hond word blind.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Mijn oudste hond word blind hij heeft staar en volgens de da zal hij waarschijnlijk met een half jaar niks meer kunnen zien.
Ik heb geen ervaring met blinde honden. Ik blijf hem gewoon als hond behandelen en ga zeker geen medelijden tonen, daar krijg je een andere hond van.
Ik wil wel graag de mogelijkheden weten met een blinde hond. Wat kan ik wel blijven doen, en wat niet.
Ik loop hard, fiets, skeeleren, zwem, frisbee, en rijd af en toe paard met ze.
Ik kan dit allemaal denk ik niet meer met hem doen tenzij ik hem aan een lijn houd. Ik wil dan ook een lange lijn gaan halen van een paar meter, maar dan nog. Iemand ervaring met blinde honden?

BEn er nogal kapot van. Hij word nu echt oud! Qua energie houd hij het nog steeds goed vol. Daarom wil ik graag nog wel een paar activiteiten met hem behouden. Ben een actief persoon daarom passen drukke honden zo goed bij mij.
Als spike nu ook moeite had met het bijhouden, en de kracht en energie er niet meer voor had, dan had ik er geen moeite mee om hem thuis te laten, maar nu. Hij is zo actief nog.

Help me even met ideeën of zo. Dan ben ik ook weer gerustgesteld.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond word blind." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Een van onze vroegere honden was aan een oog blind en het andere oog was ook heel slecht, heb haar toen een lange lijn gekocht en veel tegen haar gepraat tijdens het lopen en fietsen, zodat ze er al aan wende als ze helemaal niets meer zou zien.
Ben gewoon alles met haar blijven doen.

En in huis alles op dezelfde plek laten staan, zij liep gewoon om een stoel heen, wist ook feilloos of een deur open of dicht was.

Dus ik denk dat het van jou kant wat aanpassingen vraagt, de hond heeft er waarschijnlijk minder moeite mee.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Marion, Zelf heb ik geen ervaring met een blinde hond ,maar vrienden van ons wel.Zelfs al een wat ouder hondje toen hij bij hun in huis kwam.Maar binnen de kortst keren kon hij zich in huis goed verplaatsen en na enige tijd ook buiten.zelfs spelen met andere hondjes buiten was geen enkel probleem.Hardlopend met je mee aan een lange lijn zal ook geen enkel probleem zijn.beetje aanpassen en nu al beginnen met de lange lijn te oefenen.Sterkte ermee.

honden page profiel jeltjejeltje 3 doggies

honden foto van jeltje

idd niets veranderen hij is het gewend en vergeet niet dat zijn andere sterke zintuigen er nog wel zijn en door hij minder ziet worden zijn andere zintuigen juist verdubbeld! zoals horen en voelen, ruiken uiteraard..

gewoon beetje oefenen en dan komt alles goed!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Staar is te opereren.
Mijn Luca, die 3 juni is overleden, was tien jaar
en had beginnende staar, maar als hij niet gestorven
was aan levernecrose, had ik hem laten opereren
aan staar.
Dan was hij niet blind geweest.
Tien jaar is nog niet zo oud voor een jack.
Of ben ik nu de enige die dit vindt ?

honden page profiel happyjan*happyjan* 3 doggies

honden foto van happyjan*

hoi hondje van de buurman heeft het zelfde probleem maar zet dat gewoon aan de kant en speelt en ravotten alsof er niets aan de hand is ik denk dat hij er weinig last van heeft en zeker niet extra vertroetelen ge woon normaal doen :-D greets hoop dat je er wat aan heb O-)

honden page profiel MichelleMichelle 3 doggies

honden foto van Michelle

ik weet niet wat je moet doen maar het is wel zielig :'( :'( :'(

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Het is niet zielig, als ik iets geleerd heb is het wel dat honden niet zielig gevonden willen worden.
Ben al wel blij met alle reacties. Het steld me toch enigszins gerust.
Ook omdat ik hoor dat ik dus gewoon alles met hem kan blijven doen eigenlijk zolang hij is verbonden met mij dm van een lange riem. Ik ga eens op zoek naar een riem van tenminste vijf meter, mijn honden weten hoe tver ze van mij verwijdert mogen zijn, een soort van onzichtbaar vierkant. Nu voelt hij dat misschien wel aan maar durf dat risico niet te nemen. Dus eens even riem shoppen Hihi ook geen straf.

Ik weet niet goed of ik hem wel moet opereren, machtel. Ik vind tien jaar inderdaad niet oud voor een jr maar misschien wel te oud voor operatie. Hij is verder wel in goede conditie, kan altijd vragen naar de mogelijkheden.
Maar aan de andere kant, hopelijk blijft ie nog wel een aantal jaren en wat als hij daar blind ook van kan genieten.
Een hond zijn belangrijkste deel is toch zijn neus.
Ik zal morgen eens bellen voor een afspraak en dan eens bespreken met de da.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Zou nu hij nog iets zietheel veel gaan oefenen op stem en geluid'en reuk zodat de hond eraan went. Ook met lopen kun je hem nog wel trainen . Blinde honden gaan vaak achter je lopen en lopen dan op de geur van jouw en de trilling van de voetstappen. Leer hem om zijn neus goed te gebruiken door hem naar dingen te laten speuren. Zo leert hij een andere manier om op je te letten. De lange lijn voor als hij mee gaat met de paarden is misschien een goed idee!

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Mijn oude spike is ook halfgebakken blind geworden met staar en is nu doof ook. Met hem gaat het nu heel slecht met zijn rug maar voor die tijd bleef ik gewoon alles met hem doen hoor, in sommige situaties aan een uitrolriem, zodat hij wel vrijheid voelt maar jij toch extra controle dus relaxter alles met hem kan doen.
Ik heb gemerkt dat hij zich gewoon aanpast aan de situatie.honden zijn geen jankers zoals wij hun soms aanpraten..jij kijkt gewoon wat meer uit zodat hij niet onder de auto komt en tegen bomen op botst of ergens vanaf kukkelt. hij vind het minder erg dan jij denk ik.
Mijn spike werd er niet echt anders van gelukkig.
het zijn enkel mijn ervaringen..geen hond is gelijk.
en terriers zijn bikkels he :-D
groetjes

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

HHoi annelies
Wij zijn sinds ong. Een maand bezig met spoorzoeken. Nog voordat we wisten dat ie blind werd vooral omdat ik graag nieuwe dingen onderneem met mijn honden en ook omdat ik dankzij mijn studie erg goed weet hoe belangrijk de neus is voor honden en ik wou dat ze die optimaal gebruikten. Dus dat was allemaal gewoon puur toeval.

En nicole, ik vind het blind zijn niet zo erg, ik zat alleen heel erg met de activiteiten die ik graag door zou willen blijven doen. Dat baarde me zorgen.

Het stomme is dat ik het wel weet, want nu gebruik ik ook geen geluid of iets dergelijks bij het omgaan met hen. IK heb geleerd hoe me te gedragen rond honden en weet dat het vooral om energie gaat allemaal. dit word dus ontzettend leerzaam voor mij maar op hetzelfde moment verraad ik mijn eigen standpunt Hihi

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

De dierenarts zal zelf geen staaroperatie uit kunnen voeren, of hij moet daarin gespecialiseerd zijn.
Dan kun je beter naar een kliniek gaan, die hierin
gespecialiseerd zijn.
Aan staar is echt iets te doen.
Wat ik hier vooral zie, is dat de baasjes het eigenlijk accepteren en raad vragen, wat te doen
als de hond blind wordt.
Dus de hond gewoon blind laten worden.
Terwijl dat niet hoeft.
Ik zou echt voor de operatie gaan.
Ik zou Luca echt hebben laten opereren en daarvoor
had ik het land afgereisd.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Hoi machtel

Ik zeg niet dat ik dat niet zou willen doen. Ik zeg alleen dat ik niet bereid ben om mijn hond een operatie door te laten gaan die hij misschien niet aankan. Dus al zou ik op zoek gaan naar een specialist, ga ik eerst naar mijn da hij kent mijn hond en ik wil ook zijn mening horen.
Dat gezegd, bedanktdat je mij eropattendeerde want nu weet ik in ieder geval dat er een oplossing bestaat.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Mijn oude Flos van 17 wordt nu ook steeds slechtziender! Dat is een half jaar geleden zo'n beetje begonnen. Hij heeft niet echt staar, tenminste hij heeft geen witte waas over zijn ogen...Hij kijkt soms gewoon heel vreemd uit zijn ogen, net of hij dwars door je heen kijkt! Niet meer die felle, heldere bruine oogjes :'( Hij loopt regelmatig tegen een heg aan en we moeten hem dan ook goed begleiden op zijn wandelingen. Toch gaan de wandelingen nog allemaal prima! Hij verstapt zich nauwelijks. Alleen het los laten, doen we niet meer...Hij kan ons kwijtraken en in paniek raken! Ik hou hem dan liever dicht bij me! Ook in huis moeten we niets verschuiven of laten slingeren. Anders loopt hij er tegen aan of struikelt hij! Soms zo zielig! Ook als je hem wil aaien, moet je hem eerst voorzichtig onder zijn kinnetje aaien. Anders schrikt hij van mijn hand! Komt natuurlijk ook omdat hij niet goed meer hoort! Soms loopt hij ook zo wat over onze andere hond! Hij ziet hem dan gewoon niet liggen en ja dan krijgt hij toch nog wel eens een snauw, maar gelukkig weet Morris heel goed dat Flos er gewoon echt niets aan kan doen! Honden voelen dat van elkaar denk ik wel aan. Het is soms gewoon erg lastig. Je moet je hond zo veel mogelijk begleiden en steunen! Tja opereren zou kunnen, maar....eerlijk, zo'n operatie kan ook mislukken en hoeveel jaar zal je hond nog leven....Blind worden hoort ook een beetje bij de ouderdom en ouderdom komt nu eenmaal met gebreken! Als de hond nu nog maar een jaartje of 5 was, dan zou ik zeker zo'n operatie overwegen, maar volgens mij is jouw hondje ook al wat ouder....Idd een operatie is niet zonder risico! Sterkte met je maatje ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond word blind." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^