Hond en kind.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ireenireen 3 doggies

honden foto van ireen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond en kind." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Hallo Natasja.

Dan blijfen wij heel er van mening verschillen,want een hond heeft gewoon het recht om voor zich zelf op te komen waneer dat nodig is.Het is aan ons mensen de taak dat het zo ver niet komt maar als het dan toch een keer gebeurt is het wel erg laf om de hond meteen als schuldigen aan te wijzen,want dat doe je in mijn ogen.Eigelijk moet men dan ook geen honden willen houden,

mvg Jasmijn.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

De hond hoeft zich niet te verdedigen als jij zorgt dat de hond niet in zo`n situatie komt, mijn honden zijn echt heel lief met kinderen, en weet zeker dat ze nooit wat zouden doen, toch laat ik ze nooit alleen met kinderen, ben er altijd bij om het in de gaten te houden, zodat je je hond beschermd tegen wat voor de hond vervelend is en door de kinderen bedoelt als "lief" .. maar vind ook niet dat een hond alles toe moet laten, dat zeg ik niet en dat gebeurd hier ook zeker niet maar juist omdat een hond niet voorspelbaar is en een kind ook niet kan je beter zorgen dat situaties niet gebeuren en voorkomen dan te zeggen, ja maar als hij bijt is het niet zijn schuld, want dat vind ik dus niet, mijn hond mag niet bijten, dus als hij wel bijt zit, zit hij fout in mijn ogen, de hond kan ook weglopen, desnoods grommen, maar hij hoeft niet gelijk te bijten, maar ook de ouders hebben dan uiteraard schuld, want als de hond in zo`n situatie komt, hebben de ouders niet goed opgelet! dus het ligt aan de ouders, maar de hond mag niet gelijk bijten..

honden page profiel els 2els 2 2 doggies

honden foto van els 2

Mijn kinderen zijn allebei opgegroeid met honden. De kinderen hadden regels, de honden ook. En zolang de kinderen nog te klein waren om die regels te begrijpen, waren wij, als ouders, verantwoordelijk.
Ik heb nooit nare situaties gehad, gelukkig! Daar moet ik wel bij zeggen dat de kinderen zo gewend waren aan honden, dat het niet iets bijzonders voor ze was. Ze gingen er dus ook nooit echt achteraan.
Maar een klein kind alleen laten met een hond heb ik nooit gedaan. Je weet het immers maar nooit!

honden page profiel ChaosChaos

honden foto van Chaos

die van mij die van 4 maanden mogen ze alles bij oren staart bekkie buik poten hij vindt alles best maar ze moet wel zachtjes doen O-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Bij mij gelden in de omgang kind hond strenge regels.
Altijd onder mijn toezicht, ik sta of zit er letterlijk naast. Ik neem de hond in bescherming, die ik ranghoger, die kan de mensentaal niet begrijpen. Kind leer ik zachtjes aaien (doen we samen).
Hond leer ik respect te hebben voor het kind, hij mag NIETS uit haar handen pakken, ook een brokje, speeltje of wat dan ook. Doet hij dat netjes, dan krijgt hij van mij wat lekkers. Nooit van het kind.
Ik wil kinderen en eten juist niet associeren. Een hond kan zijn eten gaan verdedigen, het snel uit de hand willen grissen als je even niet oplet, enzovoorts.

Als het kind groot genoeg wordt, moet de hond er altijd iets voor doen als hij wat krijgt, op zijn minst netjes zitten. Hij mag het koekje pas pakken op het commando 'pak maar' en dan ook zachtjes.

Ik leer mijn hond ook niets van de grond te pakken qua eten. Laat een kind iets vallen, blijft hij eraf. Doet hij dat, krijgt hij het uit mijn hand, met nog wat extra's. Zo voorkom je een snauw naar een kind om eten.

Honden en kinderen zijn verder nooooooit alleen. Hond heeft een eigen plekje, daar komt het kind niet.
Respect voor elkaar moet je ze eigenlijk bijbrengen.

ohw en opletten.. want (schaam schaam) ik gaf Biko laatst een paar klopjes op zijn flank.. doet mn nichtje natuurlijk na..alleen wat minder gedoseerd. Had na de eerste 'ram' haar handje al te pakken haha.
Dus ook vooral opletten wat je zelf als voorbeeld geeft. ;-)

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Sorry sorry ik heb het anders neer gezet als dat ik het bedoelde dus ik probeer het even overnieuw, soms schrijf ik dingen anders als dat ik het bedoelde dus even overnieuw O-)

wij kregen uitgelegd dat je honden aan dingen kan laten wennen,.. werd zelfs aangeraden om de hond op alle plekken aan te raken, zodat de hond het niet als vreemd ervaarde, dit vooral voor als je met je hond naar de dierenarts toegaat, de hond niet schrikt van het in zijn bek kijken en het aanraken op "vreemde plekken" eigenlijk hetzelfde als met de vuurwerk cd, en het wennen aan verkeer, in het begin vinden ze dingen eng, daarna gaat het wennen en voorkom je een schrikreactie.. maar het was niet onvriendelijk bedoelt, mocht het zo over gekomen zijn, dan mijn excusses! Het was niet zo bedoelt, maar heb ook de indruk dat je denkt dat ons zoontje alles bij de honden mag doen en dat is niet het geval, bedoelde meer dat ik vind dat het wel moet kunnen, dat de hond goed gewent moet zijn met vreemde dingen en geluiden, maar geloof me vriendjes en ons zoontje Natasja, Sky & Hailey schreef om 06 oktober om 21:05
zat het terug te lezen hoe ik het eerste bericht geantwoord had, en bedacht toen dat ik het er ook wel heel vreemd had neergezet, bedoelde het idd niet zo! sorry soms schrijf je dingen anders als dat je ze bedoelt! groetjes Natas
Natasja, Sky & Hailey schreef om 06 oktober om 10:10
Heb met beide honden cursus gevolgd, met sky meerdere en met hailey 1, en wij kregen toch echt uitgelegd dat je honden aan dingen kan laten wennen,.. werd zelfs aangeraden om de hond op alle plekken aan te raken, zodat de hond het niet als vreemd ervaarde, dit vooral voor als je met je hond naar de dierenarts toegaat, de hond niet schrikt van het in zijn bek kijken en het aanraken op "vreemde plekken" eigenlijk hetzelfde als met de vuurwerk cd, en het wennen aan verkeer, in het begin vinden ze dingen eng, daarna gaat het wennen en voorkom je een schrikreactie.. maar het was niet onvriendelijk bedoelt, mocht het zo over gekomen zijn, dan mijn excusses! Het was niet zo bedoelt, maar heb ook de indruk dat je denkt dat ons zoontje alles bij de honden mag doen en dat is niet het geval, bedoelde meer dat ik vind dat het wel moet kunnen, dat de hond goed gewent moet zijn met vreemde dingen en geluiden, maar geloof me vriendjes en ons zoontje zelf mogen echt niet aan de honden trekken of doen, de honden mogen alleen bij de kinderen als ik er zelf bij ben, of mn vriend natuurlijk, maar gelukkig hebben we heel sociale honden en gaat het altijd goed, maar een kind blijft natuurlijk een kind en een hond een hond, vandaar dat wij zoveel mogelijk gedaan hebben om de honden te laten wennen aan plotselinge aanrakingen, geen pijnlijke maar gewoon het aanraken van benen, mond, staart,.. je doet maar gewoon je best he!

hoop dat ie zo duidelijker is over wat ik bedoelde,

@Jasmijn mijn excusses voor de miscommunicatie

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Beste mensen.

Ik zit op het moment op cursus bij O&O daar doe ik Algemene vorming,heel erg intresant allemaal.Ook de roedel vorming(uiteraart ook met kinderen)is aan de oorden gekomen het leuke is dat het kind wisseld in de roedel als de roedellijder aanwezich is en het kind dus hoger kan houden staat het kind hoger in rang maar als de lijder de kamer uit gaat staat de hond boven het kind,ik vind het dan ook erg logies.

Mvg Jasmijn

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond en kind." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: huisdierenverzekering
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^