Herplaatser/asielhond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Hallo allemaal,
Soms lees ik dat mensen een herplaatser nemen,
Nu vroeg ik mij af wat het verschil is tussen een herplaatser en een asielhond.
Zijn herplaatser altijd honden met 'problemen' en asielhonden, hondjes die gevonden of gedumpt worden om soortgelijke problemen of door tijdgebrek?

En als jij een asielhond of herplaatser hebt waarom heb je dan gekozen juist voor die hond en niet voor het andere?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herplaatser/asielhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel anneliesannelies 3 doggies

honden foto van annelies

Hoi Niki,

Ja, wat is het verschil, het komt eigenlijk op hetzelfde neer. Zelf hebben we in de loop van de jaren 2x een asielhond gehad en we hebben 3x een herplaatser gehad. deze hebben we gekregen via de herdervereniging of rechtstreeks van de fokker. Dit zijn ook honden die om de een of andere reden herplaats moeten worden. Dus eigenlijk geen verschil, en de herplaatsers hoeven niet altijd probleemhonden te zijn. Die van ons, eentje werd mishandeld en een ander omdat zijn baasje opgenomen werd in een verzorgingstehuis. Dus ook om heel verschillende redenen.

Groetjes Annelies

honden page profiel BullsclanBullsclan 3 doggies

honden foto van Bullsclan

Een herplaatser is in veel gevallen een hond die om een bepaalde reden terug is gekomen bij een fokker en waar een nieuwe baas voor wordt gezocht

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi niki
Ik denk dat een herplaatser op het zelfde neer komt als een asielhond .
Ik heb een asielhond taat ik heb haar genomen omdat ze me zo lief aan keek met haar schele ogen echt zoon vragende blik van mag ik met jou mee Zo ben ik op haar gevallen Ik heb haar eerst een paar dagen uit gelaten via het asiel en toen de beslissing genomen om haar mee te nemen .
Asiel hondjes zijn niet alleen honden die gevonden zijn of gedumd zijn hoor maar er zijn ook honden die gewoon gebracht worden door eigenaren die er geen tijd meer voor hebben of er niet meer voor kunnen zorgen .Ook zitten er niet alleen maar probleem honden er zitten soms ook echt schatten van honden zie mij taat maar ik moet wel zeggen dat je er de tijd voor moet hebben Maar als je een pup neemt dan moet je daar ook heel veel tijd aan besteden en dat moet je ook bij een hond die in de steek gelaten is Die moet weer even het vertrouwen in je terug krijgen .En jou nieuwe regeltjes aan leren .
Ik zelf ben altijd voor een asiel hond gegaan
groetjes joke :-D

honden page profiel ToshiToshi

honden foto van Toshi

Het verschil tussen een asielhond en herplaatser is het volgende,

een asielhond zoekt een nieuwe familie en een herplaatser is "TERUG" een nieuwe familie aan het zoeken, hij/zij was al eens geplaatst bij een nieuwe familie en werd terug gebracht of gehaald.
Daarom het woord " herplaatser"
En neen herplaatsers zijn "niet altijd" honden met een probleem.

Groetjes
Patsy & Toshi :-D

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Niki,

In mijn ogen is het precies hetzelfde. Er zit geen enkel verschil in.Bij beide benamingen wacht de hond op een nieuwe baas, waar de hond dan ook mag verblijven op het moment.
Alleen herplaatser is een mooier woord, asielhond is wat denigerender al vindt ik dat absoluut niet.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Herplaatsers worden over het algemeen niet via het asiel geplaatst, maar via de rasvereniging of via de fokker. Mensen die geen pup willen, geven zich vaak via de rasvereniging op voor een herplaatser. Krijgt een fokker dan een hond terug, dan kan hij deze via de vereniging weer herplaatsen. Soms is de vereniging ook niet nodig en weet de fokker zelf iemand die graag een herplaatser in huis neemt.
Wij hebben dit twee jaar geleden gehad, een hondje van 3,5 jaar oud kwam bij ons terug omdat de eigenaresse er niet meer voor zorgen kon. Staat in ons contract, honden die bij ons geboren zijn waar niet meer voor gezorgd kan worden, mogen nooit via de eigenaar herplaatst worden (of naar het asiel gebracht), maar komen eerst bij ons terug en wij zoeken dan een geschikt adres.
Dit hondje hebben we 6 weken gehouden om het weer bij te laten komen bij ons in de roedel en na 6 weken is ze herplaatst bij mensen die altijd herplaatssamojeden hebben gehad.

Anoniem (Gast)

hallo,
wij hebben een asielhond uit griekenland in huis.
een angstig hondje, luna, met een traumatisch verleden. ook woont in ons gezin een spaans asielhondje die ook angstig was toen we hem kregen 1 1/2 jaar geleden. nu 2 maanden nadat luna bij ons is gekomen zien we onze spaanse chico weer terugvallen in zijn oude gedrag, angstig voor mensen, geluiden etc. na 2 flink heftige maanden met luna zien we dat zij niet op haar plek is bij ons. ze heeft een superlief karakter, maar is o zo angstig. chico kan haar helaas geen steun geven, zijn oude angsten komen helaas ook om de hoek kijken.we hebben bewust gekozen voor een asielhond omdat we haar een gelukkig leventje wilden aanbieden. we hoopten dat chico haar daarin zou steunen , helaas is dit niet zo. daarom wordt luna herplaatst. niet omdat het een probleemhond is..bij de juiste mensen, in de juiste situatie is het een gouden hondje.

evy (Gast)

hallo ik ben evy
en krijg misschien een hond
maar we weten niet of er een verschil is
tussen honden van een asiel of honden
van een fokkerij

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Zijn een en de zelfde, echte herplaatsers gaan alleen niet via het asiel, maar ik vindt dat via het asiel net zo goed gelijk is aan herplaatsing; soms is het beter daar te zijn dan bij de eigenaren te moeten wachten O-)

http://www.hondenpage.com/hondenforum/34983/9/reeds-geplaatste-herplaatsers.php

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Inderdaad, herplaatsers hebben een nieuw mandje nodig maar dat gaat niet via het asiel, maar vaak via-via, via de rasvereniging of via de fokker.

Sire is een herplaatser. Toen hij acht maanden was zag zijn vorige baasje in dat zij hem niet kon bieden wat hij nodig had.
Wij stonden op de wachtlijst voor een Markiesje-pup, maar hadden aangegeven dat we ook wel interesse in een herplaatshond zouden hebben. Dus werden we opeens door de rasvereniging gebeld of we interesse hadden. Dat hadden we, er was een persoon voor ons maar het klikte niet met Sires oude baas en haar. Dus kwam Sire bij ons.

Sire heeft wel wat probleempjes, hij was helemaal nog niet zindelijk en hij had nooit geleerd alleen te zijn. Ik ken ook verhalen van herplaatsers die geen problemen hadden. Ik vermoed dat de kans op gedragsproblemen wel wat groter zijn, baasjes zijn niet altijd eerlijk en soms kan je bepaald gedrag ook niet plaatsen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Oud topic.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

thanks Wilma, ik had ff niet goed opgelet! :-D

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik heb er 1 uit het asiel en 1 herplaatser.

Er is qua hond geen verschil.

Het enige verschil is dat sommige mensen er voor kiezen om hun hond weg te doen via het asiel en anderen via herplaatsing.

Het zijn allebei honden waar afstand van gedaan wordt en dat zijn vaak beide verrassingspakketjes.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herplaatser/asielhond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nieuwe pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^