dringend hulp nodig!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wendy (Gast)

Beste,
Mijn vriend heeft thuis een American Stafford. Deze is één jaar oud en in naar de hondenschool geweest toen hij puppy was. Het is echt een heel actieve hond die veel beweging nodig heeft. Thuis leeft hij samen met een oudere hond (een berner sennen). Hij heeft zeer veel aandacht nodig en wanneer hij dit niet krijgt zal hij de andere hond ook bijten. De laatste weken verslechterd de situatie. Ook wanneer iemand geen aandacht geeft durft hij in een elleboog te bijten. Hij bijt niet hard maar wij hebben veel bang dat dit niet meer lang zal duren. Wij zitten echt met een enorm dilemma of we deze hond moeten bijhouden of niet. Er is al een gedragstherapeut aan huis geweest omdat hij vaak dingen kapot bijt maar dit zonder resultaat. Wanneer de hond binnen zit is hij veel rustiger en luistert hij veel beter.
We zitten echt met de handen in het haar en denken er sterk aan om de hond naar een asiel te brengen.
Ik hoop nog steeds dat er een oplossing uit de bus komt want het zal met heel veel verdriet zijn als we hem moeten wegbrengen. Heeft er iemand een oplossing?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dringend hulp nodig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Geen aandacht geven als hij het opeist laat hem altijd wat voor doen (commando zit, lig , maak niet uit). En als ie met zijn tanden jou aanraakt zet je hem op de gang geef hem een time out, en herhaal dit tot het over is ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat word er gedaan met de hond?

Hoeveel wandelingen, wat doen jullie op gebied van mentale uitdaging?
Hoeveel slaapt de hond per dag?

Een Stafford is een terrier, daar moet je dus veel mee doen, anders slaan ze door omdat ze hun energie niet kwijt kunnen.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik denk dat je mss uitmoet kijken naar een andere GT. En begin zelf met consquent, veel liefde en nog meer geduld om samen met de hond te werken naar een lagere rang in de roedel. Hij staat w.s boven jullie als hij alle aandacht eist. En jullie willen hem mss naar het asiel brengen als het niet goed komt. Daar loopt hij de kans afgemaakt te worden als er geen nieuwe eigenaar voor hem komt. Is er geen mogelijkheid dat hij terug gaat naar de fokker of iemand van een rasvereninging????

Wendy (Gast)

We geven hem geen aandacht. We laten hem springen en wandelen verder. Pas daarna bijt hij in de arm. Hij is zo hyperactief! Wanneer mijn vriend binnezit springt hij tegen de deur en wil hij absoluut binnen. In de thuis bijt hij alles kapot en zelfs een stuk van een auto heeft hij er af gekregen.
We zitten gewoon echt met de handen in het haar

honden page profiel JenniferJennifer

honden foto van Jennifer

Raadpleeg in het slechte geval een deskundige, vraag raad aan de mensen uit de hondenschool enzo. Dit kan zeer snel wenden en ik zou niet graag hebben dat hij echt eens doorbijt. Hou hem bezig, balletje met snoepkjes in ofzo. Geen idee, wees vooral voorzichtig en wees niet bang, want de hond zal het voelen en zich er vragen bij stellen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Hoeveel rust krijgt de hond per dag?

Als je téveel doet dan kan hij overprikkelt raken.

Hoe lang en hoe vaak wandel je met de hond?

Wat bedoel je met dat hij absoluut binnen wil, hou je de hond buiten?

wendy (Gast)

De hond zit in de dag buiten, samen met de andere hond.
Ongeveer één avond in de week mag hij binnen.
Mijn vriend gaat er elke avond eme wandelen en gaat ook fietsen zodat de hond kan lopen.
We denken dat de andere hond er ook veel mee te maken heeft. Hij is veel rustiger en aangenamer wanneer hij alleen is, anders wil hij zich constant bewijzen.. We zijn gewoon erg bang dat hij één van de weken wel zal doorbijten en dat willen we echt niet meemaken..

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

hoe lang duurt je wandeling want als het maar 10 minuten tot een 15 minuten zal hij niet snel moe worden.
je zal zeker een uur of langer met hem moeten gaan lopen wil hij vermoeid worden, lat hem lekker rennen en vliegen , misschien spelen met een frisbee erbij of balletje gooien.
maak hem maar eens lekker moe. en nee is nee dus blijf consequent.

een berner senner is heel rustig en stafford is actiever.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zoals Diane zegt; als jouw vriend iedere avond ff snel 10 minuten gaat wandelen dan is dit te weinig.

Maakt hij iedere dag een wandeling van 1 uur en fietst daarnaast ook met de hond, dan is dit goed.

Zit hij buiten wel geisoleerd?

Wendy (Gast)

Hij zit buiten in de tuin en deze is tamelijk groot.
Meer met hem gaan lopen en wandelen is zeker een goed idee! Maar ik weet gewoon niet of dit genoeg te zijn.
Het is zeker het proberen waard..

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

De hond zit in de dag buiten, samen met de andere hond.
Ongeveer één avond in de week mag hij binnen.
Mijn vriend gaat er elke avond eme wandelen en gaat ook fietsen zodat de hond kan lopen.


Mss kun je dit beter toelichten??? De hond is dus niet in huis opgevoed??? Hij mag 1 avond in de week binnen??? Dit is raar! En hij gaat elke avond wandlelen en gaat ook fietsen, maar wat wordt er overdag gedaan dan met de hond(en)??? Mss is een ander huis voor hem zoeken toch een beter optie. Iemand die mss meer tijd, energie en liefde in hem wil én kan steken. Dit dier komt kennelijk toch iets te kort waardoor hij gefrustreerd reageerd.

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

ik merk het bij tank ook als hij niet een grote ronde is geweest gaat hij ook lopen klieren.hij gaat dus met een grote ronde 3 uur aan de wandel.en dan hoor je hem inderdaad voor een paar uurtjes niet meer.

zoals jij het beschrijft zit hij een hele dag buiten in het hok zit zal hij niet zn energie kwijt kunnen.

je geeft aan dat hij tegen het raam omhoog springt als je vriend op de bank zit, weet dat staffords mensenliefhebbers zijn en er graag bij willen zijn.is dus heel logische reactie plus daarbij komt dat hij weet dat je vriend er mee weg gaat en fietst.dus ziet hij je vriend als baasje.

misschien is flyball wel een leuke sport voor hem?

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Je laat hem alleen in de tuin?

wendy (Gast)

De hond zit overdag buiten en slaapt 's nachts in de garage. Hij mag 's avonds soms binnen maar niet elke avond. Overdag is iedereen gaan werken dus kan er niets gedaan worden met de honden.
De moeder van deze hond is integendeel zeer rustig en zit zowel buiten als binnen (deze hond is van zijn neef). Wij zijn zeer kordaat tegen de hond, maar misschien kunnen wij hem niet genoeg beweging aanbieden aangezien we allemaal de hele dag moeten werken...

wendy (Gast)

Als hij niet alleen in de tuin zou zitten zou hij de hele dag in zijn hok moeten zitten.
De moeder van mijn vriend werk halftijds dus de hond zit altijd los buiten wanneer zij thuis is.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zo te horen krijgt de hond amper beweging.

en laat dit nou net een ras zijn die veel beweging nodig heeft..

In dit geval als jullie geen tijd hebben om met de hond dingen te gaan ondernemen, denk ik zeker dat ie beter af is bij iemand die dit wel kan.

Dit arme dier is waarschijnlijk zo gefrustreerd dat ie dus agressie gaat vertonen.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Ik vind het idd ook niet raar hoe zijn gedrag is, als ik dit zo lees!

Wil je zijn gedrag veranderen, dan moet je eerst jullie zelf veranderen!

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik wil niet kwetsend overkomen, maar een hond is een gezelschapsdier. Als jullie hele dagen werken, waarom heb je dan een gezelschapsdier nodig??? Of hebben jullie de hond voor de status. Mag ik je dan één tip geven, zorg alstublieft voor een ander tehuis voor dit prachtige dier!!! Dit dier krijgt niet wat hem toekomt, liefde, aandacht en een plekje in huis. Deze hond wordt als een tuinkabouter de tuin in gebonjourd. Dit vind ik ontzettend zielig!!!

Wendy (Gast)

Wij hebben een hond omdat we graag honden zien. Wij hadden inderdaad misschien beter een ander type van hond gekocht en wij zijn zeker geen mensen die een hond kopen een een status te verkrijgen???? Ik heb zelf ook een hond en mijn ouders zijn mensen die hard werken in de week maar in het weekend vaak gaan wandelen. Mogen wij dan geen hond hebben omdat wij veel werken? Ik geef u zeker gelijk dat we beter een ander type van hond hadden gekozen, maar ik denk niet dat u onze situatie kan beoordelen zonder deze goed te kennen..

nico (Gast)

als ik dit zo lees wordt het verhaal door velen niet helemaal correct begrepen.
volgens mij handelt de stafford voornamelijk uit jaloezie en dominantie tegenover de andere hond..
wendy zegt duidelijk dat de hond de hele dag in de tuin kan ravotten met de oudere hond en dan savonds nog een wandeling krijgt en af en toe een fietstocht.
inderdaad een stafford heeft misschien NOG meer nodig..maar er zijn natuurlijk altijd van die mensen die bij het woord staford maar al te graag het woord status in de mond nemen!
het is toch niet raar dat een hond heel de dag buitenzit? het is tenslotte een terrier en die speelt volgens mij nog altijd liever tuinkabouter dan binnenhuismeubel, al kan hij zeker en vast genieten van bij de mensen te liggen maar dit wil niet zeggen dat je hem hele dagen binnen moet zitten

naar wendy toe, zoals ik al zei: dominantie en jaloezie..dit is zijn karakter en voornamelijk dat eerste is toch kenmerkend voor een stafford probeer de rangorde tussen de 2 honden niet te verbreken,dus de berner niet voortrekken maar probeer er wel voor te zorgen dat jezelf boven de staf staat a.ls dit niet kan veranderen zullen de honden misschien beter gescheiden gehouden worden en kan de staf meer tot rust komen

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ben niet de grote Staffordkenner, maar las dit op een site van een fokker.

De Stafford heeft iets van een eenling, de omgang met andere honden verloopt op volwassen leeftijd niet vlekkeloos. Hij is nu 1 jaar dus dit kan wel mee gaan spelen denk ik.

Ik zou de honden uit elkaar halen, als eigenaar van een hond heeft men de plicht beide honden te beschermen en veiligheid te bieden. Dit is voor de oude hond ook geen doen.

Verder, als jullie overdag weinig tijd hebben zou ik een uitlaatservice of een vaste oppas voor hem inschakelen, ook een cursus is misschien een aanrader. Zelf kunnen jullie ook denk/zoekspelletjes met hem doen, en bijv. lekker gaan joggen s avonds in het bos o.i.d.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ik wil even eerst zeggen heel goed dat je hier op het forum hulp durft te vragen dat wil toch wel zeggen dat jullie het goed bedoelen en een oplossing zoeken.

mijn advies is zoek een ander goed huisje voor hem . ter bescherming van jullie oudere hond en van zich zelf .hij komt waarschijnlijk echt te kort dus hij heeft meer nodig als jullie kunnen geven . ik zou niet wachten tot dat de staffort dalijk helemaal verpest is en zich zelf dingen ana heeft geleerd die moeilijk af te leren zijn. en voor de oudere hond is dat ook gene pretje ..dus mijn advies zoek ene goed ander huisje voor hem via de herplaatsing site van de stafort.

sterkte en succes

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

als ik het zo lees is het ook beter voor een ander baasje te zoeken

en de 2 honden alleen laten kan ook wel eens verkeerd aflopen als die zo jaloers is

hij heeft echt ook veel uitdaging nodig

de hond is ook nog eens aan het puberen

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

geef ze wat te doen in de tuin..running egg, kong, auto band aan touw aan tak e.d :-D

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

nee tuurlijk niet gaan ze dalijk er om vechten omdat de ene een speeltje pakt !!

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

breng hem dan alsjeblieft niet naar een asiel,maar zoek zelf iemand,en wees totaal eerlijk.hij krijgt zeker niet genoeg beweging,en daar zit het grootste probleem.je kunt ook gaan fietsen met hem,dat kost minder tijd.hij zit idd ook in de pubertijd,maar dat gaat vanzelf over,mits je consequent bent.
maar ik denk dat je het probleem oplost door hem meer beweging te geven.heb je al aan een uitlaatservice gedacht?

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

heeft hij dan balnijd?

Volgens mij verveeld hij zich een slag in de ronde en zal speelgoed verdeeld over het terrein trek touw aan de ene kant muurvast aan een boom en een aan de andere kant dito,moet je zien hoeveel power hij daar al in kwijt kan, is hij daarna al weer makkelijker te trainen,mentaal, lijkt mij :-D

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

een autoband aan een touw schijnt ook goed te bevallen ;-) gewoon aan een boom of haak hangen

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

ja voor een normale situatie

maar ze geeft toch aan dat de hond jaloers is
vandaar mijn reactie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dringend hulp nodig!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: demodex ( olie )
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^