onbegrijpelijk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila 3 doggies

honden foto van Moo & Mila

Het gaat er niet om wat ze wel kunnen, het gaat er volgens mij om, dat een hond geen leiding van een kind accepteert.

Kan je kind in een noodsituatie optreden? Kan je kind tussen twee vechtende honden springen? Is je kind in staat om situaties die mogelijk moeilijk zijn in te schatten en daardoor te voorkomen? Is je kind in staat om een hond die plotseling achter een kat aanrent onder controle te houden? En zo nog veel meer.

Als volwassene vind ik dat al best moeilijk soms, maar ik weet wel dat het mijn verantwoording is en ik weet ook dat ik zo goed mogelijk zal handelen als dat nodig is.

Vroeger werden kinderen zonder autogordel achterin de auto vervoerd. Dat zou je tegenwoordig niet meer in je hoofd halen. Vroeger en nu zijn niet meer te vergelijken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onbegrijpelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel els 2els 2 3 doggies

honden foto van els 2

Fay, ik ben het gedeeltelijk met je eens. We lezen en horen nu veel meer dan vroeger. Wij hebben 2 kinderen, en helaas is een van onze kinderen ook eens slachtoffer geworden van zinloos geweld. Op klaar lichte dag is hij, toen hij uit school kwam op zijn fiets, in elkaar geslagen omdat hij zijn rugtas niet wilde afgeven. Gebroken neus, kaak, en vele kneuzingen op zijn rug. De impact die dat op het gezin heeft is onbeschrijfelijk. Dus ja, de angst zit er bij ons nog steeds goed in. Ik kan mij toch niet herinneren dat dit vroeger ook zo was.

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila 3 doggies

honden foto van Moo & Mila

Trouwens Kees, als er een topic is waarin een kind aangeeft dat ze op zoek is naar een hond om uit te laten op te jonge leeftijd of een kind een hond wilt terwijl de ouders dat niet willen, zal ik daarop niet reageren. Ik zal in ieder geval geen tips geven op welke manier ze het moeten aanpakken.

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Maar alles waar jullie argumenten over hebben, lees eens al die topics, de gemiddelde hondenpage forummer weet nog niet eens wanneer die naar de veearts moet gaan, als het bloed uit de kont van zijn-haar hond spuit.
En dat zijn dan volwassen mensen, mijn dochter komt wel aanrennen als er iets is, en die is 3.
Lees eens gewoon alle topics eens door, goh waarom doet mijn hond dit waarom doet mijn hond dat, moet ik nu naar de dierenarts, goh vanmiddag werd mijn hond aangevallen keek verstijfd toe.

Maar een kind moet het dan wel allemaal goed doen terwijl de volwassenen het amper aan kunnen handelen, ik zie de gemiddelde forummer ook niet tussen vechtende honden duiken, heb net gelezen dat de meesten gaan gillen en schreeuwen, dus dat is al onzin.
En als die achter een kat aanrent, ik ken me ook wat topics herinneren over honden die ineens in een geitenwei zaten, ook dat was een volwassen baas, of honden die hem ertussen uit piepten om lekker verderop met andere honden te spelen en dat gebeurde ook bij volwassenen.
Dus voor we gaan roepen kinderen mogen niet met honden lopen, laten we het dan eerst zelf eens goed doen, want als die hond een kat ziet en erachter gaat boeid het hem bar weinig of er een kind mee loopt of een volwassenen.
En een kind haald net zo snel een hond weer terug als een volwassenen als het niet sneller is, want weet niet hoe goed jullie kunnen slootje springen, maar de buurjongetjes vliegen er zo overheen hoor.

En ja hoor als mijn dochter 6 is mag die gewoon met het hondje een gepast rondje lopen, daar ben ik helemaal niet bang voor, als die dat leuk vind, als ze maar zegt waar ze loopt.

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila 3 doggies

honden foto van Moo & Mila

Jij schrijft volgens mij nu precies waarom het gaat. Als dat gebeurt als ik met mijn hond buiten ben, ben ik verantwoordelijk voor mijn hond. Als het mijn kind gebeurt als ze buiten is met de hond, ben ik verantwoordelijk voor mijn kind en voor mijn hond.

Als je je dochter van 6 met de hond naar buiten laat gaan, wie heeft dan de leiding denk jij? Wie past op wie?

honden page profiel FayFay 3 doggies

honden foto van Fay

Ach Els, hoeveel kinderen hebben tegenwoordig nog een echt thuis, er zijn maar weinig kinderen die thuiskomen dat hun moeder thuis zit met een kopje thee en een koekje om naar hun verhalen te luisteren, of iets met ze te ondernemen.
Ik vind het niet zo raar dat de meesten compleet ontsporen, 12 week naar de geboorte worden ze op de creche gedumpt, gaan ze naar school komen ze eerst bij de voortijdse opvang daarna school, daarna natijdse opvang en kunnen zo na het avond eten naar bed, waar is dan de opvoeding, een leraar of een verblijfleidster kan geen liefde mededogen en respect in die kinderen pompen, dat is een stukje wat de ouders moeten doen.
En hier worden honden vaak met kinderen vergelijkt, maar nu doe ik het even anderom, als jij je pup altijd links laat liggen, zal die ook rare gedragingen vertonen, dit doen kinderen en jeugd tegenwoordig ook, het is toch om je rot te schamen dat kinderen van 12 13 zwanger thuiskomen, dat de gemiddelde 14 jarige zoveel make up draagd dat ze bijna 40 lijkt.
Ik heb een kind van 14 een man van 39 zien versieren, dat is niet normaal, waar is dan de opvoeding.
En jongetjes die roofovervallen plegen, gewoon een winkel inrennen en de zaak overvallen, in veendam werd een jonge zo hard tegen zijn hoofd getrapt door een klasgenoot dat arme jong had zijn hoofd vol krammen zitten, en die ander kwam er gewoon mee weg.

En niet om al dat gedrag goed te praten, maar net als honden hebben kinderen ook een veilig thuisbasis nodig, hun rust, iemand die hun helpt, hun steunt, en iemand die er is om hun verdriet aan te horen, dat is er gewoon weg niet meer.

Want wat voor hersenscheet is het, ja sorry heb er geen andere woord voor, om een tas van iemand proberen af te pakken, en hem dan ook nog helemaal kapot te trappen, dan zit er toch iets niet helemaal fris in dat gezin.

eerst is het, dit mag niet, dat mag niet, en vervolgens zijn ze 12 13 en mogen ze zichzelf redden, en staan ze eigenlijk gewoon op straat die kinderen, en wat gaan kinderen doen die altijd strak zijn gehouden en ineens zeeen van vrijheid krijgen, juist flink de beest uithangen.

en daar worden de anderen de dupe van, mensen die wel normaal kunnen leven in de samenleving, hier in het dorp ook, staan jongeren maar te hangen voor het supermarkt, en als je zegt, zeg jongelui moeten jullie niet naar huis, zeggen ze, nee er is toch niemand thuis.
Maar diezelfde jongeren staan wel te jatten in dat supermarktje, heb er al verschillende gezien die werden afgevoerd omdat ze weer een poging deden.

Maar goed effe weer ontopic hahaha ieder moet het natuurlijk zelf bepalen, ik zou boeli ook niet aan mijn dochter meegeven, maar een hondje die ze kan houden, ja hoor niets mis mee, daarbij is mijn schotse terrier de meest onderdanige dweil die er is, die werpt zich al op de rug als de parkiet boos naar haar kijkt.
en anders loop je gewoon een keer erachteraan om te kijken hoe het gaat, kun jezelf wel afpeilen of het goed gaat.

honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila 3 doggies

honden foto van Moo & Mila

Fay,

Er is nog een verschil tussen een kind loslaten van het een op het andere moment en het begeleiden van een kind, om zaken zo zelfstandig mogelijk te doen.

Met een kind samen de hond uitlaten, op een afstandje toekijken, langzaam aan steeds meer vrijheid geven, samen met de hond oefenen en zo kan ik me nog meer dingen voorstellen die ik zou doen voordat ik ze van de ene op de andere dag zou loslaten met een hond.

En nogmaals het gaat er niet om wat voor hond je kind bij zich heeft, maar om de dingen die buiten haar controle kunnen gebruiken. Een niet dominante hond kan bij andere hond agressie oproepen en dan weet je niet wat er gebeurt.

honden page profiel Sanne, Lex & NoaSanne, Lex & Noa 3 doggies

honden foto van Sanne, Lex & Noa

Of de hond nu groot of klein is, maakt niet uit...
Het is gewoon onverantwoord om een kind alleen op pad te sturen met een hond!

De hond zal de "leiding" van het kind in de meeste gevallen niet accepteren!

Ik moet er niet aan denken wat er allemaal met zowel kind als hond zou kunnen gebeuren :'(

honden page profiel Lies en DoedelLies en Doedel 3 doggies

honden foto van Lies en Doedel

Tja ik heb ook mijn bedenkingen als ik een ventje van ca. 10 jaar met een Briard zie lopen, en het is een hele flinke Briard. Ik snap die ouders niet. ok de hond loopt rustig met het jongetje,het is ook een maar ik moet er niet aan denken wat er gebeurd als er een andere hond aan komt die wat fel is en wil knokken. Dat kind valt en wordt meegesleurd , de honden verwonden elkaar omdat er geen gezag bij is.
ik sta helemaal achter jullie!!!

honden page profiel ellisellis 3 doggies

honden foto van ellis

Op de hondencursussen zeggen ze niet voor niets dat je kinderen onder de 10-12 niet alleen de hond moet uitlaten.
Mijn dochter is 11 en mag onze pup ook niet alleen uitlaten.
Bij ons maken we vaak het vaste rondje, en komen ook veel "vaste" honden tegen.
Het blijft een risico.
Toevallig wilde ze gisteren, omdat ik niet lekker was, Yuna ook even laten plassen. Zie ik dat ook de buren met een lieve, maar onstuimige Golden Retriever naar buiten gaan en zij met hen mee wilde lopen.
Ik naar buiten gegaan, en gezegd dat ze dat maar beter niet kon doen. Bazin van Golden was het er mee eens. Onze pup is zo enthousiast en de Golden is beetje jaloers en gaf vorige keer ook een tik met zijn poot naar onze pup. Nou vertrouw ik zijn baas en bazin zeker, maar als mijn dochter onze hond dan niet in de hand kan houden, en laat haar bvd los, hebben we echt een probleem

honden page profiel marjan & Babs marjan & Babs 3 doggies

honden foto van marjan & Babs

Ik ben het hier helemaal mee eens. Wij hadden vorig jaar een jonge dober van 4 1/2 mnd. Toen wij in december lekker een sneeuwwandeling gingen maken met z'n allen. Komen wij 2 jongetjes tegen met een duitse herder. Deze vloog tot 3 keer toe onze dober aan.

Wij hebben uit eindelijk deze herder een schop moeten verkopen iets wat absolute niet in onze aard ligt.

Deze jongetjes waren heerlijk met een sleetje van een heuvel aan het afglijden. Niets mis mee, maar geef geen grote hond mee aan kleine kinderen

honden page profiel momo 3 doggies

honden foto van mo

ik zie kinderen met honden lopen langs de weg, zonder dat hun hond vast is, of met ee flexilijn.

dat is ronduit dom!!
wie laat zijn kind nou alleen de hond uitlaten. ik mogt dat oo nooit O-)

honden page profiel momo 3 doggies

honden foto van mo

natuurlijk kan je hond heel lief en onderdanig zijn en daarmee zit er ook wel iets in fays argumenten, maar kinderen schatten dingne tog anders in dan gemiddelde volwassenen. de volwassenen wordt tg wel als de roedelleider geacht door de honden en is de baas dus ook egt verantwoordelijk voor de hond. bij een kind is dat tog ff anders. als er een valse hond in de buurt rond loopt en hij bijt je hond. wat moet je kind dat doen? oke ik zou ook niet veel kunnen doen maar als ik wil verkoop ik die hond een schop. een kind van 11, 12 zou ik dat tog liever net willen laten doen

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Me and my Shadow

tsja, er zijn soms kinderen die vaak nog even iets beter nadenken dan de gemiddelde volwassene O-) ik denk dat het inderdaad ligt uit wat voor gezin een kind komt, en wat het kind kan. en dat het kind misschien niet inziet dat jou hond het niet leuk vind, kan je hem toch wat korter houden? is een kind een x enthousiast, is het ook weer niet goed! oude mensen met een grote hond vinden wij ook niet goed, want die zijn te oud om ze te kunnen houden, ook al hebben zij al ruim 60 jaar ervaring met honden. ik ken ook volwassen mensen met agressieve honden die alles en iedereen probeerd te grijpen en doorloopt me een blik van ach het is maar een hond of gewoon niet weten wat ze ermee moeten.. we wijzen allemaal met vingertjes van die doet dat verkeerd, en een hond luisterd een keertje niet dan is de hond gewoon niet op gevoed en heeft hij een slechte baas. lekker doorzeuren allemaal, komt goed!

nee hoor, als er een kind van 13 jaar met een hond loopt en die word niet ondersteboven getrokken vind ik geen probleem. we keggen allemaal een beetje te grote nadruk op ""roedelleider" willen zijn :-)

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj 3 doggies

honden foto van Wyts & Rj

je bent niet gek..vast niet, maar het is vreemd , dat als je tegen een 7 jarig kind zegt "niet meelopen"en het kind loopt toch even mee..

honden page profiel JeroenJeroen 3 doggies

honden foto van Jeroen

Een jochie van 6 of 7 vind ik wel te jong. Maar ik ben het wel met Fay eens dat we af en toe wel heel makkelijk in de stress schieten en een kind van 12 mag van mij best alleen met de hond uit als dat verantwoord is (de ouders die dat niet kunnen inschatten kan je waarschijnlijk net zo min met die hond vertrouwen). Ik liep zelf vanaf een jaar of 11 ook alleen met onze hond, nooit één probleem mee gehad, wel een hele hoop leuke herinneringen. Hier in de buurt is ook een jochie van die leeftijd met een hond die net zo zwaar is als hijzelf. Schat van een beest, gaat prima, ze hebben de grootste lol samen. Als het zo gaat... prima! Dat zie ik veel liever dan die vrouw van 50 die haar hondje van 6 kilo totaal niet onder controle heeft.

Lichamelijk overwicht vind ik geen argument. Spike is 26 kilo en ik 83. Als hij zijn best doet en ik let even niet op trekt hij me bijna omver. Dus als je alleen daarop zou letten zou een vrouw van 55 kilo nooit een hond van 35 kilo of meer kunnen uitlaten. Geestelijk overwicht is veel belangrijker. Ik geloof niet dat een kind van 6 of 7 dat ooit over een hond heeft, maar van 11 of 12 kan het -afhankelijk van hond en kind- vaak prima.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Nou ik ben 57 kilo, en mijn hond weegd toch wel 62 kilo, als ik wandel heb ik de grote en de herder vast en loopt mijn dochtertje al met de schotse terrier aan de lijn, gewoon moet ze ook leren.
En moet zeggen dat ze het aardig goed doet, als die trekt blijft ze gewoon staan, als ze de riem per ongeluk laat vallen gaat ze op de riem staan, en pakt ze hem voorzichtig weer op.

Tja en wat hier word gezegd, zie ik ook vaak bejaarden lopen met hun kleine hondje en hun rollator, hoe gaan die dat doen als die gevaarlijke dolle hond de hoek om suist, of als ze iemand treffen die een agressieve hond heeft, de ervaring is dat die kleine hondjes vaak ook nog hysterisch gaan blaffen.

Denk dat je je zelf gewoon moet inschatten dit kan wel dat kan niet.
En de opmerking ja een hond kan agressief worden als die een andere onderdanige hond trefd, wat voor onfatsoenlijke H**ter ben je dan als je een onbetrouwbare hond in de buurt van kind met haar hondje laat, terwijl jezelf weet dat je hond agressief op andere honden kan reageren.

Want als mijn hond agressief zou reageren op andere honden, dan zou ik niet eens bij die kinderen in de buurt komen, maar zo mijn rondje aanpassen, zelfs bij volwassenen doe je dat, en de mensen die dan toch doorlopen, dat zijn gewoon mensen die erop uit zijn om problemen te veroorzaken en dan maakt het niet uit of er een kind of een volwassenen of een bejaarde met een hondje loopt, maar het moet gewoon even mis gaan en kunnen ze thuis vertellen hoe onverantwoord dat kinderen en bejaarden met rollator met een hond lopen.


honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila

honden foto van Moo & Mila

Het gaat er voor mij niet om wat mijn kind wel of niet kan. Ik ben overtuigd dat mijn kinderen op die leeftijd behoorlijk zelfstandig waren en in staat waren om situaties beter in te schatten dan heel veel volwassenen.

De verantwoording om in noodsituaties goed te handelen vind ik anders. En bij een hond heb je te maken met een levend wezen en met een hoop onvoorspelbare zaken. Nu stel je voor dat mevrouwtje met haar rollator wordt overhoop getrokken doordat haar hond naar de hond waarmee je dochter aan het lopen is toe wilt. En heel sneu ze breekt haar heup. Hoe zou je dochter zich voelen... Of er komt een ander kind van 6 aan met een hond die normaal ook goed onder controle is en nu gaat het toch mis en er wordt een van de kinderen gebeten. Of nou ja zo kan ik heel wat voorbeelden bedenken. En misschien gebeuren ze nooit, maar de gevolgen zouden voor mij dermate groot zijn, dat ik deze verantwoording niet zou willen nemen.

En dan nog, ieder neemt daarin zijn eigen beslissing. Ik zou kiezen om samen met mijn kind deze dingen te doen, dat ze dan de hond zelf mag vasthouden, natuurlijk, maar ik ben in de buurt om in te grijpen als er iets aan de hand is.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

@Fay: er lopen anders genoeg onfatsoenlijke hufters rond (in hond vorm en in mensen vorm). En dat is nou juist het probleem. Je kunt niet alle mensen en alle honden vertrouwen dat het daarmee goed gaat. Dat kan ik voor mezelf al niet, want je weet nooit wie je tegenkomt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "onbegrijpelijk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: ff heerlijk rennen in het bos
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^