De basisbehoeften van een hond... (meningen gevraagd)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

-jacht
-eten
-territorium
-voortplanting
-sociaal contact, structuur en rangorde

Als de hond deze dingen niet kan doen/heeft, dan kan hij probleemgedrag gaan vertonen.

Jacht, eten, territorium, sociaalcontact, structuur en rangorde kan je je hond bieden als baas.
Maar voortplanting?
Als je hond niet geholpen is zou hij/zij minimaal 1 maal per jaar (bij reuen 2maal per jaar) moeten kunnen dekken/gedekt worden. Maar wie kan zijn hond dit geven?

Als ik het boek dat ik heb gelezen moet geloven dan zijn onze gewone huishonden gewoon constant gefrustreerd omdat ze zich niet kunnen/mogen voortplanten en zou elke hond die niet voor de fok word ingezet en dus niet kan voldoen aan de basisbehoefte "voortplanten" moeten geholpen worden.

Wat denken jullie hierover?
Waarheid of flauwekul?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De basisbehoeften van een hond... (meningen gevraagd)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

voortplanting is wel de natuur...

En je ziet soms ook gefrustreerde reuen omdat ze niet mogen zegmaar...
Lastig

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Gea

Dat is natuurlijk flauwekul. In een roedel in de natuur heeft normaal gesproken het alfapaar het alleenrecht op voortplanting. Dan zouden er dus alleen maar gefrustreerde roedels in de natuur leven, nee dat gaat er bij mij niet in.... Wij hebben zelf 9 reuen en 6 teven en ze leven allemaal in harmonie met elkaar, er is hier geen sprake van gefrustreerde honden.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

maar voortplanting is wel de natuur.. Daar kan ik ook nog wel inkomen...

Vaak zie je sexueel gefrustreerde honden en die zijn dan ook vrij dominant

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

maar ook jacht.... Onze honden mogen niet jagen dus zijn niet gelukkig ook apart

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

In de natuur heeft inderdaad de alfateef het alleenrecht om jongen voort te brengen maar deze jongen zijn niet altijd noodzakelijk nakomelingen van de alfareu.
De alfateef is diegene die kiest door welke reu ze word gedekt, dit kan de alfareu zijn maar even goed de béta of de omega of 1 van de andere lagere rangen. De teef kiest vooral op de geur, ze kan bevoorbeeld genetische fouten ruiken. De alfareu kan volledig gezond zijn maar het kan bevoorbeeld zo zijn dat de alfareu een fout heeft in de genen die ervoor kan zorgen dat de jongen gebreken kunnen hebben en dan zal de teef een andere reu uitkiezen.

Ook wij mensen kiezen op deze manier een partner uit, we gaan natuurlijk niet snuffelen aan andere mensen maar de geur van een persoon maakt weldegelijk een verschil of we hem/haar kiezen als partner of niet. We doen dit zonder het te beseffen. Je gaat natuurlijk ook niet met iemand naar bed waarvan je vind dat hij een onverdraagelijk stinkende lichaamsgeur heeft ;-) en als je iemand vind stinken is het vaak ook zo dat die man/vrouw niet geschikt is om kinderen mee te krijgen doordat jullie een fout gen of een chromosoom delen die kan zorgen voor gehandicapte kinderen (dit is wetenschappelijk bewezen). Een hond doet dit helemaal bewust en gaan ook veel gerichter opzoek naar de geschikte reu en vader van hun jongen.


Het jagen kunnen we gelukkig wel nabootsen. We gaan natuurlijk niet vlug een konijntje kopen om dan te laten rondhuppelen in de tuin en dan toe te kijken hoe onze hond op het konijn gaat jagen om nadien lekker op te eten. Maar bevoorbeeld met een snackbal kunnen we het jagen wel nabootsen. Ze moeten achter de bal jagen om hun prooi (de brokjs of snoepjes) te kunnen krijgen. Of we kunnen een dummy vullen met kaas of worst en de hond laten zoeken om zijn prooi te verdienen.



honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Nee wij kunnen de natuurlijk niet nabotsen!!
Een jacht van ene roedel is heel anders dan een dummy halen,de rangohogere doet weer iets anders dan de rest van de roedel,het is ene samenspel van de roedel...en die kunnen we niet nabotsten.
Wel als je een groep honden binnen een groot hekwerk houd en deze hun gan laat gaan...met voorotplanting en het dode van pups...en het jagen van wild,want dan pas heb je ene echte roedel,dus een groep honden die buiten leven zonder een mensenhand erbij.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Kelly, ik ben het niet met je eens dat een alfa teef paart met een andere reu..
Dit gebeurd echt niet, dan zou namelijk de hele roedel uit een vallen.
Paren is het recht van de roedelleiders, alfa teef en alfa reu.
Als de reu of teef niet geschikt is om te fokken dan doen ze het niet.
ik heb zelfs eens een docu gezien van een teef die gedekt werd door de alfa reu terwijl hij dood lag te gaan aan een infectie aan zijn poot. Ze kiezen niet zomaar een nieuwe reu hoor.
het is trouwens wel zo dat een beta teefje een nest mag hebben als er meer leden moeten komen. Dan paart zij of met de alfa of beta reu. de rest mag helemaal niets..
Een alfa teef zal ook de rest onderdrukken tegen de tijd dat ze loops moeten worden(dit worden ze tegelijk). zodat de lagere rangen hun loopsheid onderdrukken waardoor het bijna er niet is of zelfs helemaal niet.

En ik vind het btw ook onzin, zoals gezegt zouden er dan een hoop gefrustreerde honden rond lopen.. Maar dit is weer zo'n fout voorbeeld waar wolven gebruikt worden. Honden zijn geen wolven..

honden page profiel Betina van der ZandenBetina van der Zanden 3 doggies

honden foto van Betina van der Zanden

Een hond heeft behoefte aan eten, drinken en een warm nest om zich veilig te voelen. Jacht ................. ach, als het al jacht is om op een flosje of een ding te jagen, ja dan hebben ze ook nog de kans op een jacht, voortplanten is onzin en in de natuur geldt dan het recht van de sterkste, dat zouden onze huishonden nooit winnen. dit gaat over een roedel wilde honden ............... schat ik in, maar niet over onze huishond, die is tevreden als jij als baas duidelijk bent, en hij/zij zijn / haar plek weet en een veilig en warm nestje heeft. Op tijd zijn/haar beweging krijgt en verder eten en drinken en knuffels en aandacht. Dat heeft onze huishond nodig!!!

Groetjes Betina

honden page profiel MeenteMeente 3 doggies

honden foto van Meente

Sorrie, maar dat honden niet gefrustreerd raken omdat ze niet mogen paren is onzin. Een loopse teef gaat toch naar een reu opzoek. Dan wil ze toch paren? Als dat niet lukt, is daar frustratie. De mate van de frustratie hangt af van hond tot hond.

Omgekeerd gaat een reu ook op zoek naar de teef als deze loops is. Het klappertanden, ijsberen, niet willen eten is geen frustratie volgens jullie?

Dat honden/mensen/alle dieren hun partner kiezen adhv de genen is al heel lang duidelijk. Het gaat niet zozeer om genetische defecten, maar om tegengestelde immuniteitsgenen. Mensen kunnen dit (deels) uitschakelen door met hun verstand een partner te kiezen. Echter (fysieke) aantrekkingskracht komt van feromonen, welke gereguleerd worden door de immuniteitsgenen.

In het wild is het echt niet altijd zo dat alleen de alfa's paren. Dan zouden er heel veel waardevolle genen verloren gaan. Ik geloof wel degelijk dat ongecastreerde honden gefrustreerd (kunnen) zijn. De mate waarin ze dat zijn hangt af van wat er verder mee gedaan wordt, hoe groot de behoefte is om voort te planten. Dit is afhankelijk van de hond zelf. Daarom heb ik mijn reu gecastreerd.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind dat de basisbehoeften niet kloppen.

Jacht is een uitvloeisel van de behoefte aan voedsel. Honden die op vuilnisbelten leven, hoeven misschien ook niet te jagen, en de onze ook niet.

Voortplanting is ook geen basisbehoefte, dat is instinct om de soort te behouden. Heb je een reu en een teef, ja, dan zullen ze proberen zich voort te planten. Maar het is geen basisbehoefte. Niet iedere reu en iedere teef hoeft zich voort te planten.

Als je aanneemt dat onze honden niet de vacht hebben om in ons klimaat te kunnen overleven, dan is een basisbehoefte onderdak/ een droge plaats om te slapen.

Eten, drinken zijn natuurlijk ook basisbehoeften. En interactie met andere levende wezens. Of je nu een schuwe boerderijhond hebt die goed kan omgaan met de koeien en de baas, of een hype sociala Dobby die het liefst door iederéén geaaid word. Er is behoefte aan contact.

honden foto van Kitty  & Danny •*¨*•.¸¸ Sadira, Ilisha, Dizzy, Heavy, Faith, Feenix, Kai, Balto, Simba & Nina ¸¸.•*¨*•

volgens mij toch waarheid, hier zijn ze met 5 dus jah, als hier 1 loops staat denken een paar dat ze reuen zijn en beginnen degene dat loops staat te dekken, behalve bij sadira want zij laat dit niet toe.
vooral nuchka is hier heel vervelend in, haar zullen we volgens mij toch eens een keertje bij een reu moeten zetten :-D aan haar zie je dat ze gefrustreerd is en begint heel vervelend te doen naar de andere honden omdat ze gedekt wilt worden constant met haar poep naar hun draaien en heel opdringerig zijn.

jagen kun je doen met hun apportje rondjes draaien of weggooien is al een soort ding om hun jachtintinct voldaan te maken. sadira gaat enkel een gevild konijn halen, iets anders niet dus zij heeft echt enorm jachtinstinct omdat de geur van wild erop zit.

ja territorium spreekt voor zich en rangorde ook vooral als je verschillende honden hebt zie je dit gedrag heel goed. als de 1 geplast heeft zal degene die hoger in rang is erover plassen om de geur te camoufleren.

hier kunnen we ze niet allemaal tegelijk of tesamen in 1 ruimte eten geven daar vechten ze voor dus hier ons ilisha eet in het hok, nuchka eet in de living, baja en iruna eten in de bench en sadira eet in de koepel.

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Gedeeltelijk mee eens wel, als je het niet TE letterlijk neemt, en iets door de regels heen leest.


-jacht : Wordt vervangen door spelen, een hond die niet speelt, raakt verveelt, te lange verveling slaat om in sloop en ander ongewenst gedrag, wat frustratie kan betekenen.

-eten : Elk levend wezen heeft eten nodig, meeste baasjes geven ook hun dieren eten lijkt me.
Vindt deze ook niet geheel passend als frustratie zal eerder tot dominantie of agressie leiden als frustratie.

-territorium
Elke hond is territoriaal, de een heftiger als de ander, meeste honden zullen het huis waar ze wonen ook zien als HUN territorium.

-voortplanting.
Ik ben heilig overtuigt dat dieren niet sex/voortplanting ervaren zoals wj mensen het ervaren, en als zij geen mogelijkheid of rang hebben om niet te mogen voortplanten zullen ze dit gewoon accepteren, heb nog nooit ergens een hond zichzelf zien te bevredigen omdat ie zo nodig moest en niet kon ;-)

-sociaal contact, structuur en rangorde
Honden zijn roedel dieren, maar voor hun maakt het niet uit of deze alleen uit honden bestaat of uit een combinatie van dieren, zolang ze maar deel uit maken van een roedel waarin ze zich thuis voelen, met een duidelijk roedelleider, of anders nemen ze zelf deze rol met alle gevolgen van dien.


Een hond/Dier in een normaal gezin die om dieren geeft krijgt vanzelfsprekend al deze punten al, dus zal deze echt niet gefrustreerd raken denk ik.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Jacht...ik heb Lola nooit op iets zien jagen, ze loopt langs katten eenden, de kippen in de tuin negeert ze, in het begin liep ze zelfs naar binnen als er een kip in de buurt was.

Rangorde..het is niet eens zeker of een hond wel een roedeldier is..(er zijn zeker zwerfhonden die in grote groepen rondtrekken, maar de meesten zwerven in hun eentje rond, soms in een klein groepje, wat meestal een moeder met jongen is.)

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Iedere hond heeft natuurlijk zijn eigen behoeften...

Voortplanting vind ik onzin...er zal geen hond zijn die denkt: IK MOET MIJ VOORTPLANTEN

In dat geval kom ik zeer zeker mijn hond te kort want die mag zichzelf niet voortplanten..

Ik denk dat de basisbehoefte van een hond simpel zijn..

Voldoende beweging/uitdaging, gezonde voeding en liefde

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Hmm tja ik heb ook nog nooit een malthezer of ene dwergschnauzer roedel in het wild gezien....
De hond van nu is geen wild dier!!!

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

Ben het er niet mee eens, dat onze honden gefrustreerd zouden zijn alleen omdat ze zich niet voort kunnen planten.

Als onze teef loops was mocht een hond op 10 meter nog geeneens naar haar kijken, laat staan dat ze hem "toe zou laten".

Ons reutje heeft nog nooit last gehad van haar als ze loops was. Hij maakte zelfs geen poging tot.

Het jagen ...
Tja ons reutje en jagen, ik lach me kapot.
Of we nou bij de schapen staan, langs paarden lopen, konijnen of katten zien, bij de intratuin visjes kijken of hem meenemen naar de dierentuin.
Ons manneke vind alles geweldig ...
om mee te spelen! Jagen, volgens mij heeft hij geen flauw benul van wat dat is hahaha.
Hij gaat zelfs niet achter een bal aan wat vol zit met lekkers, luie donder.

Een goede opvoeding, veel liefde, spelen, wandelen en een lekkere maaltijd en die van mij zijn tevreden hoor.

honden page profiel phrenyphreny 3 doggies

honden foto van phreny

nou ik denk eigelijk wel dat een hond zich perse wil voortplanten, net zoals elk levend wezen.
wat is nu de zin van het leven als je je niet voort kunt planten..?
het enige doel van een levend wezen is de populatie in stand houden meer niet..
en als beta ook af en toe mag paren gaat dat ook voor boedha op in principe. want ik ben alfa teef mijn vriend alfa reu en boedha beta reu want we zijn maar met zn drietjes
nu heeft boedha de pech dat hij een kruising zonder stamboom is dus hoogst waarschijnlijk zal geen enkel teven-baasje het toelaten dat haar teef door boedha gedekt word dus heeft hij wel pech denk ik

maar ik heb ook gelezen dat als je je hond niet wil castreren, dat je hem Of geestelijk heel goed bezig moet houden (maar goed dat moet zowiezo)
en lichamelijk ook goed moe maken
of 2 x per jaar laten dekken
om frustratie te voorkomen

wij doen boedha niet castreren
eerst wouw ik het uit principe niet
omdat ik het een beetje nazi-achtig vind om zomaar omdat IK dat wil een ander levend wezen zijn voortplantingsorganen te verwijderen terwijl hij dat helemaaal niet wil
maar nu ook omdat het voor een reu geen voordelen geeft zoals bij een teef
en hij is superonderdanig, dus daarvoor hoeft het ook niet

maar goed, boedha is nu pas 7 maanden misschien als hij ouder is wie weet, mocht het ECHT nodig zijn zal ik het overwegen.. maar liever niet nee

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik praat over mijn eigen Hond. Bamse.

mijn hond krijgt echt geen problemen hoor, als ze zich niet kan voortplanten, helemaal niet, ik heb ook geen kinderen, en heb daar ook geen problemen mee.

en op jacht gaan ? nee hoor, ook daar heeft ze geen enkele behoeftes aan, en zo zijn er nog een paar van het lijstje.

mijn hond krijgt geborgenheid, saamhorigheid, eten , en haar dagelijkse beweging, en dan ligt het aan mij hoe we daar mee omgaan. dan is zij een tevreden hond. :-D

en het gaat mij wel heel erg ver, om anderen er op te wijzen dat het leven geen enkele zin heeft als men zich niet kan voortplanten, kom.

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

"phreny
nou ik denk eigelijk wel dat een hond zich perse wil voortplanten, net zoals elk levend wezen.
wat is nu de zin van het leven als je je niet voort kunt planten..?"

Pardon?
Als ik van jouw standpunt uitga heeft mijn leven dus geen zin?

Sorry hoor moet er wel een beetje om lachen.

Ikzelf heb absoluut niet de behoefte om me voort te planten, mijn man ook niet en als ik naar het gedrag van mijn honden kijk ... hun ook niet.




honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

enne wij kunnen onze honden toch niet gaan vergelijken met honden uit de natuur ? mijn hond heeft flaporen, zou in de natuur ten dode zijn opgeschreven. en flapoor betekend een slechte gehoor dan een hond met opstaande oren, zijn er niets voor niets. :-D

honden page profiel DebbieDebbie 3 doggies

honden foto van Debbie

Ja willemijn en die van mij zou echt wel verhongeren, die zou het echt niet gaan redden in het wild.
Spelen met de konijntjes en maar gras eten ofzo whahaha.

Hij eet zelfs geen carnibest omdat er stukjes in zitten ... lol.

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé 3 doggies

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Timo is ook een reu en niet geholpen. Hij is 1 1/2 jaar. Hij vertoont geen vreemd gedrag (agressief, tegen mensen oprijden enz.) en als hij een loopse teef tegenkomt van zijn grootte, dan weet hij niet eens wat hij moet doen. Hij speelt dan alleen met haar en springt er nooit bovenop. Dus ik laat hem niet helpen. Het is een operatie en je weet nooit hoe zoiets afloopt. Nu komt er nog hond bij. En ik wil geen puppies. Dus als het een teefje wordt (mochten er geen reutjes bijzitten), zal zij geholpen worden. Ik ben er absoluut niet voor, maar zoals ik al zei, wil ik niet het risico lopen op een nestje. Maar het liefst heb ik dus een reu en ook hij zal niet geholpen worden. Geen operatie als het niet noodzakelijk is.
En ik denk persoonlijk dat een hond 3 basisbehoeften heeft. Beweging, structuur (regels) en liefde. Heb ik ook niet van mezelf, maar van Cesar Millan. Timo wordt 3 keer per dag uitgelaten en dan ga ik een aardig stuk met hem lopen en er wordt natuurlijk veel met hem gespeeld, er zijn regels waar hij zich aan moet houden en liefde komt hij absoluut niet tekort. Dus ik denk dat Timo een gelukkige hond is. :-D

honden page profiel MeenteMeente 3 doggies

honden foto van Meente

Trouwens jacht wordt in ons geval vervangen door wandelen.
We gaan uit ons territorium en verkennen de omgeving. Als er geen behoefte is aan voedsel (geen honger) dan wordt er niet gejaagd als in echt achter iets aangaan. Dan wordt er in de gaten gehouden waar de kuddes/prooien zich bevinden. Jagen is dus gebonden aan voedsel.

Daarbij zijn wolven, en zeker de wolven waar onze honden van af stammen, geen echte jagers. Het zijn grotendeels aaseters, anders hadden ze zich nooit bij de mens aangesloten. Het grote voordeel voor de wolf was namelijk, veel aas. Voor de mens was het voordeel dat er geen (andere) roofdieren werden aangetrokken.

Voortplanten zit heel diep in de genen ingebakken. Het enige doel van een individu is indd het voortzetten van de soort. Een eerste levensbehoefte, nee. De hond gaat niet dood als hij zich niet voortplant. Het is meer een levensdoel. Alleen omdat wij mensen het instinct in veel hondenrassen zo erg hebben uitgebannen, betekend niet dat het niet erin zit. Dat is wat ik zeg, de ene hond zal er meer last van hebben dan de ander. Het is echter wel de bestaansreden van een individu.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo,n lijstje is leuk, en misschien voor anderen leerzaam ? maar voor mij niet, ik heb een hond, en geen natuurhond. zij krijgt van mij heerlijk een lekker vetbed, als ik dan hoor hoe ze zich kreunend van genoegen omdraai, kijk ik heel blij naar dit gebaar.

vind het wel een leuk topic hoor, daar niet van, maar geen vergelijking wat betreft op onze honden die bij ons leven.

en ook mensen die geen kinderen hebben , hebben ook een heel goed leven, tuurlijk zijn er mensen , vooral vrouwen die doodongelukkig zijn als er geen kinderen zijn, maar voor vele geld deze drang echt niet. en zijn blij en gelukkig.

honden page profiel phrenyphreny 3 doggies

honden foto van phreny

ik hoef zelf ook niet perse kinderen hoor.. wij mensen staan niet meer zo dicht bij de natuur. niemand hoef zich aangesproken te voelen hoor.
ieder zijn mening toch.
miss is het voor een reu en een teef ook wel ietsje anders..
bvb: ik kan makkelijk een maand zonder sex maar mijn vriend echt niet hoor

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Even in vergelijking:

een wolf is 1 keer per jaar loops, een hond 2 keer.
Een wolf word voor het eerst loops op een leeftijd van 2 jaar. een hond bij 6 maanden.

In een wolven roedel heb je strikte rangorde anders overleven ze het niet.
Bij honden kan de rangorde slap zijn want ze gaan er niet dood van.

Bij wolven mag niemand op het territorium komen want dan word je of weg gejaagd of vermoord.
Bij honden mag iedereen binnenkomen, dit zijn sociale dieren. Natuurlijk verschilt dit per hond en ras.

Maar honden hebben duidelijke andere instincten dan wolven, sommige zijn versterkt en sommige zijn verslapt. Daarom kan je ze niet vergelijken met wolven.

En ja in een wolven roedel mogen alleen de alfa's paren. en soms de beta's.
Als er eenandere alfa in de roedel zit verlaten ze de roedel voor een nieuwe..

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Ik ben eigenlijk wel benieuwd welk boek dit is :-) Dus Kelly zou je dat raadsel alsjeblieft willen onthullen :-) :-)

honden page profiel MeenteMeente 3 doggies

honden foto van Meente

Trouwens, dat een individu zich moet voortplanten, komt uit de biologie. Bij ons mensen spelen een hoop andere (sociale) redenen nog mee bij de beslissing om kinderen te krijgen.

Trouwens een hond(reu) die niet in aanraking komt met de mogelijkheid zich voort te planten (loopse teef) zal hiertoe ook geen behoefte voelen. Zo denken honden niet. Frustratie komt uit geconfronteerd worden met iets wat je niet mag doen, maar waarbij je hele genenpakket zegt dat je het wel moet doen.

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Het boek heet de hondencoach en is geschreven door een zekere Inge Pauwels als ik het goed heb.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "De basisbehoeften van een hond... (meningen gevraagd)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: help ik weet t niet meer!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^