nog steeds zo vaak naar buiten!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel millymilly 3 doggies

honden foto van milly

onze muno van 12 weekjes
gaat heel vaak de tuin in
naar buiten loop ik 6 x het gaat heel goed

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nog steeds zo vaak naar buiten!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Willemijn had het in haar antwoord over complete pens van bijv. smuldier, dit zijn toch die bakjes die je in de supermarkt in de vriezer ziet staan. Is dit ook vergelijkbaar met bijv. rodi?? Ook heb ik weleens over duck schijven gehoord.
Mocht het niet helpen met de evt. zindelijkheid, dan is het in elk geval gezonder dan brokken.
Ben alleen een beetje bang voor de overgang, want ik begrijp dat mengen niet echt een optie is, dus het is in 1 keer volledig over dan denk ik??

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Milly, ik heb het nu eigenlijk zo, bij het opstaan, is het meteen een plas en poep in de tuin, dan om 07.30-07.45 nog een plasje in de tuin
voordat ik de kinderen naar school breng. komt ik thuis tussen 08.30-08.45 uur ga ik lekker het bos in, woon ik naast, dus dat is ideaal, ook voor het kontakt met andere honden etc, en lekker even eruit. ze poept en plast dan ook tijdens deze wandeling. Dan om ca. 13.15 uur weer een rondje wandelen, en de plasjes tussendoor in de tuin. Om 16.00-16.30 uur nog wat wandelen. en rond 19.00 uur ook nog even een rondje lopen. Al wat erna komt is in de tuin. De wandelingen zijn natuurlijk niet zo heel lang omdat ze nog pup is. Het wandelen is ook meer socialiseren, wennen aan het uitlaatritme en gewoon even lekker eruit. Hier zitten we over de dag heen aan zo'n 16-18 plasjes per dag. Is dat een beetje vergelijkbaar met muno dan??

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik heb ongeveer hetzelfde hier.
Joy is nu 4.5 maand oud en houd het overdag ook ongeveer 2 uur op.
Als ze in haar bench ligt of op de bank houd ze het langer op maar anders niet.
Vanmiddag was ze bij mijn vader omdat mijn moeder en ik weg moesten.
Voor ik wegging naar mijn ouders om half 12 haar buiten gelaten en heeft ze geplast.
Mijn vader heeft haar om 1 uur weer uitgelaten en heeft ze alles gedaan ( ze plast meerdere keren dan)
Toen wij terug kwamen om kwart over 4 waarschijnlijk door blijdschap hele grote plas die begint dan in de gang en eindigt voor haar mand. (joy kan niet stilstaan als ze plast of poept heeft namelijk geen geduld)
maximaal 15 minuten daarna ga ik heel even weg en jah hoor mevrouw heeft weer een hele grote plas gedaan waarvan je denkt huh waar komt dat vandaan je was toch leeg?.
Meteen toen ik terugkwam ben niet langer weggeweest dan 20 min naar buiten met haar en weer meerdere plasjes en gepoept.
2 uur later weer een plas gedaan en nog 2 uur later weer.
Nu ga ik pas rond half 12 naar buiten en dan moet ze de bench in.
Ik heb ook al gedacht aan iets medisch maar omdat ze zo jong is denk ik gewoon dat ze het niet kan ophouden.
Snachts kan ze het gewoon ophouden van ongeveer 12 uur tot 7 a 8.
Heb nog een pup van 6.5 en die was binnen 4 weken compleet zindelijk en doet nooit iets in huis ook niet bij andere mensen thuis.
Dus het ligt echt aan het soort hondje.
We moeten gewoon doorgaan met het leren en ga ervanuit dat het vanzelf allemaal goed komt :-D

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Hey Jacqueline, wel fijn om te horen dat ik er meer hondjes zoveel plassen, ja, niet voor jou natuurlijk hé O-). Maar zo abnormaal is Doeka met haar plasjes dus ook weer niet. Ja, en hier dus ook de blaasontsteking gedachte maar toch hierover ook zoveel twijffel door de nachten die wel goed gaan en de grote plassen en geen pijnklachten bij het plassen etc.. Neem wel even contact op met de DA morgenochtend. Uitsluiten geeft in elk geval zekerheid hé. Heb ook besloten om over te gaan op vlees, als ze het al moeilijk heeft met een wat zwakkere blaas, wil ik het haar makkelijker maken en haar dus van de brokken afhalen. Helpt 't niet bij het zindelijk worden, dan is het in elk geval wel gezond. Wat een schatjes trouwens ook zeg zo lief slapend bijelkaar.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik heb ook zitten denken aan vlees maar al onze vorige honden hebben het altijd perfect gedaan op brokken dus jah?
Hier gaan de brokken er nog goed in heb prins puppy.
Misschien dat ik als de oudste 1 jaar is ga kijken naar versvoer.

Je staat idd niet alleen hierin.
Ben wel benieuwd wat de DA morgen zegt laat je het nog even weten?

Dank je wel die van jou is ook een snoepie :-)

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Nou, daar ben ik weer hoor. Ik denk dat ze mijn hond vanacht hebben omgeruild~!!!! O-)

Gisteravond moest ze om 21.45 uur naar buiten, plas en poep, dus netjes. Alleen normaal is het laatste rondje dus rond 22.30 uur, dus wij nu om 22.45 uur naar buiten, omdat ze het dus pas om 21.45 uur al had gedaan, nou, 15 min. buiten staan zonder resultaat. Dus zoiets van nou, we zien het wel hoor, in de bench en wij lekker ons bedje in. Zal morgenochtend wel in de bench gedaan hebben. En wat denk je. Lag ze vanmorgen om 06.30 uur dus nog heerlijk te slapen en netjes alles schoon en droog O-). Nou, wat denk je daarvan. Om 6.30 uur dus geplast en gepoept, en om 07.30 uur gegeten en om 07.45 uur naar buiten in tuin. Maar nee, hoor helemaal niets!! ik moest om 08.00 uur weg naar school, dus weer op hoop van zegen maar weer. Kom ik thuis, mw. lag heerlijk te slapen en weer alles droog, ik denk nou, die moet buiten nodig, ik bij 't grasveld, maar niks hoor, ze hoefde dus echt niet. Ik mijn man nog gebeld, heb je haar toch niet perongeluk toch nog laten plassen om 07.00 uur???? Nou, niet dus, wat denk je in het bos nog even lekker gespeeld, en pas om 09.10 uur!!!!!!! Geplast! Heb de dierenarts dus niet meer gebeld, laat het blaasontstekingsgebeuren maar varen. Heb nu wel bijgehouden wat ze precies drinkt. Heb vanmorgen om 07.30 uur 200 ml gegeven, en om 09.30 uur nog eens 200 ml. bak was dus leeg!!! Nu is haar bak inmiddels weer leeg en heeft ze om 11.10 uur na het slapen geplast, om 11.45 uur geplast en net liep ze om 11.55 uur bij de deur te piepen en te draaien en liet haar in de tuin en weer een plas, nu toch niet vreemd natuurlijk, als ik zag dat ze dus toch!! wel veel gedronken heeft.Heb haar om 12.00 uur haar eten gegeven en ze is nu dus rustig in de bench!! Kijk het vandaag dus zo nog eens goed aan, en ga straks toch eerst eens wat smuldier pens halen.

En nog even laten weten hoe ontzettend blij ik met jullie hier op het forum ben hoor!!!!!!!!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

haha meestal als je op het punt staat iets te doen zowel voor jezelf als hond is het probleem minder of bijna over.
Helemaal goed !
Gewoon zo doorgaan het komt goed ze gaat steeds meer ophouden !

honden page profiel BilouBilou 3 doggies

honden foto van Bilou

Hoi Silvia,

Die van ons wordt over een paar dagen 7mnd. Dat is 30weken ofzo??
Iig is nu pas sinds een week of 2 het kwartje duidelijk gevallen. Helemaal geen ongelukjes meer!
Met 13 14 weken stonden wij ook nog elk uur buiten hoor. Wij probeerden het te rekken door haar op schoot te nemen soms. Dat was de enige plek waar ze écht niet plaste. (nou ja, 1 keer maar toen probeerde ze er al een aantal keer af te gaan)
En ook bij ons heeft ze na die 13 weken ook wel eens 3x binnen een uur binnen geplast. Wij dachten soms ook dat lukt allemaal nooit. Toch op een gegeven moment ze "onder normale omstandigheden" dus geen bezoek, geen speciaal uitje, geen ander ritme etc. het toch 2 tot 2,5 uur kon volhouden. En toen ging het steeds minder mis. Soms enkele dagen goed, dan weer een misser er tussen, of soms wel 2. Iedere keer als het dan 2 of 3 dagen goed ging kregen we weer hoop... En dan ging het weer mis! Soms werden we er ook een beetje moedeloos van. Maar ik moet zeggen sinds 3 weken ongeveer gaat ze met reuze sprongen vooruit, en dat is toch sinds ze op vers vlees zit. Met de smuldier had ze het een beetje moeilijk, maar met een ander merk nu is het heel duidelijk da

honden page profiel BilouBilou 3 doggies

honden foto van Bilou

er ging wat fout...

Is het heel duidelijk dat ze het door heeft. Nu dus al bijna 2 weken geen ongelukjes meer. En het mooie is, dat er vaak al 4 of 5 uur meteen tussen zit. Haar waterbak staat er bijna voor de show, ze drinkt echt heel weinig en dat allemaal sinds de KVV eerlijk gezegd. Ik weet niet of het met de brok ook zo was verlopen. Dat kan goed, maar het vlees bevalt mij wel erg goed.

Dus niet wanhopen, gewoon volhouden. Vroeg of laat gaat het lukken.

Heel veel succes nog!

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Dank je wel Bilou, gelukkig gaat het hier nu wel iets beter, ik moet eerlijk bekennen, dat ik toch nog steeds geen vlees geef, wil het wel, maar ik zie er echt tegenop. Het lijkt me zo'n gedoe, en dan twijffel ik weer welk merk ofzo ik moet nemen???
Ik ben er nog steeds over in strijd met mezelf. :'( .

honden page profiel BilouBilou 3 doggies

honden foto van Bilou

Helaas heeft ze gister toch nog een ongelukje (een mega grote plas dat wel dus ongeluk illustreerd het beter :-D ) gehad, maar goed ze was een nachtje uit logeren geweest en is voor t eerst loops dus was ook best moeilijk, ik maak me er niet druk om. Tot nu toe doet ze het verder weer hartstikke goed. Het blijft toch een beetje met vallen en opstaan en het is heel fijn om dan van anderen te horen dat je hondje niet de enige is, en dat het uiteindelijk goed komt. Ik moest mezelf gister wel in 1e instantie weer even zeggen dat het heus 1 malig was en dat ze het gewoon weer verder net zo goed gaat doen als voorheen.

Tja, dat twijfelen over het merk heb ik ook heel sterk gehad. Vond het allemaal maar moeilijk. Het hangt ook af van wat je wil uitgeven en waar je woont, wat makkelijk te krijgen is. Ik ben begonnen met een paar dagen rodi. Makkelijk te krijgen en handig verpakt in schijven van 100 gram, en in kleine porties te koop, zodat ik niet meteen 10 kilo vlees over had als het niets werd. Ik vond de prijs echter wat te hoog voor wat er bij de ingrediënten stond, maar ze deed het er wel goed op. Toen ben ik Kivo gaan halen in veldhoven, maar had het idee dat er iets te veel bot in zat voor haar. De ontlasting was soms iets te droog. Voor de afwisseling weer eens rodi en smuldier gehaald, want ik wilde eigenlijk over op lotgering, maar dat was qua bezorging/ bestelgrootte echt niet handig, en uiteindelijk kwam ik terecht bij lupa in leende. Daar kun je bestellen en ook zelf afhalen. Over lupa ben ik echt heel tevreden en is niet duur.
Je kunt ook via herbyvers.nl of richardversvoeding.nl bestellen.

Zelf vind ik dat er op die websites erg weinig staat over de ingrediënten, maar volgens mij is het wel goed.

Ik zou dus beginnen met iets dat makkelijk te krijgen is in de buurt (let op dat je een versie aanschaft zonder granen, is dan toch net gezonder) En als dat goed gaat, dan probeer je andere smaken en merken tot je iets hebt in de prijs/kwaliteit versie die je wil en waar je hond het goed op doet.

Het is echt een makkie. Je stopt t in de vriezer en 's avonds leg je de portie voor 's ochtends eruit en 's ochtends de portie voor 's avonds. Ik heb worsten van een kilo, laat ik ietsje ontdooien en verdeel ze dan zelf in porties van 100 gram en die haal ik steeds uit de vriezer. Heel erg simpel. Ik zag er ook tegenop maar het is weinig anders dan brok. Ik vind het nu ook leuk om haar af en toe te verwennen met kippennekken, kwartelkarkas of eendenrug oid en de smaken af te wisselen. Vind ze heerlijk en zit minder "extra" water in dan in de kvv. Ook daarvaan gaat ze niet extra drinken.

Uiteindelijk is het veel leuker dan brokken voeren, dus je hoeft er echt niet tegen op te zien.

Succes!

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Hey Bilou,

Tja, zo zie je dat als er soms toch dingen helemaal anders zijn dan normaal, het ook nog wel eens mis kan gaan. ;-)
Maar verder doet ze het dus harstikke goed. Heerlijk als die tijd gaat aanbreken, dat ze het zo rond de 4 uur gaat volhouden om niet te plassen! Helaas hier nog even geduld moeten hebben eerdat wij aan die tijd zitten. Toch gaat het evengoed wel steeds beter hoor. Alleen aangezien ik vandaag weer de waterbak kon blijven bijvullen,met alle gevolgen van dien natuurlijk :'( toch maar weer nadenken over vlees. Als ik zo van jou hoor, is het op zich niet zo'n gedoe. Maarja, op zich vandaag 1 x binnen geplast, dus op zich nog niet helemaal verkeerd hé.

honden page profiel BilouBilou 3 doggies

honden foto van Bilou

Hoi Silvia,

Dat is zeker niet verkeerd! Gelukkig had Bilou dat ook vrij snel, maar die bleef heel lang hangen in het "maar 1x per dag fout" gaan, of om de dag, en elke 2-2,5 uur naar buiten. Met vlees sprong ze ineens vooruit en zat ze in no time op 1x per 4u uitlaten. Dat was anders ook vast wel gelukt alleen, had het langer geduurd denk ik.
En idd als alles even anders loopt kan het natuurlijk ook nog een keer fout gaan. Ik wil ook niet zeggen dat er nooit meer een ongelukje zal gebeuren, maar iig zitten we nu op 1x in 2 weken... :-D
Maar goed, ben benieuwd of ze het nu ook weer zo goed gaat doen de komende 2 weken. Toch even spannend hè of ze niet een terugval gaat krijgen.

Ik kan je alleen maar zeggen dat versvlees me gewoon heel goed bevalt. Buiten het minder plassen, verhaart ze ook minder, ruikt ze lekkerder, poept ze minder, en heeft ze minder jeuk. Het is ook nog eens leuk om haar zo blij rond me heen te zien dartelen als ik de voerbak vast heb, omdat ze het zo lekker vind. Zeker als er een stukje eendenrug inligt!
Dus als je het mij vraagt, is het zeker het proberen waard en echt geen gedoe!


Ben benieuwd wat je gaat doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nog steeds zo vaak naar buiten!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: pup husky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^