Hoe goed luistert u Rottweiler?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hellow,

Onze Tyson nog een echte reu.. Is een goed gesocialiseerde hond. Kan met andere honden zowel Reu als Teef.. alleen moeten de reuen wel vriendelijk blijven en niet al teveel macho gedrag vertonen. Hij negeert dat gedrag volledig.. Totdat het dus uitgelokt wordt. Dan is het zijn goed recht om het uit te vechten. En laat ik het stoppen zodra ik denk dat het genoeg is.

Welnu is een rottweiler een hond die je zijn hele leven moet blijven trainen. Hetzij herhalen, en het bevestigen van je leiderschap.

Nou ben ik benieuwd hoe goed jullie rottweiler luisterd? Binnehuis en vooral buitenshuis.

Binnenshuis voert Tyson namelijk steevast binnen een seconde zijn opdracht uit. Terwijl er buiten met ENORM veel prikkels meneer wel eens oost indische doof is. En het moeilijk is om niet op hem te mopperen.

Kortom.. Mijn mening is dat je met een rottweiler enorm veel geduld nodig heb! Maar je er wel een GEWELDIGE hond aan beleeft!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe goed luistert u Rottweiler? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Met hip de dib geen problemen O-)

honden page profiel SharonSharon 3 doggies

honden foto van Sharon

mijn rottweiler luistert eigenlijk ook perfect wat je zegt over buiten dat het lijkt alsof ze bananen in hun oren hebben ken ik wel...maar dan meer van als er een deur open staat dat hij zoiets hefet van even kijken :-) maar verder ook geen problemen..idd super hond :-)

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Hallo Nynke,

Roos is welliswaar geen reu, en geen rottweiler, maar ze vertoont ook zeker dit gedrag.

Ze denkt maar, als een hond maar niet te nerveus/dominant is is het goed.

Maar als er een dominante teef komt die ze nog nooit eerder heeft gezien, gaat ze imponeren. Staartje omhoog, zo groot mogelijk maken.. als de andere teef dit ook doet en misschien nog enige concurentie vertoont gaat ze even laten zien dat het toch wel háár rangorde plek is.. geen reu of teef die dit in kan nemen.. nou eindigt dit vaak op geschreeuw van "wat een agressieve hond", blablabla..

Maar het is maar rangorde bevestiging, ik snap niet waarom mensen dit niet snappen. Het is toch duidelijk genoeg? Roos is geen agressieve hond! /hetzij die hond niet agressief is natuurlijk.

Maar dat hebben de meeste honden ook; als de een lief is, doe je lief, als de ander gemeen is doe je gewoon gemeen terug.


deze "gevechten" duren soms maar een paar tellen, en de baasjes doen alsof ze dit nóóit eerder gezien hebben, terwijl hun hond net nog iemand gegrepen heeft haha.



Verder doet Roos soms ook wel zo eigenwijs maarja dat heb je ook met Dalmatiërs O-) Maar meestal, voor een dalmatiër, is ze heel gehoorzaam. Ben echt heel trots. O-)


groetjes, vreemdgekleurde rottweiler reu & ik :-D

honden page profiel hatjehatje

honden foto van hatje

Ik heb zelf geen rottweiler. Vrienden van ons hadden er wel een. Die luisterde op zich redelijk goed. Maar op een gegeven moment niet echt meer. Als het baasje van huis was kon er niemand, maar dan ook niemand binnenkomen. Op zich goed waaks zou je denken. Maar ik bedoel dat er dus ook niemand binnen mocht komen van hem als het vrouwtje wel thuis was. Zelfs niet mensen die hij toch goed kende. Hier was dus ook iets fout gegaan in de opvoeding.
Andere vrienden van ons hebben een rottweiler en die luistert echt perfect. Zowel binnen als buiten. Schat van een hond.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Onze Joy is nu 10 weekjes. Maar wij zijn druk bezig met deze eerste belangrijke weekjes!
Ze is érg leergierig en kent commando zit helemaal. Met af zijn wij druk bezig!
Ook met andere honden gaat het goed. Zij benaderd ze onderdanig en daarna lekker spelen. Als wij dan haar roepen, komt ze direct naar ons. Dus wij gaan lekker zo door, volgende week zaterdag eerste cursus en dan op naar een geweldig Rottweiler!!

Liefs,

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Rotties zijn gewoon de coolest :-D

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Nynke,

HELMAAL MEE EENS!!!! O-)

Hoewel.... een Ridgeback is ook wel zeer charmant hoor :-) dan wel heel anders qua karakter...

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hihi.. Maar dat heb ik ook weer met een border collie..

Ik ben gek op de combinatie ervan.. Border X appenzeller! Echt mooie honden komen eruit! En anders border x Berner senner..

Ridgeback ken ik eigelijk niet. Wel kwa naam. Maar heb er hier nog nooit een zien lopen:S

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Dat komt omdat de Ridgeback het hier veel te koud vindt hahahahahahahahaha

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hahaha..

Ja zijn het van die warmtebloedjes?

En Ingrid? Kan jou rottie trouwens goed tegen de warmpte? Deze zomer gaan we naar spanje toe met de auto. En willen we Tysie meenemen? Alleen is dat wel gezond? zo ineens naar een warm land? of passen rotties zich wel vrij snel aan?

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Dibbes houdt niet echt van de warmte, maar of hij er last van heeft?

Ik laat hem vaak zwemmen ter afkoeling.

allereerst: let op de hartworm, want ik weet niet of spanje hier last van heeft. (info bij je DA)
Maar dit zul je zelf ook wel weten.

Er zijn van die gekoelde bedden die je kunt kopen. Deze kun je in het water leggen, en houden die temp. aan. (moet je anders ff zoeken op internet)
Heb je ook in halsband en bandana idee.

HOelang ga je?

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Nou ik kan zo lang als ik zelf wil, Waarschijnlijk de hele zomervakantie. Mijn moeder woont er.. Ideaal hihi.

En hartworm kwam wel voor. Maar is net als overal geringe kans. Had de vriend van me moeder even navraag over gedaan bij een Da daar.

Gelukkig houdt Tyson enorm van zwemmen! Afgelopen zomer ben ik ook veel met tyson buiten geweest natuurlijk. Maar hij rent tiert en gaat gewoon zijn gang! al zijn we dan wel bij het water natuurlijk!

Dus als ik voor voldoende afkoeling zorg dan moet het te doen zijn.

Ik was er namelijk niet op bedacht dat honden het ook wel eens te verduren kunnen hebben met ineens een tempverschil..

Zal eens strunen op internet:-D

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ga namelijk met een kennis actie voeren tegen dodingastage.. Ze heeft een heel plan opgezet.. En in samenwerking met de asiels, en dierenartsen kijken hoeveel honden we weg kunnen halen daar!

Maar ik kan Tysie zolang niet missen.. De andere hondjes gaan naar me zus! Of als het lukt gaan die zelfs nog mee ook! Alleen dat is even afwachten wat de Da zegt.. Omdat Chico niet helemaal gezond blijkt te zijn vanwege zijn ademhaling.. Maar dat zien we dan wel! En omdat chicky dus juist heel slecht tegen warmpte kan..

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Je bent me kwijt,
actie voeren tegen wie?

Ik ben nu zelf op mijn werk, maar zal wel even kijken of ik de link kan vinden naar zo'n hondenbed.

Vriendin van mij is DA-ass. en zei zegt hierover: gezonde honden zijn vitaal genoeg hun warmte kwijt te kunnen. Zeker als je hem kunt laten zwemmen e.d.

Wanneer ga je heen? Lijkt me wel enorm leuk hoor! Waar kom je eigenlijk vandaan? Ik ben wel benieuwd naar die kerel van jou';-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hahah.. Nou dodingastate is een plek waar honden als oud vuil gedumpt worden.. Hetzij moederloze pups zonder eten en drinken.. Wachtend op hun dood. En ze noemen het dodingastate omdat gezonde nog harstikke lieve honden daar dus gewoon gedumpt worden. Wachtend op hun dood!


En samen met een kennis willen we daar wat aan doen. Wat ze precies van plan is weet ik ook niet. En of het allemaal wel haalbaar is hoor!

Gaan er ongeveer eind Mei heen!! zijn de pupsels het huis uit! En kunnen we met gerust hart vertrekken:-D

Ik kom zelf uit Friesland, Leeuwarden!
Ik ben ook wel nieuwschierig naar die lekkerd van jou haha!!

En hier vind je haast geen rottie's.. Ja hele vervelende oude dominante rottie's. Moet Tysie niets van hebben haha..

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Ik heb je en PB gestuurd O-)

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva



Wat een geweldig mooie honden zijn het toch!

Dit is niet de mooiste foto van onze Chuca, maar wel 1 van de laatste. Vorig jaar kerst hebben we haar helaas in moeten laten slapen, op 9 jarige leeftijd na een paar dagen ziekbed maar wel een heel mooi leven!

Chuca luisterde als een trein! (positief dan...) Zowel binnen als buiten. Wel heeft ze tot een jaar of 3 enorme puber-acties gehad waarbij ze echt alleen maar luisterde als ze zin had...Ze vond het dan geweldig om keihard rondjes om mij heen te gaan rennen en vooral nét niet dichtbij genoeg te komen om aan de riem te komen...Of ze ging ineens achter een blaadje aanrennen en werd daar dan zo door afgeleid dat ze volledig uit het zicht ging en daarna nooit meer terug kwam :(.
Maar na het puberen hebben wij er een top-hond aan gehad, sociaal naar alle mensen, een super inlevingsgevoel, en ongelooflijk trouw ondanks wisselingen van huis door een scheiding.

Het liefst had ik weer een rottweiler gehad, maar ik woon en werk op een vakantiecentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, en helaas hebben rottweilers niet altijd een goede naam. Ik moest er dus voor kiezen om een hond te nemen die een "lieve" reputatie heeft zodat onze gasten en ouders ervan niet afschrikken. Hoewel ik er van overtuigd ben dat het vooral opvoeding is hoor!

Jullie hebben echt mooie hondjes!!

honden page profiel 3 doggies

commando's geven? geen probleem.. wij hoefde niets te zeggen!! alleen knippen met onze vinger! geweldige beesten rotties! we hebben geweldige honden gehad! luisterde ALTIJD! zelf opgevoed zonder cursussen!! O-) :-D

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Wat een mooi verhaal Eva!

En kan er nog van leren ook.. Onze Tyson is namelijk ook nog aan het puberen en meent vooral buitenshuis enorm doof geworden te zijn.

Maar net wat je zegt.. Dat neem ik ook allemaal voor lief! En die foto? Ik vind het een PRACHT foto!!

@ bulldog..

Puh ik hoef alleen maar met me ogen te knippen.. Hahah nee geintje.. Ja zonder cursus kan best! Hebben wij ook gedaan hoor.. En tis een echte topper!

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Dankje nynke voor de complimenten op de foto! Het was ook wel echt een pracht hond hoor, maar ik weet zelf dat ik veel mooiere foto's heb haha, alleen niet op deze laptop...

En het komt uiteindelijk allemaal goed na het puberen, als je er zelf maar vertrouwen in houdt!

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Ja maar ik heb helemaal geen last met hem hoor. Alleen is het soms een beetje moeilijk om dat onderscheid te blijven houden. Tyson is nu 3 en was me er al van bewust dat hij tot die leeftijd nog kan puberen. Dus we trainen bewust elke dag met hem. Zodat hij dus niet eens een kans krijgt ;-)

Leuk als je eens een paar foto's op je profiel zet. Kan ik ze even bekijken :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe goed luistert u Rottweiler? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^