nog steeds zo vaak naar buiten!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Even weer een vraagje hoor. Doeka is inmiddels alweer 13 weken en alweer 6 weekjes bij ons. In het begin natuurlijk elk uur/ 1/2 uur naar buiten, en in de nacht ook eruit natuurlijk.
Inmiddels is het al wel wat gevorderd hoor, de nacht is van 22.30 tot 06.30 uur, dus dat is al heel netjes. Echter overdag is het toch nog erg veel naar buiten hoor, zeker elk uur, en zelfs als ze wakker is, dan redt ze een uur niet eens, als ze zelfs wat drukker is is het soms maar een kwartier tot 20 minuutjes ertussen voor ze alweer moet plassen. Nu ben ik al heeeeel erg blij dat ze het toch al redelijk aangeeft door te piepen voor de deur, maar ze redt het echt niet langer dan 1 uurtje hoor als ze wakker is. In de bench redt ze het met slapen ook niet langer dan 1 1/2 uur, hooguit met geluk een keertje 2 uurtjes, maar dat is echt het maximale. Dus nu eigenlijk mijn vraag, ben ik nu te veel aan het "willen", of is ze inderdaad niet echt een hondje met veel ophoud vermogen. Maar misschien verwacht ik wel te veel natuurlijk. ;-). Wat vinden jullie??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nog steeds zo vaak naar buiten!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ze is nog erg jong.Met zindeijk worden moet je wel geduld hebben.De een is vroeger dan de ander.Ik vind het voor de nacht al super hoor. :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Wat voor voer krijgt ze? Doe je haar regelmatig in de bench? Ze is natuurlijk nog jong, dus elke 2 uur naar buiten, is niet zo gek. Als je heel veel naar buiten blijft gaan, dan gaat ze hier ook aan wennen. Ze kan het misschien wel langer volhouden, maar het hoeft niet omdat je steeds met haar naar buiten gaat. In een bench leggen is dan ideaal, omdat honden niet graag hun omgeving vervuilen.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Het is iig al geweldig dat ze het aangeeft, wanneer ze naar buiten wil :-) ! Probeer gewoon stapje voor stapje om dat te rekken. Staat ze voor de deur... laat haar een minuutje piepen en ga dan naar buiten. Dat kan je langzaamaan uitbreiden, door telkens langer te wachten. Dit doe je echt stap voor stap, dus niet te snel willen ;-) .

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

ps. advies om verplichte rust te geven, van bijv. 2 uurtjes 4x per dag in de bench, nou, Doeka redt die 2 uurtjes bench dus echt niet als ik thuis ben hoor,(ook niet als ik weg ben trouwens :'( ;-) ) want dat is gewoon te lang voor haar qua plassen dan hé. Ik doe haar wel regelmatig in de bench hoor, na het eten moet ze even rusten en ook als we uit geweest zijn, de echte wandelingetjes zeg maar, dan gaat ze daarna ook in de bench om lekker te rusten, maar helaas dat redt ze dus echt geen 2 uur. Gisteravond net voor mijn man thuis kwam rond 17.55 uur laat ik haar nog plassen buiten, zodat ik haar met gerust hart in de bench kon doen als wij gaan eten, en ik dus niet bij een piepje hoefde te denken dat ze moest plassen, ze vraagt nl. ook erg makkelijk om aandacht door te piepen, wat ik dus compleet wil negeren. Dus vandaar haar plas moment om 17.55 uur. In de bench ging prima, na ca. 20 minuutjes we waren bijna klaar met eten, begon ze dus te piepen, gewoon genegeerd, en jawel hoor, 5 minuten later keek ik en hup gewoon een plas in de bench, ja, dan baal ik weer natuurlijk, dat ik haar niet eruit heb gelaten om te plassen, maar op zo'n korte tijd dacht ik niet op het piepen reageren, want ze wil gewoon aandacht, dit vind ik dus zo ontzettend moeilijk hé, hoe doe ik het nu goed????

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

angela/bodhi, die 2 uur redt ze dus écht nog niet hoor, als ik het probeer te rekken, gaat ze dus gewoon zitten en doet ze het binnen :'(. En dat maakt op dat moment dus ook niet uit of ze in de bench zit of niet. Zo raar, want in de nacht redt ze het dus wel! Dacht eerst nl. zal ze geen blaas ontsteking hebben?? Maar daar zijn verder echt geen aanwijzigingen voor, dus ik vrees dat ze gewoon een heeel zwak blaasje heeft, of ben ik nu gewoon een te zeikerig baasje ;-) ?????

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien redt ze 2 uur nog niet, maar wel 1.5 uur. Probeer het langzaam op te bouwen. Als ze idd piept, laat haar dan even een minuutje piepen. En dan 2 minuutjes.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Wat geef je aan voeding..??

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Hoi Ilja, ik geef brokken, Eukanuba, van de fokker vandaan, ik weet inderdaad dat bij versvlees de zindelijkheid sneller gaat, en zit eraan te denken, maar durf de stap niet te zetten eigenlijk. Ben dan weer bang dat die overgang weer diaree geeft, ja, ik ben echt een piekerkont hoor van nature (niet echt makkelijk hoor, met een pup in huis.) Ben daar en tegen wel consequent naar pup toe hoor, maar zie altijd wat vlug beren op mijn pad. Dus vandaar ook dat ik twijfel met het vlees, neem tenminste aan dat je daarop doelde? Hoe pak ik dit het beste aan. Ze poept nu 4-5 keer per dag, drinkt eigenlijk niet eens veel, ondanks de brokvoeding. Maarja, had verwacht dat ze dus nu met 13 weken toch wel die 2 uur zou "moeten" redden eigenlijk of in elk geval 1 1/2 uur. En ik snap ook dat als ze wat drukker is en speelt en bijv. de kinderen wat drukker zijn, dat er ook best eens een opwindingsplasje tussen kan zitten, maar ik vind zo rond de 15 plassen nog op een dag best wel veel eigenlijk. Maarja, misschien zie ik het verkeerd en kan ik nog niet meer verwachten met 13 weken. Ik weet alleen wel dat onze hondjes vroeger thuis het langer volhielden ;-)

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Ik wordt er gek van ;-)
Net om 13.20 uur buiten tijdens uitlaat rondje geplast, flinke grote plas. Kom ik thuis en zie ik dus net dat ze terwijl ik dus even achter de pc zat zo rond 13.45 weer weer een plas (echt een grote plas!!!) binnen heeft gedaan!!
Doe haar om 13.50 uur in de bench, omdat ik de kinderen van school moest halen. Kom ik om 14.35 uur terug. Heeft ze het prima gedaan in de bench netjes rustig gelegen, omdat ze dan zo blij is als we thuis komen, negeer ik haar verder wel en laat haar dus wel even naar buiten in de tuin. Vervolgens doet ze daar dan weer een plas. Ik heb echt geen idee meer hoor??? :'(. Ik wil er echt niet te veel boven op zitten, maar het wordt zo wel een beetje moeilijk om dit niet te doen natuurlijk. Dat plasje om 13.45 uur had ik dan weer niet echt verwacht, en ze gaf dit dus ook niet aan!

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Hoi..

Wees blij dat ze het aangeeft, wauw super :-D.. En al de hele nacht doorslapen.. Ik vind dat knap.. Cheeko ging het pas aangeven toen hij 4 a 5 maanden was..En met de hele nacht doorslapen was hij ook niet de vroegste.. Hij was pas met 5 maanden volledig zindelijk.. Het kost een hoop tijd en moeite.. Maar het is het altijd waard :-D.. Gewoon doorzetten al lijkt het soms uitzichtloos..

Nog 1 vraagje hoe kom je erbij dat ze met vers vlees sneller zindelijk worden? Die van mij at met 8 weken carnibest.. Dus ik denk echt dat het van de hond afhangt..

Succes!!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat je zegt, ze drinkt niet veel ? en toch van die grote plassen achter elkaar ? dan zou je denken dat er meer aan de hand is.

13 weken je kan gerust over stappen op compleet versvoeding, begin een weekje met pens , bijvoorbeeld van smuldier, en dan compleet pens geven, gaat het goed dan kan je ander vlees gaan geven . waar je ze dan volledig op hebben wilt.


van vleesvoeding plassen ze lang zoveel niet. is het toch dat je twijfelt dat er wat anders aan de hand is ? dan kan je altijd even naar je dierenarts gaan om eens raad te vragen.

wat je ook kan doen is de hoeveel drinken eens opschrijven, niet veel drinken schrijf je, maar wie weet drinkt ze toch best veel, want als ze veel plast moet toch aangevuld worden, anders plast ze niet, ook kan je het eens opvangen om de kleur te bekijken, licht ? goed gedronken, donker ? te weinig gedronken.

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink 3 doggies

honden foto van Suus en Bink

Het is inderdaad super dat ze het zelf al aangeeft!!
en 13 weken is nog niet zoveel he. Piepen om aandacht negeren en piepen om te plassen niet, wel een beetje tijdrekken. Echt er gaat steeds langer tussen zitten.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Komt goed hoor met je pup, hij is nog maar 13 weken. Misschien vraag je er wel teveel van.

Vertrouw je het niet, ga dan even naar de DA wie weet is het wel een blaasontsteking.

Lisa, van brokken moeten ze heel veel drinken (ivm zout), en bovendien is vers vlees van zichzelf al vochtig dus zal de hond minder drinken, met resultaat minder plassen :-D

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Willemijn, 't is niet dat ik persé over wil naar vlees, maar ik lees hier op het forum dat het toch beter schijnt te zijn, en ook dat ze minder plassen en poepen, dus dat in combinatie met het zindelijkheids gebeuren gaf mij zoiets van zal ik dan toch??? En wat het drinken betreft. Ze drinkt wel gewoon hoor, maar om nou te zeggen, dat ze bakken op een dag leeg drinkt, dat niet, ik denk dat ze over de hele dag ongeveer 1 bak water leeg drinkt doorsnee bak is ongeveer 15 cm. Dus ik dacht dat dat redelijk normaal is toch?
Lisa, bij jou blijkt dan toch weer, dat ondanks het vers vlees je geen garantie hebt op vlug zindelijk zijn ;-). En ja geduld is wel hét sleutelwoord natuurlijk. Maar elk uur nog plassen en soms nog met een kortere tijd met 13 weken, leek mij wel erg veel. Ik weet niet of dat voor 13 weken normaal is, maar ik zag dat meer bij 8-10 weken elk uur, en dan uitbouwen naar anderhalf tot twee uur ertussen. Maar dat is hier dus nog absoluut onmogelijk als ze wakker is. Vandaar dat ik toch begin te twijfelen of wij niet een hondje hebben dat er toch wat meer moeite mee heeft dan de gemiddelde pup, of klinkt dit nu erg stom?
Suus: k zou willen dat ik het verschil kon merken met aandacht piepen en piepen om te moeten plassen of poepen. Helaas dat kan ik echt nog niet onderscheiden hoor, als ik denk het is aandacht, piest ze daarna binnen en als ik denk ze moet iets doen, dan sta ik voor joker buiten en is doeka druk met de blaadjes aan het spelen ;-)

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Hannie: Ja, bij zoveel plassen dacht ik eerst ook aan blaasontsteking, maar aan de andere kant, denk ik dan dat ze het in de nacht dan ook niet zou moeten redden en dat ze dan vaker kleinere plasjes zou doen of druppelen?? en misschien zelfs aangeven, dat het moeilijk gaat met plassen?? Dus ja, dan denk ik weer, blaasontsteking zal het niet zijn.
Mocht het nu echt gekker worden, ga ik natuurlijk wel even bij de DA langst.
Willemijn De kleur van de urine is niet echt licht en ook niet echt donker. Vrij normaal dus lijkt mij.

Aan de ene kant heb ik ook zoiets van het is nog maar een pup van 13 weken, maar toch denk ik dat wij een laat meisie hebben??? En ook een ongeduldig vrouwtje ;-)

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Iedere pup is verschillend, de ene heeft de blaas meer onder controle met 8 weken.. de ander daarintegen pas veel later..

Bovendien word de blaas pas veel sterker na 6 maanden.

Als ze volgens jou weinig drinkt, maar toch veel plast dan zou ik even naar de DA bellen of gaan.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Oh, had je berichtje niet gelezen haha.

S'nachts kan 't er mee te maken hebben dat de pup in zijn eigen mandje/bench ligt. Ze maken niet graag hun eigen plaats vuil.

Mijn pup vond het trouwens helemaal geweldig om op zachte ondergronden te plassen. Dat terwijl hij voor 90% volledig zindelijk was..

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Ha, Hannie,
Ja, nu heeft ze er geen moeite mee hoor om het overdag wel in haar bench te doen. Gisteravond dus tijdens het eten, een volle plas zo in de bench!!!
Ja, en inderdaad het ene hondje is het andere hondje niet, maar ben denk ik gewoon een beetje te ongeduldig wellicht.
Ja, en jouw pup vond het dus heerlijk als het zacht onder zijn kontje was, ha,ha. Ja, achteraf zijn dingen om over te lachen en als je er middenin zit is het altijd weer wat minder ;-)
Zal eerst nog maar eens een weekje extra een heeeel geduldig persoontje zijn, ha,ha,ha. Ik vraag me af wie het zindelijk worden het moeilijkst vind, Doeka of ikzelf ;-) :-D . Maarja, als ik het vergelijk met hoe het een paar weekjes terug was, is het al best verbeterd hoor, alleen nog steeds zo vaak plassen hé. Ga er maar vanuit dat het toch wel overgaat, en inderdaad misschien als de blaas zelf wat meer controle gaat krijgen met 6 maanden. Dus met een beetje geluk nog 3 maandjes, en dan moet het al een stuk minder plasjes per dag worden. Net ook weer piepen en draaien voor de deur, ja, en qua tijd zou het kunnen kloppen dat ze zou moeten poepen, dus ik even wachten en daarna naar buiten, nou, als een speer naar buiten, dus ik dacht yes! maarja, als een speer op de blaadjes af die buiten liggen. We wonen helaas naast het bos. :-D O-)

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

@ Hannie, dat begrijp ik wel.. Maar daar wordt je hond toch niet sneller zindelijk van, hij/zij hoeft alleen maar minder te plassen.. En zoals ik al zei Cheeko at ook vers vlees en die piesten ook alles onder.. ;-) Dus dat zegt niet zoveel..

Ik dacht ook dat ik een hopeloos geval had.. hij plaste zo vaak.. buiten geweest en geplast en we waren nog niet binnen en daar ging die weer.. Maar geloof me gewoon door gaan waar je mee bezig bent.. en op 1 dag is het ineens over :-D Net zoals bij ons..

Als je het niet vertrouwt kan je natuurlijk wel even je DA laten kijken! succes..

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Dank je wel hoor Lisa, het is ook gewoon fijn om even bevestiging te krijgen, dat het niet alleen bij mijn hondje "moeizaam" gaat, tenminste, ik vind het dan moeizaam gaan hé, iemand anders zou er misschien heel anders over denken. Ik ben misschien ook niet echt gauw tevreden??? Verwacht misschien gewoon echt nog te snel te veel?

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Ik weet precies wat je bedoelt.. Ik had dat destijds ook zo erg.. Iedereen om me heen met hun verhalen dat hun honden al met 9 weken zindelijk waren pff kon het niet meer aanhoren!! haha..

Ik werd er ook moedeloos van hoor, maar het enige wat ik je kan mee geven is dat je moet doorzetten en dat je echt niet de enige bent die dit zo mee maakt met zijn of haar hondje :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Kan het zijn dat de kinderen een rol spelen..??
Stress speelt ook een rol..

De pup aandacht geven als het in de bench zit..
Dat het deemoedsplasjes zijn..??

Met versvlees drinken ze stukken minder water..
En de darmen zijn minder belast met de overbodige granen die in brokken zitten..

Je geeft de hond nu brokken..?
Staat de bak de hele dag door op de grond..??

Als je pech hebt is je pup met 9 maanden pas zindelijk..

Het hangt er ook van af hoe snel een pup binding krijgt met de omgeving..

De pup krijgt voldoende rust...?
Gemiddels 18 uur per dag..


Groet, Ilja

honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Hoi Ilja,

Nee, heeft in dit geval niets met de kinderen te maken, die weten nl. heel erg goed dat ze de hond compleet negeren en doen dit ook hartstikke goed.

Ze krijgt nu dus eukanuba brokken en ze moet officieel 3x per dag eten, ze krijgt om 7.30 uur eten, na ca. 15 min. wordt dit als het niet op is weggehaald. Om 12.00 uur krijgt ze nogmaals, dit wordt echter totaal niet bekeken, dus haal ik het weg. En om 17.00 uur de laatste keer en dit wordt net als in de ochtend eigenlijk meestal helemaal opgegeten.

Rust krijgt ze naar mijn idee ook genoeg. Alleen 2 uur slapen in de bench redt ze dus gewoonweg niet omdat ze dus moet plassen en niet omdat ze uit de bench wil. Verders ligt ze in de ochtend na de wandeling in de bench en ook in de middag en avond. tussendoor is ze meestal een half uur/ drie kwartier aktief en gaat dan slapen of als ze te dol wordt doe ik haar in de bench en valt ze dus alsnog in slaap. Dus ik weet niet wat ik nog meer kan doen of wat ik verkeerd doe. Ik begin toch steeds meer aan een blaasontsteking te denken en neem morgen kontakt op met de dierenarts, alleen vind dit dus raar, dat ze het wel de hele nacht droog redt! En inderdaad de ene is sneller dan de ander, maar echt krap een uurtje tussen de plasjes bij 13 weken lijkt mij niet echt normaal, of zie ik dit helemaal verkeerd??

Verders doet ze alles allemaal prima, op de cursus doet ze het super, dus ze is echt slim zat, en het principe van buiten plassen heeft ze ook echt wel in de gaten, alleen ze redt het gewoon niet.

honden page profiel  Yara Yara goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van  Yara

Het is per hond verschillend, de één is met 3 maand al zindelijk, maar de anders pas met 6 maand.
Komt vanzelf wel goed.

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna 3 doggies

honden foto van Antoinet & Luna

Wanhoop nog maar niet....ik heb een maltezerpup van 5,5 maand en ook zij is nog niet zindelijk. Als ik thuis ben sta ik ook nog elke twee uur buiten en dan nog verrast ze me. Maar het gaat al stukken beter dan eerst. En ik geef wel het merendeel van de dagen vers. Sinds ik dat ben gaan doen heb ik het wel beter onder controle omdat ze veel minder drinkt dus ook minder hoeft te plassen. Ontlasting heeft ze nu maar twee keer per dag en dat is altijd snel na elkaar in de ochtend. Dus ook beter te hanteren.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Mijn ervaring is dat teefjes moeilijker zindelijk zijn te krijgen als reutjes.

Verder is ze pas 13 weken, Ik vind het helemaal niet raar hoor. Je kan altijd naar de DA voor controle uiteraard (altijd fijn om te weten dat alles oké is). Maar komt er niks uit dan is het sleutelwoord: Geduld!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Heeft Doeka relatief zwakke pezen/spieren..?
Is ze slungelig /erg opvallend los in de bouw...?

Ik weet ook niet hoevaak ze in de baterbak hangt..
13 weken kan je niet veel van verwachten..
Maar vreemd is het wel dat ze het de nacht wel volhoud..

Blaasonsteking dan doet ze nog vaker een plas hoor, kleine druppelplasjes vragen dan vaak ook niet om uit te mogen dus ik denk niet aan en blaasont.

Ik denk eerder toch aan wat drammerig gedrag, m.n. omdat ze het 's nachts wel drooghoud..

Wat doe je als ze een plas doet overdag..
Dan gaat ze weer terug de bench in..??




honden page profiel silviasilvia

honden foto van silvia

Ilja: Ik kan niet zeggen dat Doeka los of slungelig is, ze is wel rank van bouw hoor, maar niet echt "los" naar mijn idee.

Echt super veel drinkt ze ook niet, ik vul de waterbak nooit helemaal vol, en geef bij elke maaltijd weer even schoon water, en dan is de waterbak nooit helemaal leeg, dus ik denk dat ze normaal drinkt met brok als voeding.

De plassen die ze doet zijn niet echt klein hoor, dus dat is mijn twijffel ook, alhoewel ze wel soms een druppelspoor vormt.

Als ze binnen plast krijgt ze zeker geen gemopper, als ik haar echter zie zit en ze op dat moment aan het plassen is, zeg ik nee, en roep haar naar buiten en het is al een paar keer geweest dat ze het dan buiten afmaakt om het zo maar te zeggen, en dan is ze natuurlijk super braaf, ik beloon haar buiten altijd wel, heel braaf en zeg wat een brave plasje zeg, knappe meid. Geef geen brokjes of beloning als voer.Ben dan bang dat ze zo graag brokje zou willen en niet helemaal uitplast. Dus dat is het ook al niet. Ik maak ook altijd schoon dat ze het niet ziet.En ik doe haar daarna ook niet meteen in de bench hoor, zou ze dan misschien als straf kunnen gaan zien.

Als ik haar vers vlees wil gaan geven, kan ik haar dan bijv. morgen al meteen iets geven, of hoe pak ik dat het beste aan?? Denk wel dat ik daar ook al een eind mee in de goede richting kan komen misschien

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ilja kan je denk ik beter adviseren over de precieze overstap maar een tip: Kokend water over het vlees. (Natuurlijk wel af laten koelen). Toen ik overging naar vlees toen onze hond pup was zei de dierenhomeopaat bij ons dat. Voor de pup schijnt het dan beter voor de maag te zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nog steeds zo vaak naar buiten!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: pup husky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^