat ze in een mum van tijd van 0 tot 10 schieten. met andere woorden hun driften zijn zo aangewakkerd. Daar hoeft maar weinig voor te gebeuren. Dat heeft niets met stabiliteit te maken maar met de aard van de hond en wat voor lijnen hij uit komt.

Helaas wordt dat hier heel vaak niet meegenomen op het forum in de adviezen die gegeven worden. Simpelweg omdat men hier weinig tot misschien niet mee te maken heeft gehad.

Of het terecht is dat mensen bang zijn voor herders, nee dat niet maar wel begrijpelijk.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Het probleem met herders en ik denk dat men met herders mechelaars en Dutste herders met name uit werklijnen bedoelen. Het punt is hoe lief en aardig het baasje ook mag zijn, hoe positief de opvoeding ook mag zijn dat ze in een mum van tijd van 0 tot 10 schieten. met andere woorden hun driften zijn zo aangewakkerd. Daar hoeft maar weinig voor te gebeuren. Dat heeft niets met stabiliteit te maken maar met de aard van de hond en wat voor lijnen hij uit komt.

Helaas wordt dat hier heel vaak niet meegenomen op het forum in de adviezen die gegeven worden. Simpelweg omdat men hier weinig tot misschien niet mee te maken heeft gehad.

Of het terecht is dat mensen bang zijn voor herders, nee dat niet maar wel begrijpelijk.

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa 3 doggies

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

Mijn vriend is vroeger aangevallen door een herder.
En nu liggen er hier 2 in huis.
Ze zijn nog de rangorde aan het vaststellen en daar stond ik net tussen (au)&(dom).
Maar ik vind niet dat mensen het recht hebben om gelijk agressief naar de hond toe te reageren.
Dat overkomt mij namelijk vrij vaak.
Dan gaan ze schelden richting Demon, ga dan tegen mij tekeer.
Anders kan Demon nog wel eens uitvallen (blaffen grommen).

BTW mijn dochter is gegrepen door een maltezer, als ik zo een tegen kom til ik haar ook niet op.

Misschien verplichte les op de zwangerschapscursus ;-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Bij Sara hebben we er niet zo heel erg veel last van, de meeste mensen vinden haar alleen maar heel mooi haha! Maar ik denk dat dat komt doordat ze wit is, dat komt wel minder 'dreigend' over dan donkere kleuren. Ik ben nog maar 1x een agressieve herder tegengekomen, en die hadden ze uit het asiel dus daar konden die mensen zelf ook niets aan doen (de vorige baasjes wel natuurlijk). Ik kom daarentegen veel meer onopgevoede, verwende honden tegen en dat zijn zelden herders!
Maar goed, bij ieder ras komen de vooroordelen, je kan er weinig tegen doen en zolang ze Sara niets doen maakt het mij niet uit...

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Iris wat jij zegt vind ik ook. Kleinere hondjes zijn makkelijker te verwennen bij een groter ras denk je 2x na. Bijvoorbeeld op de bank of trekken aan de riem of what so ever.

Hierdoor zijn kleine hondjes vaak buiten ook of blafferig van onzekerheid of ze bijten(happen) sneller uit angst. Is wel echt zo. Indy is laatst door een hond gebeten omdat Indy daar in huis was en kennelijk te dicht bij de baas kwam. Ik heb ze beide mee naar buiten genomen en daar ging het goed. Verwens hondje. En ik snap die baasjes ECHT! Het is zo leuk om je hond puur als gezeldschap te hebben. Niet te veel aan doen gewoon lekker laten. Maar je neemt een hond wel af dat hij lekker met andere kan spelen en ravotten.

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco 3 doggies

honden foto van Valerie &. Arco

Bij ons gebeurt het ook erg vaak dat mensen de straat oversteken of in een boogje rond ons gaan. Arco is nu nog maar 6 maanden dus misschien wordt dat nog erger?
Ik kan het soms wel begrijpen dat mensen het niet zo voor herder hebben, maar je moet ze uiteraard wel een kans geven.

Wij gaan met Arco geregeld naar de hondenwei hier in de buurt en zoals daarstraks speelt hij gewoon met alle honden. Hij blijft er steeds rustig onder en alle mensen die er rondlopen kunnen/willen Arco ook steeds aaien. Daaraan zie ik dan dat de meesten er vooraf wel wat terughoudend naar zijn, maar eens ze zien dat hij rustig is en onder appel ligt, er toch naartoe durven gaan.

Maar nogmaals, ik kan het wel begrijpen dat mensen er soms wat terughoudend tegenover zijn.

Liefs Valerie en poot Arco

honden page profiel Ronica & FesterRonica & Fester 3 doggies

honden foto van Ronica & Fester

ik heb geen herder maar ik vind het wel juist heel raar, ze weten niet eens hoe hij is opgevoed, de herders die ik hier zie zijn gwn opgevoed en ik bewonder ze juist omdat ik herders mooi vind, maar als ik een herder zie is hij meestal wel gwn lief en ik heb juist een paar keer een boomer voorbij zien lopen die heel hard trekt aan de riem en constant blaft als hij iemand ziet en dat heb ik ook bij een husky gezien maar daar word dan weer niks over gezecht het zijn alleen maar die herders weer die geen vlieg kwaat doen :'( ik snap niet dat mensen zo kunnen doen tegen die liefe beesten :'(

honden page profiel Ronica & FesterRonica & Fester 3 doggies

honden foto van Ronica & Fester

ik snap dat je er wat van zecht als die hond niet normaal doet maar als hij rustig loopt is er tog niet ergs? of zit ik nou fout.?!

honden page profiel Shepherd Story TeamShepherd Story Team 3 doggies

honden foto van Shepherd Story Team

Bij veel mensen zit er heel veel verschil in ... wij hebben een witte duitse herder Rowan, en als ik met hem loop willen mensen hem aanhalen en hij is er nou juist niet zo van gediend. Dus ik voorkom het meestal door gewoon door te lopen met zijn aandacht bij mij. Maar mensen vinden hem leuk en lief en sommigen geloven niet eens dat hij een herder is! Terwijl ik er echt met de beste wil van de wereld niets anders in kan zien ...

Loop ik daarintegen met Myla, een kruising mechelse / hollandse herder. Daar gaan ze voor teruguit, lopen er met een grote bocht omheen, lijnen kleine hondjes aan en zullen geen enkele moeite doen om haar aan te halen of te aaien. En zij vind nou juist alles prima, en is een heel sociale hond! Ook naar andere honden is ze heel sociaal. Maar goed, Myla heeft een felle blik, toch wat zwart in haar snoetje en kijkt gewoon veel vuriger als Rowan. Het zijn beide herders ...

Mijn conclusie is dat mensen idd vooral bang zijn voor de donkerdere snuiten van de duitsers, mechels en hollanders terwijl de witte niet zoveel angst oproept.

honden page profiel ThopenThopen 3 doggies

Ik denk inderdaad dat met de "typische" herders waar men schrik voor heeft, men vooral de duitse/mechelse/... bedoelen. Deze komen toch ook best vaak op tv. Weliswaar als politiehonden enzo, maar goed..die zien de gewone mensen dan ook, dat ze gebruikt worden om boeven te overmeesteren..


En je moet natuurlijk met het "nerveuze"/paranoïde gedrag omkunnen van hen! :-D

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna 3 doggies

honden foto van Ayla & Yuna

Ik heb hier ook last van deze vooroordeel, en geen flauw idee hoe ze erop gekomen zijn... herders zijn zulke prachtige beesten, zo'n mooie karakter!
Maar ach ja, laat ze lekker, ze hebben wel meer vooroordelens.
Yuna vind iedereen Wél lief terwijl zij degene is waar ze bang voor moeten zijn :'(

judith (Gast)

Ik heb met mijn Duitse dog ook regelmatig dat mensen hondjes en kinderen op gaan tillen. En dan hangen de pootjes/voetjes net op ooghoogte van mijn dog te bungelen. En dat is heel interesant natuurlijk. Heel dom maar mensen vinden hem zo groot en eng.
En dat terwijl het een lieve lobbes is die niets doen en wel voorzichtig is. Hij heeft een mini teckel waar hij mee speeld en hij past dan echt goed op dat hij hem niet omver loopt, is echt leuk om te zien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herders" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welke pup aanschaffen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^