slipketting?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik heb het niet zozeer tegen jou hoor Melissa wat dat betreft. Maar alsnog ben ik van mening dat elke hond getraind kan worden alleen het langer duurt.

Heb zelf ook herplaatsers gehad die je toch wel tot de categorie levensgevaarlijk kon benoemen en die waren na een paar jaar ook vrij oké.

Verder kan ik er ook weinig aan doen dat je je op alles persoonlijk aangevallen voelt. Het is een forum en wanneer ik het specifiek tegen jou heb dan zet ik je naam er wel in.

Kort samengevat zeg ik dus, Lady en Rocco zijn ook te trainen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slipketting?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

lady ik heb nooit gezegt dat jij je hond een slip keting aan hebt hoor. en ik veroordeel jou ook helemaal niet maar ik kijk heel veel en lees over brandon fouche die zo veel honden weer helemaal opnieuw getraind heeft zodat ze weer normaal kunnen funcioneren.
ik zeg niet dat jij het fout doet hoor en ik weet neit hoe erg je hond is maar ik geloof deze man wel want hij doet het toch keer op keer http://www.youtube.com/watch?v=EUtzdu1S524

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

Ik vat het niet eg persoonlijk maar je kan niet zien en weten hoe lady is ze is niet meer te helpen ik moet gewoon acepterren hoe ze en er rekening mee houde

1 ze is agressief
2 ze is heel bang
3. ze heeft een eigen wil

dus nogmaal ze is niet te helpen halloo ik heb tog eg alles geprobeert je heb geen ervaring met mij hond

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Melissa; Is het dan niet handiger om je honden apart uit te laten? Zoveel kilo kan niemand aan bij elkaar..

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

@ Ik-weet-niet-mee-wie-over-de-slipketting-op-wedstrijd schreef: dit is verplicht binnen het IPO omdat er vroeger door halsbanden vaak pinnetjes werden geklopt, wat uiteraard niet te zien is door de keurmeester.
De slipketting zelf is ook niet gelijk welk één, het moet één met brede schakels zijn en er kan zelfs gevraagd worden om je ketting op een weegschaal te leggen.

De oefeningen binnen het IPO_gedeelte gebeuren allemaal los, dus dat maakt geen verschil. Op het speuren na, daar hangt de hond aan een 10m lijn. (er mag ook los gespeurd worden, maar dat gebeurt zelden)

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ps tegen mij zeiden ze ook dat als mijn hond oud zou worden hij neit met andere honden kon omgaan want het was een am bull. nu is hou volwassen en ja het heeft heel wat gekost en vooral durf maar hij is zo mild en is echt nooit uit op russie en kan super goed met andere honden. ik denk heel veel in je zelf geloven en weer naar de basis gaan en mischien hulp halen van iemand die met onze rassen om kan gaan en die op een positiefe manier de angstagresie er uit wil halen.

ps niet dat je het moet doen hoor!!! dat is totaal je eigen keus :-D

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Melissa,

ik heb geen ervaring met jou hond nee, maar jij hebt geen ervaring met honden als ik het zo bot mag zijn. :-)

Wanneer je dit namelijk wel had gehad wist je dat het onzerheid was wat ik echt vanaf hier kan zeggen. Dat hoor je te begeleiden. Misschien een hondenschool een idee?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Lady, ik heb zelf ook een beschadigde hond, die angstig is, heel slecht gesocialiseerd. De truc zit er in nniet in dat je je hond 'geneest', want dat is lang niet altijd mogelijk. De truc is dat je juist dergelijke honden leert op jou te leunen, dat de aandacht bij jou is, het feestje bij jou is, hij/zij niet zelf op die manier hoeft te dealen met de wereld om hem heen. Geloof me, dat is echt mogelijk! Zonder hem in bedwang te hoeven houden met fysieke kracht!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Iedereen heeft wel een excuus waarom ie bepaalde hulpmiddelen nodig heeft om het gedrag van zijn of haar hond onder controle te houden of te krijgen.
Wij hebben al aardig wat jaartjes onze eigen hondenschool maar we hebben nog nooit een slip-ketting aanbevolen aan cursisten, en we hebben ook nog nooit een slipketting nodig gehad, en we hebben alle gangbare rassen al voorbij zien komen, en dus weten we dat de meeste rassen gewoon te trainen zijn zonder slipketting. ;-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Dus als je het bekijkt zoals MAART het omschrijft is het beter dat deze honden een slipketting om hebben, want een halsband met pinnen aan de binnenkant is ook niet een pretje.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

@Maart, dat van die slipketting op wedstrijd was ik. Als er mensen zijn die pennetjes in halsbanden doen, vind ik dat die geroyeerd moeten worden. Zoals je het beschrijft vind ik het wel aannemelijk. Overigens, ik doe zelf geen pakwerk maar wel speuren.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ja, dat was vroeger, het is alleszinds al van 'voor mijn tijd' dat het verplicht is van een slipketting om te hebben.
Ik vind het wel goed zo.

Ach, je moest eens weten wat voor truucjes er allemaal bestaan.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Ja Maart, dat weet ik niet en dat wil ik ook niet weten. :-)

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

mmm nee ik ook niet ik vind het wel goed dat ze nu de slip keting doen want dan kan je goed zien of iemand sjoemelt .

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

sam dat kan je niet oordelen over mij maar ik kan er wel degelijk omgaan mee en ik laat ze ok apart uit maar wrm maken ze pitbulls dan ok af die honden bijten die trainen ze tog ok niet eerst mijn lady heeft nu voor de 3x een hond gebeten en daar ga ik zeker niet meer na honden curses en ze moet van vreemde niks hebben want zodra die haar aanraken bijt ze ok dus is niet verstandig maar dit gaat over wurg riem en niet lady ik geef alleen aan dat ik een tuig gebruik en geen wurg omdat het niet hielp en ik neem het op voor de mensen die wel gebruiken omdat er hier wat ik opmaak in somige reactie is dat mensen die o een ding gebruiken dus slechte baasje zijn wat ik niet vindt en drm opneem dus dan is het logies dat ik het persoonlijk opvat vooral omdat er gezecht wordt dat het een mishandel ding is

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Melissa; Als jouw hond al zo ernstig is in zijn gedrag zou ik een gedragstherapeut aanraden.

Straks komt het zover dat je je hond op moet sluiten binnen omdat ie alles en iedereen aanvalt.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik ga er van uit dat Lady angstig is. Dit omdat ze is mishandelt door haar vorige eigenaar.

Daar moet je wat mee doen, dat moet je positief begeleiden. Dat red je niet snel alleen, je bent 19.

Zou het niet veel fijner zijn wanneer dat werd opgelost zodat je gezellig met Lady kan lopen zonder je al te veel zorgen te maken?

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

Ja maar ze zal de hulp van zo iemand k niet aanemen ik hou haar gewoon dan buiten met muilkorf alleen nadeel is veel honden rennen op haar af en dan kan lady zich niet zelf verdedige zodra een ander hond dominant naar haar toe is en tussen vechtende honden staan echt niet heb het gedaan en resultaat is dat ik zelf gebeten ben in me hand pas geleden en laat haar elke dag rennen en al zodat ze haar energie uit en het werd minder tot dat er een tekkel en zijn maatje op lady grommend en blaffen op haar afrende en de baasje was niet eens is in zicht ja toen ging het mis en echt mis en dat was vandaag ok met een newfoulander dat ging helemaal mis omdat die op lady afging en ja rocco bescherm lady maar goed ik moet er rekening houden dat zijn zo kan reageren ze is eerlijk gezecht echt vals maar ik vind ze verdiend een 2e kans en ben elke dag met haar maar goed wie daar over veder wil praten doet maar met mij prive via berivht en dan gaat deze topic veder over wurg geval

M (Gast)

Slipketting de halsband vervangen zodat mensen niet stiekem pinnen in een halsband doen ? Absurd. Kan op gecontroleerd worden en sancties op stellen.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

Als je graag wil praten over dat maak dan een acount aan want dit is wel eerlijk gezecht makelijk zo discuseren en onbekend als gast zijn

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

melissa ik heb je net een link op deze topic gezet.

ik vind het jammer dat jij zo reageerd. je hond heeft een slecht verleden en is onzeker dus hapt ze voor ze gehapt word dat is haar moto.
dat is er uit te krijgen echt.
mischien niet dat ze weer emt alle honden gaat spelen maar wel dat ze niet meer zal happen.
een goede gedrags terapeut kan je echt helpen.

en over dat je hond trekt en hij een en zij een tuig aan heeft probeer ik je te vertellen dat door een tuig honden juist gaan trekken omdat hun sterkste plek hun bors is en in een tuig mooi kunnen hangen. ik zou een u-lead proberen. geloof me dat helpt stukke beter.

en over pitbullen mensen zijn bang en wisten toen die wet er was nog niet zo veel er van denk ik want die wet is terug gedraaid waarom dat. en een hond die helemaal door gedraaid is of een hond die angstbijt daar zit verschil in jou honden kunnen samen en zij bijt hem toch niet dus ze is neit helemaal doorgedraaid. alleen heel onzeker

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

wat nu? is toch een prima oplossing?
de honden werken los, dus of daar nu een slipketting of een fluffy bandje rondhangen, maakt niets uit.

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

en ps onze honden als die bang zijn gaan ze neit op hun rug ze maaken zich groot en vallen aan.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Lady zal die hulp juist WEL accepteren, belangrijker is dat jij die hulp accepteerd.

Gaat er niet om of jij het fout doet of niet, het gaat erom dat zij duidelijk erg angstig gedrag heeft, wat je niet even in je eentje eruit krijgt.

Met de juiste begeleiding kan je er vast veel verder mee komen dan met een muilkorf en een slipketting.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

ik acepteer dat graag dat ivm ik niet wil dat ze haar meenemen en ze heeft al is een muil omgehad en die kreeg ze af en ze wil niet plassen en zo ze schuurt met de snuit over de grond en trek haar poten langs de snuit ik ben 27/7 thuis ik ben zowel overdag als savonds bezig

en over de mensen die vinden dat het mishandeling/leed of wat dan ok is als je een wurg gebruik dat kan overkomen als of de baasjes dan hun hond mishandelen en dat kan persoonlijk verkeerd vallen

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

maar nogmaals de gene die willen praten met mij over lady graag prive want deze topic gaat nu eenmaal wat wij vinden van een wurg en of je er een gebruik of wat dan ok dus ik neem aan niet van oo als je het gebruik vindt ik je gene goed baas of zo

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

deze mensen hebben gewoon meningen melissa en die mogen ze ook uiten.
ze zeggen niet dat je geen goede baas bent hoor ;-)
want wij kennen jouw situatie niet helemaal.
maar aanleiding wat je vertelt...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Melissa; Je bent bang dat ze haar meenemen?

Niemand kan jou zomaar je honden afnemen, tenzij ze zwaar verwaarloosd zijn en ik geloof zeker niet dat dat bij jou zo is, volgens mij zorg jij heel goed voor je honden.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

lotte

ik vind het martelwerktuigen.... dat staat bij iemand zijn andw dan vindt ik duidelijk geen mening maar met ander worden de gene die dat gebruiken martele de hond en ik was op deze topic ok gestop want het is nu eenaal een topic over wurg en niet over mij dus geliever stoppen en anders doe je het maar prive

en caitlin
er zijn een aantal dingen gebeurd waarvan ik zeker wel bang ben dat de hond mee wordt genomen als je meer wil weten dat hoor ik het wel prive die dingen kan ik helaas niet vertel zo dat ivm omdat het vrij schokkerend is hoe ze lady hebben behandeld en gebruik en wrm ze nu zo is

ik geef echt heel veel om mijn honden en ga voor ze door het vuur en als het moet ja dan zal ik mijn leven voor geven klink gek maar ben zo denk ik nu eenmaal over mijn honden

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ja maar dat is Lady toch aangedaan bij zijn vorige eigenaar? Niet bij jou, dus ben jij daar niet verantwoordelijk voor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "slipketting?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 8 12 3 4 5 67 8
Volgende forumvraag: met andere honden laten spelen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^