Beagle of toch boerenfox?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SjefSjef

honden foto van Sjef

Ik heb 2 Beagles waarvan ik op de cursus van beide complimenten kreeg dat ze zo goed luisterden. Ik moet zeggen, ze luisteren ook uitstekend. Ik heb ze ook wel los, maar wel daar waar het kan.

In een uitlaatplek zonder wild luisteren mijn Beagles voorbeeldig, ook los. Ze lopen met je mee, komen als je roept, etc. In een gebied met wel veel wild is het echter een ander verhaal. Eenmaal een spoor gaan de oortjes dicht en helpt niets meer. Uiteindelijk komen ze altijd wel terug, maar dat kan soms wel een half uur a een uur duren. Voor mijn gemoedsrust hebben ze overigens een GPS halsband om.

Verder luisteren mijn beagles een stuk beter als ik met 1 van beide weg ga. Samen gaan ze toch meer hun eigen ding dan mijn pad te volgen.

Eindconclusie: Het is en blijft wel een speurneus. Daar moet je rekening mee houden. Maar ze zijn zeker niet onopvoedbaar en ze kunnen prima luisteren. Maar als er echt een lekker spoor is is de neus soms wel eens sterker dan de oortjes naar de baas.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beagle of toch boerenfox?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

sue (Gast)

ik heb sinds een half jaar een boerenfox teef,
we wonen in een apartement met een park voor de deur waar ze zich prima kan uitleven, maar het zijn drukke speelse hondjes,
en zo nu en dan ook verniel zuchtig ( als je bijv niet voldoende aandacht geeft of als ze hun energie niet kwijt kunnen)
kangen ze aan alles wat los en vast zit.
maar het zijn super honden, en ik ben erg blij dat we een boerenfox hebben aangeschaft.
ik kan het me niet indenken dat onze liever sue weg zou moeten om een of andere reden. ze is een deel van ons gezin we kunnen geen kinderen krijgen dus is een speels hondje echt opzich een super oplossing want je hebt er net zo veel werk mee

Peter (Gast)

Wij hebben ook een Beasgle en hiervoor een Cairnterrier. Consequent opvoeden is de gouden regel bij Beagles. Ons gecastreerd reutje is nu ruim 2 1/2 jaar en het eerste jaar was niet eenvoudig. Maar de moed is ons nooit in de schoenen gezakt want we hadden les van hondentherapeute Hotsche Luik. Ze heeft zelf 2 Beagles en kreeg landelijke bekendheid met haar Beagle Cliff die de ziekenhuisbacterie bij patienten kan ruiken, eigenlijk is het doel de bacterie voortijdig opsporen zodat de patient in quarantaine kan.
Onze Beagle luistert goed en ik neem vaak niet eens een riem mee naar het bos. Hij gaat niet achter sporen aan en kan met ieder dier opschieten. Hij is niet dominant en niet waaks maar een heerlijke vrijkous!

maaike (Gast)

Wij hebben sinds een paar weken een boeren fox. Geweldig lief en aanhankelijk beestje maar loslopen buiten is er zeker nog niet bij. Zolang er geen ganzen, hazen, kippen o.i.d. in de buurt zijn is hij heel braaf. wij hebben hem in de korte tijd dat wij hem hebben een paar keer los gelaten en daarbij heeft hij twee keer en vogel ,een kip en een fazant, gedood. We volgen nu een gehoorzaamheids training en dat doet hij geweldig maar we zullen zeker nog een jachttraining hierna gaan doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beagle of toch boerenfox?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^