wederom agressie tegen alleen die hond!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

En nog iets...
Het loslopen is nooit een probleem en tijdens het loslopen in het park/bos waar dan ook zijn er nog nooit problemen geweest. Max heeft zelfs nog nooit gevochten!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wederom agressie tegen alleen die hond!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik denk dat je er te veel een punt van maakt, perfecte honden bestaan niet.

tuurlijk heb je honden die iedere andere hond negeren, soms wil je dan trouwens ook niet weten hoe ze dat geleerd is (de goede opvoeders niet ten nadelen hoor, maar ik heb er echt uit zien slaan, het kijken naar andere honden).

bijna iedere hond/reu heeft in zijn directe woonomgeving wel een paar reuen waar hij niet mee door 1 deur kan (en soms bv bij een apartement wel moet) dat is bij Gorby zelfs zo sterk dat hij de eigenaren van de 2 bewuste honden ook afwijst, hij indentificeert ze met hun hondje. Tuurlijk mag hij dat niet, en we werken sterk aan op ons gericht zijn, maar........ ik ontloop ze ook, gewoon ff wachten op elkaar op afstand dat het wel goed gaat.

die reuen zitten gewoon teveel op elkaar lip en de rangorde is niet duidelijk genoeg, daar zou misschien om geknokt moeten worden en dat wil dan ook weer niemand.

en rangorde gevechten die territrium gebonden zijn kunnen echt heeeeeel lelijk verlopen, omdat de belangen dan erg groot zijn.

dus ik zie het probleem niet zo.
Gorby loopt 100meter vanaf huis langs iedere hond, maakt met niemand ruzie is heel sociaal, kan op het strand 70honden ontmoeten, geen probleem, maar rondom ons eigen huis....... is andere koek, nou en?

is je hond nu abnormaal en in het algemeen niet sociaalvaardig (meer) dan moet je er over nadenken wat er is gebeurd. en dan nog, mijn vorige reu was zeer dominant, en redelijk kort door de bocht, dat zat in zijn karakter, maar dat maakte hem niet asociaal, elke pup, jonge, bange of hem ranglagere hond was hij volkomen sociaal en zelfs goedig.

maar 2 avonden voor zijn inslapen kwam ik savonds een sharpei reu tegen die toendertijd vlakbij woonde en waaraan hij vanaf 8 weken (de sharpei dan he) erge hekel had, hij wees de pup af en dat bleef hij doen (de sharpei heeft ook geen prettig karakter trouwens) en op die avond, en hij was echt al erg oud en moe en ziek (zware bloedarmoede) kwam de sharpei aan een haspeldraadje (kl***) dingen de bocht om, een meter of 6 voor zijn baas, en wij liepen aan de andere kant en kleng kloink kledder, de schnauzer zat er bovenop, in een flits, we hadden ze gelijk weer uit elkaar, maar zo groot was de afwijzing dus, zo sterk.

ach, ik kon het wel waarderen in de zin dat deze schnauzer tot het laatst toe is gebleven wie hij was en dat kon tonen en niet afgedaald is tot niks. Hij is dan ook waardig vertrokken van deze aardbol.

dus..... ik zou er gewoon niet mee zitten.

en Max vecht misschien best nog weleens, kan ook gebeuren, vallen daar geen gewonden bij en is het voornamelijk herrie, is dat ook nog niet zo'n drama, dan ben je gewaarschuwd, maar dat maakt je hond niet abnormaal, hooguit een wat felle reu.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ gorby..

Je hebt een punt gemaakt waardoor ik ging nadenken namelijk... jij schrijft
dus ik zie het probleem niet zo.
Gorby loopt 100meter vanaf huis langs iedere hond, maakt met niemand ruzie is heel sociaal, kan op het strand 70honden ontmoeten, geen probleem, maar rondom ons eigen huis....... is andere koek, nou en?

Die agressie die Max liet zien was om het huis. In onze straat, voor het huis en achter in het park dus practisch de achtertuin!!!

Zal het dan toch terrotoraal gedrag zijn? :-D

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik wil je helemaal niet veroordelen, ik bedoel het ook niet zo en jammer dat je het zo ziet.
Nu je verteld dat je mijn tips al deed, ja..........maar dat kon ik niet weten en je vertelde dat ook niet.
Verder tips reageer je ook niet zo op dus ja, dan stel ik vast dat je er niet zo open voor staat.

Ik denk ook dat je er te veel een punt van maakt. Het is nu eenmaal zo, wen er maar aan. Zo simpel kan het zijn.
Leuk is het niet, maar je kan er heus wel wat aan doen, alleen en ik zeg het nog maar eens, honden stammen af van de wolven. Dit gedrag zit genetisch nog steeds in, territoriaal gedrag zou het kunnen zijn. Tuurlijk, het is zijn omgeving.

Maak je nu maar geen zorgen, zorg ervoor dat jij de baas blijft over de hond. Dat jij boven hem staat. Dat houdt in dat je niet in een steegje duikt als je die ene hond weer aan ziet komen, daar maak je het alleen maar erger mee.
Leer commando's zoals Terug of Nee.
Ga naar een hondenschool en leer daar hoe te handelen. Zo moeilijk kan het niet zijn.

Veel sterkte er mee.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

MIsschien een rare reactie maar nu weer naar een hondenschool? Hij is bijna een jaar...

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Heeft dat nog zin? Is niet raar bedoeld hoor... :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Hier ook zo hoor. Met veel honden doet Fedor het prima, maar niet met (andere) dominante reuen. Het is hier echt haantjesgedrag, en als ik ze kan vermijden doe ik het. Ik hou genoeg afstand zodat de stress niet al te groot wordt, en loopt hij braaf er langs krijgt hij van mij een dikke knuffel.

Voeg daarbij het gedoe aan de lijn waardoor ze meestal toch lichtelijk gefrustreerd zijn, en je hebt alle ingrediënten waarop het goed mis kan gaan! Een hond in het wild zou nooit recht op een ander aflopen, ze zouden zowiezo elkaars territorium niet zomaar betreden. Wij mensen willen maar dat dat allemaal kan, honden zouden dat heel anders doen.

Hondenschool of niet, het kan helpen. Al is het maar om te oefenen hoe jij met hem omgaat in zo'n situatie, maar ik zou dat alleen doen als je er zin in hebt. Ik vind hondenscholen een beetje een overschat fenomeen.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ Zonnetje..

Dat vindt ik dus ook... Ben met mijn vorige hond ook geweest en ik vond het maar niks... ik bereik in de wijk meer dan op zo'n cursus.
En Gorby heeft mijn ogen geopend. Het is blijkbaar territoriaal gedrag. In het aprk namelijk heb ik onenigheden... en ook niet in het bos...

Ga in april speurtraining doen :-D

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

je zou kunnen trainen met bv 'kijk eens' hebben wij ook gedaan eerst natuurlijk in totaal ontspannen situaties.

"kijk eens" betekent stoppen met waar je (de hond dus) mee bezig is en zich naar de baas keren en oogcontact maken......dan brokje als beloning (echt iets nieuw, iets lekkers) en dat dagen lang af en toe herhalen, totdat er automatisme komt, hier heb je geduld voor nodig, maar blijven doen en blij zijn als je het zet 'kijk eens' betekent, onvervalste positieve aandacht van de baas voor een ontspannen hond.

ik kan Gorby hiermee uit veel situatie's halen waarvan ik denk dat hij ze misschie niet aan kan (hij is erg matig gesocialiseerd)

wat ook werk is "ja en nee" (of yes en no, net wat je zelf wilt)

dit ga je versterken wederom met iets erg lekkers, leg het in je open hand en hou dat voor de hond, zeg ja en hij mag het hebben, dat doe een 4-5 maal, en dan opeens als je nog niks hebt gezegd en hij denkt het te kunnen pakken, zeg je wat harder " nee" en sluit met een rukje je hand en trek die weg bij de hond, hij zal daar wat van schrikken maar dat is de bedoeling.

ook dit doe je regelmatig, je zal merken dat de hond binnen de korste keren heel voorzichtig is met iets uit je hand pakken (wat een prettige bijkomstigheid is van deze oefening) daarna zal "nee" veel meer geladen zijn, dat wil zeggen, als je hond gaat fixeren bv buiten op een andere hond, zal "nee" in zijn hoofd geasocieerd worden met dat brokje wat hij niet mocht hebben en dus heeft 'nee" veel meer impact.

Uiteraard onderhoudt je deze oefening met regelmaat en tuurlijk zitten daar ook "ja's" tussen.

en verder........bijna alle honden zijn rondom hun eigen voordeur (om het zo maar te zeggen) veel scherper dan elders, waak en verdegingshonden hebben dat vaak nog een tikkie erger.

en als beide honden het hebben in 1 buurtje heb je bal, daar moet je geen waarde oordeel aan hangen van 'onbetrouwbaar of dominant" het is gewoon "honds".

zolang je op veel plaatsen komt waar je hond voluit hond kan zijn, sociaalgedrag toont is er niets aan de hand.

wat trouwens Gorby weleens aanleiding geeft tot een grom is als andere honden aan zijn plasser willen ruiken, hij vindt dat hoogst intiem en lang niet alle honden mogen dat en zeker niet bij de 1e ontmoeting.
Daar volgt nooit een vechtpartij uit, ik laat GOrby's lijn loshangen, hij geeft een diepe grom, de andere hond stapt dan eigenlijk altijd weg (maar goed, Gorby is nogal indrukwekkend) das ook hondentaal, grenzen aangeven. Niet iedere hond staat zo op die grenzen, dat scheelt per ras en dan ook nog per individu.

wil je meer rust op je wandeling bij huis, zal je toch ook aan appel moeten werken, een hondenschool raar met 1 jaar. Joh, ik heb veel langer met mijn honden getraind. Gorby hebben we ook nog getraind en hij was 5 toen hij bij ons kwam, momenteel gaan we naar de speurschool en in feite is dat ook "les" en "school", zowel de hond als wij genieten enorm van die uurtjes speuren in de natuur.

school is geen straf, dat kan super leuk zijn.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Ik denk dat opnieuw een cursus gaan doen met jouw hond nog niet eens zo'n slecht plan is hoor. In je eentje red je het niet, want anders twijfel je ook niet over wat er mis is. ;-)
Zo kun je mooi in contact zijn met ervaringsdeskundigen en andere honden. De hond kan hierdoor bijgestaan worden door meerdere mensen, en met andere honden in contact komen.
Ik denk dat dat je hond alleen maar ten goede komt! :-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Misschien is een cursus niet eens zo'n gek idee.. Speurcursus was ik toch al van plan om te gaan doen.

In contact komen met andere honden en andere mensen is hij elke dag. Hij een enorme knuffelkont en houdt van mensen. Maar ook van honden. Het zijn alleen die twee reuen hoor... echt...
We lopen elke avond met meerdere honden en komen altijd weer honden tegen. Max is dan in de roedel hoe meer zielen hoe meer vreugd. Zijn vriendje daarintegen weer niet...

@ Gorby..

Die tip die jij geeft doen we ook al... Bij ons is dat het commando "VOOR" als ik dat zeg komt hij voor me zitten en alle aandacht is dan voor mij. Als ik door loop en zeg "voor" dan blijft hij naast me lopen. De commando's zitten er wel in alleen als hij die twee reuen ziet lijkt hij zo ontzettend giftig dat ik kan doen wat ik wil maar hij reageert niet op mij. Het lijkt ook wel alsof hij juist mij beschermd terwijl ik toch niet onzeker met Max loop.


honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Je vraagt: Misschien een rare reactie maar nu weer naar een hondenschool? Hij is bijna een jaar...

Jij denkt dat alleen puppies naar een hondenschool gaan? Nee hoor!
Juist niet!!
Juist jij kan naar een hondenschool gaan omdat je contact met je hond op straat niet zo goed is.
Er zijn cursussen voor VZH, of te wel Verkeers Zekere Hond. Je leert hoe te handelen met je hond in het verkeer en als je andere honden tegenkomt.
Ik heb les gekregen en les gegeven, weet er dus alles vanaf.
Het is helemaal niet raar als je met een al wat oudere hond naar een hondenschool gaat. Waarom denkt men dat eigenlijk?

Kijk maar eens in je omgeving of er een school is. Ga eens kijken wat ze daar allemaal doen.
Oerigens geven dierenasiels ook les, tenminste de meeste doen dat. Kijk dus eens bij je in de buurt en leer ervan. Lijkt mij een mooie uitdaging voor jou en je hond!!

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

hee,,
bij ons achter bij de dijk zit een kynologen club (dat is hetzelfde als een hondenschool tochO-))

misschien als je nog cursus wilt gaan doen kan je daar eens kijken.

ik ben het misschien ook van plan met tacsi

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

De Kymologenclub is niet zo heel erg goed bij ons achter Romee... Ben ik al eerder geweest met mijn vorige hond. Misschien die school in driel waar Murphy les heeft gehad?

honden page profiel RoméeRomée 3 doggies

honden foto van Romée

o oke,,
de baasjes van simba hadden een hele posiieve ervaring...

ik weet niet waar murphy les heeft gehad O-) maar als zij ook heel positief waren kan je altijd even gaan kijken toch ;-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

je hond is een jaar. dat is nog heel jong. ja je hebt gelijk als je zegt ik kan heel veel zelf leren. maar een opleiding kan je met je zorgen altijd heen ze kunne je dingen vertellen waar je niet aan gedacht hebt en als je een vervelende opleiding hebt gehad ga dan naar een andere die wel bij je past.
ik weet ook best veel van hoe ik me hond dingen moet leren maar ik vind het nog steeds belangrijk dat ik op cursus heel veel honden om me heen heb en de hond op mij reageert. vergeet neit je hond is pas een jaar twee jaar en dan pas is hij ongeveer volwassen.

en wat gorby schrijft is helemaal waar.
juist de tweede jaar is het belangrijk om goed met hem om te gaan en hem door onzekerheid neit de verkeerde beeld te geven.

het eerste jaar is belangrijk en het tweede jaar. vroeger dachten ze als ze maar het eerste jaar goed gesosialiseert zijn dan gaat alles goed maar nu zijn ze er achter dat de tweede jaar net zo belangrijk zijn en dan juist dat hij naar je luisterd en geloof me in een aan varing kan het zo zijn dat hij niks meer hoort en dan is het handig om te weten hoe er mee om te gaan zonder je hond angst in te brengen en je zelf voor al!!!

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Gisteren zijn we weer in het park geweest en hebben de bal met stok voor het eerst meegenomen... (weet niet hoe je anders moet noemen ;-) )
Max losgegooid en waarempel... meneer had alle aandacht voor ons!!! Normaal een bal vindt hij leuk... voor 5 minuten en dan laat hij hem weer liggen. Nu bleef hij constant naast ons lopen en de honden liet hij volkomen links liggen. Super!!! Ik hoefde maar te fluiten en meneer kwam al weer...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wederom agressie tegen alleen die hond!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: pup eet eikels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^