newfounlander aanschaffen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Van vele forummers krijg ik vaak vragen over Bamse. zelfs verliefd zijn ze op Bamse, maar........onder schat een Newfoundlander s.v.p. niet. een Newfoundlander is niet voor iedereen weg gelegd, hier een stukje om eens goed te lezen.

willemijn



Onderwerp: Overschat.





vele mensen denken als ze een newfoundlander zien, ach wat een prachtige beer, ik wil er ook zo een, lees dan het volgende even.

AANSCHAF....

de mens heeft kennelijk naarmate zijn dagelijks leven zich verder van de natuur afspeelt meer en meer de behoefte gekregen dieren naar zich toe te halen.
Met de toegenomen welvaart deed deze tendens de liefhebberij voor het houden van rashonden enorm toenemen.
enerzijds kunnen wij honden liefhebbers de toegenomen belangstelling voor de kynologie toejuichen, anderszijds doen zich zoveel ongunstige nevenverschijnselen aan ons voor dat een gewaarschuwd woord tot wie zich een hond, in het bijzonder een Newfoundlander, wil aanschaffen op zijn plaats is.

De newfoundlander blijkt voor velen een aantrekkelijke hond. Terecht, want zijnaangeboren neiging het de baas naar de zin te maken, zijn "eagerness toe please"zoals de engelsen het noemen, maakt dat hij alom bewonderende blikken en aandacht trekt, terwijl hij toch niet onhandelbaar groot is.
deze attractieve eigenschappen mogen niet doen vergeten dat een newfoundlander beslist niet in ieder gezin op zijn plaats is.

wij moeten ons voor ogen stellen dat hij slechts een aanwinst kan zijn, als wijzelf datgene kunnen bieden wat hij nodig heeft om te kunnen uitgroeien tot een lichamelijk en geestelijk complete hond.
THE NEWFOUNDLAND DOG is oen part breed an two parts feed., stond in Bartons, kennel encyclopedia. een van onze bekende fokkers drukte het zo uit: je moet er een koe instoppen !!
een en ander mogen wat gechargeerd zijn uitgedrukt, feit is dat een goed gevoede Newfoundlander geen goedkope kostganger kan zijn.

wat betreft de ruimte: ideaal is natuurlijk een ruim huis en een flinke tuin, maar met voldoende wandelingen en speelgelegenheids is veel te compenseren.
tijd en aandacht zijn essentieel. Er zijn rassen die zonder veel problemen , mits samen met soortgenoten, in een kennel kunnen worden gehouden.
een newfoundlander kwijnt daar weg, die moet deel kunnen hebben aan het gezinsleven. juist omdat hij uit eigen beweging, ook op een ruim erf, niet veel activiteit ontplooit is het noodzakelijk tijd vrij te maken voor wandelingen en andere activiteiten die het contact tussen baas en hond bevorderen.
een vacht van een newfoundlander eist regelmatige verzorging , maar ook dan zal de verharings periode nog een zware aanslag betekenen op het humeur van een dwangmatig nette huisvrouw.

diezelfde huisvrouw zal misschien ook wel even schrikken als de opdrogende vacht van de gentleman onder de honden na een fikse wandeling door een sompige polder een levensgrote modderplek achterlaat op haar kamerbreed tapijt. ik zou kunnen voorgaan met het beschrijven van de ellende die voornoemde dame te wachten staat indien een newfoundlander deel uitmaakt van het gezin. uiteraard bestaan er hanteerbare oplossingen.

Huisvesting van de newfoundlander in een deugdelijk nachthok buiten levert voor de graag in de koude verblijvende hond geen probleem op, mits dat niet betekent uitsluiting buiten de familiekring.

_________________
willemijn_Bamse


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "newfounlander aanschaffen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

"een vacht van een newfoundlander eist regelmatige verzorging , maar ook dan zal de verharings periode nog een zware aanslag betekenen op het humeur van een dwangmatig nette huisvrouw"

Hahaha, niks voor mij dus.. ik ben een behoorlijke dwangmatige nette huisvrouw O-)

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco 3 doggies

honden foto van Valerie &. Arco

Goede info!
Hopelijk zijn er veel mensen die hierover twijfelen en nu iets hebben aan de info.

Bamse is inderdaad een prachthond, ik begrijp wel dat dit niet voor iedereen weggelegd is.

Liefs, Valerie

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hannie, vandaar toch even een paar aantekeningen, van de newfoundlander. :-D er wordt te gemakkelijk over gedacht.

de eigenaren van Newfoundlanders kunnen dat zeker beamen. :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Gister bij de dierenkliniek in Best zat er een Newfoundlander in de wachtkamer..

Leek wel een paard zo groot naast Bijou :-D O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel lief, maar krijg van een forummer, berichtjes, ze is verliefd op Bamse, wil graag een newfoundlander, ze zien er zo mooi uit, maar heus dat zijn zie niet als ze in een sloot gelegen hebben, als het 30 graden is, kan je ze bijna niet uit een watertje houden.
zelf zou ik nimmer een andere hond nemen als een newfoundlander, maar laat het toch goed tot je doordringen, dat een newfoundlander, ontzetten veel tijd en energie kost, een uurtje wandelen daar hebben ze niets aan. het zijn geen dravers, maar wel lopers.

en ook eten doen ze als de beste. :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Goed geschreven :-D

Ik heb bamse in het echt gezien, geweldige hond!
Maar je moet wel sterk in je schoenen staan! Ben een paar keer bijna door haar omver gelopen! Ze is sterk hahaha :-D O-)

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

hahaha caitlin :-D :-D

Maar heel goed, informatief stuk van je hoor willemijn!

Geef dr maar een dikke knuffel van ons, wij kijken wel liever naar Bamse ipv er zelf een aan te schaffen :-D

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Bedankt voor het plaatsen van dit bericht, Willemijn!
Mij overkomt regelmatig hetzelfde en het is maar goed dat je mensen hier op wijst. :-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Helemaal mee eens Hannie. Ik geniet van Bamse haar foto's maar ben zelf ook een "dwangmatig nette huisvrouw". Met een varken (of 2?) in huis, dat dan weer wel. :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

@Caitlin, hahaha ik zie het al voor me :-D Bijou en Bamse O-) :-D

honden page profiel BrienneBrienne 3 doggies

honden foto van Brienne

bij ons in het pension schrik je altijd weer van al dat haar dat los komt uit new foundlanders. veel mensen vergeten dat zo'n hond regelmatig geborsteld moet worden. en dat terwijl naar mijn ervaring new foundlanders helemaal niet moeilijk doen met borstelen. dit is overigens niet alleen bij new foundlanders het geval. je ziet het bij alle soorten honden. ik vind het hartstikke goed wat je hier neer zet willemijn :-) maar ik denk ook dat dit eigenlijk voor ieder ras geldt. er zijn zoveel rassen waarbij mensen verliefd worden op het uiterlijk of het karakter en verder niet nadenken over wat ze een hond verder nog te bieden hebben... soms is dat echt zonde... :'( zo kwamen mensen een keertje een duitse herder puppy halen, terwijl het eigenlijk meer mensen waren voor een westy of een maltezertje. met het gevolg dat ze de hond niet aankonden. wij hebben die mensen toen uitgebreid begeleid in het opvoeden van de hond, en het is goedgekomen, maar toch is het jammer dat sommige mensen er niet goed over nadenken...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

krijg veel berichtjes over de newfoundlander, dan hebben ze al twee kleine hondjes, ja zo,n Bamse is leuk en lief, maar echt ik promoot dit ras niet voor even, dit is een ras waar je zoveel energie in moet stoppen, opvoeding kost je gauw drie jaar. voor ze eindelijk volwassen zijn.

geen misverstand, ik heb zelf altijd newfoundlanders gehad, zou geen ander ras willen hebben, maar de forummers moeten niet te makkelijk over dit ras denken, en zomaar aanschaffen,

neem eens een loge van dit ras in huis, en dan in de regentijd, denk dat je gauw genezen bent. :-D

en Claudia, je bent verliefd op Bamse, kan me zo goed voorstellen, je wilt graag een newfoundlander, heb je me verteld, maar heus, ga eens naar tentoonstellingen, kom eens bij mensen thuis met een newfoundlander. ga daar eens kijken hoe het daar toe gaat. verzorging is een groot punt. een onverzorgde newfoundlander gaat stinken, echt.

en dan niet alleen de hond, nee je hele huis. een newfoundlander kan niet wachten tot morgen, nee iedere dag zal die verzorgd moeten worden, en ga eens op bezoek met zo,n grote hond, menig een zal zijn wenkbrauwen op halen, die zijn niet ingericht op zo,n grote hond.


en als je bent wezen zwemmen met de hond, willen ze jouw hond niet op bezoek hebben hoor. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Brienne. heel goed gezegd, een grote waarheid. :-D

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

goede info ;-)

honden page profiel MariaMaria 3 doggies

honden foto van Maria

Zo vond Balou vond het heerlijk om aan een gipsmuurtje in mijn oude huis te knabbelen!!! O-) gelukkig hebben we het helemaal goed kunnen krijgen toen we gingen verhuizen..



Zie hier op de achtergrond ;-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

mooi gezegd. maaar mensen kijken vaak nier verder dan dat lieve beren uiterlijk en die lieve blik. en dat is het probleem bij heel veel mensen hoor. myriam

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena 3 doggies

honden foto van Shamilla & Zena

go willemijn!!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



weer blij verrast met een prachtige foto van bamse, zomaar op mijn pbtje gezet, geweldig. dus echt inspiratie voor vele.

hier is Bamse 8 maanden, een vrolijke beer, maar owee. net zo ondeugend als menig andere hond. :-D en op die leeftijd, nee geen puberteit, maar nog lang niet volwassen.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Willemijn, Ik ben zeker verliefd op Bamse. En ik ga het ng niet overwegen. ook al wil ik dat graag. ik wil eerst meer over het ras weten. en nu ik me verdiept heb in de poolhond ben ik toch ergens bang dat ik een "Bamse" tekort ga doen! pas als ik groter woon en er echt de tijd voor heb ga ik er voor!

honden page profiel BellaBella 3 doggies

honden foto van Bella

goh, Willemijn.... klinkt in mijn oren toch als de ideale hond O-)


maar dat kan komen omdat de beschrijving erg lijkt op een beschrijving van mijzelf ;-)


zonder gekheid: Van veel rassen wordt gezegd dat je goed in overweging moet nemen of het de geschikte hond voor je is. Kan je de hond geven wat hij nodig heeft, heb je er de tijd voor, het geld en kan je de minder fijne kanten van de hond aan. (een husky heeft ook zo'n leuk lijstje ;-))
Bij een New foundlander vergeten denk ik veel mensen dit omdat ze er zo extreem knuffelig uitzien. Veel negatiefs of aandachtspunten hoor je eigenlijk niet. Goed verhaaltje dus!

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

Oeps...te laat! Deze huisvrouw zit al tot over haar oren in de modder!

Ha ha, maar die blik die je daarna van ze krijgt...smelt....en alles is weer vergeven ;-)

Maar je hebt gelijk hoor! Laatst was ik met mijn dame aan het wandelen, toen een moeder met haar zoontje een collecte ronde deed. Het zoontje vond Tess geweldig en de moeder zei: Zo'n hond wil je vader nou graag, ze zijn mooi he? Zullen we er dan zo één nemen?
Ik vertelde haar wat je er allemaal bij krijgt: een wekelijkse kambeurt, dagelijkse borstelbeurten, minstens 1 keer per dag stofzuigen, in natte tijden iedere dag dweilen, zwarte muren tot 1 meter hoog enz, enz...toen zei de moeder: hmmmm, dan toch maar niet! Daar moeten we het nog even goed met papa over hebben...

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Ach de mensen van tegenwoordig baseren toch alles op uiterlijk. Niet alleen met dieren maar ook met spullen. Nergens wordt meer over nagedacht, ik vind het mooi, ik wil het hebben en het liefst nu!

Gelukkig zijn er ook nog mensen die wel goed nadenken over de aanschaf van een hond of andere spullen, wat dan ook.. en gelukkig zijn er mensen zoals Willemijn & Jessica die mensen kunnen wijzen op punten die misschien niet altijd rooskleurig zijn :-D

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Haha moet er zo om lachen over de beschrijving wat je erbij krijgt.
Toen ik jong was had mijn opa een newfy.. schat van een hond maar verharen dat hij deed.
Sprong idd altijd het kanaal in (opa woonde op een woonboot) en zwom dan heen en weer, kwam dan half uitgeschud heerlijk zeiknat op de bank liggen :-D
Ik weet nog dat mijn opa echt wandelingen maakte van minimaal een uur per keer omdat hij zoveel energie had .
Ik zou er zelf nooit aan beginnen alhoewel ik eruggg goede herrineringen aan Courage heb :-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Eigenlijk gelden veel dingen die hier gezegd worden voor alle honden, de ene hond heeft veel verzorging nodig de ander iets minder, honden met korte haren verliezen ook veel haar, en beweging en opvoeding hebben ze allemaal nodig. Wat ik veel belangrijker vind is de gezondheid van de Newfoundlanders, vind een goede fokker, gezonde honden, goed karakter enz. Als je zo'n grote hond aanschaft met zoveel haar dan weet je wel ongeveer wat de gevolgen zullen zijn voor jou lijkt mij....

Mijn neef en vriendin hebben ook een newfoundlander die speelt altijd met hun shetlander :-D maar in huis merk je de hond bijna niet, de hond loopt wel door de kamer maar ik ken honden die meer aanwezig zijn dan deze loebas ;-)

honden page profiel jessicajessica 3 doggies

honden foto van jessica

@J. & T. van H & D

Dat klopt ook hoor. Ze zijn nauwlijks aanwezig. Soms moet ik echt kijken waar ze nou eigenlijk zijn.

Maar....hun rommel is wel altijd aanwezig!
Een vriendin van mij schrok zich ooit eens een hoedje.
Ze bleef bij ons slapen en 's morgens kwam ze beneden en wist niet wat ze zag! Ze zei: Tjee, is dat van 1 nacht? Wij hadden toen nog maar alleen onze Tessa en die hadden we 's avonds voor het slapen gaan nog in de regen uitgelaten. Daarbij was ze ook nog in de rui. Die nacht is ze dus lekker opgedroogd en is alle modder aan haar poten, tot zand wedergekeerd en heerlijk over mijn vloer verspreid. Daar kwam dan nog een zak met haren bij te liggen en het 'horror' plaatje is compleet.

Veel mensen snappen wel dat er wat rommel bij zo'n hond komt kijken, maar ze hebben geen idee dat het zoveel rommel is!


Voor mij maakt hun karakter alles goed, maar dat geld zeker niet voor iedereen.

honden page profiel KikiKiki 3 doggies

honden foto van Kiki

Ik vind de new foundlander ook een prachtige hond. Goed van jullie om alle kanten te belichten! Wauw! Zwarte muren tot 1 meter hoog! Daar denk je niet aan!

honden page profiel wilma  bwilma b 3 doggies

honden foto van wilma  b

Hoe denk je dat het er hier uit ziet,mensen denken dat we everzwijnen hebben hahahah,lekker door de regen het bos in,bij thuiskomst nog eens de tuin in,lekker in de modder gaan liggen en dan door de keuken naar de gang en kamer.Nou van de witte tegels zie je niks meer van hoor.En als het weer schoon en fris eruit ziet,dan is het weer tijd om een ronden te lopen en dan begin het weer van voren af aan.dus ik ben blij dat ik ook niet zo dwang matig huisvrouw ben.En dan heb ik nog niets gezegd over de vacht verzorging van deze 3.
Ik heb dan bouvier,s,maar als ik een andere ras zou nemen dan zou het toch richting new foundlander of een berner worden.
:-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

voor dat er een misverstand ontstaat. de newfoundlander ?

eens een newfoundlander altijd een newfoundlander.

Bamse is mijn derde newfoundlander, en nee nimmer spijt van. er is geen heerlijke en eerlijker hond dan een newfoundlander, mits met goede hand opgevoed, laat volwassen, veel mensen vergissen zich daar in, heel lang blijft de newfoundlander een pup. ook qwa verschijning, en dan opeens is deze er.

en bij mij is het geen bende, zo moeten jullie dat niet zien. maar wel is het zo als je er een wandeling van twee uur erop heb zitten, of de bossen rond of langs het strand, dan is er een zandbak bij je thuis, daar moet je tegen kunnen, ook moet de grond aangepast zijn. vloerbedekking is leuk, of laminaat is mooi, maar er moet gedweild worden iedere dag weer.

en inderdaad koop nimmer een newfoundlander zomaar, ga echt naar een goeie fokker, die qwa karakter en zeker qwa gezondheid goeie fok resultaten heeft. een newfoundlander met gebreken, je komt jezelf tegen, ze zijn te zwaar om gewrichts problemen al op hele jonge leeftijd te hebben.

en wandelen is een must, een newfoundlander die niet wandeld, krijgt op latere leeftijd gegarandeerd artrose.

en bekijk ook het kosten plaatje, nee je hoeft niet rijk te zijn, ben ik ook niet. maar een hoogwaardige voeding zullen ze toch echt moeten krijgen, zeker in de groei.

en ook de dierenarts kan een kosten plaatje zijn, in alles wat medicijnen betreft, gaat gewicht een rol spelen, ook daar moet je op letten en aan denken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jessica, bedankt voor je bijdrage, want o wat tonen ze mooi. :-D

en Claudia, wees verstandig. desnoods moet je eens in een regen periode een loge nemen, drie weken lang, en eens kijken hoe je dat vind, en kijk dan ook eens wat een energie je er in moet stoppen.

tuurlijk moet dat in iedere hond hoor, want een newfoundlander is niet anders dan andere honden, maar er wordt wel heel gemakkelijk over gedacht. qwa verzorging.

er zitten weinig honden in het asiel, maar wel in de herplaatsing van de newfoundlander club. de meesten bezwaren waren echt van......

te groot geworden, en ik heb me verkeken op de verzorging, dan worden ze aangeboden, en moeten helaas helemaal kaal geschoren worden, een en al klit. vreselijk.

te onbesuisd, en te duur. ja dat zijn echt zaken waar over na gedacht moet worden.

als er echt iemand er voor gaat, Bij mijn Bamse en bij mij ben je welkom, loop eens een dagje mee, qwa wandelingen en qwa verzorging, en kijk eens wat een newfoundlander inhoud.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "newfounlander aanschaffen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hondensport
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^