slipketting?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hier nog nooit een wurgketting gebruikt..
En toch trekt er nooit iemand aan de lijn.. ;-)

Dat heet contact en respect ..
Niet uit angst - voor een ruk - bverplicht naast mij lopen maar omdat de hond het graag wil..

Mijn hond is mijn maatje daar hang ik geen wurgketting omheen..

brrr... :'(



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slipketting?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Tja in de VS lopen ze zoiezo achter hoor..

Heel normaal om je hond in een dierenwinkel te kopen, het is daar helemaal niet gebruikelijk om dagelijks met je hond te gaan wandelen.

Door geen uitdagingen - pure verveling dus - en overprikkeling worden die dieren knettergek.

En tatatataaaaa wie komt er dan? CM, die lost het wel ff op met een SSSSH en een por in de zij.

Maar wat je zegt, genoeg CM discussies geweest.

honden page profiel Suze en de 3Suze en de 3 3 doggies

honden foto van Suze en de 3

Ik heb voor Jackie ook een slipketting. Ikzelf vind het prettig werken. Ik gebruik hem voornamelijk voor het rinkelende geluid waar ze door wordt afgeleid waardoor ze niet blaft naar andere. Af en toe trekt ze wel eens maar bijna nooit eigenlijk. Vind de term martelwerktuigen volstrekt overbodig, maar ieder zijn ding. Ik houd met hart en ziel van mijn hond(en) en ik denk niet dat ik kwaadschiks met ze om ga door middel van een slipketting.

Maar dat is mijn mening, zoals ik al zei: ieder zijn ding.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

caitlin & bijou: das vreemd, hier kopen Amerikanen honden bij mij... nochtans zitten mijn pups echt niet in een winkel hoor ;-)

maar ja, kwaliteit kennen zeker :-D


willen we eens hier tellen hoeveel pups er in winkels gekocht worden? of van een andere broodfokker? kdenk dat je aardig zult verschieten !

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

goh......de meningen zijn idd heel erg verdeelt

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Off topic.
CM spoort de mensen juist aan om veel met hun honden te wandelen, en om de verantwoordelijkheid te nemen dat ze een hond in huis hebben genomen, om een goede band op te bouwen met de hond. Mensen die CM bellen zijn ten einde raad omdat hun honden niet meer normaal reageren, ze zijn wild, losbandig, agressief, enz. als honden zo zijn zijn ze ook niet gelukkig de honden zijn geen honden meer, en dit is veelal veroorzaakt door de eigenaars zelf omdat veel gewoon niet weten hoe ze moeten omgaan met de hond.

De prik-banden die je inderdaad veel ziet in zijn programma's zijn aangeschaft door de eigenaars zelf, je ziet vaak dat de prik-band een mede oorzaak zijn van het probleem. Maar dan doet CM die prik band ook af toch? Denken jullie dat hij een voorstander is van deze martelwerktuigen?

CM probeert ook altijd om de honden op een positieve manier weer op de rit te krijgen, maar soms moet je gewoon even iets duidelijker optreden naar een hond toe want anders duurt het jaren voordat zo'n hond weer normaal is.

En dat een hond op zijn rug/zij gaat liggen is een hele normale positie die honden aannemen in een roedel, en een hogere in de roedel dwingt dit ook vaak gewoon af (vooral bij jonge honden) maar als er een nieuwkomer in een roedel komt wordt dit ook vaak afgedwongen, als je een roedel honden hebt en je zet hier een nieuwe pup tussen wordt dit geleidelijk aangeleerd, in de eerste zes maanden op een speelse manier als na de zes maanden voor de jonge hond nog niet duidelijk is hoe de rangen en standen zijn wordt dit vaak op een iets hardere manier duidelijk gemaakt.

On topic.

Dus als wij mensen onze puppen gelijk van jongs af aan goed leren wat wat wij van ze verwachten, hoeven wij geen speciale hulpmiddelen aan te schaffen om een hond onder controle te houden.
Als wij puppen gelijk leren dat ze niet van het erf af mogen en dit houden we vol zal de hond later nooit van het erf af lopen.
Als wij de puppen van jongs af aan leren om netjes aan de riem te lopen hoeven wij geen slip ketting aan te schaffen om de hond onder controle te houden.
Als wij puppen van jongs af aan leren wat de regels in huis zijn bouwen wij automatisch een vertrouwensband met de hond op waar hij op aan kan, en hoeven wij onze status niet duidelijk te maken door dominante handelingen.

Hier laten eigenaars nogal eens een steekje vallen, dit omdat ze het bijvoorbeeld niet weten, of omdat we lui zijn of omdat we simpel geen tijd hebben. Hiervoor zijn honden scholen om de mensen te begeleiden hierin. Maar ik snap niet dat je zomaar de hele leermethode kan omgooien en moet toegeven dat je al jaren verkeerd zat...dit zegt mij dat zulke mensen nooit naar een hond gekeken hebben van wat de hond nodig had, dezen hebben puur de leermethode gevolgd die op dat moment actueel was, en zo nu weer....(rabobank? ;-) )

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

harde manier is nooit goed

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

nee Lotte & Guus helemaal mee eens, als wij onze honden op een normale manier opvoeden is het niet nodig... :-)

honden page profiel DeborahDeborah 3 doggies

honden foto van Deborah

Voor de mensen die een slipketting gebruiken. Pas zeker op bij honden met langer haar dat kan echt pijn doen als het haar er in verstrikt geraakt en soms schuiven ze niet goed open bij langharige honden.

Bij een slipketting is het NIET de bedoeling dat je je honden wurgt! Als je een slipketting gebruikt gebruik hem dan goed anders heeft het geen nut en wurg je je honden inderdaad. De bedoeling is dat je hond gecorrigeerd word door een klein/kort rukje te krijgen. Dus als je de lijn constant gespannen houd is het inderdaad een marteltuig en gebruik je veel beter een gewone halsband.

Nu vind ik het ook beter om je hond te belonen O-), ik denk ook dat een hond dan sneller leert! En ik zou de slipketting graag weg zien bij iedereen die er verkeerd gebruik van maakt! Maar aangezien dat de eerste tijd toch niet gaat gebeuren kan er misschien beter wat energie gestoken worden in het correct aanleren van het gebruik van een slipketting voor de mensen die geen andere mogelijkheid zien.

groetjes

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

je hebt ook leren slipkettingen en die werken ook goed.
ik gebruik hem alleen op curus want anders ia alles feest.
thuis is het een halve en dat gaat ook goed maar op cursus moeten wij het.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik ben het helemaal met Cailtin eens!

honden page profiel Suze en de 3Suze en de 3 3 doggies

honden foto van Suze en de 3

Ik ben er van overtuigd dat wanneer men een slipketting goed gebruikt, dit geen pijn doet voor de hond, en je er ook geen kwaad mee doet. Nogmaals, ik houd zielsveel van mijn honden maar Jackie heeft toch een slipketting. Deze gebruik ik voornamelijk als we naar nieuwe plekken gaan omdat Jackie zich dan vaak gaat misdragen omdat ze gewoon ontzettend geprikkelt raakt van de omgeving. En ja, als ze heel hard trekt gaat de riem strakker, maar dan stopt ze ook direct weer met trekken. Niet omdat het pijn doet, maar gewoon omdat ze merkt dat ze niet op let en dat wel moet doen.

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

maar als de hond een gewone halsband omheeft en hij trekt voelt hij ook dat het niet kan maar dan gaat hij ook door

dus ik denk idd dat de slipketting wel pijn zou kunnen doen...

honden page profiel Simone & GrismoSimone & Grismo 3 doggies

honden foto van Simone & Grismo

@ J. & T. van H & D

De prik-banden die je inderdaad veel ziet in zijn programma's zijn aangeschaft door de eigenaars zelf, je ziet vaak dat de prik-band een mede oorzaak zijn van het probleem. Maar dan doet CM die prik band ook af toch? Denken jullie dat hij een voorstander is van deze martelwerktuigen?



Nee dit is niet waar, hij laat ze om. En meld alleen ff snel via tekst onderin de tvscherm, dat dit van de eigenaars is. En verder niets.

honden page profiel jannekejanneke 3 doggies

honden foto van janneke

ik heb wel een soort slipketting voor de oudste hond maar dan id vorm van een halsband leg een hasband open en hecht voor je neer en maak aan beide uieinde een ring. doe hoer een ketting door en schakel hem dicht zodra de hond trekt gaat de ketting omhoog want daar zit de riem aan en trekt hij deze dicht als dat gebeurt sluiten de ringen tegen elkaar en is het een halsband maar wel corrigerend. en ze hebben niet te maken met de ketting

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

Maar als je een wurg riem gebruik hoef dan niet meteen te betekene dat je geen beste maatjes bent met je hond, en dat je geen respect voor elkaar heb. En als je zo een ding gebruik betekend niet meteen dat je jou dan niet op een normaal manier niet opvoed, somige hebben nu eenmaal zo een ding nodig op voor je juiste opvoeding. Niet gebruiken als je niet weet hoe je mee om moet gaan, maar zo een ding kan je makkelijk gebruiken en hoef niet te betekene dat je jou hond dan niet normaal kan opvoeden. En ik ben van mening dat als het onder marteling vald denk ik dat het niet zou verkocht worden ivm mishandeling/leed.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

En trouwen met ene gewoon halsband heb je het zelfe effect, en dan corriceert hij ok nog is niet uit zich zelf en zo een wurg wel.

M. (Gast)

Een kortdurende wurgingen, korte fysieke levensbedreigende handelingen want zo ervaart een dier dit zal op den duur ALTIJD een negatieve uitwerking hebben: afreageren op andere honden tot apathie. Iedere hond die ineens doordraait of bijt is blootgesteld aan wurgkettingen en in die lijn van "opvoeden" = sluimerend kapot maken. En dan nog de fysieke klachten niet te vergeten zoals nekhernias enz

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

Ja maar een gewoon halsband doet eg het zelf als een hond trek, ene hond die trek dan zou een wurg niet uitmaken. Maar als een hond trek is het beste een tuig. Is somige gevallen geef het juist een hond kracht zo als de mijne drm maar geen tuig, maar een halsband voor trekkende honden kan zich zelf voor doen, want een bij gaan weer normaal zitten als de hond niet trek.

M (Gast)

Een gewone halsband wordt niet kleiner en dus alsmaar strakker om de nek.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

maar hij wordt wel als het ware tegen de strot aan getrokken en een wurg coriceert en een wurg trek samen maar uit eindelijk trekken ze alle bij tegen het strot aan maar als het echt onder leed of mishandeling val verkopen ze het niet want je krijg voor leed en mishandeling boete straf enzv dus ik weet niet of het indd zo zo is maar goed ik gebruik toch een tuig is zo en zo fijner

M (Gast)

De wet... Zegt dat dieren eigendommen zijn (dingen).
Ezelsbruggetje : wat jij niet verdraagt of jou pijn doet is voor een hond hetzelfde.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

Hmm oke ja ik weet het niet echt maar ik spreek meer uit gedachte en wat ik er van vind maar denk dat een tuig wel beter is ok voor de nek enzo

honden page profiel LarissaLarissa 3 doggies

honden foto van Larissa

Ik ben niet tegen een slipketting als je hem gewoon goed gebruikt.
Mijn buurvrouw heeft ook een slipketting,1 rukje en de hond luisterd prima.
Waarom dan dat eeuwige trekken aan die riem als een slipketting uitkomst kan bieden.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco 3 doggies

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

Tja ik heb het in het begin ok gebruik, maar lady is zooo eigenwijs en luisterd dan niet dat ze zich zo trek dat ze flauw vald. Ze is niet goed opgevoed en de vorige eigenaren hebben haar helemaal verapzak, maar ik heb haar overgenomen omdat ik vind ieder hond verdiend een 2e kans hebben hebben er ok niet voor gekozen om zo opgevoed te worden.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Vroeger heb ik ook met de slipketting gewerkt. Het werd door Gaus gepropageerd. Bij hem wordt het echter al jaren niet meer gebruikt. De slipketting zou de beet van het moederdier nabootsen. Zo heb ik dat ook nog geleerd. Door Turid Rugaas, David Mech en Jean Donaldson zijn de inzichten wat betreft het leren van honden zo veranderd dat er uit volgt dat een slip ketting uit den boze is. Als je wilt weten wat een slipketting kan aanrichten moet je maar eens het boekje lezen van Turid Rugaas: "Help mijn hond trekt". Daarin staat ook duidelijk aangegeven Hoe een hond leert. Leren van een hond moet met verrtouwen, liefde en geduld gebeuren, niet met donder en geweld.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

tja ik heb alle twee mijn honden geleerd om netjes naast te lopen zonder wat voor keting gewoon altijd doen en veel oevenen met veel lekkers. zij lopen alle twee keurig naast me. die van 6 maanden en die van drie jaar :-D het is maar wat je zelf wilt met liefde en geduld op voeden of de harde hand net als kinderen krijg je dan twee soorten een kind vol zelf vertrouwe die de honden taal goed kent of een hond die agresief of onzeker word waar er oppeens gezegt word ja hij kan niet met andere. net als kinderen die of later vol vertrouwe de wereld in gaan of kinderen die vol problemen later zitten de keuze is aan je zelf :-D

honden page profiel Suze en de 3Suze en de 3 3 doggies

honden foto van Suze en de 3

Ik denk nog steeds niet dat ik mijn hond mishandel. Ja de riem word strakker maar zodra ze weer stil staat is hij direct weer los. Een gewone halsband drukt net zo goed tegen het ademkanaal dus eigenlijk moeten we onze honden dan helemaal geen halsband meer omdoen. Gast? Draag jij een halsband? wel eens gevoeld hoe dat is? Verdroeg je dat? Nee? Dacht ik al.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Als je van af - dat de hond pup is - aan je contact werkt zal de hond niet te trekken..

Trekken is wat 'de baas' de hond aanleert..
Dit door de lijn strak te laten komen.
I.p.v. er gelijk aan te gaan werken door zich bijvoorbeeld om te draaien, een wending te maken..
Te werken met een kaasje voor de neus, een bepaald gewenst gedrag te manipuleren en stoffelijk te belonen...

Leer gewoon een pupje mee te lopen met een slappe lijn..
Geef de pup de ruimte links dan wel weg recht te lopen als ze baby zijn..
Alles is zo interessant ...

Nee, vaak hoord men dan de opdrachten roepen als "VOLG" nee volgen, wat zei ik nou..? Nu ga je Volgen, klaar...

Terwijl het diertje geen idee heeft waar het over gaat..

Een pupje zal jou overal volgen, je aanbidden..
DAAR moet je gelijk gebruik van maken, van af dag 1 dat de pup zijn intrede doet..

Voorkom dat de hond zo'n strakke ketting normaal gaat vinden te voelen..

De spieren in de nek worden van betonijzer bij zo'n ketting en de hond wordt ongevoelig in de nek.
't Baasje gaat steeds gefrustreerder aan die ketting rukken..
Hond sleurt baasje vn straathoek tot straathoek alsof er een vervelende vlieg in de nek zit..

Wurgen is een 'doodsbedreiging'..
Of vind iemand het lekker als iemand jou de keer dichtknijpt..??

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

nee want als je eht goed doet dan is je hond met jou bezig en ben jij hem met lekers constand aan het belonen zodat hij op jou let en als jij staat gaat je hond zitten en als jij loopt loopt je hond. daarbij slip kettingen is iets waar je over weg mee moet kunnen anders helpt het nog niet.
maar als je hond op jou en jou stem reageerd en als jij de comando kijken leert zodat hij naar je kijkt dan is die lijn alleen er voor voor zorg meer niet

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slipketting?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 8 12 34 5 6 7 8
Volgende forumvraag: met andere honden laten spelen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^