Advies gevraagd!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Oke, bedankt! Van de week even Smuldier halen dan! Dus 's avonds 5x Rodi en 2x Smuldier of is een andere verhouding beter?
Een hele pens.. Krijg er de kriebels van!! Haha, doe mij dan maar Smuldier ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Advies gevraagd!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Ik voer nu sinds enige weken 's ochtends brok en 's avonds Smuldier (vlees compleet 2x pw, pens/vlees compleet 2x pw, kip 2x pw en vlees 1x pw; hart hebben ze niet en ik vind de pens alleen echt te erg stinken). Eigenlijk zouden ze ieder zo'n 250 gram moeten krijgen, maar in een pakje zit 400 gram. Ze krijgen er daarom of rijst/boontjes (3x pw) of een boterham (2x pw) of een rauw ei (2x pw). Ook krijgen net iets meer dan de helft aan brok. Roxy is zelfs een paar honderd gram afgevallen dus ik ga nog net iets meer brok geven.
Nu echter het volgende.. Ze zien er nog goed uit (daarin merk ik ook eigenlijk geen verschil), maar de ontlasting is dunner en lichter van kleur. Ook produceren ze vaker (lekker praatje). Dit lijkt mij juist niet goed of zie ik het verkeerd?
Wat de brokken betreft krijgen ze nu nog Royal Canin. Van Holistic Select hadden ze de medium puppy niet, maar deze heb ik besteld. Helaas redde ik het net niet met de brokken en moetst ik dus nog een zak Royal Canin kopen die ik dus eerst op ga voeren.
Is er iets wat ik anders moet doen?

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ja,geen brood geven,want daar zit graan in(net als in de brokken).puppiebrokken zijn alleen commercieel,en hebben geen nut.het kan zelfs problemen geven,want honden kunnen te snel groeien en last krijgen van hun gewrichten,en groeipijnen.
als je de kip en vlees geeft,krijgen ze daar wat bij?want dat is niet compleet.

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Ik zou een tijdje 1 soort voer geven en geen brok en vlees op 1 dag. Persoonlijk had ik voor rodi gekozen ipv smuldier, maar ik zou dus een paar weken alleen KVV geven en geen brok. Gewoon om te zien hoe dat gaat.

Het kan ook zijn dat er voor jouw honden wat teveel vet in de (kvv) smuldier zit, geloof dat ze daar ook wat dunner van gaan poepen, en het lichter van kleur word.
Onze hond deed het beduidend beter op rodi dan op smuldier. Vind zelf smuldier er ook wat "troeperig" uit zien.
Rijst en boontjes is ook niet echt een toevoeging trouwens. Beide vullen de maag maar leveren niet echt voedingstoffen af.
Ook zijn je honden nog puppy's? Afhankelijk van de leeftijd moet je die 3 tot 5% van hun lichaamsgewicht geven.

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Oke, het brood stop ik dan mee! Wat is een betere toevoeging dan rijst en boontjes? De boontjes had ik meer bedoeld als vulling..
De oudste is geen pup meer, is nu circa 10 maanden en de jongste is 5 maanden oud.
Ik geef expres ook de kip en vlees, omdat ik hoorde dat die meer spiervlees hebben ed (zie vorige berichten) en daarom voer ik dus niet alleen de compleet versies..

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Heb met veel interesse de meningen gelezen wat betreft de voeding. Ook ik geef Cindy regelmatig Smuldier. Ze vindt het heerlijk. Ik varieer zoveel mogelijk met de smaken. Voor haar gewicht, 40 kilo mag zij ongeveer 700 gr. In Smuldier zit een pond dus vul ik het aan met wat hart of pens en groente. Vorige week heb ik echter Duck gekocht, vindt ze ook lekker maar een stuk duurder. Zou er nou echt zoveel verschil in zitten vraag ik mij af. Het is allebei KVV zonder extra toevoegingen. Wie denkt met mij mee?
Sinds Cindy KVV krijgt heeft ze niet meer gespuwd.
Vanwege haar nieren staat ze op een speciaal dieet en mag dus niet zomaar alles hebben.

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Ik denk dat ik toch terug ga op gewoon brok.. Ze winden nu ook veel meer, pff.. Rodi hebben ze niet altijd en Runner hebben ze geen compleet versies van. Dan is brokken denk ik veiliger. Of denken jullie daar anders over?

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik ben ook vegetarisch.

Je geeft wel smuldier maar vindt hele kip niet zo goed. Ik bedoel dit niet als kritiek hoor, maar wat is het verschil tussen gemalen vlees en hele kip.

Ik denk dat kip in jouw land gezonder is dan hier. Maar daar kan ik me ook in vergissen.

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Ze moeten ook een tijdje ontgiften, als ze vlees krijgen. Vandaar ook dat het misschien beter is om een paar weken álleen vlees te geven. Dan kun je beter zien hoe ze op het vlees reageren. Nu zie je hoe ze op de combinatie brok-vlees reageren, en het is sowieso zo dat dat niet de meest ideale combi is, dus het kan ook daar aan liggen.

Ik zou echt een week of 4 alleen vlees geven. Je kunt smuldier en rodi gewoon afwisselen.

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Oke, maar hoe moet ik het vlees dan aanvullen?

@Hanna: ik vind het idee dat ik mijn hond een hele kip op zie eten gewoon niet echt smakelijk. Verder is het vlees hier erg duur. Ook zou ik ze zo'n hele kip niet binnen op laten eten en buiten ben ik bang ivm schorpioenen, rode mieren, slangen etc etc..

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Als je hoofdzakelijk de compleet versies afwisselt met af en toe een enkelvoudige versie, hoef je het niet aan te vullen. Dan is het complete voeding.

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Oke dat deed ik dus al, dank je!
Maar aangezien Smuldier geen echt goede KVV is, lijkt mij het niet goed om het alleen te voeren? Of zit ik nog veel in het brokkentijdperk?

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Een beetje ;-) .
Je kunt smuldier en rodi afwisselen. Smuldier is over het algemeen beter dan de gemiddelde brok. Je kunt ook af en toe aanvullen met wat rundergehakt of kipfilet, gewoon die voor mensen. Dan krijgen ze wzt extra spiervlees binnen, mocht je de kealiteit wat willen "opkrikken"

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Dat dacht ik al ;-) En die rijst enzo kan ik dan beter achterwege laten?

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Ja op zich wel. Rijst kan niet echt kwaad, maar voegt ook niks toe dus is niet echt nodig.
Ben benieuwd hoe het gaat op alleen vlees.

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Ik ook! Maar maak wel eerst mijn brokken op, want 140 gulden ga ik niet weggooien!

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Moet ik die gehakt en kip trouwens koken?
En hoe zou jij het verdelen met de compleet en enkelzijdige versies en het andere vlees? Ze hebben compleet versies van smuldier en runner en enkelvoudige van smuldier, rodi en volgens mij ook van runner.
Mijn honden zijn 6 en 10 maanden oud, kan ik dan uitgaan van 3% van het lichaamsgewicht?

honden page profiel BilouBilou 3 doggies

honden foto van Bilou

Nee die kip en gehakt hoef je niet te koken. Smuldier en rodi is ook rauw. :-)
Ik zou hoofdzakelijk compleet versies geven, en bijvoorbeeld 2x per week enkelvoudig, en dan dus steeds een andere enkelvoudige. Als je dat steeds afwisselt is dat prima. Je kunt ook zeg maar 80% ofzo van de maaltijd en 20% aanvullen met enkelvoudig. Net wat je zelf makkelijk vind.
Die van zes maanden mag zeker 3% hebben. Misschien wel meer. Die van 10 maanden moet je even kijken, sommige moeten met 10 maanden al naar 2%, andere niet. Die van mij van 11 maanden krijgt nog ruim 3% en doet ze het prima mee.

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Het is weer een tijdje terug, maar heb nog een vraag hierover!
Ik geef mijn honden 's ochtends brokken (nu Eagle Pack, maar zijn aan het proberen om Acana of Taste of the Wild te krijgen uit Amerika!) en 's avonds Smuldier (3x vlees compleet, 1x vlees pens compleet, 1x vlees, 1x pens en 1x kip).
Nu heb ik er een pup bij van 4 maanden oud. Zij krijgt dus nog 3x per dag eten. Alleen las ik dus dat er minstens 8 uur tussen brok en vlees moet zitten, maar hoe doe ik dat dan met haar? Want ze krijgt om 06:30, 13:30 en 19:00 eten (ongeveer de tijden). Ze is ook niet zo groot, schat dat ze nu 8 kilo weegt, hoeveel moet ze dan hebben?

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

Toen mijn honden 4 maanden waren kregen ze 2 keer per dag, echter heb ik nooit brok gevoerd aan de honden die ik nu heb,
Maar als jij nog 3x wilt voeren dan de tijden verruimen.
Dus 's morgens om 6.30 uur de brok, dan om 14.30 uur de volgende maaltijd en dan nog voor het slapen gaan een maaltijd.
Ze krijgt nu in een tijdsbestek van 12 uur alle maaltijden in de overige 12 uur niks, dus daar is mee te spelen

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Maar het eten hoeft toch niet over 24 uur verspreid te worden? Het is toch niet natuurlijk om zo laat te eten en 's nachts toch al helemaal niet?

honden page profiel Annemie en BenjiAnnemie en Benji

honden foto van Annemie en Benji

S'nachts zou ik zeker niet doen,ik zou het eerst bij 3 keer per dag houden en dan stilaan afbouwen naar 2 keer per dag dat lijkt mij het verstandigste.Veel succes hoor! :-)

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

" Maar het eten hoeft toch niet over 24 uur verspreid te worden? Het is toch niet natuurlijk om zo laat te eten en 's nachts toch al helemaal niet? "

Juist 's avonds voeren en dan als het kan voor het slapen gaan, bij een hond is het precies andersom deze verteerd als hij slaapt, wij mens niet.
Als je over de dag eten geeft dan zit het eten altijd in de maag in de weg, de hele dag loopt je hond met eten in zijn buik, tijdens het spelen, rennen, vliegen enz. Dan moet je hond energie gebruiken om zijn eten nog verteerd te krijgen en hij moet energie hebben voor de activiteiten. Kijk maar naar de natuur, deze gaan ook uitbuiken na de maaltijd.
Hoe vaker je per dag voert, hoe meer moeite het kost voor het lichaam, de ene maaltijd is nog niet verteerd of de andere komt er weer bij.
Dus nee hoe later je voert hoe beter, bij een volwassen hond is 1 x per dag het beste en dan ook 's avonds voor het slapen gaan.

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Oke weer wat geleerd!
Maar 5 maanden is wel wat jong voor 1x denk ik? Zal ik dan nu overstappen op 2x? Vanaf welke leeftijd kunnen ze 1x per dag eten?

Als het goed is krijg ik binnenkort Taste of the Wild brokken. De Smuldier hier komt dus wel uit Nederland, maar tijdens het vervoeren, in- en uitladen ontdooid het ook (ook weer onderweg van de supermarkt naar huis), ik vind het er dan ook niet altijd even goed uitzien. Milo wil het soms ook niet eten. Ik heb hier wel keuze uit de volgende varianten: vleescompleet, vlees-penscompleet, vlees, kip, pens en hart. Kan ik beter alleen de brokken gaan voeren of de Smuldier toch aanhouden? Bij een combinatie, hoe kan ik dit dan het beste over de week verdelen, dus wanneer brok/Smuldier en welke varianten en hoeveel?

Milo is nu 9 maanden en weegt 16 kilo. Nina is 5 maanden en weegt bijna 9 kilo.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Gezellige boel dat jonge spul, als je brok en vlees gecombineerd wilt voeren kun je het beste brok dagen nemen en vlees dagen, dit omdat ze allebei anders verteren.
Je kunt ook kijken of je nog andere merken versvlees kunt krijgen, hierbij een paar merken
Alaska, all animal, carnivoer, shaweca , haaks Barf, tinlo lotgering
Inderdaad met 5 maanden nog 2x per dag voeren en bij ongeveer 9 maanden kun je terug naar 1x.
Versvlees voer je aan pup ongeveer 5% van het gewicht wat de pup weegt per dag, brokken geen idee zul je op de zak moeten kijken.
Een volwassen hond eet 2-2,5% van zijn gewicht wat hijmag wegen per dag aan versvlees
Je kan alle varianten voeren van smuldier, komt niet zo nou want je geeft ook brokken, dus alles bij elkaar komt je hond niks te kort, de hart variant niet teveel dat is puur orgaan en dat heeft een hond niet zoveel nodig

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Oke dankjewel!
Andere merken gaat helaas niet lukken, op Aruba helaas weinig keuze.. Ben al blij dat de brokken waarschijnlijk gaan lukken.
Is in het weekend Smuldier en doordeweeks brokken dan een goede optie? Mag je trouwens de smaken ook mengen? Als ik terugga op 1x per dag voeren bijvoorbeeld half vleescompleet, half kip ofzo?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Advies gevraagd!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Amerikaanse stafford Vraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^