Ochtendronde

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

En hoelang is jullie ochtendronde? En wat doen jullie dan zoal, hebben jullie een vaste routine voor de ochtend, gaan jullie langs een bepaalde route?

Wij hebben iedere ochtend een vaste plek waar we naar toe gaan. Een veld. Daar staan allemaal cairn terriers (Chica is kruising cairn terrier) en dan spelen ze ruim een uur heerlijk los met elkaar.

Groetjes Denise

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ochtendronde" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Ja we gaan elke ochtend lekker langs ons huis, op het gras spelen (en poepen) O-) Nou wordt daar een leuk zwembad gebouwt, voor kinderen, volwassen EN honden! :-D Die gaan we later zeker uitproberen.. :-D

Soms, heel soms gaan we wel is door de korte bos route. Daar is niet veel te beleven en hangen soms vreemde types rond, dus daar gaan we niet vaak naartoe. Maar wanneer het mooi weer is en er zijn leuke honden/ of geen honden natuurlijk is het daar heel leuk en mooi.

Wij lopen soms 5 minuten (ja kort he?) en soms tot wel 2 uur.

groetjes

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

's Ochtends gaan onze dames alleen even plassen, en dan snel weer slapen. Ze zijn bij ons gewent dat wij 's ochtends niet thuis zijn dus dan doen ze het rustig aan tot dat we later op de dag wat met ze gaan doen. Met name Misia is ook echt geen ochtend hond, en neemt het je ook niet in dank af als je haar 's ochtends wakker maakt.

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel

honden foto van Thea/Rebbel

Wij gaan elke ochtend een uurtje naar de dijk :-D

Dit is de dijk ;-)



Groetjes Thea/Rebbel

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

Hoihoi,

Ik loop zelden 2 dagen achter elkaar dezelfde route.
Heb wel vaste plekken waar ik steeds weer uitkom en waar ook ander honden zijn zodat ze lekker kunnen ravotten.

Ik loop minimaal 1uur 's morgens, vanmorgen was de wandeling bijna 2 uur, heerlijk weer en daar moeten we van genieten.

Gr. Annelies :-D

honden page profiel lia lia

honden foto van lia

Voorheen met mijn overleden hond Misty liep ik vaak naar het surfmeer hier dichtbij. Ook als het koud was, gewoon goed aankleden. Bij slecht weer alleen rondje om de vijver.
Nu met Simba kan dat nog allemaal niet, smorgens als ik wakker ben (6uur) doe ik hem direkt op het balkon voor zijn eerste plas. Hij is snachts zindelijk, dus moet dan echt heel nodig. Na een uurtje ga ik lekker stukje lopen. Ik merk wel dat hij steeds langer kan lopen, dus ik denk van de zomer weer rondje surfmeer.

Groetjes Lia en pootje van Simba

honden page profiel nnatasjaannatasjaa

honden foto van nnatasjaa

Wij gaan smorgens eerst even snel plassen&poepen :-D op het veldje voor het huis en dan ons vaste rondje richting de school van mn zoontje en dat is zoooo`n groot feest al die kinderen.. dat hij al begint te kwispelen als we de poort uitlopen, dan rent ie daar zo snel mogelijk heen! daarna even een uurtje slapen *(het vrouwtje schijnt ook schoon te moeten maken in huis, niet dat het helpt want ik sleep alle takken stenen en wat ik nog meer in de tuin vind wel weer mee naar binnen ;-) )*

Liefs Natas&Sky

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

De ene ochtend snel een plasje (en dan tegen 11 uur wat langer), de andere keer een fietstochtje van een half uur, of een wandeling naar het veldje van 15 min. soms een uur, 1,5 joggen.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

s'ochtends is het altijd standaard dezelfde ronde! Hun plasje en poepje doen. Dan naar boven, en krijgen ze hun eten.

Plus minis half 12 gaan ze voor hun grote ronde. En die duurt zolang ze uitgespeeld zijn.. En wij er wel genoeg van hebben;-) Weer moet wel een beetje meewerken.
Maar meestal is dit rond 1 tot 2 uur..

Met mooi weer lopen we altijd stee 6 km met de honden om naar de groene ster te gaan.. Waar ze kunnen zwemmen, ravotten, spelen en lekker hond zijn!

Terugweg pakken we dan de bus! Want ze zijn dan echt letterlijk uitgeteld!

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Om te beginnen begint onze ochtendronde pas tegen de middag..Ik werk, zoals gisteren, tot 12 uur en moet dan nog naar huis rijden etc...dan laat ik Lucky effe loslopen en dan slapen..dus voor ik inbed lig ist ruim 1 uur half 2...
Dus om te beginnen mag ze van mij alleen effe plassen en poepen..Dan ga ik mij rustig omkleden etc. en ga ik meestal een stuk lopen, of naar de hei of gewoon hier in het veld en dan een blokje om...

Soms als ik vroeg moet beginnen..en zie het al voor mij straks als k met de opleiding a beginnen heb ik diensten waar ik om 7 uur moet beginnen...Pff eerder opstaan om Lucky uit te laten...Ben benieuwd waar haar ronde dan uit bestaat...

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Wij gaan een grote ronde door de polder hier..langs de boerderij..daar woont z'n vriendin en dan kunnen ze lekker even spelen :-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het is net hoe het weer is, bij slecht weer is het een rondje bos, bij goed weer is het een stukje het bos door en de baai langs terug. Zo'n half uurtje lopen.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

smorgens 7 uur even een snelle plas/poep pauze
dan om half 9/9 uur met meestal met haar grote vriendin een uur tot anderhalf naar een natuurgebied in de buurt
gr liesbeth/skinny

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

S'ochtends 20 minuten. Richting de recreatieplas of de hondenrotonde (zelf bedacht haha)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Om zes uur eerst een kort rondje (10 min), om te plassen en poepen.
Dan eten en rusten.
Om half negen dan de grote ochtendwandeling van ongeveer anderhalf uur. Tot nu toe altijd dezelfde ronde om haar wat vertrouwen te geven.
Later wil ik de route wel gaan afwisselen. :-)

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Ik "gooi" Lok zodra ze wakker wordt 's morgens rond een uur of half 8 meteen even naar buiten, en sinds kort doet ze dan zelf d'r plas op het daarvoor bestemde veldje :-) Heerlijk, dan kan ik even rustig een kopje thee drinken en ontbijten en komt ze vanzelf weer binnen.

Zo tegen 9uur loop ik naar de andere kant van 't terrein waar de paarden staan, en daar loopt Sam, de buurhond, dan ook. Lok en Sam kunnen dan even samen spelen terwijl ik de paarden voer en uitmest.
Meestal moet Lok daarna weer naar binnen, tot een uur of 12 en dan doen we de grote ronde ergens buiten het terrein (groot is op dit moment nog maar max 30 minuutjes, langer mag en kan ze nog niet).
Maar nu met het mooie weer lopen de hondjes hier de hele dag buiten op het terrein en wil ik de grote ronde nog wel eens overslaan. Tussen het werk door even lekker spelen met een bal of stok vind ze dan ook heerlijk!

Met mijn vorige hond ging ik als ik vroeg moest werken altijd 's morgens rond 7uur 30 tot 45 minuten aan de Lek wandelen. Als ik late dienst had sliep het hondje uit, laatste ronde was dan pas rond 3u 's nachts geweest, en dan begon ze met een klein rondje aan het eind van de ochtend, en dan in de middag voor het werk een uitgebreide wandeling aan de Lek.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Mijn ochtendronde duurt tussen 40 min en 1 uur. Vanuit huis kan ik alle kanten op. Maasheggen, langs de Maas, boerenvelden, klein stukje bos. Lekker afwisselen. Mijn middagwandeling begint vaak al om 11.30 of 11.45 en kan ook zo lang duren, maar die gaat naar een speelveld in de buurt, met boerenvelden waar je tussen kan lopen. Aan de hand of je veel honden, of uberhaupt honden tegenkomt duurt de wandeling langer, de baasjes praten en de honden stoeien :-D

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

rondje door de wijk en even los op het speelveld, in totaal half uur....
daarna slapen ze uit, pas in de middag gaan we echt lang uit, in de auto naar het bos of dijk.

gr mariaa

honden page profiel jeannettejeannette

honden foto van jeannette

Probeer een beetje af te wisselen. Als ik steeds hetzelfde rondje loop, dan wil Jaimy de andere kant op O-).

Groetjes Jeannette

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ochtendronde" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^