Hond en kind.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Honden en kinderen kunnen in prinsiepen heel goed samen mits de kinderen een paar regels woorden aan geleerd,want in mijn ogen kunnen kinderen wel leren met de hond om tegaan maar de hond niet met het kind.
Men kan niet van een hond verwachten dat ie het toe laat dat er aan zn staart getrokken woord(of aan zn oren),nu is mijn vraag hoe ver mag een kind gaan bij een hond (teld het gevoel van de hond ook of moet het dier maar alles toe laten.)
IK BEN BENIEUWT NAAR JULIE MENING.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond en kind." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

ben het er helemaal mee eens!
natuurlijk kun je een hond wel leren rustig te blijven als kinderen rennen en spelen.
maar de kinderen zelf moeten de hondentaal ook een beetje leren spreken en weten wat wel en niet kan want anders gebeuren er ongelukken.

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Natuurlijk hoeft een hond niet alles goed te vinden van kinderen.
Het is een levend wezen met gevoel, daar moet je rekening mee houden.
Honden hebben ook grenzen net zoals mensen en die moet je respecteren.

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Ik leer mijn kinderen hoe ze met dieren om moeten gaan. En aan die regels hebben mijn kinderen zich te houden. Als ze iets zouden willen doen bij een hond dan word ik laaiend.

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

hond en kind moeten beide leren wat wel en niet mag......nooit problemen gehad met honden en kind :-D

honden page profiel Yvonne Levi & Tygo& KenzoYvonne Levi & Tygo& Kenzo 3 doggies

honden foto van Yvonne Levi & Tygo& Kenzo

ben het met noortje eens

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

nee ik vind dat een hond zeer zeker niet alles hoeft goed te vinden van kinderen. je hoort een kind niet aan staart en oren te laten te trekken. en dan meestal gek vinden dat de hond na heel veel keer waarschuwen een keer bijt of goed gromt. en dan heb de hond het gedaan. hier geen pesterijen met hond of wat voor beest dan ook myriam

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Hond en kind moeten beide regels leren, hond niet aan het speelgoed van het kind, en kind niet aan de spullen van de hond, maar ik vind wel dat een hond, *(bijna)* alles moet toestaan, dus ook staart trekken, aan de oren zitten, ze mond open doen, niet omdat ik vind dat de hond geen gevoel heeft, maar wel omdat ik vind dat mocht het een keer gebeuren, dan schrikt de hond er niet van, sky en hailey hebben we ook als pup al aan de oren, staart poten neus etc gezeten, wij willen heel graag nog een kindje erbij en wat ze als pup al kennen daar schrikken ze later niet zo van, dan hoop je dat de hond denkt he vervelend, laat ik maar weglopen, je weet dit natuurlijk nooit zeker maar om die reden vind ik wel dat een hond wat gewent moet zijn, om bij kleine kids te zorgen dat ze niet gelijk schrikken, natuurlijk let je op het kind, maar het is een hond en het blijft een kindje, ze kunnen altijd wat doen, en voorkomen is beter dan genezen

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Ik heb een enorme hekel als mensen ongevraagd aan mijn lijf zitten. Waarom zou een hond dat wel moeten accepteren?
Ik vind het belangrijk dat kinderen leren dat een hond ook grenzen heeft en daar moeten ze rekening mee houden. Net zoals een hond moet leren dat mensen er niet van gediend zijn dat er tegen ze aan word gesprongen.

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur*** 2 doggies

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Bij ons gelden ook regels zowel voor de honden als voor de kinderen.
De kids mogen de honden absoluut niet plagen en de honden mogen absoluut geen snoep of dergelijke uit de handen halen of met speelgoed van de kinderen spelen en zo kan ik nog wel even door gaan...
Ik heb de zowel de hond als de kinderen nooit bij elkaar weggehouden, bewust niet.

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 3 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

ik ben het met je eens !
en ik vind dat het gevoel van een hond telt !

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Hallo Natasja.

Nu heb ik nog een voorbeeld uit het boek Stress bij honden,het gaat hier om een Riesen schnauzer van 3jaar samen met wat jonge kinderen in de achter tuin aan het spelen zijn.Het was zomer en heet op die dag de hond was in eerste in stantie leuk met die kinderen aan het spelen en er was nog niets aan de hand,tot dat de hond het warm kreeg en in de stuiken naar koelte zocht de kinderen namen hier geen genoegen mee en lokte haar weer uit de stuiken dit is een paar keer gebeurd en ook gelukt tot dat de hond het echt niet meer uithield van de warmte en zich ook niet meer liet loken door de kinderen.Vervolgens ging een klein meisje van het groepje kinderen de hond(Mona) uit de stuiken treken waar op Mona in het gezicht beet na dat ze een aantal signalen had af gegeven,hoe hart het ook klinkt en hoe sneu het ook is voor het meisje (5jaar)ik vind dit een terechte reactie van uit de hond gezien.


Mvg Jasmijn

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik heb met de honden en de kinderen nooit problemen gehad.Ik heb ze wel geleerd wat ze wel en niet mogen met de hond.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

@ Jasmijn Op zich een terechte reactie maar de hond is altijd de schuldige :'( Ik moest onze kinderen ook opvoeden hoor, al zijn ze niet zo erg jong meer. Ik moest ze echt afleren om de hond onverwachts te aaien.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Inderdaad moet er rekening gehouden worden met de hond, ipv andersom! Zelfs als een hond het allemaal maar toelaat moet jij dat niet ook doen, want kinderen moet alle dieren respecteren en dat doe je niet door ze pijn te doen O-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

@Jasmijn: ik vind het sowieso onverantwoordelijk dat iemand zijn jonge kinderen alleen laat bij een hond. Een hond is en blijft een dier, en kan altijd iets onverwachts doen. En meestal geeft de hond dan wel waarschuwingen maar kinderen begrijpen die nog niet.
Maar goed, ik snap dat die hond van zich af beet, maar ik weet niet of ie doorgebeten heeft...? Want dan vind ik het geen terechte reactie. Een waarschuwingsbeet is tot daar aan toe, doorbijten gaat te ver. Maar dat zullen de meeste honden ook niet zo snel doen...

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Iris.

Deze hond stond zo stijf van de stress dat zij er niet bij na gaat denken of ze door bijt of niet,maar voor de duidelijkheit ja het was door.Maar ik fint dat deze hond geen schuld heeft maar de ouderen die ergens in de schaduw achteraf zaten die hadden de frantwoording moeten nemen,

gr Jasmijn.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Beste mensen.

Er bestaan hond kind cursusen voor kinderen met hun hond,die woorden gegeven bij de kynologen clups.
Ik vind dit een goed iede om op deze manier de kinderen iets bij te brengen en wat mij betreft zouden ze deze cursus ook op scholen moeten geven. www.hondenbescherming.nl

honden page profiel andraandra 3 doggies

honden foto van andra

ik heb gelukkig nog nooit problemen gehad met de honden en onze kinderen,maar ze weten hier ook wel wat ze wel en niet mogen.
als ik soms bij andere mensen kijk waar de kinderen op de hond zitten of aan de staart trekken vind ik het niet zo gek als ze een grauw geven,

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne 3 doggies

honden foto van Rocky & Ivonne

:-D Best je kinderen aanleren wat ze niet mogen doen bij een hond of eender welk dier..anders kun je wel eens een grom of beet krijgen en dat is zeker niet de bedoeling hé...de dieren voelen ook pijn of kunnen erg geiriteerd geraken .
Ook nooit de kindjes alleen bij hond(en) laten .

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

de kids zijn nu wat groter,dus nu geen problemen

met onze vorige hond,kruising holl/mechel ook nooit geen problemen gehad

honden page profiel EstherEsther 2 doggies

honden foto van Esther

Het baasje is verantwoordelijk voor het gedrag van het kind tegenover de hond, maar natuurlijk ook andersom.
De hond moet inderdaad geleerd worden rustig te blijven als kinderen spelen etc.
En het kind moet geleerd worden dat het niet zomaar aan de hond mag zitten trekken etc.
De ene hond is de ander niet en bij de ene ligt de tolerantie-grens wat hoger dan bij de ander, maar vind niet dat je bij een makkelijke hond moet toestaan aan de staart te trekken bijvoorbeeld, ookal geeft hij geen kik. Want er zijn altijd andere honden waarmee het kind (op straat bv.) in aanraking kan komen die dit niet leuk vinden.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

@ jasmijn!
er stond ook bij dat er altijd iemand aanwezig moet zijn, vind in dit geval de ouders fout! vind zelf dat een hond nooit bij kinderen alleen gelaten mag worden, omdat een hond en een kind niet te voorspellen zijn, ze kunnen alle twee onverwachts iets doen, maar blijf erbij dat een hond zeker nooit zo mag bijten, ongeacht de situatie, als het een klein kind betreft kan het kind ook een litteken voor het leven krijgen of erger.. dus vind dat je als ouders erbij moet blijven om dingen te voorkomen!

t stond er ook een beetje vreemd, vind niet dat een kind het mag doen bij een hond, maar mocht het een keer gebeuren moet de hond niet gelijk grommen of bijten, wij hebben de honden daarom zelf overal aangeraakt, heel zacht tot iets steviger, *(niet pijnlijk maar een stevige knuffel zeg maar)* zodat mocht een kind zich per ongeluk een keer aan de staart of oren vast houden de hond niet gelijk een schrik reactie vertoond en bijt..

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Hallo Natasja.

Volgens mij kun je een schik reactie niet trainen,
dit zijn dingen die gebeuren.

Mvg Jasmijn

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Ik denk ook dat je een schrikreactie niet kunt trainen.
Wat als je hond slaapt en er word in 1 keer aan zijn staart getrokken? Ik geloof niet dat je hond dat accepteerd omdat het "getraind" is.
Hij hoeft uiteraard niet meteen te bijten maar zal wel schrikken.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

schrikken is niet erg, maar bijten zou ik wel heel erg vinden, weet ook niet of de hond hier zou blijven als ie een kindje doorbijt in het gezicht of ergens anders..

honden page profiel DianaDiana 3 doggies

honden foto van Diana

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

@Natasja, je zou het erg vinden als je hond je kind bijt (begrijpelijk hoor!) en dan zou je je hond herplaatsen.
Wat ik dan niet begrijp is dat je je kinderen dan de grenzen van je hond laat opzoeken om aan zijn staart en oren te mogen trekken. Dan is het toch vragen om problemen??
Nee hoor, hier blijven ze van de staart, oren en ogen af.
Alles wat maar pijnlijk of vervelend voor de hond zou kunnen zijn en de kinderen doen dit bewust dan krijgen de kinderen toch echt van mij op hun donder!!
De hond is geen speelgoedbeest!

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Ik begrijp eerlijk gezecht niet waarom mensen een hond nemen,als ze niet durven te leven met de risikoos die er gewoon zijn als je een hond neemt je kan ze alleen verkleinen als men de kinderen wat regels leerd.En de kinderen niet in de bek van de hond laat vroeten(dat is het werk van een dieren arts of van een volwassenen,kinderen onder de 12a13 jaar mogen zelfs beperkt dingen doen met de hond die moeten volgens de Hond-Kind cursusen als vrieden om gaan met de hond dus geen dingen die kinderen onder ling ook niet leuk finden dus niet aan de haren(vacht)treken enz.

mvg Jasmijn.

Natasja *(kon niet inloggen)* (Gast)


Zei dat een kind van mij niet aan de hond mag trekken, hangen of zeuren, als de hond wegloopt moet het kind de hond met rust laten, wel goed lezen!

maar dat je het nooit helemaal kan voorkomen!
het blijven kinderen! en het blijven honden,
je kan hele kleine kinderen onder de twee jaar nou eenmaal nog niet leren dat het niet mag, nee is natuurlijk even uitproberen, en dan kan een kind per ongeluk een keer aan de staart trekken, en zou het heeel heel heel erg vinden dat mn hond dan gelijk bijt, ..

en je loopt altijd risico met een hond, maar vind wel dat je een hond aan dingen kan laten wennen, als jij altijd in zn bek kijkt, vind ie dit niet zo erg bij een dierenarts, als je aan zn staart aait en zit, vind ie dit ook gewoon, als een kindje dit een keer per ongeluk doet, dan schrikt de hond ook niet gelijk, maar sorrie ben stapel op mn honden, maar bijten is bij mij echt heel fout, zeker naar een kind..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond en kind." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: huisdierenverzekering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^