newfounlander aanschaffen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .


toch nog een stukje over de vacht verzorging.....

een goede vachtverzorging bestaat uit het regelmatig borstelen of kammen en de controle op ongedierte {vlooien}.
Hoe vaak een hond geborsteld of gekamd moet worden, hangt af van de lengte van de vacht.
Bij een langharige hond als de Newfoundlander is de dagelijkse vachtverzorging erg belangrijk.
een newfoundlander die in goede conditie is, heeft een volle , dubbele vacht.
de bovenvacht heeft een wat grove structuur en is mat glanzend. de ondervacht is voldoende vettig om weerstand te kunnen bieden aan water.
Het haar is zo veerkrachtig dat het tegen de draad in geborsteld, vanzelf weer op zijn plaats valt.


gebruik voor de vachtverzorging het juiste materiaal. Kammen mogen niet te scherp zijn. Kies een borstel van rubber of natuurhaar.
Borstel of kam altijd met de richting van de haren mee. U kunt de ruige vacht van uw newfoundlander af en toe {laten} bijknippen.
Het in model houden van de lange haren aan voetzolen en oren is niet alleen bedoeld voor showhonden. alle newfoundlanders horen er netjes uit te zien, zonder franje aan oren en voeten. door de haren aan de voeten kort te houden komt er ook minder zand modder en nattigheid in huis. knip altijd me de natuurlijke groeirichting van de haren mee.

de vacht moet dagelijks een paar minuten geborsteld en gekamd worden. eenmaal per week een grondige verzorgingsbeurt is dan voldoende

wanneer u een newfoundlander pup al op jonge leeftijd aan de vachtverzorging went, zal hij het vanzelf prettig gaan vinden . bouw de kam of borstelbeurt langzaam op,, begin aan de borst en de poten en ga dan geledidelijk via het lichaam naar de kop.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "newfounlander aanschaffen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een gecastreerde newfoundlander, zowel teven als reuen, heeft doorgaans veel meer vachtverzorging nodig dan een ongecastreerde hond. een castratie { het verwijderen van eierstokken en baarmoeder of de testikels} heeft namelijk een grote invloed op de hormoonhuishouding . Hierdoor kan de vacht structuur erg veranderen met als gevolg dat

de ondervacht doffer en zachter wordt.
de vacht veel sneller klit.
de ondervacht de bovenvacht gaat overwoekeren, daardoor wordt de hond doffer van kleur.

het borstelen wordt hierdoor extra zwaar en geeft veel meer werk. daar komt nog bij dat het resultaat slechts kort zichtbaar is, dit is een van de GROOTSTE VACHTVERZORGINGS PROBLEMEN BIJ NEWFOUNDLANDERS.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

houd rekening met deze verzorging, daar gaan flink wat uurtjes inzitten, en het komt iedere keer weer terug. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



Mijn overleden Femme, een hele andere vacht dan Bamse, Femme stamde af van twee zwarte ouders, en had dus een vacht echt van zwarte newfoundlanders.

Bamse stamt af van een bruine vader en een zwarte moeder, die heeft een wat makkelijke vacht wat betreft qwa onderhoud.

ook daar kan je grote verschillen in hebben. :-D

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Willemijn, Ik ben vandaag bij een goede kennis geweest, ze is al jaren lid van de newfoundlanderclub en heeft al meerdere honden gehad. zowel teven als reuen.
ik Ben bij Bibi in het buitenhok geweest en ze was kleddernat. maar het deed me niks!! heerlijk vind ik het juist. om een hond zo`n plezier te doen. ik vind het opzich belangrijk dat mijn huis er netjes uitziet.

Ik heb een fokker gebeld die in 2012 pas weer een nestje gaat fokken. En wanneer zij terug zijn ga ik daar heen om eens "kennis" te maken. Dan heb ik tijd genoeg om eerst langs alle shows te gaan. en me helemaal verdiep in het ras.

Wat ik ook van plan ben is om naar een goede hondenschool te gaan. waar socialisatie een van de zaken is. dus denkdende aan spelen met andere pups bijvoorbeeld.ik heb een lijst van iemand gekregen met punten die heel belangrijk zijn bij de socialisatie. en als ik die afwerk dan kan het eigenlijk niet meer fout gaan. als je wil kan ik die wel eens doormailen. Caroline zei tegen me dat ze zeker wist dat een newfy bij mij zou passen, als ik daarben is het eerste wat ik doe linea recta naar Bibi. negen van de tien keer trek ik de borsteltas uit de kast en ga ik lopen tutten:-) heerlijk vind ik dat. maar einderdaad moet ik niet over een nacht ijs gaan. en als alle fokkers zeggen dat ik het bv niet moet doen dfan doe ik het ook niet.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik wil nog wel ooit een zwarte. Prachtig vind ik die! Ik heb al een koe, nu nog een beer O-) O-)
En ja ze lijken op elkaar, hebben dezelfde afstamming, maar er zijn toch ook veel verschillen ondertussen. Voorlopig heb ik mijn handen vol aan Feodorus :-D

Anoniem (Gast)

prachtig, vooral die newfytest, ik heb met tranen in mijn ogen gezeten van het lachen (terwijl ik van onze bonte newfy pup een keer of 6 mijn schoen afpakte)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "newfounlander aanschaffen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: hondensport
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^