onbegrijpelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Loop ik net met Koda komen we een jongetje van een jaar of 6/7 tegen met een labradoodle. Hij helemaal happy want hij dacht dat Koda ook een labradoodle was. Hondjes even snuffelen en het hondje springt op een gegeven moment op Koda's rug. Koda is daar niet van gediend dus die gromt flink. Moeder komt kijken en zegt tegen het jongetje volgende keer gewoon doorlopen hoor en ik legde haar even uit waarom Koda gromde. Loop ik door komt jongetje achter mij aan mevrouw ik wil nog een stukje meelopen. Ik zei ik denk dat dat niet zo slim is want je zag dat mijn hond net gromde en dat is niet zo fijn voor de jouwe. Jongetje loopt uiteraard wel mee want hij vind de nep labradoodle wel erg leuk.
Gelukkig maar een klein stukje en ik kon Koda toen wel rustig houden. Maar ik snap niet wat zo'n jong kind alleen met zo'n flinke hond moet kan de hond nog zo lief zijn maar als je een andere hond tegen komt die vervelend doet wat moet zo'n jong kind dan. Ik vind het echt niet handig dat zo'n jong kind wat totaal niet in kan schatten wat er kan gebeuren alleen met een hond loopt ook al is het nog zo'n klein stukje. Of ben ik nou gek?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onbegrijpelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

Je bent helemaal niet gek.
Je ziet nog te veel (kleine) kinderen met een te grote hond lopen vind ik.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

nee je bent niet gek.hier loopt ook een jongen van een jaar of 11 met een rottweiler.die hond trekt dat kind bijna ondersteboven en gaat blaffen als hij andere honden ziet.ik hou mijn hart vast.


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik vind het kind nog veel te jong om met de hond te lopen.Jij bent niet gek hoor.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik kom uit een dorp waar honden zichzelf uitlaten :'( Mijn moeder heeft een meisje van een jaar of 6 een keer moeten redden van een rijdende golden retriever.... En mijn moeder is nb bang voor honden!!

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

De hond was nog niet zo oud op die leeftijd vond Koda ook alles goed maar er kan toch een omslag komen in het gedrag van de hond en is papa of mama er dan wel bij. Zelfs op een klein stukje kan wat gebeuren.

Mijn zoon is 13 en Koda luistert heel goed naar hem maar toch laat ik hem op dit moment niet alleen met Koda lopen omdat hij af en toe kuren heeft. En hij is sterk genoeg om hem te houden maar dat jongetje wordt omver getrokken als de hond een andere kant op wil.

Blij dat jullie het met mee eens zijn want soms twijfel je aan je zelf of je niet overdrijft.

honden page profiel Hanne baasje van  Bonny Hanne baasje van Bonny 3 doggies

honden foto van Hanne baasje van  Bonny

Het kind is veel te jong om alleen met de hond te lopen en ik vind je helemaal niet gek .

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Tja maar niet knullig bedoeld, maar ik lees hier zoveel topics over bizare gedragingen, beten, onzindelijkheid, niet luisteren enz enz enz en die topics zijn geopend door volwassen mensen, ik ben nog geen topic tegen gekomen van een 10 jarige en die kunnen tegenwoordig prima surfen en dergelijke van, ik moet van mijn moeder een onhandelbare hond uitlaten.

Dus voor we allemaal gaan wijzen van oohhww kleine kinderen met een hond, kijk even hoeveel problemen jezelf al hebt gehad en hoeveel topics je al hebt geopend omdat je met de handen in het haar zat.
Want ik kom liever 100 kinderen tegen met een veel te grote hond, dan sommige bemoeizieke volwassenen die 100 topics hebben geopend omdat ze hun hondje van nog geen 5 kilo niet eens aankonden.

En dit is algemeen bedoeld, kijk eerst naar jezelf voor je begint te wijzen naar een ander.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Je hebt helemaal gelijk hoor, een jong kind kun je niet met een hond laten lopen. Ook niet met een kleine hond overigens.
Want een hond ziet een jong kind nu eenmaal altijd als ranglager.
Helaas komt het nog erg veel voor dat jonge kinderen even de (soms best grote) hond gaan uitlaten.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Het gaat er mij meer om ter bescherming van dat kind wat als hij een hond tegenkomt die zijn hond bijt of erger....

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik vind het ook niet verantwoord om jonge kinderen te laten lopen met honden. de jongste van 9 loopt ook niet met onze honden ook al zijn ze netjes opgevoed. de honden weg 24 kilo en zij 30 dus als zij niet oplet en de honden trekken ineens dan ligt zij om........

die van 13 loopt soms kleine stukjes met de honden nu de pups geboren zijn en wij niet zo makkelijk weggaan, maar hij is boven 1.70 en weegt al boven de 60 kilo, dus dat is hetzelfde als menig volwassene.

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Ook een volwassene kan een hond tegenkomen die je hond bijt.
Ik sluit me toch wel voor een gedeelte aan bij Fay.
En ben het ermee eens dat lang niet alle kinderen honden uit kunnen laten hoor. Mijn vriend had laatst de oudste van 9 met onze Balou op pad gestuurd. Hij had hem ook nog een stuk los gelaten. De jongen is hardstikke verantwoordelijk en Balou luisterd ook goed naar hem, maar nog niet goed genoeg. Ik wil dit dus ook niet meer hebben.
Maar als ik de kinderen van de overburen zie met hun beide honden, die staan zo onder appél (kinderen ook.. haha) dat is prachtig om te zien!

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

snap ik niet om jong kind met grote hond naar buiten te laten

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Nee hoor, je bent niet gek. Ik vind het kind ook nog te jong om zo'n hond alleeen uit te laten.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels 3 doggies

honden foto van caro en de teckels

Ik vind zo en zo dat je kinderen geen hond moet uitaten laten.
En zeker niet zonder toezicht.
Zo zie je maar weer als er wat gebeurt.
sterkte er mee

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik laat mijn kinderen (11 jaar) ook niet met Charlie lopen zonder dat ik erbij ben. Maar goed Charlie is dan ook meer dan 40 kg en behoorlijk sterk zodat ik hem aan bijna niemand mee durf te geven hoewel hij wel goed luistert.
Mijn kinderen mogen wel alleen het hondje van mijn moeder uitlaten (jack russel). Natuurlijk kan er dan ook wat gebeuren maar de kans is behoorlijk klein en ik weet dat ze goed met honden om kunnen gaan. Ik laat ze ook niet meer met een helmpje op fietsen omdat ze misschien wel een keer kunnen vallen. Aldoende leren ze ook met diverse situaties om te gaan.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

nee,jij bent niet gek



de kids van mij,gaan ook niet alleen met skinny lopen

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Vind ik ook. En vaak zie je dat die kinderen het wel goed bedoelen, maar dat ze zulk soort dingen wel verkeerd aanpakken, gewoon omdat ze niet weten wat ze kunnen doen. En als er dan iets gebeurt, krijgt de hond nog de schuld ook! (en als je heel veel pech hebt, jouw hond!)

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik loop vaak in de ochtend en avond op een stukje waar meerdere hodnen worden uitgelaten. Een hond, een golden retriever, heeft al vanaf het begin tegen Taiko gegromd en geblaft en ik moet taiko ook altijd wegtrekken, want anders vliegen ze elkaar aan. En nu zag ik dus een jongetje van 10 met die hond lopen en we liepen elkaar tegemoet. Nou, die golden retriever trekken en blaffen en grommen...dat kind kon hem nog mar net houden. Maar als hij hem niet meer hield, stond ik daar in 'n eentje met twee vechtende honden...niet verantwoordelijk dus.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

nou lees eens de topics wat als mijn hond vecht, wat als mijn hond word aangevallen, enz enz, de meesten verstijven en weten ook niet wat ze moeten doen.

dus als we aan de hand van kunde en kracht moeten bepalen of iemand met een hond kan lopen, kan dit halve forum nu zijn hond afstaan.
als ouder kun je prima tegen een kind zeggen, als je iemand anders tegen komt met een hond, niet heen gaan gewoon even ontlopen.
Denk dat iedereen best voor zijn eigen kan bepalen, deze hond kan wel door ons kind worden uitgelaten, ja of te nee.
vaak gedragen kinderen zich volwassener dan sommige volwassenen, want als ik hier zo lees, dat sommigen als een hysterische kip beginnen te gillen als hun hond aan de knokkerij gaat, halen kinderen gauw hulp, en misschien laten ze 4 tellen de hond dan alleen, maar komen wel terug met een volwassene, terwijl misschien de ander nog hysterisch staat te gillen.

honden page profiel MiekeMieke 3 doggies

honden foto van Mieke

Jeetje Mirjam
Woon je toevallig in Vlaardingen?
Ik heb namelijk ook een jongetje die zijn labradoodle uitlaat. Ik vind het maar niks.

Ik moest wel lachen om Fay haar reactie. Ze heeft wel gelijk.
Ik kan mijn honden dan ook wel inleveren haha..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik vind het eigenlijk gewoon gevaarlijk voor het kind én de hond waarmee het kind loopt. Ík ben al een keer omver getrokken door Dobby (eigen schuld in ons geval), en ik woog destijds 80 kilo. Een kind weegt zoveel minder, die kan gewoon helemaal niets.

En als het kind een situatie verkeerd inschat, dan kan de hond waarmee het kind loopt ook nog schade oplopen.

Kleine hondjes, ja, nou, vooruit. Maar grotere? Nee, daar kan ik niet voor zijn.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4 3 doggies

honden foto van Bende van 4

Ach je moet het zélf als ouder inschatten of je kind en je hond het wel of niet aankan.
Maar ikzelf als ouder van een zoontje van 13,leg deze verantwoordelijkheid gewoonweg niet bij hem neer.
Niet voor andermans honden en niet voor de onze!
En verder kan ik me niet drukmaken om wat een ander wel doet ;-)

honden page profiel Kelvin, Monique en Kira & MilaKelvin, Monique en Kira & Mila 3 doggies

honden foto van Kelvin, Monique en Kira & Mila

Kinderen kunnen vaak beter met honden overweg als volwassenen vindt ik, kinderen zijn vaak zonder vrees en vooroordelen, iets waar ouderen, zeker als ik de reacties hier lees, behoorlijk last van hebben.

Deze angst wordt echt door honden opgevangen, en dan GAAT het juist mis, alsof wij volwassen graag dit mis willen laten gaan, zodat we daarna onze angsten kunnen bevestigen.

Nee als mijn kinderen aantonen zij de hond prima onder controle hebben, heb ik er geen problemen mee ze deze alleen uitlaten, maar wel nadat ik dit echt met hun wel onder supervisie eerst heb geleerd.

Ongeoefend en zonder goede controle over de hond, ben ik het geheel met iedereen eens, dan is het onverantwoordt.

Ik sluit me ook echt helemaal bij fay aan dat betreft.

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Weet je zijn moeder zei tegen hem als een hond weer zo reageert moet je doorlopen.
Mama gaat naar binnen en jongetje loopt meteen achter mij aan dus het kind had in dit geval geen idee. En dan vind ik het in dit geval gewoon niet zo verstandig.

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila 3 doggies

honden foto van Moo & Mila

Wat ik begrepen heb is dat een hond een kind tot ongeveer 13 jaar nooit als meerdere, maar maximaal als gelijke ziet. Dat zou reden genoeg moeten zijn om een hond niet met een kind naar buiten te laten gaan. Er is namelijk op dat moment geen leiding aanwezig.

Mijn kinderen zijn iets ouder (de jongste is 14). Ik zie heel duidelijk dat ze leiding nemen over de honden en misschien nog wel belangrijker dat de honden dit ook accepteren. Zolang je dat niet zeker weet, zou ik mijn kinderen onafhankelijk van de leeftijd niet alleen met een hond naar buiten laten gaan en zelfs binnen niet alleen laten met de hond.

Een kind van de leeftijd die jij beschrijft Mirjam is zelf nog nauwelijks in staat om zonder begeleiding naar buiten te gaan. Het zou niet in mijn hoofd opkomen om hem/haar de verantwoordelijkheid over zichzelf en een hond te geven.

honden page profiel kees van den broekkees van den broek 3 doggies

Wedden dat als een miesje hier neer had gezet dat ze graag hondjes wilde gaan uitlaten dat jullie reaktie zou zijn GOh wat leuk .
En goed dat je dat wilt gaan doen.
O-)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Kees ik reageer nooit op dat soort topics maar hier ging het over een kind van 6/7 jaar is toch een behoorlijk verschil met een kind van 13.

honden page profiel els 2els 2 3 doggies

honden foto van els 2

Wij hebben altijd grote honden gehad, maar de kinderen nooit alleen met ze laten lopen. Wij zijn immers verantwoordelijk zowel voor de kinderen als de honden. ook al waren de meeste van onze honden heel makkelijk, je weet nooit in welke situatie de kinderen terecht komen.
Mijn man is ooit gebeten door een hond die uitgelaten werd door 2 kinderen. Ze hadden de hond los gelaten omdat ze hem niet meer konden houden. Die hond vloog zowel onze hond aan, als mijn man. Een volwassenen kan je daar op aanspreken. Maar 2 kleine kinderen?

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Ik vind wel dat jullie kinderen weinig credits geven, zodra ze 12 zijn gaan de op de fiets 10 tot 20 km op de fiets naar de brugklas, maar ze mogen nog niet even een blokje om met de hond.

Nu moet ik ook zeggen dat het gemiddelde kind ook als een doetje word opgevoed, snoetendoekje hier handendoekje daar, oohh pas op modder, nee niet doen jij bent nog klein, hier bij de basisischool is het gewoon file als al die kinderen gebracht moeten worden want anders worden ze nat.
Ik ken me nog herrinneren, en als mijn moeder zich weer meld op dit forum die kan dit bevestigen, wij bakten al onze eigen eieren zaten we op de basisischool waren nog geen 10, liepen we ook alleen naar school en lieten ook alleen de honden uit.
Wij gingen zelfs al alleen de stad in, en dan zeggen ja 20 jaar geleden was de tijd anders, ja toen was men niet allemaal zo paniekerig, want sinds de komst van internet krijgen mensen teveel informatie binnen, als er een verkrachting is in maastricht, word men al hysterisch in delfzijl van, stel dat die man ineens daar vanachter een boom tevoorschijn springt.
Men leest allemaal incidenten, terwijl de meeste incidenten eerder niet eens de krant haalden, komt er nu zoveel nieuws binnen via het internet, en als je het internet mag geloven, zit er achter elke boom een verkrachter, een terrorist, een overvaller en een dolle agressieve hond.

Mensen doe niet zo paniekerig, straks woon ik in een kalme woonwijk en mijn dochtertje als die de hond eens wil uitlaten kan ze gewoon van mij de schotse terrier meekrijgen, een kind moet ook volwassen worden en vrijheid krijgen, en wat ik zeg op hun 12de moeten ze wel zo volwassen zijn dat ze alleen naar school moeten fietsen, en de meeste hoge scholen zitten niet dichtbij, en je kan ook aangeven waar je wilt dat je kind wandeld, wij mochten altijd rondje om de vijver, wouden we ergens anders heen even zeggen en was het goed.

Om nu te zeggen dat kinderen niet in staat zijn om die verantwoording te dragen, ach geef je kinderen iets meer zelfvertrouwen en ze hebben de wereld in hun hand.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onbegrijpelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: ff heerlijk rennen in het bos
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^