wederom agressie tegen alleen die hond!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Voorbeeld:
je loopt op straat en ziet iemand aankomen. Je nekharen gaan overeind en je krijgt een naar gevoel van binnen.
Bij de mens is dit een teken van Pas Op. Je voelt aan dat die persoon niet helemaal okee is. Dat is je intuïtie, je gevoel.

Het kan ons ook overkomen dat je iemand weleens gezien hebt en dat er dan niets aan de hand is, maar als je dichterbij komt en je staat (om in mijn vaktermen te spreken) in het auraveld van die ander, dan passen de aura's op dat moment niet bij elkaar. Of te wel, de energie past niet.

Honden hebben dit dus ook. De ene keer gaat het okee, de andere keer komen ze dichtbij elkaar en dan opeens is het BOEM.
Je kan aan de kleinste dingen al merken dat het niet goed zal gaan. Het is heel moeilijk hoor, om dat op te merken. Niet iedereen zal dat kunnen.

Ik zie het aan ons hondje, hij loopt als het ware bij elke hond erom heen. Bij bepaalde honden voelt hij zich veilig en kan er goed mee spelen. Maar verder mijdt hij anderen gewoon omdat hij er geen zin in heeft. Dat vind ik een goed teken, dat zouden wij mensen eigenlijk ook moeten doen. Gewoon elkaar negeren als we er geen zin in hebben. Maar in onze wereld werkt dat nu eenmaal niet zo. (ik doe dat dus wel)

Wij mensen kunnen nog heel wat van onze honden leren!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wederom agressie tegen alleen die hond!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja had ik ook gedaan hoor raar dat de eigenaar er niet was ik heb altijd de moto maakt niet uit teef of reu als ze aan de lijn zijn gaat die van mij ook aan de lijn. ze kunnen gewoon anders reageren aan de lijn

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Het zijn allebei vrij dominante reuen en ik weet dat Max vrij onvoorspelbaar is op dit moment (puber)en dat helemaal het geval als het donker is... Dan is hij helemaal op z'n hoede...

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

DJ - Angela
ik denk dat het bij honden anders gaat die praten met elkaar voor dat wij het in de gaten hebben van heel ver weg zijn ze al aan het comuniceren.
en het is heel belangrijk of ze elkaar respecteren doen ze dat niet gaat het fout. maar dat weten zij al veel eerder dat wij het in de gaten hebben.

een andere hond negeren is de andere hond respect tonen er omheen lopen ook je laat de andere in hun eigen zone en jij blijft in die van jou je kijkt niet dus je daagt niet uit

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Max is wel een uidager... Wordt wel minder hoor... Mijn ventje wordt volwassen, hoop ik tenminste...

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Asha,
Mijn ervaring met honden is dat ik dit al eerder gemerkt heb. Wat wel zo is dat een hond de krant leest onderweg. Zo noem ik dat altijd. Ze ruiken overal en nergens wie er langs geweest is op de route die je neemt. Hé, de hond van de overkant is geweest, even er overheen piesen. Oh, kijk en ruik, die heeft dit te vertellen en die dat.
Zo werkt het dus bij honden.
Maar dat wil ook zeggen dat de energie van de honden samen op een dag heel anders samen komt dan een andere dag.
In mijn werk doe ik veel readings met honden en ook daarin lees ik dingen die een ander dan niet kan weten.
Geloof mij maar, met de aura van de mens, zo werkt het ook met dieren.

Wel is het ook zo dat er honden zijn die andere honden vanaf het begin al niet mogen. Dat heb je ook bij mensen. Mijn vorige hond werd altijd afgeblaft door de hond van een paar huizen verderop. Aangevallen zelfs als ik niet op zou letten.
Met het hondje wat we nu hebben is er niets aan de hand.
Jij mag je buren misschien wel, de volgende buren mag je misschien niet. Zo werkt het nu eenmaal.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Gisteravond was het weer raak helaas en weer bij dezelfde twee honden.... Is niks gebeurt maar wel grommen en in de aanval stand... :'(

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

angela daar kan ik me wel in vinden wat je zegt ja uit straling aura ja daar heb je wel gelijk in honden lezen die heel goed :-D

simone
hoe komen ze dan zo dicht bij of waren ze van ver al aan het grommen?

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ik liep op het looppad en toen liep twister daar al... daar kan ik gewoon langs op lopen zonder dat er iets gebeurt. Ik liep verder en toen naderde die ene zwarte kruising, heeft hij als pup iets mee, Max z'n recht overeind dus ik liep terug en die vrouw blijft mij naderen. Ik maar een poort ingedoken. Die zwarte was ook aan het grommen, maar die vrouw bleef maar komen. Erg he? Wat moet ik nou doen. Ik liep weg van de situatie en zij blijft komen?

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

tja, zulke mensen kom ik ook tegen, zij hebben kleine keffertjes en ik de grote reus.

Gorby kan van 2 stuks echt het bloed wel drinken, maar is als hij boos wordt wel effe wat anders als een dwergpincher of een tsi-tzu, en dus heeft hij het ook nog per definitie gedaan.

die mensen vinden het wel grappig en houden hun 5kg zware hondje met gemak "tis tie dapper he, en hij heeft zo'n hekel aan grote zwarte honden......."

en sterker dus, er is er 1 die zoekt het op, tja, toen heb ik het van de week ook eens opgezocht, ik ben nl blijven staan en heb de lijn laten vieren, Gorby was ff goed boos, staat daarna eens te kijken en je zag hem denken "wat een onderdeur, wat moet ik er eigenlijk mee" maar tsi-tzu was niet te kalmeren en stikte er bijna in, toen het zover was heb ik Gorby met een klopje op mn been naast me geroepen, wat hij vrolijk kwsipelend uitvoerde


deze persoon zal me nooit meer uitdagen.

wat moet je ermee, een boog er om heen, niet verschuilen dat maakt het vaak nog erger, of niets tegen je hond zeggen, kort nemen, 1x duidelijk volg zeggen en er gewoon langslopen, eens kijken wie het de volgene keer ontloopt. ;-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Maar Max was echt woedend leek het wel... Ik kreeg met geen mogelijkheid z'n aandacht... :'(

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

ik soms ook niet, en dan laat het gewoon, ik neem hem gewoon, ontspant hij, is tie braaf.

ik kan me er neit zo druk over maken, ik heb nog nooit een reu gehad die niet een paar aartsvijanden had, zelf niet mn super sociale poedelxkerryblue had 2 honden die hij echt, dan ook echt niet moest.

so-be-it.... O-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja echt erg zulke mensen die snapen echt neit wat ze doen ik heb het van de week hier in de straat gehad een klein teefje jack russel normaal heeft tyson helemaal geen probleem met haar maar ik stond daar met nog iemand en die had een pup huskie en een klein hondje. en blijkbaar is die jackrussel heel vel tegen kleine hondjes. dus die begint te grommen. in plaats dat ze even uit stapt zo dat ze uit de zone is en iedereen dan even hun hond de ruimte kan geven zodat zij er langs kan gaan tilt ze de hond aan de riem op want die jackrussel heeft een tuig om dus ja hoor hondje grommend door de lucht vlak voor tysons ogen nou dat werd hem te veel dus. dus hij maakt een grote sprong naar de hond toe en het ging zo snel dat ik dus op de grond lag maar ik kon tyson nog wel houden maar ja wel lang uit op de grond.
dus dat meisje loopt door en even later komt ze terug maar die andere twee honden waren weg en haar hond gromde niet meer en tyson had ook geen oog voor haar want hij is helemaal niet raar met teven. ze zij sorry en ze vertelde me dat haar hondje net een andere kleine hondje had gebeten. ik vertelde dat dat wel logis was met de stres die haar hond net had mee gemaakt en dat ze beter achter kan stappen en wachten tot de andere honden ruimte hebben want als je een hond grommend in de lucht houd reageren honden daar heel gek op.

pff wat een lang verhaal hahahahahaha

al om al als de andere niet vast is en zij loopt door zou ik ook weg lopen hoor. als de andere aan de riem is kan ik nu gewoon door lopen met ruimte tussen.

maar merk ik dat hij heel erg gefixeerd is omdat hij de hond niet kan luchten dan trek ik hem naar een plek waar genoeg ruimte is tussen hem en de andere hond en dan zet ik hem op zit en hou hem bezig of blijf gewoon rustig staan

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Waar ik dus nu bang voor ben is dat als Max los is en hij een van die honden ziet hij een waas voor dekop krijgt en ze gewoon uit het niets aanvalt...

Hij heeft zoiets echt nog nooit gedaan, maar het zal je maar gebeuren zeg!!

Als ik in het bos loop heb ik nooit problemen... Dan heeft Max binnen tien minuten een roedel om zich heen.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

nou ten eerste reageren honden los altijd anders dan vast.

als je weet dat je in die park hem tegen kan komen leer je hond van een afstand te zitten en wachten. probeer dat te trainen het is zo belangrijk voor een hond om die comando te kunnen. leer hem dat met alle honden te doen eerst wachten tot jij zegt dat hij mag. pas dan kan je je hond vol vertrouwen los laten als je door dat park loopt of waar dan ook want je hond word ouder en kan zijn dat hij nog wel eens met een hond aan de stok krijgt

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Max heeft heel weinig geduld, maar hij wordt wel rustiger. Rent niet meer zomaar op elke hond af. Kijkt wel, maar wacht dan op ons :-D
Ik weet alleen niet hoe hij reageerd als hij dus een hond ziet die hij niet moet... :'(

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

zit je op cursus met hem?
mischien is dat wel een oplosing dan voel je wat zekerder over hem en over je zelf

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

OP zich ben ik er echt niet bang voor hoor... hij gaat normaal gesproken gevechten echt uit de weg... Maar omdat hij nu aan het puberen is zeg maar....

Ben heel zeker over Max alleen is hij de laatste tijd onvoorspelbaar (helaas)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja pubbertijd is niet makelijk en je zult krijgen dat hij sommige honden gewoon neit mag heeft toch ook met het haantjes gedrag van een pubber te maken.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Je zegt het precies goed.... Haantjesgedrag :-D

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Als je nu al denkt dat hij iets gaat doen als hij los loopt.........dan is er iets mis met je eigen vertrouwen in je eigen hond.
Jouw eigen energie is niet in orde, want als jij hem uitlaat dan denk je bij voorbaat al van: oh laat ik twister maar niet tegenkomen!!
En aangezien honden ook de mensentaal goed kunnen omzetten naar hun eigen taal, weet hij dat jij niet stabiel bent en dat je geen vertrouwen in de situatie hebt. En daarmee voed je je eigen hond dus alleen maar mee!

Tip: blijf zelf niet onzeker maar doe wat aan je eigen gedrag. Neem ook wat lekkers mee voor onderweg zodat je je hond kan afleiden als die andere honden aankomen. Zeg nu niet gelijk dat dat niet helpt, want ook dan ben je al negatief bezig en heb je geen vertrouwen in jezelf en in je hond.

Verder kan je anders gaan lopen. Ga eens een andere straat in, maak je rondje anders dan normaal. Het is zo'n gewoonte om altijd maar hetzelfde rondje te lopen. Ik doe dat dus nooit en ga altijd anders. Zo blijft je hond alert op jou en heeft hij niet het idee dat die andere honden altijd op zijn pad komen.

Zo zie je dat je met hele kleine veranderingen kan voorkomen waar je bang voor bent. Maar maak je je bang voor niets? Heb je angst voor niets? Laat jouw angst niet de angst van de hond worden!!


honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Oh nee ben niet bang hoor... Als ik Max roep komt hij over het algemeen netjes terug...
Ik heb het hem alleen nog niet zien doen en zou het verschrikkelijk vinden als hij een andere hond zou aanvliegen

honden page profiel LisaLisa 3 doggies

honden foto van Lisa

Hoi Simone,

Het lijkt er op dat je Max niet (helemaal) meer vertrouwt.. Ik zou hem dan ook gewoon niet meer los laten tot dat je weer het gevoel hebt dat je hem onder controle hebt.. Want wat je zelf al zegt het zou verschrikkelijk zijn als hij een andere hond aanvliegt..

Ps lieve profielfoto :-)

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Ik vertrouw hem inderdaad niet helemaal meer omdat mij dingen laat zien die hij voorheen niet had, zoals die agressie tegen bepaalde honden.
Wij hebben zoveel tijd en enrgie in socialisatie gestopt dat dit echt als een donderdslag bij heldere hemel was. Ik weet dat Max niet snel de confrontatie aangaat, maar bij die reuen waar ik het eerder over had ben ik daar niet zeker van.
Kan dit een fase zijn? Zijn beste vriend is een reu en heeft meerdere reutjes als speelvriendjes...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Gorby schreef: normaal is gaan liggen een kalmerend gebaar, veel mensen zien het als onderdanig, maar dat is een groot misverstand.

juist een dominante hond kan gaan liggen om geen conflict uit te lokken, juist omdat hij dominant is, maar dan ook zelfverzekerd.

Grappig! Mijn vorige hond ging soms liggen als er een hond aan kwam. Midden op de stoep. De enige optie was een stap terug doen en ernaast staan wachten. In eerste instantie ging ik me afvragen waarom dat nou was. Bang was Chico zeker niet. Die was zelfverzekerd en van niets bang. Uiteindelijk besloot ik dan maar dat het moest zijn om te laten zien "ik doe niets, kijk maar, ik lig hier".

Grappig om nu te lezen dat ik gelijk had.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

On topic: mijn vorige hond was dus dominant/ zelfverzekerd. Hij was dé baas van de wijk. Vond hij dan. Helaas voor hem waren er 5 reuen die het daar niet mee eens waren.

Eentje ging het heel goed mee toen die reu een pup was, maar ineens pikte die hond niets meer. Die hond mocht toen ook niet meer los, en misdroeg zich aan de lijn. Nu bij Dobby is die hond oud, maar nog steeds hangt die hond in zijn tuig om het liefst Dobby aan te vliegen. En Dobby is níet dominant, dus dat zal van die hond wel angst agressie zijn, of lijn-territorium ofzo.

Een andere was gewoon heel erg aan Chico gewaagd. Die bleven op elkaar rijden. De een op de ander, de ander op de een. Gek werd je ervan. Tot Chico zwakker werd, en het vaker op vechten uit liep. Gewoon niet meer bij elkaar gelaten. Nu met Dobby gaan we nog steeds uit elkaar want die hond is niet vriendelijk tegen reuen (meer?).

Dan was er nog een aartsvijand, die even oud was als Chico. Ze hebben beide de 14 gehaald. Chico heeft die ander met 2 weken overleefd. Maar zelfs toen ze 14 waren grauwden en snauwden ze wat af naar elkaar. Nooit bij elkaar losgelaten. De oorzaak van het conflict? Alletwee een keer tegelijk de hoek omgekomen. De een schrok van Chico en ging in de aanval. Chico verdedigde zich en won. Oorlog tot het bittere einde.

En dan waren er 2 die elkaar opjutten en 'gewoon' allemaal honden aanvielen. Je zult begrijpen dat na een aanval en doorgaan met aanvallen terwijl Chico op zijn rug lag, er het liefst tot de dood gevochten had.

Soms klikt het niet, en soms worden het aartsvijanden. En soms blijkt dat die honden niet alleen met jouw hond problemen hebben, zoals de twee die grauwden en snauwden tegen Dobby én mijn vorige hond.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

zit je op een cursus ?
echt ik zou op een honden school gaan dat geeft je weer vertrouwe in je zelf en in de hond :-D

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Nee zit niet op cursus. Wil met Max speurtraining gaan doen. Hij is half beagle en heel erg met z'n neus bezig en ik moet daar gewoon wat mee doen.
Speurtraining is ook controle over de hond en zijn jachtinstinct.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Mijn tips gelezen?
Het is zo jammer dat je de hond in feite de schuld geeft, terwijl jouw energie gewoon niet optimaal is.
Vooral omdat je zegt: Wij hebben zoveel tijd en enrgie in socialisatie gestopt dat dit echt als een donderdslag bij heldere hemel was.

Met andere woorden, aan ons ligt het niet dus zal het de hond zelf wel zijn.

Nog een tip: ga met hem op een hondenclub. Je leert daar hoe je het beste met je hond om kan gaan. Jouw hond weet zich wel te gedragen maar jij even niet en op een hondenclub / cursus leer jij hoe te handelen. Dus het is voor hond en baas alleen maar goed!
Jij denkt nu dat je hond zich niet gedraagt in het "verkeer" maar als je mijn eerdere bericht eens goed doorleest zul je lezen dat hij zich wel gedraagt. Het is gewoon hond eigen, het blijven immers "wolven" en daar is niets mis mee.
Alleen jij weet niet hoe je dit het beste kan opvangen, vandaar dus ook de tip: loop eens anders om, loop niet hetzelfde rondje, ga op andere tijden, neem wat lekkers mee voor onderweg zodat je hem kan verleiden met dat lekkers zodat hij zich meer richt op jou!
Ik kan meer tips geven maar zolang jij er niet voor openstaat, dan houd het op.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

@ DJ-Angela..

Je bent mij nu aan het veroordelen terwijl je helemaal niet weet wat we allemaal al doen Max. En ik geef Max niet de schuld. Ik twijfel juist aan mijzelf.
* Wij lopen niet constant hetzelfde rondje
* Wij hebben altijd wat lekkers bij ons
* Lopen niet op dezelfde tijden

Ik wil gewoon snappen waarom dit gebeurt is dat zo gek?
Maar als ik nu veroordeeld wordt terwijl ik juist open sta voor tips vindt ik dit heel jammer

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wederom agressie tegen alleen die hond!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: pup eet eikels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^