kind geboren...dus...hond weg

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nienke Nienke

honden foto van Nienke

Hoi,
Ik ben druk bezig met het zoeken naar een leuke hond voor ons. We willen graag een herplaatser, maar ik zie heel vaak dat de reden dat de mensen hun hond weg willen doen kinderen zijn, zodra er eentje op komst is of geboren is hebben ze toch geen tijd meer voor de hond.
In de toekomst willen mijn man en ik ook graag kinderen...is dit dan helemaal niet te combineren? Er zijn toch wel meer mensen met honden en pasgeboren baby's? Ik kan me zelf niet voorstellen dat er dan helemaal geen tijd meer is om met de hond te spelen en uit te laten.
Zijn er mensen met ervaring?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kind geboren...dus...hond weg" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Het zal misschien even moeilijk zijn, en in het begin zal er waarschijnlijk iets minder tijd voor de hond zijn. Maar daar moet je tijd voor máken. En als je dat doet, dan kun je gewoon een hond houden. Zorg er wel voor dat het bezoek wat komt voor de baby, eerst de hond aandacht geeft en dan pas de baby, anders kan de hond weleens vervelend gaan doen tegen de baby, als die ineens alle aandacht krijgt ipv hij.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik heb geen pasgeboren kinderen o.i.d. maar mensen die hun hond weg doen omdat ze kinderen krijgen hebben vaak niet echt nagedacht over hun hond, en geven er ook niet zo veel om. tuurlijk wordt het lastiger als je een kind hebt, je krijgt er namelijk een hele berg werk bij, dus het vraagt meer inzet en planning om dan nog steeds met de hond te lopen en te trainen, maar het hangt er gewoon vanaf hoe graag jij dat wilt. als jij het graag wil valt er altijd wel wat te regelen. (bijv de eerste maand na de geboorte een hondenuitlaatservice die de hond meeneemt voor een flinke wandeling)

honden page profiel MessinaMessina 3 doggies

honden foto van Messina

Natuurlijk is er wel tijd. Alleen kersverse ouders knuffelen vaak liever met de baby dan een rondje te doen met de hond.

Niet dat ik zeg dat het niet zwaar is. Het eerste jaar van kersverse ouders is erg zwaar. Maar niet zo zwaar dat de hond maar weg moet. ;-)

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Veel mensen wíllen gewoon niet de moeite doen om het gecombineerd te krijgen of zijn bang dat de hond het kind iets zou aandoen. Maar het kan absoluut, hoor!

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Waar ik op zou letten is of de hond een beetje behoorlijk naast de kinderwagen kan lopen. Als dat goed lukt, dan krijgt kindlief voldoende frisse lucht en hondlief voldoende beweging.

honden page profiel Nienke Nienke

honden foto van Nienke

bedankt voor de reacties! ik schrik er namelijk van hoeveel mensen hun hond om die reden weg doen!

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Wij hebben Nikita aangeschaft toen onze dochter 7 maanden oud was. Ging prima. Het is gewoon een kwestie van de aandacht verdelen.
Zo kun je lekker met de hond gaan spelen en stoeien als de baby in bed ligt voor een dutje, en je kan ze samen meenemen om te wandelen.
Verder hebben wij Nikita heel erg betrokken bij alles wat we met de baby deden. Ging allemaal prima.

Ondertussen is onze dochter bijna 3, en zij en Nikita zijn ontzettend gek op elkaar. Waar de één is, is de ander ook.
Gewoon geweldig.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Ik heb drie kinderen gekregen terwijl ik honden had. Ook een pup genomen terwijl het derde kind nog geboren moest worden.
Honden en kinderen kunnen héél goed samen gaan!

honden page profiel Jill & LinkJill & Link 3 doggies

honden foto van Jill & Link

Ik moet even kwijt dat ik persoonlijk vind dat je al 10 stappen verder bent dan de mensen die je beschrijft, petje af dat je nu al bezig bent met de toekomst als er een hond komt, ik maak me geen zorgen over jullie als er na de hond een kindje komt !!

Groetjes Jill en Link

honden page profiel Nienke Nienke

honden foto van Nienke

@ Jill&Link; dankjewel. Ben me echt al wel een jaar aan het oriënteren en begin steeds meer een goed gevoel er bij te krijgen. Nu kan er echt een hond komen! Maar dan lees je weer al die verhalen waarom mensen hun hond weg doen en dan denk ik; heb ik me wel goed genoeg verdiept :-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Zo te horen, jij wel :-D Die mensen alleen niet. En dat vind ik dan weer zo flauw; ze hebben er geen zin meer in, zijn bang dat de hond het kind zal bijten, etc, terwijl de hond misschien wel een hartstikke lief beest is, wat met de juiste begeleiding helemaal niet zal bijten. Maar ja, dan is het toch maar beter dat ze ze weg doen, ipv dat ze de hond gewoon niet meer uitlaten, geen aandacht geven etc. want dat is veel zieliger.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ach Nienke, ik heb zelf in een asiel geholpen en weet wat je bedoelt. Maar geloof me, er zijn nu éénmaal mensen voor wie een hond maar een voorwerp is dat ze weggooien als het hen uitkomt. Elke reden is dan wel goed. In veel gevallen maakte de hond, dan voor de komst van de baby, ook al niet echt deel uit van het gezin.

Als jij je goed oriënteert en er rekening mee houdt dat de hond niet totaal aan de kant wordt geschoven als er kindjes komen, dan is er geen probleem ! Ik merk dikwijls wat goede maatjes honden en kinderen kunnen zijn. Het hangt gewoon ook van jezelf af en de manier van opvoeden van de hond.

En mensen die hun hond wegdoen, kunnen het goed uitleggen hoor, ze vinden altijd wel redenen, dus ik zou me op die verhalen niet vastpinnen ! Ze zijn het niet waard !

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag! 3 doggies

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

kinderen eten honden op wist je dat niet dan??? hahahaha bloed dorstige monsters!!!!
(wel goed deze zin lezen hey!)

weet wel waar je aan begint hoor! bij dat kind dan hey!!! die krijgen een eigen wil en mening enzo en dan kun je er bar weinig meer mee!

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ik heb alleen maar herplaatsers altijd,en mijn kindjes zijn nu 2,3, en 9.zelfs toen de 2de een baby was,en ik zwanger was van de 3de,heb ik een herplaatser in huis genomen.dat is helemaal geen probleem,het is net hoe je er zelf mee omgaat.

honden page profiel Nienke Nienke

honden foto van Nienke

Bedankt voor jullie reacties!

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha 3 doggies

honden foto van Haike & Acha

Ik verwacht binnenkort ons eerste kindje, en veel mensen zeggen tegen mij 'jaja je zal geen tijd meer hebben voor je hond!' Wel aan mij om het tegendeel te bewijzen!

honden page profiel alex en ladyalex en lady 3 doggies

honden foto van alex en lady

hier ook twee kinderen opgegroeit met de hond
meteen na geboorte laten kennis maken en nooit problemen gehad waren de grootste maatjes
was ook wel een goedzak :-D

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Het scheelt al een boel als je je gewoon goed voorbereid op de komst van de baby.
Maar dat hondgericht.
Dus kijk even welke dingen er nog niet 100% goed zijn. Wat voor kleine problemen zijn er nog qua gedrag/opvoeding.
Dus ga idd wandelen met een buggy en kijk of hij netjes mee kan lopen. Leer je hond goed zijn plaats en dat hij daar echt altijd naar toe gaat. Ga oefenen met baknijd etc.

En regel evt iemand uit je omgeving die de eerste periode kan helpen. Dat er altijd iemand extra thuis is die bv zich ook met de hond kan bemoeien.

honden page profiel debby debby 3 doggies

honden foto van debby

baby en honden kan prima alleen in het begin is het even puzzelen ik heb in middels 3 honden en een peuter van 2,5 jaar ook nu moeten we afentoe even puzzelen hoe en wanneer er gelopen wordt maar ik heb gemerkt dat de honden zich ook aanpassen aan de situatie .

als het bijvoorbeeld heel hard regent ga ik niet heel ver lopen overdag maar doe dan binnen wat meer en ga pas echt lopen met ze als mijn man er is en die op onze peuter kan passen.

je vind vanzelf je ritme

honden page profiel dianadiana 3 doggies

honden foto van diana

ik weet nog goed toen ik mijn eerste hond uit het asiel had gehaalt.toen had ik ook geen kinderen die zijn later gekomen.ik heb mijn hond van af het begin heel veel met kinderen laten spelen.zo dat die er aan kon wennen.later kreeg ik mijn eerste kind.en ik heb vanaf het begin de hond erbij betrokkenen dat ging heel goed.ze waren later gewoon maatjes.ik heb dus nooit problemen gehad met de hond.mijn hond ging ook gewoon onder het ladiekantje liggen al was die daar eigenlijk veelste groot voor.maar hij deed het toen die voedvrouw kwam moest ze eerst langs mij voor dat ze bij de baby kon komen.dus ik zij dan is goed rickie en dan pas kon ze naar mijn dochter toe.mijn dochter kon ook later alles met de hond doen.

groetjes

honden page profiel alex en ladyalex en lady 3 doggies

honden foto van alex en lady

oja moet wel bekenen dat wij twee weken een kraamverzorgster hadden die mij ook liet uitslapen en lekker eerst met de hond ging lopen :-D (had de sleuel)
is wel lekker met die korte nachten in het begin :-D

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik vindt dit echt zo'n rot smoes altijd, om daarom je hond weg te doen.

Toen ik zwanger was van onze dochter heb ik een pup genomen en toen onze dochter rond de 6 maanden was heb ik een herplaatser erbij genomen. Nu ben ik zwanger van de tweede en mijn 3 haarballetjes gaan samen met ons dit kindje verwelkomen.

Tuurlijk is het zwaar om een hond en een baby samen te hebben, maar ook heel leuk om te zien hoe de interactie tussen je hond en kind is.

honden page profiel Nienke Nienke

honden foto van Nienke

Fijn dat er zoveel positieve ervaringen zijn :-)

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie 3 doggies

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hmmm, ik denk er toch wel wat anders over.
Zelf heb ik twee herplaatsers die ik absoluut niet met kinderen vertrouw. Een daarvan is ook bij ons in huis gekomen om de reden die je beschrijft, een kindje op komst.
Het is heel makkelijk om over iemand anders te oordelen hierin, ik dacht ook "de zoveelste keer dat een hond afgedankt wordt omdat er een kind op komst is". Maar na dit proces van dichtbij te hebben meegemaakt bij de vorige eigenaresse van mijn hond is mijn mening wel wat genuanceerder.
Misschien was er met intensieve gedragstherapie (voor de hond) nog wel het een en ander recht te trekken, maar ga daar maar eens aan staan, een kind kost al enorm veel tijd en als je dan ook nog eens continue je hond moet begeleiden hierin, met ogen in je achterhoofd omdat de hond gewoon niet te vertrouwen is met kinderen.....
Van de hoeveelheid stress die dat voor iedereen had opgeleverd, was niemand gelukkig geworden, de hond al helemaal niet. In dit geval was herplaatsing naar een minder stressvolle (kindvrije) omgeving, het meest liefdevolle wat zijn baasje voor hem had kunnen doen...


Waar ik maar vooral mee wil zeggen; hartstikek goed dat je er nu al zo over nadenkt. Maar zeker als je een hond uit een asiel haalt, zorg dan dat je zeker weet dat hij ontspannen is met kinderen...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Heel vaak zijn het jongere honden die dan 'meteen' weg moeten. Honden die nog opgevoed moeten worden, of honden die ouder zijn en niet opgevoed zijn. Als al het opvoed werk met een hond klaar is, is het best te doen kind en hond.

En dan zijn er ook nog hordes die iets willen. Ze willen een kind, dat komt niet meteen, dus maar een hond. Terwijl ze misschien (en waarschijnlijk) helemaal geen ervaring hebben met een hond. Als er dan toch een kind komt... tja... dan telt de hond niet meer mee.

En het ligt natuurlijk ook aan hoeveel manlief wil bijdragen. Als die hele dagen weg is en je er als kersverse moeder alleen voor staat. Of manlief die 's nachts door snurkt terwijl mama eruit moet... als iedereen normaal meewerkt, kan er veel.

Mijn nicht had ook een tweeling, en dat is best te vergelijken, vind ik. Als je met de ene klaar bent moet de ander weer.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Vind het bizar, ik woonde op een boerderij, had 6 honden, een pasgeboren baby en een man die longkanker kreeg, pas toen mijn man begon door te draaien van de morfine en richting stervende ging, wou het niet meer, toen heb ik ze helaas moeten herplaatsen, ben immers geen supervrouw.
Dus als ik lees dat mensen hun hond wegdoen omdat er een baby op komst is, dan denk ik, doe die baby dan ook maar weg, want daar heb je dan ook geen tijd voor, want als ik 6 honden met alles kon combineren, baby chemo, boerderij, met een examen in het visier, dan moet je wel een kneus zijn als je 1 hond niet eens kan combineren met een baby.

Ja ik kan dan heel kwaad worden, heb ik geen woorden voor

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Kleine kinderen en een hond is heel goed te combineren.
Je moet ook altijd goed nadenken voor je er aan begint.
Want er worden zoals je schrijft al genoeg honden wegdaan.Het beest is weer de dupe.
Als er een baby komt dan ook de hond er bij betrekken.Zo dat ze daar aan went.
Ik heb ook honden gehad toen ze jong waren. :-)

honden page profiel janny & remco & boris de hondjanny & remco & boris de hond

honden foto van janny & remco & boris de hond

hallo nienke,

misschien is het handig om een hond te nemen met een kind vriendelijk karakter en 1 die niet te groot is anders gaan er zeker een paar dingen niet goed voor het kind denk aan omvallen etc.
een hond uit het asiel is toch enigzins een gokje als een hond wordt gebracht vertellen van alles wat niet klopt om tegenover de dieren bescherming in het reine te komen zelf ervaring mee overigens maar geen spijt van wij zijn zelf ook bezig om kinderen te krijgen en daarom vond ik het ook belangrijk dat de hond er eerst kwam om hem met een hondentrainer hem het juiste gedrag te laten ontwikkelen en te houden nu wij 5 mnd verder zijn en de hond er bijna is wat gedrag betreft zeg ik laat het kind maar komen en ik zelf ben van mening dat dit echt wel te combineren is ik zie het zo het is net alsof je 2 kinderen heb met een leeftijd verschil die beiden aandacht nodig hebben want als je de hond te veel links laat liggen kan hij/zij gedrags problemen vertonen en dan ben je verder van huis want dan heeft de hond weer extra aandacht nodig en dat is dan misschien wel lastig voor jouw .
ik wens je veel sucses in je zoektocht naar de hond en veel geluk in de toekomst met je kind (deren).
grtz

honden foto van Monique en de Dwergpinschers Sasha en Mike

Er is altijd wel een mouw aan te passen als je kinderen krijgt en je hebt een hond/honden. Kind in de kinderwagen, honden ernaast en wandelen maar ;-)
In de kraamweek komt er genoeg visite die je zover kan krijgen dat die even met de honden/honden gaat wandelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "kind geboren...dus...hond weg" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wil graag fokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^