Opgelet hondjes uit spanje!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik denk dat je je teveel zorgen maakt Rianne, de honden worden allemaal eerst gekeurd door een dierenarts. Men weet dus of men een zieke hond of niet adopteert. De stichting zal daar ook eerlijk in zijn.

Iemand die een zieke hond wil adopteren lijkt me wel iemand die veel verantwoordingsgevoel heeft en ermee naar een dierenarts gaat.
Honden met besmettelijke ziekten mogen toch sowieso ook niet geimporteerd worden.

Ik ben er wel voor dat er een strengere wet moet komen voor de stichtingen die de honden hier halen. Soms hoor je echt rare dingen.

Maar een hond helpen dat is grenzeloos voor mij, en de hondjes hier in het asiel leven als vorsten als je ziet hoe het in sommige andere landen toegaat.
Ik persoonlijk zou bijvoorbeeld geen hond meer genomen hebben na de dood van mijn hond. Maar heb bewust ervoor gekozen een hond te helpen die het echt anders niet gered zou hebben.
Ik moet er niet aan denken dat er een wet zou zijn die dat verboden had....dan had mijn arme schat jaar in jaar uit aan een ketting moeten zitten, zonder maar 1 wandeling, zonder 1 aai....veel te weinig en slecht eten.
En ja je kan niet elke hond redden helaas...maar ik ben blij dat ik Lola daar weggehaald heb en krijg er zoveel voor terug ik ben nog elke dag dankbaar dat ze bij mij mag zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opgelet hondjes uit spanje!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RianneRianne 1 doggies

honden foto van Rianne

Ja laten we met z'n allen honden uit het buitenland gaan halen en de honden hier in het assiel laten verrekken die krijgen op den duur ook een spuitje omdat niemand ze wil hebben. Die honden uit het buitenland zijn zoooo vreselijk zielig nemen we meteen honderden ziektes mee naar Nederland wat kan het schelen als die hondjes uit Spanje maar geholpen worden de Nederlandse asiel hond kunnen allemaal verrekken die hebben het hier zo vreselijk goed maar als niemand hier een hond uit het assiel haalt krijgt die toch op een gegeven moment een spuitje omdat niemand hem wil dus importeren die Spaanse honden masaal want die honden zijn zielig.

honden page profiel marianne4umarianne4u 3 doggies

honden foto van marianne4u

Ik kijk regelmatig ook op de website van de asielen en gelukkig staat er vaak genoeg bij dat deze honden herplaatst zijn. Dus gelukkig zijn er ook mensen die honden uit het asiel halen. Niet iedereen wil een buitenlandse hond ;-)
Ik denk gewoon dat het heel persoonlijk is.
Ik denk dat je het kan vergelijken wil je wel of geen kinderen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Testament

Mijn liefdevolle thuis geef ik aan een naar liefde en warmte hunkerende eenzame zwerver.

Mijn mandje, mijn etensbak, mijn speeltjes alles mag hij hebben.

De aaiende handen, de liefdevolle verzorging, het plaatsje in mijn baasjes hart geef ik graag aan een ander die niet zo gelukkig was.

Lief baasje als ik sterf, denk dan alsjeblieft niet nooit wil ik meer een hond, het doet me teveel pijn
maar zoek een hond die nooit geliefd werd en geef hem mijn plaats.

Dat is mijn laatste wens

de liefde die ik achterlaat is alles wat ik geven kan.


Dit is alles wat ik nog zeggen wilde, we raken een beetje offtopic :-)

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie 3 doggies

honden foto van mischa, esha & fitzie

@ Rianne, er is geen enkele reden om het op deze manier in het extreme te trekken. Niemand valt jou persoonlijk aan, er worden alleen argumenten voor de andere mening aangedragen.

Ik geloof niet dat er iemand is die beweert dat "we de honden in onze asielen maar moeten laten verrekken" en alleen maar zielige honden uit het buitenland moeten halen. Ik denk dat het voor iedereen een erg persoonlijke keus is, of je je hond nu uit een asiel, bij een fokker of buitenlands asiel haalt. Ik vind wel dat, wat iemands mening ook is, deze wel op feiten gebaseerd moet zijn...Vandaar ook mijn bijdrage over ziekte-overdracht en erfelijke basis voor ziekten.

daarnaast vind ik het erg jammer dat opnieuw een inhoudelijke discussie moeten verzanden in emotioneel getinte uitspraken...die idd niet on-topic zijn.


honden page profiel treestrees 3 doggies

honden foto van trees

Jee Dobry,
wat is dit mooi geschreven,schiet er helemaal van vol,ik ga dit overschrijven,voor me zelf,
goh dat heb ik weer de jankert,tis zo mooi verwoord.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Dankje Trees :-)

Morgen is het precies 1 jaar geleden dat mijn vorige hond overleden is en ik wilde geen andere hond meer.

Later bedacht ik dat het misschien wel egoistisch van mij was en had ik het gevoel dat ze het een hond die het echt nodig zou hebben te gunnen om haar plaatsje over te nemen. (als ik het zo goed uitdruk, niet dat ze ooit het plekje uit mijn hart kwijtraakt hoor, dat blijft natuurlijk altijd speciaal voor haar)

Het zijn natuurlijk allemaal maar woorden, maar zo voelde en voel ik het nog steeds :-)

m@rijke (Gast)

@ Rianne
niet om jou aan te vallen maar jij zegt dat je bij buitenlandse honden niet weet wat de achtergrond van hun zijn, maar weet jij dat wel dan van je eigen hond? Je hebt tenslotte ook voor een kruising gekozen en dan weet je ook niet wat voor bloedlijnen er in zitten!

Anoniem (Gast)

Ik wil toch nog een keer reageren.
Krijg toch de indruk dat de discussie verwijtend naar elkaar toe begint te worden.
Ieder mag zijn mening hebben en ieder beslist zelf wel of hij/zij een hond uit buitenland wil adopteren.

Het is wel goed dat men stil staat bij de risico`s bij mogelijke gedrag problemen en eventueel ziekte.
Laat je goed voorlichten en informeer bij mensen die ook een hond uit het buitenland hebben.
Vraag niet alleen naar succes verhalen maar ook naar de verhalen waarbij de hond weer herplaats moest worden.

Wees voorzichtig bij sommige organisatie`s die er misbruik van maken en zelfs fokken mee fokken.
Omdat de meeste mensen toch liever een pup nemen dan een teef van een paar jaar oud.
Puppies zijn op dit soort adressen ook duurder dan een volwassen hond. wees alert.

Onze hond is negen jaar bij ons geweest, we hebben er nooit spijt van gehad. Ze was heel zachtaardig en vriendelijk naar mens en dier.
Maar ik zou het geen tweede keer meer kunnen opbrengen.


honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ja precies, ieder zijn mening hoor, denk dat we dat ook probeerden te zeggen: het is persoonlijk of je wel of niet een hond uit het buitenland wil. Eigelijk is dat ook een andere discussie.

Denk er goed over na, lees er veel over, heb veel gesprekken over dit onderwerp met voor- en tegenstanders. Zoek een betrouwbare organisatie op die je goed voorlichten en zo nodig begeleiden. Het is ook nogal een verschil of je een hond uitzoekt die altijd rondgezworven heeft en misschien heel zelfstandig is of een hond die altijd vast aan een ketting heeft gezeten en juist weer helemaal niets meegemaakt heeft. Maarja dat is weer een ander onderwerp.

Om even nog over het onderwerp Leishmaniose terug te komen daarover zal de stichting ook voorlichting geven over de risico s van deze ziekte en de andere middellandse zeeziekten. Een goede stichting zal dat altijd doen.
Daarom snapte ik ook eerst niet hoe het kan dat iemand die een hond uit spanje heeft dat niet weet, maar blijkbaar is dat dus zo. Een slechte zaak...en een goede waarschuwing dus voor anderen die het niet wisten.


honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

Marijke ik weet waar Kyra vandaan komt heb haar zelf op gehaald heb de moeder en de vader gezien het was hun eerste nestje vader en moeder van Kyra waren kern gezond en ongelooflijk lief allebij. Ze hadden geen ziektes als dat wel zo geweest was en Kyra had een erfelijke ziekte of aandoening had ik die mensen aansprakelijk gesteld maar dat is gelukkig niet zo Kyra is een kerngezonde hond ik weet waar ik mijn honden vandaan haal. Maar zeer zekers niet uit Spanje want daar zie je de ouders van je hond niet.

Michelle (Gast)

Je maakt paniek om niets want het is ten eerste nog niet duidelijk of Cobus Leishmaniose heeft en ten tweede kan met een goede behandeling die bestaat uit een regelmatige bloedtest, zodat als er veranderingen zijn in de ziekte je op tijd je behandelplan kunt aanpassen, en ten tweede goede voeding.
Ook is het zo dat honden die uit Spanje worden geïmporteerd vantevoren gechequed zijn op deze ziektes zoals Leishmaniose, Ehrlichose etc. elke fatsoenlijke vereniging doet dat. Ikzelf heb sinds 6 weken een oudere hond uit Spanje met Leishmaniose en Ehrliochose dit wist ik van te voren. Voor mij geen reden om nee tegen haar te zeggen omdat zij in Spanje ten dode opgeschreven zou zijn en hier de mogelijkheid heeft om met een goede behandeling oud te worden. Belangrijk is dat je jezelf goed gaat inlezen over de ziekte en dat je ervaringen uitwisselt met andere hondebaasjes waar je veel van kunt leren. In duitsland heb je het Leishmanioseforum. www.leishmaniose-forum Op dit forum tref je vele kompetente LMexperts de die echt veel verstand van deze ziektes hebben en je graag verder willen helpen met tips, raad en voedingsadviezen. Schroom niet eens een kijkje te nemen het is echt de moeite waard, een beetje duitskennis is wel van voordeel. Als je huidige dierenarts niet goed op de hoogte is van Leishmaniose e.d. zoek dan verder naar een andere dierenarts ook hiervoor kun je internet raadplegen. In de opleiding tot dierenarts is het helaas nog steeds zo dat dit onderwerp niet tot nauwelijks aan bod komt. Een hond met LM kan gewoon als een hond zonder deze ziekte gezond oud worden.
En Tes dat jouw hond pas op haar 7e behandeld werd tegen LM is waarschijnlijk de oorzaak dat ze al op haar 10e is overleden. Had men haar hier eerder op getest dan kon men haar ook jaren van te voren een therapie geven. Jammer dat je er zo over denkt maar voor mij heeft elk dier een ziel, ziek of niet en juist de zieken hebben onze hulp het hardst nodig.

maaike (Gast)

waarom zijn mensen zo grens gebonden??? en is het alleen maar corect als je een hond uit het nederlandse asiel haalt.
ook die honden hebben ziekte,s en of komen in het asiel omdat er ergens wat fout gaat.

ook wij hebben een hondje uit spanje laten komen daisy is als pup van 3 maanden naar nederland gekomen.
gedumpt langs de weg samen met haar broertje en zusje.
als daisy niet door de stichting was gevonden maar door een boswachter was ze afgeschoten , want na een dodekamp brengen is veel te veel moeite.
tevens hebben wij ook naar de mogelijkheid gekeken om een pup uit het asiel te halen maar op het moment zaten er geen puppy,s ( de rede van een pup was omdat ik gehandicapt ben moest het hondje wel nog de mogelijkheid hebben om goed langs de rolstoel te lopen en scootmobiel)

voor mij maakt het inprincipe niet uit waar een hond vandaan komt( heb grote moeite met broodfokkers maar als mensen daar achter staan is dat aan hun), want tegenwoordig weet je het toch niet meer je kan niet meer zo gek bedenken en het gebeurt van broodfokkers tot mensen die dieren mishandelen.

het enigste wat ik wel weet is dat een hond bij je moet passen en hoe je het ook doet als je er maar zelf achter staat is het goed.
Laten we alsjeblieft niet zo grens bewust zijn en laten we met ze alle werken voor een betere wereld voor mens en dier en hoe dan ook of een hond uit asiel in nederland komt of spanje , hoe dan ook er is er weer eentje gered en gaat een prachtig leven te gemoed


Roos (Gast)

Sommige mensen weten dus duidelijk niet waar ze over praten. Ga zelf maar eens naar een buitenlands asiel. Waar mijn hond vandaan komt werden ze leven verbrand. Om geld te besparen. Als echte dieren liefhebber weet je waar je mee bezig bent, en ja dat kan ook soms anders aflopen dan dat je wilt. Word zo moe van sommige mensen..

trommel (Gast)

ik ben het niet eens over het verhaal van Rianne je moet eerst gezien en meegemaakt te hebben wat daar met de honden gebeuren in de dodingsstations 10 dagen worden ze opgesloten met weinig eten en drinken en dan worden ze half levend de oven in geslagen en zo gaat ook met de pupys daar die worden gewoon eerst geknuppeld en dan de oven in gesmeten,dat zij AUSCHWIETS praktijken dus als je de manieren niet weet of megemaakt heb moet je niet zo over spanje praten en hier worden ze goed behandeld een JAAR lang dus wat praat je nou !!!!!!!!

honden page profiel KylieKylie 3 doggies

honden foto van Kylie

Ja echt erg sommige verhalen maar zou ook geen hondje uit Spanje of waar dan ook vandaan willen hebben,ben meer voor sterilisatie programma's voor sommige landen om dat meer te promoten daar zou ik nog wel een donatie aan willen schenken.

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Tegenwoordig komt Leishmaniasis ook in Nederland voor, vorig jaar hebben drie pups de diagnose Leishmaniasis gekregen. Deze zijn geboren in Nederland (uit een nederlands nestje). Vanwege de klimaatveranderingen zal Leishmaniasis ook steeds vaker in Nederland voor komen. Er is verwachting dat over 10 jaar ook onze hondjes in Nederland besmet kunnen worden door deze zandvliegen, omdat ze ook in Nederland voorkomen.  

De kans dat een hond uit het buitenland Leishmaniasis oploopt is net zo groot als wanneer je de jackpot wint in het Casino. Van alle hondjes moet jij maar net de gene zijn die word geprikt.

shanna (Gast)

Hallo caro 

 

ik heb ook een hond uit spanje.. heb haar nu 1 jaar en 7 maand ongeveer. Sinds 1.5 week geleden is zij erg ziek.. dierenartsen dachten aan een griep met koorts (41 gr)

Op dit moment 40.6 gr koorts.. ze zit aan de zware medicijnen hiervoor

verder  heb ik  het asiel gebeld waar ik haar vandaan heb om te vragen naar papieren van dierenartsen waar zij eigenlijk voor getest is bloedonderzoek ect. Volgens mij betaalde ik een adoptie bedrag hiervoor... Ik krijg te horen dat zij te jong was hiervoor( 4 maand.) Dus kon ik geen papieren ontvangen.

Ik ben helaas nooit gewaarschuwd dat er zon enge ziekte kon ontstaan bij deze honden(geen idee wat het was). gister bij de dierenarts bloed afgenomen voor een volledig onderzoek... nu maar duimen dat zij niet de erge ziekte heeft want dan moet zij haar hele leven aan de medicijnen en om de 3/6 maand een bloedonderzoek.

 

ik snap dat asielen honden uit het buitenland willen redden maar ze moeten ook de mensen waarschuwen hiervoor dat dit kan gebeuren... ik hou van mijn hond en zal haar nooit weg doen.. maar als ik dit van te voren wist had ik hierover kunnen nadenken.. en aangezien mijn financiële het niet kunnen doen. 

 

En wat gevaarlijk is.. straks komt er met transport progelijk een zandvlieg in nederland... die zich voortplant dan hebben wij ook de ziekte in nederland en dus nog meer zieke honden zoals die van mij.. en hoge kosten voor de baas.. in deze 1.5 week ben ik al meer dan €300,- kwijt en heb nog niet eens de uitslag van het onderzoek.. 

 

mijn hond is in 1.5 week 5 kilo afgevallen 41 gr koorts, hele erge haaruitval ,geen eetlust, zwak(zakt bijna door haar  poten) helaas had ik haar niet verzekerd... omdat ik dacht dat zij een gezonde jonge hond was dus dacht als zij rond de 5/6 jaar is verzeker ik haar.. 

Als het blijkt dat mijn hond leishmania of een andere enge ziekte uit spanje heeft maak ik er wel werk van.. 

 

voordat ik haar adopteerde heb ik informatie gevraagd en er was blijkbaar niks dat ik moest weten..

nu maar afwachten wat zij heeft en geld bij elkaar proberen te halen voor mijn meisje.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Shanna,

 

Wat een grote zorgen om je hondje uit Spanje. Honden kunnen zo vreselijk ziek worden door Leishmania. Ik hoop voor je dat dit het niet is.

 

Als een organisatie de hond niet test op Leishmania, omdat deze te jong is, zou dit des te meer reden zijn om de adoptant hierover te informeren. Van welke organisatie heb je je hond geadopteerd?

 

Leishmania is een ziekte, die door zandvliegjes wordt overgebracht en (nog) alleen maar rondom de Middellandse Zee en zuidelijker voorkomt. Ik lees op een site van buitenlandse honden dat men daar een erg "geval" van Leishmania had, maar dat de hond nu gelukkig en gezond is. http://ace-charity.org/nl/dagboek/ergste-geval-van-leishmania-chica/

 

Hier wordt een verkeerd beeld van Leishmania gegeven. Leishmania is niet te genezen en kan vroeg of laat opnieuw ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

 

Als een hond Leishmania heeft, zal dit nooit meer over gaan; er zijn betere periodes; doch Leishmania blijft op de loer liggen. Er hoeft bijv. maar stress te zijn zoals bijv. door het overvliegen van de hond voor adoptie en het is weer mis. Als een hond met Leishmania voor een andere kwaal bijv. Cortisonen/Prednison nodig heeft, zullen de Leishmania verschijnselen verergeren doordat door deze medicatie de weerstand van de hond verlaagt. Is er een narcose nodig voor een operatie dan verlaagt dit ook de weerstand van een hond en kan de Leishmania de kop opsteken. Dit een zeer groot risico bij het adopteren van een hond uit Zuid Europa.

 

Elke adoptant zou individueel door organisaties/stichtingen op de risico's van Leishmania, Ehrlichia en Hartworm gewezen moeten worden.

 

Leishmania is nog bedreigender voor de hond als dit op latere leeftijd pas ontdekt wordt.

 

quote

De ziekte is en blijft wel een sluipmoordenaar. Het is een ziekte die in de gaten moet worden gehouden met regelmatige testen. Zowel op de parasiet als de functies van de organen. Zeer belangrijk is en blijft een vroegtijdige diagnose.

unquote

 

Bron: http://www.dierendokters.com/honden/leishmania-leishmaniose

 

Ik ben benieuwd naar de bloeduitslag van je hond en hoop dat de verschijnselen onder controle te krijgen zijn. Als het Leishmania is, is het dus helaas maar afwachten hoe lang dit wegblijft als het onder controle is met medicatie.

 

Laat je ons weten hoe het verder gaat?

 

Veel sterkte en beterschap voor je hond.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Loesje, ik heb begrepen dat de "goede" stichtingen juist wijzen op in ieder geval leishmaniose omdat het volgens wat ik op internet lees, heel logisch zou zijn dat iedere hond is gestoken door deze zandvlieg.

 

Dat dit niet hoeft te betekenen dat iedere hond dan ook leishmaniose krijgt, het kan zijn dat deze altijd in slaap blijft. Met medicatie is het toch vrij redelijk te behandelen en kunnen ze het dus wederom in slaap brengen. Er worden nog steeds honden geadopteerd waarvan al bekend is dat ze de ziekte hebben en deze honden al op medicatie zitten.

 

Zoals ik het heb begrepen valt het bijna niet te voorkomen dat je hond besmet wordt met leish, maar zoals gezegd hoeft het niet uit te breken. De incubatietijd kan gewoon tot 7 jaar zijn. 

 

Ik begreep van een bepaalde stichting dat zij altijd erbij vertellen, bij iedere adoptie dat wanneer je hond uitslag krijgt rondom zijn/haar ogen je direct naar de dierenarts moet gaan voor een leish test. Zelfs schrok ik ervan dat de kans zo groot is dat iedere hond besmet kan zijn. 

 

Daarnaast heb ik dus een hond meegemaakt, niet uit het buitenland afkomstig hoor, die ehrlichiose kreeg. Lang geduurd voordat diagnose bekend was omdat honden die niet vanuit het buitenland afkomstig zijn, er nooit geweest zijn, en niemand in het gezin op vakantie is geweest, je er niet vanuit gaat dat deze een MZZ heeft. Zijn gewrichten waren behoorlijk aangetast. Op zich vind ik ehrlichiose een veel naardere ziekte om te zien dan leish, maar of dat ook zo is?

 

Gelukkig heeft hij het gered, maar heeft dus wel veel restverschijnselen. Wat eenmaal aangetast is geweest komt niet meer goed. Dus loopt heel stram en soms vreemde bewegingen. 

 

Ik las dat we moeten oppassen dat er geen zandvliegjes naar Nederland komen. Zou dat er niet al zijn? De met ehrlichiose besmette teken komen nl al wel voor in Nederland. 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Hallo caro 
 
ik heb ook een hond uit spanje.. heb haar nu 1 jaar en 7 maand ongeveer. Sinds 1.5 week geleden is zij erg ziek.. dierenartsen dachten aan een griep met koorts (41 gr)
Op dit moment 40.6 gr koorts.. ze zit aan de zware medicijnen hiervoor
verder  heb ik  het asiel gebeld waar ik haar vandaan heb om te vragen naar papieren van dierenartsen waar zij eigenlijk voor getest is bloedonderzoek ect. Volgens mij betaalde ik een adoptie bedrag hiervoor... Ik krijg te horen dat zij te jong was hiervoor( 4 maand.) Dus kon ik geen papieren ontvangen.
Ik ben helaas nooit gewaarschuwd dat er zon enge ziekte kon ontstaan bij deze honden(geen idee wat het was). gister bij de dierenarts bloed afgenomen voor een volledig onderzoek... nu maar duimen dat zij niet de erge ziekte heeft want dan moet zij haar hele leven aan de medicijnen en om de 3/6 maand een bloedonderzoek.
 
ik snap dat asielen honden uit het buitenland willen redden maar ze moeten ook de mensen waarschuwen hiervoor dat dit kan gebeuren... ik hou van mijn hond en zal haar nooit weg doen.. maar als ik dit van te voren wist had ik hierover kunnen nadenken.. en aangezien mijn financiële het niet kunnen doen. 
 
En wat gevaarlijk is.. straks komt er met transport progelijk een zandvlieg in nederland... die zich voortplant dan hebben wij ook de ziekte in nederland en dus nog meer zieke honden zoals die van mij.. en hoge kosten voor de baas.. in deze 1.5 week ben ik al meer dan €300,- kwijt en heb nog niet eens de uitslag van het onderzoek.. 
 
mijn hond is in 1.5 week 5 kilo afgevallen 41 gr koorts, hele erge haaruitval ,geen eetlust, zwak(zakt bijna door haar  poten) helaas had ik haar niet verzekerd... omdat ik dacht dat zij een gezonde jonge hond was dus dacht als zij rond de 5/6 jaar is verzeker ik haar.. 
Als het blijkt dat mijn hond leishmania of een andere enge ziekte uit spanje heeft maak ik er wel werk van.. 
 
voordat ik haar adopteerde heb ik informatie gevraagd en er was blijkbaar niks dat ik moest weten..
nu maar afwachten wat zij heeft en geld bij elkaar proberen te halen voor mijn meisje. "

 

Erg rot hoor dat je hond zo ziek is. Hoop dat het goed te behandelen is.

 

Ik heb nog niet lang geleden contact gehad met een stichting over leishmaniose omdat een hondje in de buurt dit had en de eigenaresse hem direct heeft laten inslapen. (lang verhaal, ga ik je niet mee vervelen, maar gewoon echt belachelijk dat de dierenarts ermee ingestemd heeft om de hond te laten inslapen)

 

De "eigenaar" van deze stichting vertelde dat hij iedere adoptant aanraadt om hun adoptiehond te verzekeren. Juist omdat ziektes als Leishmaniose zo'n lange incubatietijd kunnen hebben. Je hond kan als pup al gestoken zijn door een zandvlieg en pas op zijn 7e voor de eerste keer ziek worden. Honden hierop testen schijnt geen garantie te zijn. Als het slapend is is de test negatief, maar kan je hond nog altijd uitbraak van leishmaniose krijgen.

 

Zo jammer dat er nog steeds stichtingen zijn die geen of veel te weinig informatie geven over MZZ. Aan de andere kant vind ik dat je als adoptant ook wel verplicht bent om je goed in te lezen. Waar je aan begint bij adoptiehondjes. Wat je kan verwachten etc. Maar er zijn ook best wel forums, pagina's etc waar de info over MZZ beschreven wordt alsof dit bijna nooit gebeurd en mensen niet angstig gemaakt moeten worden dat hun honden een MZZ hebben of kunnen krijgen. 

 

Heel jammer is dat. Gemiste kansen vind ik het ook.

 

In ieder geval veel beterschap met je hond. Sterkte

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Shanna,

 

Dit topic staat in het archief en wordt daardoor niet zichtbaar rechts op de hoofdpagina van het forum in de kolommen "meest recent" of "mijn forum". Men moet bovenin links op "meest recent" klikken om dit topic in het archief te vinden. Er zullen weinig forumleden zijn die topics uit het archief openen.

 

Aangezien de info in dit topic belangrijk is voor iedereen, die een buitenlandse hond heeft of gaat aanschaffen, zou het goed zijn als je van je reactie van 29 oktober jl. zoals deze in dit topic staat, een nieuw topic zou aanmaken. Ik zal dan mijn reactie ook in het nieuwe topic kopiëren en Angélique zou dat ook kunnen doen.

 

Ik heb het moderatorteam gisteren verzocht om dit topic uit het archief te halen en bij de categorie "kruisingen en buitenlandse honden aanschaffen" te zetten; maar tot nu toe geen reactie mogen ontvangen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik hoor ook berichten van mensen die met hun hond op vakantie gaan naar de middelandse zee. Voor die geld heel goed oppassen! 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

@gast Shanna, dit is een heel oud topic van een forumlid wat hier al langer niet aktief is, het beste is om een eigen topic aan te maken, je zult dan ook meer reakties krijgen. Als je een profiel aanmaakt kun je ook foto's van je hond plaatsen en berichten ontvangen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opgelet hondjes uit spanje!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn chinese naakthond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^