Hoe leer ik het blaffen naar andere honden af?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lindsaylindsay

honden foto van lindsay

Maxi heeft echt schrik van andere honden en begint te blaffen en chenna doet dan ook mee naturlijk.
Voorbeeld vandaag was toen we in het bos waren zagen we plots van ver een vrouw met haar mooie lieve labrador aankomen .
Mijn vriend had de riemen vast en ging aan de kant staan omdat hij moest wachten op mij want onze dochter blijft altijd overal plakken en ze gaat geen meter vooruit pfffff.
Nu liet hij maxi los en maxi ging al van ver in de aanval zitten denk ik toch want hij ging midden in de weg gaan neerliggen kijkend en wachtend tot hij afkwam .
Mijn vriend heeft hem meteen korter gehouden en toen ze langskwamen liet de vrouw haar hond naar die van ons komen ( mijn vriend zegt daar dan niks op ook) ik vond dat geen goed idee want chenna heeft zowieso al schrik van andere honden en maxi is zo te zien ook niet zeker van zichzelf want hij begon weer te blaffen.
Wat moet ik toch doen ?
Als hij met mijn vriend en mijn broer op het kleine veld staan en er komen dan 3 honden aan van een vrouw daar doet hij dan niks tegen hij snuffelt en loopt wat mee met die honden ( 2 van 3 ) en na 10 sec is hij weer bij mijn vriend gegaan en dan eens bij mijn broer en dan zijn ze weer beginnen spelen met de frisbee.
Waarom doet hij dat op andere momenten wel ?
Het is al de 2de keer vorige keer op de fiets kwam er ook een grote zwarte hond bij hem en begon hij ook te blaffen en had hij ook duidelijk schrik .
Hoe leer ik hem dat af?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer ik het blaffen naar andere honden af?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi Lindsay,

Je honden zijn heel onzeker en vertalen dit naar "blaffen"..

Je zou een hondenschool kunnen zoeken om je honden te leren om met andere honden om te gaan...
Zodat ze leren dat andere hond niet eng zijn..

Ze leren ze jou en je vriend/man te vertrouwen en jij/jullie leert/leren ze te ondersteunen in hun onzekerheid, waardoor het blaffen af zal nemen..

Heel veel succes, lieve groet, Ilja

honden page profiel lindsaylindsay

honden foto van lindsay

En zonder school wat moet ik dan doen??
Ik heb het eens besproken met mijn vriend en hij zou het wel willen doen maar is dat wel slim om met 2 bange honden ineens naar zoveel honden te gaan en zeker met chenna die heeft nog eens schrik voor vreemde mensen ( vooral mannen dan ) en ze heeft al schrik als ze een hond van ver hoort blaffen of hem achter een hek ziet blaffen.
Ik stap dan gewoon door en zorgt dat ze mij volgt ik weet niet of dat goed is , ik heb dat bij mini en maxi ook altijd gedaan zodat ze niet altijd naar elke hond zouden gaan dat ze zien.

honden page profiel SharonSharon 3 doggies

honden foto van Sharon

hoi hoi

wat ik altijd geleerd heb is dat je het angstige gedrag het beste kan negeren want als je hier op zou reageren dat lijkt het net of je ze daar in steunt...snap je?

ik zit ook op een hondenschool en een paar weken geleden kwam er ook een vrouw met een hondje die echt heeeel erg bang was voor andere honden. ze hielt hem eerst aan de lijn maar bij ons is het de regel dat ze voor de les geowon lekker los mogen en even kunnen ravotten. het hondje rende eerst de hele tijd weg en ging dan weer snel naar de baas om om "hulp" te vragen zo van : kijk vrouw ze rennen achter me aan help me ik ben zo zielig :-D

nu zijn we een paar weken verder en hij vind het allemaal niet meer eng en gaat lekker gewoon zijn gang en gaat zo nu en dan even de vrouw opzoeken voor een lekkere aai over ze bol en gaat dan weer lekker spelen. dus ik denk dat het best wel goed kan zijn

hopelijk heb je hier wat aan...

groetjes sharon

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie 2 doggies

honden foto van Romy en Takkie

Ik denk ook dat je hem beter los kan doen..want als een hond vast zit..en de andere niet.

honden page profiel SharonSharon 2 doggies

honden foto van Sharon

vind ik ook...

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Deze hond mag je niet los doen. Hij is angstig en onzeker, en van zijn angst en vooral als hij losloopt kan hij naar de andere honden gaan bijten. Meestal is dit van korte duur en rent hij dan weg, maar dit is zeker geen oplossing! Je hebt het duidelijk al te erg gemaakt, omdat hij zo blaft.

- M. 1.

Wat je kunt doen is het spelen met andere honden en enig contact, de rug toekeren. Heeft hij "beste honden-vrienden", die hij goed vertrouwt, kan hij daar mee spelen. De rest doet er niet toe.

Hoe pak je dit aan?

Je leidt de hond af met brokjes, (aan de lijn) zodat hij zich richt op jou en je brokjes en niet op de andere honden. Vind hij brokjes niet zo lekker, neem dan kaas mee, worst of liever een bal? Maar zorg dat hij daadwerkelijk naar JOU kijkt! Beloon dan. Laat hem zitten. Zorg dat de honden rustig de tijd hebben om weg te gaan, of jullie voorbij te lopen. Beloon dan weer.

Als dit beter gaat dan kan het zelfs al zonder lijn! Maar zorg wel dat je hond goed luisterd, want we willen niet dat hij gaat terugvallen.

- M. 2Je kunt je hond "zekerderer" maken, maar dit lukt alleen op de hondenschool. Zelf kan dat nooit, want hier heb je geen rustige tamme proefhonden en mensen!!

groetjes

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie 2 doggies

honden foto van Romy en Takkie

Doordat je je hond altijd aan de lijn hebt..en niet naar andere honden toe laat gaan..krijg je dat hij bang word of andere honden niet leuk vind

Anoniem (Gast)

Aan de kant staan wachten tot de hond langs komt wekt de indruk dat er iets aan de hand is. Beter is het zelf door te lopen en geen acht te slaan op de reactie van je hond(en). Na een tijd merkt de hond aan jullie gedrag dat er niets aan de hand is en wordt vanzelf rustiger. Jullie geven zelf verwarrende signalen af naar je honden.

Anoniem (Gast)

Doorlopen of terug lopen en jullie ophalen... maar niet blijven staan alsof er iets gaat gebeuren. Deze verwachting scheppen jullie zelf richting hond.

yvonne (Gast)

hey hey,

Mijn hondje(boomer) blaft ook ontzettend,vooral als we thuis zijn en ze in de gaten krijgt dat ik aanstalte maak om zo weg te gaan,begint ze te blaffen en houd niet meer op tot ik daadwerkelijk weg ben,zo van HEY maar ik ga ook mee als jij weg gaat he!! Maarja dat kan natuurlijk niet altijd. En ook met het wandelen idd naar andere honden,maar als ik haar dan vrij laat (wel vast) maar de lijn lang,en ze kan dan naar de hond toe of die andere hond komt en ze kan ff snuffelen is het goed. maar op afstand dan gaat ze te keer naar andere honden (schaam me altijd dood) vooral naar grote honden blaft ze.Maar het vervelendst vind ik toch dat blaffen als ik aanstalte maak om te gaan,kan dan niet rustig mijn tas pakken en jas aan doen met dat irritante geblaf,ik weet ook niet wat ik daar aan kan doen,iemand tips?
The are welkom :-D

Greetz Yvonne

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

hallo lindsay
ik heb ook een hond die vreselijk bang is voor andere honden en al blaft als de honden soms op nog 100 meter afstand zijn.
meestal zie ik de honden eerder dan haar
zijn het voor mij onbekende honden doe ik haar aan de lijn(dan kanik haar redelijk rustig houden,zonder te blaffen bedoel ik)
zijn het bekende honden en ik weet zeker dat ze niets doen laat ik haar gewoon los lopen,maar dan blijft ze meestal dicht bij me lopen en blaffen of haar leven er van af hangt
soms komen we honden tegen die haar niet eens opmerken ,maar zij begint dan zo te blaffen dat ze even langskomen(dom he)
sommigen schrijven dat je je hond gewoon los moet laten,maar ik denk dat je je eigen hond gewoon het beste kent
laatst liepen er 2 jonge huskys in het park,die wilden alleen maar spelen
dit ging redelijk ,maar toen ik ze een week later weer tegenkwam liet ik skinny dus gewoon loslopen (omdat ze deze honden al kende)
deze wilden weer spelen en dreven haar in een hoek (sindsdien heeft ze het dus niet op deze honden staan)ze raakte volledig in paniek
nu loopt er ook vaak een witte herder in het park,de goedheid zelfe maar zij denkt dus dat dat een van die honden is
had het eerst niet door ,ze liep dus los,en het was afgezet,kon roepen wat ik wilde.als ik nu de man met witte herder tegenkom doet hij de hond even vast en is er niets loos
gr liesbeth/skinny

Femke (Gast)

Onze hond (een kruising tussen een Duitse en Mechelse herder) ging altijd naar de puppy cursus. Ze is enorm leergierig, dus de oefeningen gingen goed, en we hoopten dat ze minder bang zou worden voor andere honden. De hond moet voor de training altijd vast, ik kwam vanaf de parkeerplaats aangelopen, richting het veld, mijn hond netjes aan de riem, toen kwam ineens (een hond van een van de leidsters die was losgebroken) enorm hard op haar af gerend, en begon aan haar kont te snuffelen, en wilde bovenop haar springen. Uiteindelijk is ze uit de halsband geglipt zo gek werd ze, en heeft ze die hond weg gejaagd. Maar sindsdien is ze erg bang voor andere honden, en al helemaal voor zwarte laboradors. Als ze losloopt, negeert ze andere honden. Zodra die honden aan haar kont ruiken rent ze eerst weg, daarna komt ze achter je staan, en als die andere hond dan nog door gaat, gaat ze die hond in zijn/haar zij grijpen (niet doorbijten)en erachter aan. Maar dat maakt andere mensen erg bang.

honden page profiel gerdagerda

honden foto van gerda

onze witte herder, nu vier maanden, heeft het blaffen en angstig zijn naar andere honden van onze jack russel overgenomen. we laten ze nu zo veel mogelijk apart uit zodat hij het slechte voorbeeld niet meer krijgt.
Vanavond voor het eerst naar puppy cursus geweest (laat ivm de vakantie) ze blaft de hele hal bij elkaar. De oefeningen gaan prima, maar dat geblaf is heel vervelend. Vind het zo jammer, want volgens mij wil ze wel, toen ze meer gewend was werd het beter. Ze is wel nieuwsgierig naar andere honden , maar zodra ze te enthousiast zijn is het helemaal mis. Overigens blaft ze al als ze ze alleen al zien in de verte.Gaat dit over???????
Iemand tips?

Anoniem2 (Gast)

je kunt met je hondje eens naar een hondenweide gegaan.
Als het voor het eest is zal hij/zij met zijn/haar staart tussen zijn/haar pootjes lopen.
Je moet je hond loslaten en z'n zin laten doen.
Je zult zien dat hij dan na ongeveer 5 minuten rustiger zal zijn en meespelen.



Het beste kun je dit trainen in een hondenschool

Groetjes Anoniem2

agnes (Gast)

Ga nu al 2 maanden met mijn chihuahua naar een hondenschool, enkel om hem het blaffen af te leren, hij wordt gek als hij een andere hond ziet, zo erg blaft hij. Volhouden zeggen ze. Ik vraag me af of castreren hierbij zou helpen? Hij is nu 8 maanden, maar je kan er niet rustig een terrasje meedoen, uit schrik dat er een andere hond komt. Thuis is hij supperlief en speels met mijn andere chihuahua, en die blaft niet, die is 3 jaar en gecastreerd, daar hij in huis plaste. Dat is nu ook verholpen, maar wa moet ik met dat blaffertje aanvangen?

Groetjes,

Agnes

amber (Gast)

mijn hond dus ook zo vervelent

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" onze witte herder, nu vier maanden, heeft het blaffen en angstig zijn naar andere honden van onze jack russel overgenomen. we laten ze nu zo veel mogelijk apart uit zodat hij het slechte voorbeeld niet meer krijgt.
Vanavond voor het eerst naar puppy cursus geweest (laat ivm de vakantie) ze blaft de hele hal bij elkaar. De oefeningen gaan prima, maar dat geblaf is heel vervelend. Vind het zo jammer, want volgens mij wil ze wel, toen ze meer gewend was werd het beter. Ze is wel nieuwsgierig naar andere honden , maar zodra ze te enthousiast zijn is het helemaal mis. Overigens blaft ze al als ze ze alleen al zien in de verte.Gaat dit over???????
Iemand tips? "

Hi, Wij hebben ook een witte herder (nu 7 maanden) en zij blaf ook wel naar honden in de verte, ook vanuit de auto. Maar bij haar is het geen angst. (Oren staan gewoon naar voren en niet plat opzij) Ik denk zelf dat het een soort blije reactie is en dat ze graag wilt laten weten dat zij er ook is en wil spelen. Ik merk wel dat het steeds minder wordt en hoop uiteindelijk ook dat het over gaat.
Als ze buiten, los of vast, andere honden tegenkomt blaft ze bijna niet. Heel soms als we op een nieuwe lokatie zijn waar we nog nooit zijn geweest, of als er andere honden blaffen dan wel. Maar ook dit wordt minder.. Dus misschien gaat het wel degelijk over naarmate ze ouder worden :-)
Oh ja, en ze probeert af en toe de katten weg te blaffen, maar hier leiden we haar dan gelijk af en ook dit wordt echt steeds minder. :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel RyanneRyanne

honden foto van Ryanne

"
Hi, Wij hebben ook een witte herder (nu 7 maanden) en zij blaf ook wel naar honden in de verte, ook vanuit de auto. Maar bij haar is het geen angst. (Oren staan gewoon naar voren en niet plat opzij) Ik denk zelf dat het een soort blije reactie is en dat ze graag wilt laten weten dat zij er ook is en wil spelen. Ik merk wel dat het steeds minder wordt en hoop uiteindelijk ook dat het over gaat.
Als ze buiten, los of vast, andere honden tegenkomt blaft ze bijna niet. Heel soms als we op een nieuwe lokatie zijn waar we nog nooit zijn geweest, of als er andere honden blaffen dan wel. Maar ook dit wordt minder.. Dus misschien gaat het wel degelijk over naarmate ze ouder worden :-)
Oh ja, en ze probeert af en toe de katten weg te blaffen, maar hier leiden we haar dan gelijk af en ook dit wordt echt steeds minder. :-)

Gr. Alexandra "


Mijn Duitse Herder (nu 10 maanden) heeft ook een periode gehad dat hij naar alles begon te blaffen. Dit is bij hem gewoon een periode geweest, zelf niet reageren (als er inderdaad niets aan de hand is natuurlijk) en stug doorlopen..
:-) Was echt pup/peuter/puber gedrag van hem haha!

Maar een onzekere hond moet je zelfverzekerder maken. Met 'm aan de slag gaan trainen en afleiden inderdaad! Blaffen negeren, aankijken en niet blaffen enorm belonen met lekkers!!


honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Heel veel mensen zeggen negeren, maar ik denk dat je wel goed naar je hondje moet kijken of dit voor jou hondje ook het beste is. Ik denk zelf dat er namelijk niets mis is als ze even bij jou kan schuilen. Sterker nog, misschien als ze weet dat jij haar wel helpt, kan ze meer zelfvertrouwen krijgen.
En met schuilen bedoel ik niet overdreven troosten of belonen of de angst er in aaien! Maar stel dat ze het écht eng vindt, bescherm haar dan dat ze bijvoorbeeld onder jouw kan wegduiken. Niets zeggen verder, maar dat ze wel even gered is. Want een klein hondje KAN zichzelf soms niet redden. Als ze weet dat ze bij jou kan schuilen zal ze misschien meer durven, jij beschermt haar immers als het uit de hand loopt.

En voordat iedereen over me heen valt, ik zeg niet dat je haar uit iedere situatie moet optillen, maar als je hondje echt angst heeft is negeren niet altijd de juiste oplossing.

Mikey tilde ik ook wel eens op als ze echt bang was voor een andere grote hond, en dan liepen we samen tot veilige afstand weg.. en dan gelijk weer op de grond. Aan die hond was ze op dat moment gewoon nog niet toe. - je hondje moet jou kunnen vertrouwen toch? :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

@ Ryanne

Ben blij dat te horen :-) Ik ga er bij Mikey ook vanuit dat het overgaat aangezien het al minder wordt. En wij negeren het verder ook, het maakt gelukkig ook weinig indruk op andere honden :-)
Gr. Alexandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer ik het blaffen naar andere honden af?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^