Asieldiertjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel karlijnkarlijn

Hallo,

Ik ben (nogsteeds) op zoek naar een maatje, en ben nu een beetje de dierenasiel-sites aan het bekijken, kijkend of daar een leuk, passend hondje voor mij bij zit.
(Helaas) zijn er veel hondjes beschikbaar, maar... Ben ik wel de juiste persoon voor een asielhondje? Ik ben vrij jong en heb niet vierentwintig uur tijd per dag.

Er staan bijvoorbeeld leuke beestjes bij een Belgische asiel-site, o.a van 'Spaanse Honden In Nood' ... Maar hebben die diertjes niet iemand nodig met veel ervaring? Het zou namelijk mijn eerste hond zijn... Het lijkt me een best moeilijke klus om een dier wat in een compleet andere omgeving komt op zijn gemak te stellen...

Ik studeer en kan ik niet een maand vrij nemen. Ik kan enkele weekjes minder uren doen, maar... Ik moet soms wel weg... (Niet lang, maar het moet wel) ...

Heeft iemand ervaring met dieren die uit een moeilijker milieu komen? Is er speciale ervaring en aandacht voor nodig? Ik zou het namelijk erg rot vinden als ik een verkeerde keuze maak.

Op zich heeft mijn oom drie windhonden, uit Spanje, en dat zijn echt hele lieve, makkelijke beesten... Maar die kan natuurlijk geluk gehad hebben, en heeft al jaren honden... (Ervaring dus) .

Ik hoor graag jullie mening! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asieldiertjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MeenteMeente

honden foto van Meente

Ik heb zelf een asielhond. Wel 1 uit een asiel in Nederland. Ik denk dat een asielhond ongeveer even veel werk is als een puppie. Je kunt geluk hebben en een hele makkelijke hond hebben, maar er kunnen ook best wel wat problemen hebben. Wat een voordeel is van een asielhond is dat je dat vaak van te voren weet. Dan kun je dus kiezen of je dat aan kunt of niet.

Ik denk persoonlijk dat ervaring lang niet alles is. Ik denk dat je bij jezelf moet nagaan of je consequent bent, kalm kan blijven en veel geduld hebt. Als je vervolgens veel leest over opvoeding en gedrag, dan kun je het net zo goed als iemand met veel ervaring. Als je vervolgens een goede cursus kan volgen, wordt je ook nog geholpen als je het even niet meer weet.

Persoonlijk ben ik heel blij met mijn asielhond en zou het zeker weer doen. Er zitten hele leuke hondjes in het asiel en je geeft een beestje weer een nieuw huis.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Mijn eerste hondje was ook een york uit het asiel.
Ik was zijn vierde baas en hij was mijn eerste hondje.
Hij was drieenhalfjaar oud.
Heb er nooit veel van gemerkt wel veel informatie overal gezocht ligt er ook aan wat voor hond je wil waarom niet een herplaatser van een bepaaltsoort ras.
Ze zoeken ook via de rassenverenging vaak een baas je voor een hond en je krijgt toch gaat je maar een eerst goed in verdiepen welke en wat voor soort hondje wil zo dat julie beiden niet in de narig heid komen.
En verdiep je zeker goed welk verleden ze hebben ik denk dat je zo en zo niet moet gaan voor een jacht hondje.
En zekerder in je schoenen staan.
wens je heel veel sucses

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

:-D hier heb je 42 verschillende verhalen en ervaringen, :-D zowel Spaanse als Poolse, belgische en duitse honden zijn hierbij vertegenwoordigd maar ook die uit ned asiels en die via MP

Doggen Deluxe Productions wens je veel kijk plezier! ;-) :-D
(en een antwoord op al je vragen ;-) :-D )

http://zideo.nl/index.php?option=com_channel&channel=6c49695a6e673d3d

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het is moeilijk om zo vanuit het internet te kunnen beoordelen of jij en jou situatie geschikt zijn voor uberhaupt een hond te nemen.
Je zou je een paar dingen moeten afvragen:

Hoeveel tijd heb je beschikbaar, en als je wat langer weg moet heb je dan oppas voor de hond.

Heb je ervaring al met honden? Zo niet zal je veel over honden en hondengedrag te weten moeten komen. Je zou op cursus kunnen gaan.

Heb je veel geduld en inlevingsvermogen?

Tegenover een asielhond moet je eigenlijk blanco staan, je kan alles verwachten, een heel makkelijke hond die zich met een paar weken aangepast heeft, maar ook een hond die getraumatiseerd is, langere tijd nodig heeft om zich thuis te voelen (dit kan anderhalf jaar of nog langer duren).
Een beschrijving door het asiel is zoals zij die van de vorige eigenaar krijgen, en vanuit hoe de hond zich in het asiel gedraagt. Ga niet blindelings ervan uit dat die beschrijving bij jou thuis ook opgaat.

Er is vast nog veel meer, maar dit is wat even bij me opkwam.

Ik heb zelf ook een asielhond trouwens :-) er was niet heel veel over haar bekend, in het begin kon ze ook snappen en grommen, omdat ze ons voor geen cent vertrouwde. Door veel geduld en inlevingsvermogen hebben we nu een geweldige hond en ik zou haar niet meer willen missen.

Ik wens je veel wijsheid om een goede beslissing te nemen m.b.t. wel of geen (asiel)hond.



honden page profiel karlijnkarlijn

Oke! Dankje! ;-)
Het rotte is wel, vandaag kwam ik langs een hondje waarvan ik echt dacht 'oh! die is leuk! qua uiterlijk! ' maar dat beest scheen dus helemaal niet 'lief' te zijn, en agressief uit de hoek te komen etc... Dus dat viel al af voor mij, als beginner...

Een andere die er leuk uitzag is weinig info over, ze weten alleen dat zijn verleden (hoewel het arme diertje maar net twee was) slecht geweest is, en hij daarom kan bijten als hij in het nauw zit... Of dat dan een goed idee is... Misschien eens contact opnemen met het asiel waarin hij zit. Wie weet vindt hij mij juist wel heel lief en klikt het, maar misschien ook niet...

Ik probeer de hele tijd de goede dingen te vinden qua innerlijk, maar dan ligt vaak het uiterlijk me niet helemaal. (Natuurlijk niet de belangrijkste zaak, maar ik vind een ras nemen dat je helemaal niet mooi vind ook zo iets... )

Geduld heb ik trouwens wel, en ik kan wel consequent omgaan met dieren... Maar ik weet gewoon niet of ik de juiste persoon ben voor een hondje die niet helemaal 'okee' is qua innerlijk. Natuurlijk zou ik een cursus met het dier kunnen volgen...

Weet je wat? Misschien ga ik gewoon eens langs een asiel en vraag voor info, wat er bij me past, etc. :-)
Overigens zoek ik een klein hondje (qua uiterlijk houd ik van de 'cliche schattige' hondjes, als Cavalier King Charles Spaniel, Pekineesjes, Dwergkeesjes, etc... Langharig vind ik altijd wel leuk. ) Op zich zitten dit soort hondjes er genoeg! (In het asiel) .

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Neem eens een kijkje op mijn profiel, daar vind je de verhalen van onze geadopteerde hondjes.

Isabelle heeft over onze hondjes ook een filmpje gemaakt met een uitgebreid verhaal, kan je ook vinden op m'n profiel ;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat ik in een situatie waarbij ik zou moeten doorstuderen, ik niet voor een buitenlandse hond zou gaan.

Een asielhond kan zowieso last krijgen van verlatingsangst, en ook een flinke investering kosten qua tijd. Als je echter een stabiele gezinshond uit Nederland neemt, die geobserveerd is in het asiel, dat je dan een kleinere kans hebt op onvoorspelbare problemen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Haha ja Isabelle heeft van heel veel herplaatsertjes van het forum hier filmpjes gemaakt, hieronder zie je mijn hond (vertelde zij trots haha)

http://zideo.nl/index.php?option=com_channel&channel=6c49695a6e673d3d&playzideo=6b3465596e467877&zideo=6c596d526d6c6f3d

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

tja, een hondje uit een asiel kan vaak heel goed gaan. Ik heb ook mindere ervaringen helaas. de eerste heeft nog geen 24 uur bij me door gebracht. die raakte toen het donker was helemaal in paniek en agressief. (hij had van zijn 10 jaar al zo'n 7 in het asiel doorgebracht werd me gezegd.) toen hij weer buiten stond de volgende dag was het weer goed, maar het was niet een basis om op door te gaan.
de volgende was een heerlijk hondje maar erg angstig met pijn en een slecht hartje. uiteindelijk hebben we na lange tijd en veel therapeuten later de keuze gemaakt om hem in te laten slapen. (En ja ik denk nog steeds; als ik nou ..... dan was het misschien anders gegaan)
Vervolgens kwam Ziva bij ons en dat is echt helemaal een tophond. die had niet lang in asiel gezeten, is een vrolijke actieve hond en echt mijn kleine meisje.

drie honden uit het asiel dus; en alle drie compleet verschillend.

honden page profiel karlijnkarlijn

Dieren 'redden' vind ik trouwens geweldig... Dus ik zou er veel voorover hebben om zo'n beest gelukkig te maken.
Ik rijd ook paarden die een 'tweede kans' verdienen (op een diervriendelijke manier > zonder bit & zonder zadel) , en daarbij is ook een paard waar niet iedereen zomaar mee kan opschieten. Maar als je hem probeert te begrijpen en doorhebt hoe je met hem moet omgaan zodat hij zich een beetje op zijn gemak voelt, probeert hij wel echt zijn best te doen, en samen met jou te werken, en dat is echt geweldig... Ik hoop dat hij ooit zijn vertrouwen terugkrijgt. (Geen idee wat er trouwens mee gebeurd is in het verleden) ...
Maar dat terzijde, het blijft een hondenforum! ;-)

(Over de keuze maken om überhaupt een hond te nemen heb ik nagedacht en informatie gevraagd bij kenners en hondenbezitters. Ik heb meestal wel genoeg tijd. Maar... Als ik lang weg zou zijn zoek ik oppas, is wel zo eerlijk namelijk.

honden page profiel karlijnkarlijn

Dankjewel voor alle (wederom snelle) reacties!
Ik denk dat ik gewoon eens langs ga bij een asiel, even praten, die weten misschien wel wat... Ik hoop snel een lieve vriend te vinden die ik gelukkig kan maken.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een andere die er leuk uitzag is weinig info over, ze weten alleen dat zijn verleden (hoewel het arme diertje maar net twee was) slecht geweest is, en hij daarom kan bijten als hij in het nauw zit... Of dat dan een goed idee is... Misschien eens contact opnemen met het asiel waarin hij zit. Wie weet vindt hij mij juist wel heel lief en klikt het, maar misschien ook niet...

Daar moet je volgens mij vanuitgaan dat de hond nog niet kan weten of jij te vertrouwen bent of niet. Dat vertrouwen is er niet meteen, dat moet opgebouwd worden met veel geduld. Dat kan best een tijdje duren als hij zo'n slecht verleden heeft.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

@ Dobry & Adinda

honden page profiel karlijnkarlijn

Ja... Ik vond het echt een zielig diertje. :'( Zat zo'n foto bij van zo'n pluizig klein beestje dat bangig op de vloer ligt. En als je dan gaat denken dat hij een slechte 'jeugd' gehad heeft, springen je nog net niet de tranen in de ogen...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik rijd ook paarden die een 'tweede kans' verdienen (op een diervriendelijke manier > zonder bit & zonder zadel) , en daarbij is ook een paard waar niet iedereen zomaar mee kan opschieten. Maar als je hem probeert te begrijpen en doorhebt hoe je met hem moet omgaan zodat hij zich een beetje op zijn gemak voelt, probeert hij wel echt zijn best te doen, en samen met jou te werken, en dat is echt geweldig... Ik hoop dat hij ooit zijn vertrouwen terugkrijgt. (Geen idee wat er trouwens mee gebeurd is in het verleden) ...

Dit zegt volgens mij wel wat over jou (positief natuurlijk :-D ) en ja informatie vragen bij het asiel lijkt me een prima idee.

honden page profiel karlijnkarlijn

@ Dorby Dat zegt iets over mij, ja, hihi. Hopelijk is het positief. :-) Ik vind gewoon dat dieren ook een kans verdienen op geluk, ja toch? Ik ken genoeg mensen die het daar niet mee eens zijn. :(

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik zou inderdaad gewoon even wat info vragen bij 't asiel, wellicht dat de medewerkers jou kunnen helpen. Zij kennen de honden ook en die kunnen er dan vast wel eentje uitzoeken die bij jou situatie past.

Veel succes iniedergeval!

honden page profiel karlijnkarlijn

Dankjewel! :-D

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Ik hoop echt dat je je vriendje vind. Veel geduld is inderdaad belangrijk. het feit alleen al dat een diertje een tweede (of derde, vierde :'( ) baas krijgt is altijd verwarrend voor ze.
Ik krijg de indruk dat je je er echt voor wil inzetten.
succes en hopelijk kom je ons snel melden dat je een hondje hebt.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik denk dat in jou geval een meer probleemloze herplaatser misschien een beter idee zou zijn..
Natuurlijk zouden deze ook wel even moeten wennen, maar sommige honden die bij hun vorige baas probleemloos 4 uur alleen bleven en bv weg moeten door scheiding zouden zich makkelijk aanpassen dan een spaans hondje dat waarschijnlijk een minder prettig leven heeft gehad, minder stabiel is en meer tijd nodig heeft om te wennen.

honden page profiel karlijnkarlijn

Klopt. Misschien is een Spaans hondje voor mij (nog) niet zo'n goed idee... Nederland en Belgie zelf hebben ook onwijs veel hondjes in asiels zitten, dus er is genoeg keuze... Er is een hondje in het asiel in de stad waar mijn ouders wonen (en ik de helft van de week ook) . Die hebben ze gevonden, er is dus weinig info over, maar dat asiel ligt wel op loopafstand van mijn ''tweede'' huis... Ik zou kunnen kijken of ik een band met hem kan opbouwen(volgens mij mag je daarmee wandelen &spelen en verzorgen) en hem over enkele weken (als dat goed gaat) in huis kan nemen. Dan hoeft hij niet in een keer te wennen, maar in kleine stapjes. Is misschien beter/makkelijker voor de hond.

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle



zoveel mogelijk promoten!

Ben mij nu aan t verdiepen in het promoten op het kanaal, ik zal nog een paar trailers richting zideo maken en op youtube posten :-D ;-) :-D , ik ben nog niet bekend met face book, maar ga het wel worden enz, enz.. en de topics een beetje omhoog houden :-D

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

was vergeten bij te schrijven heb in totaal zeven herplaatsers gehad en saartje was mij pup.
heb twee van mijn herplaatsers moeten herplaatsen.
maar ben heel streng bij de selectie.
Maar ze hebben beiden een perfect huis en echt baasjes die bij ze pasen heb er nog altijd contact mee.
En onze saartje was onze eerste pup.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Bij veel herplaats en asielhonden loop je het risico dat het een broodfokhond is of een hond andersinds met verleden.
Dit zijn honden die vaak slecht gesocialiseerd zijn en daardoor problemen met zich mee kunnen brengen. Hetzij medisch hetzij psychisch.
Wel iets om rekening me te houden.

Mijn twee herplaaters betekenen heel veel investeren. De een veel meer dan de ander.

Ik zou in geval van herplaatsing en weinig ervaring met honden dan eerder uitwijken naar een goede fokker met herplaatsdieren.

Ook iets om rekening mee te houden is dat veel herplaatshonden, niet alle, startproblemen hebben in nieuwe omgevingen tijdelijk onzindelijkheid en verlatingsproblemen. Daarnaast kost het wennen aan nieuwe omgeving en het opbouwen van een vertrouwens relatie enige weken tot maanden.
Het is dus mijns inziens wel van belang dat je zeker in de eerste periode veel thuis bent. sowieso om eventuele start problemen op te vangen en te begeleiden en om de hond een veilge beginstart te kunnen geven.

Het is en goed idee om de bovenstaande linken van de filmpjes te bekijken. Zo krijg je en aardig beeld.

Wat goed dat je het zo zorgvuldig voorbereid en verantwoording neemt ten aanzien van je mogelijkheden en beperkingen.

En mocht je gaan voor een herplaatser (of pup ), dan weet ik zeker dat hier op het forum veel info voor je te vinden is en dat er altijd mensen zijn die je met raad en daad bij willen staan.

Veel succes en wijsheid gewenst.

honden page profiel RogierRogier

honden foto van Rogier

Beste Karlijn,

Ook wij hebben een spaanse hondje onder onze hoede.
Ikzelf had nog amper hondenervaring maar mijn vriendin wel.
Wij hebben om dezelfde reden geen puppy genomen, gelukkig kwamen wij Mendra tegen op Alas-Rescueteam.nl
Na onze situatie voor te hebben gelegd aan de organisatie hebben ze op basis van hun ervaringen besloten dat Mendra bij ons mocht komen.
Hier hebben wij nooit spijt van gehad. Dit komt mede door de informatie en hulp die zij bieden dmv telefonisch consult en en contactpersoon. Dit heeft ons zeker geholpen in de tijden dat je ietwat onzeker kan zijn over je hond. Gaat het wel goed, is bepaald gedrag normaal. etc etc. Mendra heeft even een tijdje gehad dat ze tegen alles in ging maar dat was gelukkig binnen een halve week voorbij,..na deze periode lijkt ze wel helemaal ingeburgerd te zijn bij ons. Wij zijn in ieder geval superblij met haar en kunnen niet meer zonder. Laat je goed informeren en dan komt het goed!

honden page profiel karlijnkarlijn

Even 'off topic' (een beetje dan) ...
Op (jawel) Marktplaats zie je ook vaker hondjes staan... Maar ook pups... Wil het zeggen dat als een verkoper meerdere advertenties heeft met andere pups dat het broodfok is? (De oudere beestjes die er tussen staan dus ook? )

honden page profiel karlijnkarlijn

Ik ben nogsteeds aan het twijfelen of een iets oudere pup (een paar maanden) niet ook een optie kan zijn...
Ik kan namelijk op zich de eerste weken heel rustig doen met de studie. (Alle uren, op twee na, zijn vrijwillig, dus... ) O-) Dan kan ik hem wel zelf opvoeden...

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Karlijn, maar de meeste wat oudere pups in het asiel zijn ook nog helemaal niet zindelijk of kunnen nog niet alleen blijven.
en misschien is dat dan tochh wel lastig als je soms weg moet.

maar leuk dat je een asielhond wil aanschaffen :-) die verdienen echt een tweede kans!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asieldiertjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: puppyjachttraining
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^