Nieuwe pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimDJKimDJ

honden foto van KimDJ

Hey,
Graag had ik even jullie raad. Wij hebben sinds zondag een pup van 8 weken en hebben wat twijfels wat we best zouden doen met haar 's nachts. Ook even vermelden dat wij eigenlijk op een bel-étage wonen. Overdag zit ze dus beneden in de garage en buiten en gaat ze zelfs mooi buiten haar behoefte doen, tussendoor mag ze mee naar boven enz... Allemaal geen enkel probleem, ze is enorm aanhankelijk en komt overal aan onze voeten liggen.
We hebben afgesproken om haar in het begin in de garage te laten slapen, nu was de vraag of we ze ook de kans moeten geven om buiten te kunnen? Het is volledig afgesloten en ze kan echt niet weg. Ze jankt wel wat 's avonds maar het valt al bij al mee. Ook heeft ze verschillende plekjes om rustig te kunnen slapen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ze zit dus vaak alleen? Dat vind ik altijd zo sneu voor een pup. Ken jullie situatie niet hoor, maar onze buurpup moet ook een buitenhond worden. Hij zit erg veel te piepen en te blaffen. Ik kan daar niet zo goed tegen. Hoewel de buren helemaal gek met hem zijn hoor, maar mijn ding zou het niet zijn.
Maar je vraag was slapen in garage of tuin. Ik zou het voorlopig bij de garage houden als ze dat nu gewend is.
De tuin is meteen weer zoveel ruimte erbij en vaak doe je je pup daar geen plezier mee. Ze moet geborgenheid voelen, vandaar ook dat ik me afvroeg of ze voldoende bij jullie mag zijn.
Een jonge hond in een tuin zonder toezicht is vaak ook geen succes omdat ze kunnen gaan graven/slopen. Of hebben jullie alles betegeld?

honden page profiel ....

honden foto van ..

als je ervoor kiest haar in een grotere ruimte te laten snachts is de kans wat groter dat je smorgens kan dweilen of poetsen ;-)
wanneer je dr snachts in een bench zou zetten (na eerst te laten wennen) is ze misschien sneller zindelijk.
als je ervoor kiest haar los te laten lopen zou ik er ook voor kiezen dat ze naar buiten kan haar behoefte doen.
Teveel plekjes zou ik niet stimuleren om te slapen, probeer 1 lekker plekje te maken wat echt háár plekje is, dan zal ze zich sneller vertrouwd voelen.

groet marieke

honden page profiel KimDJKimDJ

honden foto van KimDJ

Nee hoor ze zit eigenlijk maar 's nachts alleen. Overdag is er altijd wel iemand buiten bezig. We hebben ook een zoontje van bijna 2jaar die graag met alles buiten bezig is en waar Nika al stapelzot van is, en anders is ze boven bij ons. Ik zou gewoon de achterdeur openlaten. Ze heeft een mand waar ze nog nooit is in geweest :-) Ze ligt voornamelijk in een open kartonnen doos op de kant met een dekentje in. Vorige nachten was er maar 1 plasje op de kranten.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik zou haar absoluut niet alleen buiten laten 's nachts. Het is een Schotse herdershond en die zijn zo gevoelig! Er hoeft maar een keer iets te gebeuren 's nachts terwijl ze buiten is, een harde knal of weet ik veel wat, en ze is angstig voor de rest van haar leven.
Ik vind het eigenlijk ook wat over komen alsof ze veel alleen is, terwijl juist dit ras zo graag bij haar mensen is. Ik vind in de garage slapen voor zo'n kleine puppedup eigenlijk al niet zo geweldig, maar daarover zullen de meningen verdeeld zijn.

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

Een hond mag een groot deel van haar leven opgroeien in... de garage. Het is een keuze die je maakt maar ik zou het niet kunnen. En 's nachts in de tuin? Ik zou mij meer druk maken over wat er in jullie tuin kan komen van buiten. Denk aan vreemde mensen, katten, ongedierte etc.

Anoniem (Gast)

Omg dacht ik hier even een mening te vragen en krijg ik verschillende dingen naar mn hoofd geslingerd. Zoals ik zei in mn 1ste bericht dat ze overal aan onze voeten ligt te slapen, kan moeilijk zijn als ze niet bij ons is hé. Zoals ik zeg, ofwel is er iemand beneden bij haar, ofwel is ze boven bij ons. Je moet een kleine pup toch buiten laten voor hun behoefte en om te spelen. Enkel s nachts moet ze alleen achterblijven in garage gewoon omdat we haar nog geen volledige nacht los in huis kunnen laten loslopen. De bedoeling is zeker dat ze later gewoon constant bij ons boven is, ze heeft hier nu al haar plekje in de zetel. Overdag is ze nog geen enkele moment alleen geweest. We zijn er constant bij, ze apporteert al balletjes of alles wat je gooit van haar speelgoed. Graag wat op jullie woorden letten als jullie niet weten waar het over gaat

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Denk dat het eerder een kwestie is van die informatie die jij geeft, waarop zij een oordeel kunnen vellen.
Deze mensen geven niet hun mening om je te pesten, maar omdat je erom vroeg... :-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

laat je hondje lekker binnen opgroeien en laat haar in e nacht ook lekker bij julie slapen ;-)
een hond hoort toch immers bij een gezin ;-)
of zie ik dat verkeerd :'(

honden page profiel Maaike&BaileyMaaike&Bailey

honden foto van Maaike&Bailey

waarom niet snachts in een bench in huis??
dan loopt ze niet in een grote ruimte los maar zit ze in de bench, zo word ze ook sneller zindelijk..

honden page profiel Merlin,Safira,Nikita en CeylanMerlin,Safira,Nikita en Ceylan

honden foto van Merlin,Safira,Nikita en Ceylan

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Misschien had je even in je eerste berichtje moeten vermelden dat je alleen positief commentaar wilt ;-) , je kunt je toch voorstellen dat niet iedereen gecharmeerd zal zijn bij de gedachten van een hond in de garage........vooral een pup.

Ken jullie thuis situatie niet, maar bij mij komen zein ieder geval niet in de garage.
Zoveel mensen zoveel meningen, niet alles is een aanval O-)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Een bench en 's nachts eruit is volgens mij de snelste en vriendelijkste manier van een hond zindelijk maken.

Ik ben het ook met Nienke eens.

honden foto van Merlin,Safira,Nikita en Ceylan

Helemaal eens met Nienke,had de naam verkeerd geschreven :-D ,

Anoniem (Gast)

Helemaal los in de tuin zou ik niet durven misschien kun je een stukje ren eraan maken dat ze daarin kan om te plassen enzo?
Ik vind het helemaal geen stom idee een pup in garage te laten slapen, het is zomer dus koud zal ze het niet snel hebben en in huis heeft ze jullie 's nachts ook niet.
Het lijkt me juist erg fijn dat ze vertrouwd raakt met de garage, het is altijd handig om de hond even ergens buiten huis te kunnen houden indien nodig. (als ze net uit een moddersloot komt bijv..)

honden foto van Merlin,Safira,Nikita en Ceylan

Meschien is de garage niet koud,maar een hond koop je niet voor in een garage te leggen,je legt je kind toch ook niet in de garage,omdat hij nog in zijn luier doet!
Mijn honden liggen van pup afaan al binnen en zonder Bench.
Je weet van te voren waar je aan begint,neem ik aan!

Anoniem (Gast)

Ik begreep dat het hondje overdag gewoon vrolijk rondloopt, veel aandacht krijgt en alles wat nodig is.
Het maakt de hond zelf echt niet uit om in de garage te slapen, in een garage nog meer bewegingsruimte dan in een bench in een LEGE woonkamer, in huis 's nachts klinkt voor een mens gezelliger maar de hond slaapt alleen.
Ik denk dat een garage zelfs nog meer rust geeft ook en een opggeruimde/ lege garage is veiliger voor een hondje dan een huiskamer met lampen, tafels, spullen die opgegeten kunnen worden, om kunnen vallen, snoeren die doorgebeten kunnen worden...
En een garage geeft wel degelijk veel rust aan een pupje omdat er veel minder afleiding is.

Persoonlijk was ik er de eerste paar dagen wel met matras bij gaan slapen.

En ik vind dat de meeste reacties wel erg negatief zijn.
Iemand vraagt normaal advies.

(Een beetje collie is een echte werkhond, dat zijn die honden die in werkwereld buiten in een kennel of schuur slapen en er ook echt niet onder lijden)

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties

honden foto van Criz & de Shelties

Ik zou adviseren om haar toch gewoon in huis te laten 's nachts, vooral omdat dit later toch al de bedoeling is om haar 's nachts in huis te laten slapen!

Ik zou idd ook de bench proberen, qua zindelijkheid een erg goed hulpmiddel. Als ze begint te piepen, dan even in de tuin laten en wachten tot ze wat doet. Als ze klaar is, huppakee, weer de bench in!
Dit is misschien voor jezelf de eerste weken wel meer werk, aangezien je je bed uit moet 's nachts en in de garage ze het zelf doet, maar ik denk dat dit het beste werkt op de lange termijn!

Vaak als je de eerste week de pup naast het bed hebt in de bench, of er zelf bij slaapt op een matras, werkt dit het beste met zowel zindelijkheid als leren alleen zijn en zie je eerder resultaten dan zo'n pupje 's nachts alleen in de garage laten!

Veel succes!

honden page profiel KimDJKimDJ

honden foto van KimDJ

Ik wil niet enkel positieve commentaar, we zien de pup nu al doodgraag en hebben weken naar haar uitgekeken, we zijn er dan ook constant met bezig. In huis, buiten, plasjes doen, spelen, enz... De garage was volledig opgeruimd voor haar komst, met klein lampje geïnstalleerd dat ze niet in het donker zit enz... We hebben ook nog 3 huiskatten uit het asiel die ook al lief bij haar komen liggen. Vroeger had ik zelf 2 Border Collie's bij mij thuis waar ik zelf volledig voor moest zorgen. Nu hebben we voor het iets rustigere karakter gekozen. Ik vroeg me gewoon af of ik de achterdeur kon openlaten 's nachts. Maar moet toegeven dat ik aan een bench in huis niet gedacht heb, lijkt me zo een kooi om een hondje in te steken.

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Als je de pup snachts in een bench naast je bed zet en haar even gaat laten plassen als ze piept, dan is het huilen snachts zo over.
Ik snap eerlijk gezegd ook niet dat een fokker een pup aan iemand mee geeft die de pup in de garage alleen laat slapen.... :'(

honden page profiel kees van den broekkees van den broek

Och wat een drama over een hond die in de garage slaapt.
Maar opsluiten in een kooi is wel goed .????????
Kom zeg dat hondje heeft lekker de vrijheid en komt niets te kort.
Er zijn verschillende manieren om met je hond om te gaan en op te voeden.
Of hij nu in de woonkamer gang of garage ligt maakt voor de hond ook geen verschil.
Hij zal in alle gevallen moeten wennen.

En waarom nu weer een vergelijking met een baby.??
Die ligt snachts toch ook gewoon in haar eigen kamertje helemaal alleen. ??
Dus wat is het verschil.??

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

wij hebben ook net onze pup van vorige week woensdag
eerlijk gezegd zou ik het ook niet kunnen ze beneden te gaan zetten of in mijn trimkamer,die ook kan dienen om hondjes op te vangen,
neen hoor,je moet haar in eerste instantie toch kunnen in het oog houden,ook s,nachts,vind ik,misschien krijgt ze wel de angst van haar leven,kan jij dit dan zien?of moet ze plassen?
neen tuurlijk niet,hoe kan de pup zich nu op haar gemak en veilig voelen bij jullie,als ze naar de garage gaat,
wij hebben ook een bench gezet ,groot genoeg natuurlijk ,en ze gaat er tegen 11 uur in zodat wij nog niet direct gaan slapen,de eertse keer piepte ze wel even want wilde er natuurlijk uit ,bij de andere hondjes,maar dag 2 ging al veel beter,en nu geen enkel probleem meer,hij heeft dit al goed door hoor wanneer hij erin moet ,en eigenlijk is er niks ergs aan.s,morgens piept hij dan om direct zijn pasje te gaan doen,er ligt een dweiltje in zijn bench ,maar die heeft hij nog niet gebruikt ,dus ja super van hem natuurlijk ,probeer het anders ook is een keertje kim

honden page profiel Meis (meike)Meis (meike)

honden foto van Meis (meike)

gewoon uit nieuwsgierigheid: waarom nemen mensen een hond voor buiten?
Is dat dan alleen als waakhond?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Een baby ligt idd ook alleen, vaak want ook die mening veranderd.

Maar een baby is niet 8 weken met broers en zusjes en dat is een pup wel.

Jouw pup, Kim, mist het gezelschap en daarom zeggen wij in een bench omdat je haar dan of bij je bed kan hebben of in je woonkamer zonder dat ze wat vernield of aan je voeten komt liggen. Je kan er naast slapen en dan je matras steeds verder weg leggen zodat je pup went aan de afstand.

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Wat is er mis mee of een pup (alleen) in de garage slaapt (alleen) of beneden (alleen)? Dat maakt toch geen verschil! Luca heeft de eerste 1,5 jaar ook alleen in een bench in de garage geslapen! En dat ging hartstikke goed hoor!

Noa ook direct beneden (nouja, toen was Luca erbij, maar toch)... Ze wennen snel hoor en als ze overdag maar genoeg aandacht en uitdaging krijgen, is er echt niks mis mee!

Ik ga echt niet mijn matras naar beneden slepen, omdat mijn pupje anders zo zielig is of een bench in m'n slaapkamer zetten... Ze hebben hun eigen slaapplaats en daar kunnen ze dan direct aan wennen!

ps.. denk dat de reacties komen door je tekst: Overdag zit ze dus beneden in de garage .. Ik neem aan dat je daarmee bedoeld: 's nachts zit ze beneden in de garage?

honden page profiel KimDJKimDJ

honden foto van KimDJ

Hoe komen mensen er nu bij dat het een buitenhond gaat worden? Een hond heeft toch nog altijd het meeste plezier als ze buiten kunnen ravotten. Is dit niet wat iedereen doet, pupje is wakker buiten gaan spelen plasjes doen, spelen, pupje wordt moe en terug naar binnen om te slapen (boven bij ons dan), of beneden als wij ook buiten blijven met de zoon of met de kippen bezig zijn of weet ik niet wat. Als we boven gaan, gaat ze mee. Wordt pupje wakker terug zelfde scenario, enige verschil is hier dat we ze op en af de trap moeten dragen. Juist hadden we voor 's nachts de garage voor haar klaar gemaakt omdat ik een bench een kooi vindt. In de garage liggen haar speeltjes, brand een lichtje, eten en drinken wanneer ze wil (in bench moet je haar dit afpakken).
Wie zegt dat ze gezelschap mist, ze jankt zelfs niet 's avonds (de 1ste nacht een heel klein beetje).
Ochja de meningen zijn verdeeld over het slapen in een garage. Toch vind ik niet da je zo maar even kan zeggen dat mn pup iets mist, je kent haar niet en je kent ons niet. Zulke uitspraken zijn er toch iets over. Iedereen brengt veel tijd door buiten met zn nieuwe pup denk ik toch om de plasjes te belonen enz... Bij ons kan je enkel buiten door de garage...

honden page profiel KimDJKimDJ

honden foto van KimDJ

En BTW Sanne ze huilt niet 's nachts + de fokker weet dat we haar de 1ste dagen in de garage gingen laten slapen en had er geen probleem mee. Ter informatie haar ouders zijn beide showhonden met kampioenschappen op hun naam.
Ook nog even zeggen dat u hond er toch niet zo gezond uit ziet. Mss moet je daar maar even naar kijken.

honden page profiel Gonnie&StormGonnie&Storm 3 doggies

honden foto van Gonnie&Storm

Volgens mij krijgt jou pup genoeg aandacht overdag.En een bench moet je niet zien als een kooi maar als een plaats waar de hond zich veilig in voelt.Maar als jij je pup in de garage wilt leggen s'nachts en je pup vindt dat niet erg dan is er niks aan de hand lijkt mij.

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

zo te lezen krijgt jullie pup genoeg aandacht overdag! en of het nu alleen in de kamer ligt of in de garage dat maakt dan toch niks uit! zou alleen geen deuren openlaten zodat ze naar buiten kan hoor! je zult er toch niet aan moeten denken dat iemand haar meeneemt uit je tuin!
en een bench is een prima idee zo heeft ze ook haar eigen plekje en in een bench voelen ze zich beschermd

veel plezier met jullie pup!

honden page profiel Sanne & BoSanne & Bo

honden foto van Sanne & Bo

Ziet mijn hond er niet gezond uit?
Haha, je kan overduidelijk niet tegen negatieve antwoorden. Dus dan ga je als reactie maar zulke dingen zeggen...?
Beetje sneu hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: hondenpage honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^