Marktplaats tip

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Ik heb al eens aangegeven dat er advertenties van broodfokkers op staan, maar helaas, daar doen ze niks tegen hoor.
Staan nu ook helaas weer samojedenpups van Dogy op :'( Ben benieuwd wanneer ik de eerste mailtjes weer binnen krijg in de trend van: Wij hebben een samojedenpup en die heeft zo'n last van diarree en ze is zo futloos. (Of later gedragsproblemen, heupproblemen en noem het allemaal maar op) en aangezien u veel over het ras weet vragen we het aan u....

Maar broodfok is blijkbaar niet tegen de regels van marktplaats. (Kan ook niet, dan kunnen ze de hele dierensectie daar wel opdoeken.)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Marktplaats tip" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KnulKnul 3 doggies

honden foto van Knul

Klopt helemaal wat Gea hierboven geplakt heeft! Echt gewoon een standaard bericht! En klop je vervolgens bij de LID aan, word er nog geen actie ondernomen!! En dit weten die broodfokkers precies :'( Maar super dat je dit op poten zet Cabasja!!

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Je kunt via internet bij de dierenbescherming aangifte doen als je denkt dat er iets niet klopt. Je geeft dan de naam van de fokker en het adres of telefoonnummer.

Mijn hond komt ook bij een broodfokker vandaan (wat ik toen niet wist, maar dat is weer een ander verhaal) Ik heb melding gedaan via internet bij de dierenbescherming. Niet anoniem, dus ik heb toen bericht gekregen dat ze er een kijkje zouden gaan nemen. Na twee weken mocht ik hen bellen om te vragen wat ze er mee hebben gedaan. Dat heb ik toen niet gedaan, ik wilde het alleen maar melden. Dacht ook iets goed te doen.

Na een tijdje ben ik die broodfokker op gaan zoeken. En wat schetste mijn verbazing, ze had nog steeds een dierenpension. Dus.................ze fokt gewoon lekker door.

Mijn hond is getraumatiseerd en ik ben blij dat ik deze arme stumper toen heb weggehaald.

Het is een schande dat het allemaal maar mag en kan!! Maar ja..............we staan toch echt met onze ruggen tegen de muur wat betreft:BROODFOKKERS :'(

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Ik wilde net zeggen. Volgens mij is 90 % broodfok. En als ze die eraf halen, blijft er bijna niets over.

honden page profiel IndyIndy 3 doggies

honden foto van Indy

Ik zou willen dat Marktplaats broodfok wel tegen ging, dan doeken ze de hele diersectie maar op, of gaan ze maar strengere regels maken wat betreft een advertentie met dieren plaatsen, is toch van de gekke, broodfokkers hebben vrij spel!

honden page profiel IndyIndy 3 doggies

honden foto van Indy

Ja er blijft wellicht weinig over qua advertenties, maar dat is naar mijn idee juist goed!
Wellicht dat mensen dan wat meer moeite gaan doen om een leuke hond te vinden, dan komen ze hopelijk bij rasverenigingen en clubs uit!
Weinig dieradvertenties, ik zie niet in waarom dat slecht is.

honden page profiel CarolineCaroline 3 doggies

honden foto van Caroline

Broodfokker zijn slimmerds hoor!!

Ik heb namelijk mijn hond toendertijd via de Schnauzervereniging gevonden. Hij stond wel is waar bij herplaatsbare honden maar het was een pup van 13 wkn.

Toen ik een afspraak had gemaakt om de hond te komen bekijken bleek het een pup van 7 maanden te zijn. Hij zat samen met zijn broer. Als enige over uit een nest van 10 die met 8 weken weg waren.

De honden werden in de woonkamer gegooid en stonden wezenloos te kijken. De angst stond letterlijk in de ogen. Mijn moeder heeft altijd Schnauzertjes bij erkende fokkers gekocht. Dus zij wist op dat moment niet wat ze zag. Wij mochten dan ook niet naar de kooien achter (waar dat mens, zo zei ze zelf nog 43 honden had zitten)

Ze had ondertussen ons een nest van cockers laten zien die in de badkamer lagen in een plastic bak. De moeder kwam bij mij op schoot zitten en keek me aan van: neem me mee :'( Ze zat alleen in een doosje met natte doeken van het zogen. De pups lagen ook alleen.

We hebben ons geld betaald en de twee Schnauzers meegenomen. We hebben nergens meer naar gekeken. We hebben als het ware de honden gered van de dood.

Daarom ben ik toen naar de Dierenbescherming gegaan. Maar ja misschien melden die wel dat ze langskomen, nou dan kun je snel een hoop in orde maken.

Ik heb toen de Schnauzervereniging getipt en uitgelegd dat er dus een broodfokker op hun lijst stond. Ze vonden het vreselijk maar kunnen dus ook niets doen aan die verdomde broodfok busniss!! want ze als mensen een of ander verhaal kun je er al snel intrappen.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

Hele dierensectie opdoeken om alleen broodfok in de hondenwereld dan geen vrijspel te laten geven?

Dacht het niet! Dat is niet eerlijk tegenover mensen met andere dieren die dus MP voor hun verkoop of aankoop willen gebruiken.

Geloof me je verkoopt het meest via MP :-).

honden page profiel RoosRoos 3 doggies

honden foto van Roos

Je wilt niet weten hoe vaak ik dat heb gedaan!!!
De broodfokker die ons het leven van onze 4 honden heeft gekost, staat nog atijd op MP!! MP doet er helemaal niets aan.......

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Hey Roos ik zie dat jij puppies hebt...
En dan van een kruising chi...???
Hoe komt dit dam zo...heb jij er wel alles aangedaan om erfelijke ziektes te voorkomen??

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

En waar is jou duitse dog???

honden page profiel IndyIndy 3 doggies

honden foto van Indy

@ Izzy
Niet de hele diersectie opdoeken, maar wel al die broodfok advertenties. Of de regels aanscherpen, dingen moeten kunnen bewijzen, weet ik veel. Als het overduidelijk is dat er wat mis is dan moeten ze aan de tand voelen, zoals die Dogy op MP, broodfokker uit Baarle-Nassau. Die heeft een waslijst aan puppies van verschillende rassen, en MP doet er niks aan! Als er dan weinig advertenties overblijven is dat alleen maar goed.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Kijk dat is al wat anders ;-). Maar zolang de wet niet gemaakt wordt of aangescherpt of wat dan ook, heeft MP ook geen poot om op te staan. Zal me niets verbazen als ze dan MP gaan dreigen met van alles als ze nu de regels zouden aanscherpen.

Natuurlijk ben ik voor, maar je er moet juist een wet komen dan kan je dus veel meer. Dan kan MP er wat mee, de dierenbescherming, wij..

En daarbij zijn er natuurlijk een paar overduidelijk broodfok, maar er zijn ook mensen die voor broodfokkers worden uitgemaakt, terwijl ze dat niet zijn. En hoe zou MP dat dan moeten controleren? Er moet dan een criteria komen, waarbij men kan zien van dat is broodfok en dat niet.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Daarbij als ik dan ook weer lees op het net dat er sinds dit jaar ook weer veel slachtoffers zijn door één bekende broodfokker en dan zichzelf niet schuldig vinden dan weet ik het ook niet meer.

En er zijn wel meer dingen die ik gewoon niet snap, niet van bedrijven uit, maar ook dan van de consument niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Marktplaats tip" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: goeie daad
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^