Welke pup aanschaffen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Hallo,

Ik ben nieuw hier, maar ik geloof dat ik al weer door heb hoe het werkt. :-)

Mijn vader en ik denken al een tijdje na over een hondje in huis. En mijn vraag is dan natuurlijk: welke hond is geschikt?

Even een paar dingen:

- We wonen aan de rand van de stad, aardig wat groen, maar wel tussen de andere huizen
- We zoeken een kleinere hond, een chihuahua hoeft niet, maar een duitse herder is echt te groot
- Mijn vader werkt niet meer, dus hij heeft aardig tijd om voor de hond/pup te zorgen, ik denk echter niet dat hij elke dag naar het bos wil om daar te wandelen. Ik denk dat het 3 à vier keer per dag (als alles een beetje regelmatig begint te worden) wandelen gaat worden, inclusief 1 à 2 keer een groter rondje, denk aan een half uur/ 3 kwartier.
- We zoeken een pup (en we willen die het liefst aanschaffen in de zomervakantie, is dat mogelijk?)
- Andere huisdieren zijn: 3 kippen (niet los in de tuin) en 2 knaagdieren.
- De hond moet absoluut sociaal zijn en niet wantrouwend
- De hond moet goed luisteren en snellerend zijn
- De hond mag echter wel over een beetje eigenwijsheid beschikken, maar bij een stemverheffing moet hij toch echt weer luisteren.


Zelf vinden we de Jack Russell en de Border Terriër leuke honden, graag jullie mening hierover: vinden jullie deze honden aansluiten?

Ik heb de puppytest gedaan en hier kwam de cocker spaniël uit. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke pup aanschaffen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes 3 doggies

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Natuurlijk kun je een pup in de zomervakantie aanschaffen, je moet dan wel een beetje het geluk hebben dat er dan een nestje is van het ras dat jullie kiezen.
Heb je al bij de rassen gekeken hier (zie bovenaan kopje honden) of een border terrier/JR de kenmerken hebben die je zoekt?

honden page profiel Ronica & FesterRonica & Fester 2 doggies

honden foto van Ronica & Fester

ik weet niet, er zijn zo veel rassen die jouw wensen voltooien, maar ik zou niet meteen uitgaan op puppytest, toen ik een supergrote slome hond aankruiste kreeg ik een chihuahua! kijk hier anders tussen de rassen op hp ;-)

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Border Terrier moet minsten elke dag naar het bos om goed 2 uur te rennen, dus dat lijkt me niet heel erg beschikt voor jullie. Het zijn kleine hondjes ja. Maar het zijn jachthonden, en met 1x per dag 3 kwartier is echt niet genoeg voor ze hoor!
Ik heb er ervaring mee! Mijn tante heeft er 2. En ze gaan als het even kan minstens elke dag met ze naar het bos, en dan wel dik 2 uur!

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Ja, heb net gekeken. :-)

Een Jack Russel sluit aan, de Border Terrier ga ik nog ontdekken!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Een JR is zeker leuk, maar het is een terriër dus een aantal korte wandelingen per dag zal niet voldoende zijn..

Je hebt in iedergeval een duidelijk lijstje met wat je wilt, al zal ik dat luisteren wegstrepen, als je de pup goed opvoed luistert ie zoiezo, welk ras je ook hebt;-)

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Maar als je niet elke dag naar het bos wilt en om dan een anderhalf uur te wandelen.. Ik zou als ik jou was echt geen Border Terrier nemen hoor! Ze zijn dan wel klein, maar ze hebben veel beweging nodig, en 2x per jaar laten plukken lijkt mij ook handig.... Zoek misschien is wat meer info over de Jack Russel. Als ik naar je lijstje kijk zie ik daar meer een Jack Russel tussen passen...! ;-)

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Bedankt Soof en Caitlin. :-)

honden page profiel Ronica & FesterRonica & Fester 3 doggies

honden foto van Ronica & Fester

ik ben het met caitlin eens, je kan ook gwn van zich zelf gehoorzame hondenras nemen en er dan geen tijd aan besteden, dan word ie waarschijnlijk ook ongehoorzaam, dus daar moet je echt zelf voor zorgen maar een wat gehoorzamer ras is alsnog makkelijker te gehoorzamen :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

En een Dwergpinscher?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Ik weet niet wat je nog meer met de hond wil doen, maar anders kan je ook kijken naar een Maltezer of een Shi-Tzu, dat zijn leuke kleine honden zonder dat ze uren wandeling nodig hebben.

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Ronica: Dankjewel voor je antwoord. Ik had dat punt er ook vooral instaan omdat het in de test stond. :-)

Caitlin: Ik ga even kijken!

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Ronica: Dankjewel voor je antwoord. Ik had dat punt er ook vooral instaan omdat het in de test stond. :-)

Caitlin: Ik ga even kijken!

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Maar als je zelf wel bereid bent om om de dag/elke dag naar het bos te gaan, of je hond gewoon ff lekker laten rennen met de bal ofzo. Kan je wel een Border nemen! Maar dan moet je hem wel goed opvoeden, want de hond van mijn tante (een reutje) die is 5 jaar, en die doen ze in een onbekend bos NOOIT los, omdat als hij dan een konijn ziet gelijk weg is. Hij luistert wel beter maar alsnog doen ze hem niet snel los. Ik wilde vroeger ook een Border, maar toen zeiden ze wel: Lees meer over het ras, en denk goed na! Het zijn de makkelijkste honden!
Maarja, misschien kom je nog wel andere rassen tegen die je meer aanspreken! Maar alsnog hoor, honden hebben wel genoeg beweging nodig, behalve als ze pup zijn dan ;-). Je moet minstens 2x per week je hond goed laten rennen, welk ras het ook is. Denk daar goed over na ;-) !
Heel veel succes met je keuze!! :-D

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Het zijn de makkelijkste honden! Ik bedoelde eigelijk: Het zijn niet de makkelijkste honden!

Haha sorry

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Bedankt Soof!

Ik weet ook nog niet zo heel goed wat ik me er van moet voorstellen, het zal onze eerste hond worden. Natuurlijk gaan we nog wel een keer goed bespreken hoeveel tijd we aan de hond kwijt willen zijn wat betreft wandelen en alle andere dingen. :-)

Ik neem aan dat je bedoelde: "het zijn NIET de makkelijkste honden."? Wat is, volgens jullie, een 'makkelijk' ras? Dus goed als eerste hond? (puppycursus zal er sowieso komen hoor ;-) )

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Oh, dat dacht ik dus al :P

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Hmm, volgens mij sluit een Maltezer wel bij ons aan wat betreft gedrag en dergelijke. :-)
Ik vind het alleen niet zo leuk dat de hond wit is, al is uiterlijk natuurlijk niet een prioriteit.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 2 doggies

honden foto van Uma & Joker

Een Cavalier King Charles spaniel?
Een Cocker spaniel?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Een Maltezer is erg leuk, gemakkelijk in de omgang en hebben niet heel veel beweging en uitdaging nodig zoals een werkhond.

Wel moet je rekening houden met de trimkosten.

honden page profiel SamSam 2 doggies

honden foto van Sam

Misschien is de Franse Bulldog wel leuk!
Karakter: Franse bulldoggen zijn karaktervolle, clowneske, extraverte, vrolijke en speelse honden. Ze zijn behoorlijk intelligent en slim en kunnen zeer volhardend zijn als ze hun zinnen ergens op gezet hebben. Hoewel ze moedig, onstuimig en lichamelijk gehard zijn, blijken ze op het geestelijke vlak heel gevoelig en wordt er gezegd dat hij zich als een mens kan gedragen; stemmingen in huis voelen ze haarfijn aan en harde woorden raken ze diep in hun ziel. Eén hard woord is voldoende om hem een beledigende houding aan te laten nemen, doch één vrolijke toon en zijn olijke enthousiasme barst weer los. Hij kan ook als een klein kind zitten mokken als hij naar zijn idee niet genoeg aandacht krijgt.
Ze zijn zeer aanhankelijk en worden niet graag alleen gelaten. Ze maken graag deel uit van het gezinsleven. Franse bulldoggen kunnen wel eens jaloers zijn als de aandacht van de baas naar iets of iemand anders uitgaat. Deze honden zijn alert op wat er in hun omgeving gebeurt en ze laten hun stem beslist horen als ze onraad bespeuren. In doorsnee blaffen ze echter niet veel.

Gebruik en achtiviteit: Gezelschaphond die graag op onderzoek uitgaat en van een stevige wandeling houdt, maar hoeft geen uren naar buiten. De Franse Bulldog is een hond die zich heel goed aan het leven op een flat aanpast. Hij voelt zich overal thuis. De Franse bulldog is bij uitstek een hondje om mee te spelen. Ballen vindt hij leuk, ook al kan hij ze niet altijd beetpakken. De meeste Franse bulldoggen zijn geen zwemmers, maar er zijn uitzonderingen. Ook kan hij makkelijk worden meegenomen op reis, hoewel hij niet zo goed tegen de warmte kan. Laat hem dan zelf zijn hoeveelheid beweging bepalen en zorg voor een schaduwrijk plekje in de tuin of in huis. De meeste Franse bulldoggen houden zich op warme dagen intuïtief koest.

Zelf ik ik het hele leuke honden!

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Nee, de Franse Bulldog spreekt me op de een of andere manieren niet echt aan. Ik heb een goede vriendin, zij heeft er eentje, dus ik ken ze wel :-)

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames 3 doggies

honden foto van Nikita & Dames

Mopshond ?

Cavalier king charles?

Kijk anders even op Wikipedia onder FCI groep nummer 9, Gezelschapshonden, vind je alles in 1, kleinere honden... met verschillende eigenschappen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_hondenrassen#Rasgroep_9:_Gezelschapshonden

Succes!

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Cavalier Charles King Spaniel vind ik een iets te tuttig hondje . De cocker vind ik wel leuk :-)

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Ik zou zelf persoonlijk niet een Border Terrier als 1e hond doen. Een Labrador is natuurlijk een 'makkelijk' ras. Maar ook zij moeten hun energie kwijt, kunnen rennen, naar het bos ect. Maar ze hebben wel de aanleg om dik te worden, haha ;-). Zelf vind ik het niet grote honden.
Een Jack Russel lijkt me leuk als 1e hond, een Franse Buldog ook, een Cavalier King Charles Spaniel ook, een Maltezer ook, een Labrador ook.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Cocker Spaniels zijn inderdaad leuke honden.
Houden van lange wandelingen en spelen.
Alleen moeten ze wel af en toe naar de trimmer

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Cavalier zou ik niet doen vanwege de gezondheid..

Een JR kan alleen als je ook echt veel met de hond gaat ondernemen.

Een Shi-Tzu heb je wel in meerdere kleuren, maar die moet je ook aanspreken natuurlijk.

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Misschien een Markiesje? Of een Havanezer?

honden page profiel Sarah LynnSarah Lynn

Bedankt, aan een labrador had ik nog niet gedacht!

honden page profiel SamSam 2 doggies

honden foto van Sam

Een Markiesje is een leuke hond! Maar je moet er wel wat meer over lezen! Dit vind ik ook mooie honden, niet te groot, niet te klein!
Dit is helemaal ideaal natuurlijk: Ook als de eigenaar eens wat minder tijd heeft om te gaan wandelen, zal het Markiesje dit zonder mopperen accepteren. Maar daar moet je geen gebruik van maken, haha! Ze moeten wel gewoon hun energie kwijt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke pup aanschaffen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: honden fokker????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^