Asieldiertjes.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Hoi Karlijn,

Ik heb 2 spanjaardjes. Paco kwam bij ons met 4 maanden. Dat ging volledig probleemloos.

Salta kwam bij ons met 9 maanden en dat is iets minder vlot verlopen en gaat nu soms nog niet zoals het zou moeten. Gelukkig krijgen we veel raad en steun van de stichting waar ze vandaan komen.

't is een kwestie van geluk hebben en een "probleemloze" hond in huis te krijgen.

Maar ik zou geen één van de 2 voor geen geld ter wereld willen missen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asieldiertjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als iemand op marktplaats véél pups en/of rassen aanbied kan dat nooit zuivere koffie zijn.

honden page profiel karlijnkarlijn

Okee, thanks.
Ik vond het al raar... Wel zielig. Die kleine pupjes met grote smekende oogjes...

honden page profiel JantienJantien

honden foto van Jantien

Wat een ontzettend herkenbaar verhaal, Karlijn! Wij waren ook al een tijd op zoek naar een hondje, geen ervaring (wel veel familie/vrienden die (veel) verstand van honden hebben). In de nederlandse asiels konden we niet het 'soort' hondje vinden dat we bij ons vonden passen. Vonden we qua uiterlijk ééntje leuk, bleek dat het innerlijk inderdaad niet zo handig was voor ons.
Ook wij konden geen weken vrijnemen, het hondje moet 2 dagen alleen zijn (wel met uitlaatservice)... Lastig, lastig.

Regelmatig spaanse hondjes gezien die ons erg aanspraken, maar ja... dan adopteer je een hond en dan pas komt hij naar NL.. Dat leek ons niet echt wat.. straks valt het heel erg tegen en heb je totaal geen klik met het hondje. We zagen toen op Marktplaats een advertentie van een vrouw die voor verschillende stichtingen hondjes uit Spanje en Roemenië in huis heeft (en soms NL honden vanwege scheiding/verhuizing). Nu konden we het hondje eerst bekijken en kijken of er een klik was, of het vertrouwt overkomt.. Voor ons echt een groot succes geweest!!

Sinds vrijdag hebben we onze roemeense hond en tot nu toe zonder problemen!! Is héél lief en enthousiast, kan alleen thuis zijn, slaapt direct alleen beneden, leert ook supersnel! Misschien dat dit straks nog een terugslag kan krijgen hoor, dat weet ik niet (en hoop ik ook niet O-) ) maar voorlopig is het veelbelovend!

Heel verhaal, maar vond het grappig om zo'n herkenbaar verhaal te zien. Hopelijk vind je gauw een hondje die bij je past en mocht je interesse hebben in de website waar wij ons hondje vandaan hebben, dan pb ik je wel even.

honden page profiel karlijnkarlijn

wederom een beetje buiten de topic, maar wel betrekking hebbend op herplaatsers.

Op Marktplaats verkoopt iemand een twee jarige hond, die ze met vijf weken gekregen hebben, staat er. Is dit niet veel te jong? :'(

honden page profiel zoeyzoey

honden foto van zoey

een hondje uit het asiel kan heel fijn zijn..je moet ook niet over 1 nacht ijs gaan..even overal gaan kijken of op de website..en zijn zoveel hondjes..ook veel die wel alleen kunnen zijn en zindelijk,lief met kinderen etc etc..
er zijn genoeg beestjes die alleen al zijn achter gelaten om dat zijn baasjes geen oppas hebben,wanneer zij op vakantie willen..of hun baasje naar een bejaardentehuis is gegaan..
in ieder geval:je ben top bezig :-D

groetjes

honden page profiel zoeyzoey

honden foto van zoey

ik heb mijn geschreven stukje verkeerd geplaatst..
sorry!

groetjes

honden page profiel zoeyzoey

honden foto van zoey

wel goed geplaatst...jeetje echt blond!

honden page profiel marijkemarijke

honden foto van marijke

wij hebben kira ook uit het asiel...
ze was nog maar 3maanden toen we ze zijn gaan halen...
zogezegd een verloren diertje, wij zijn er zeker van dat ze is achtergelaten in een caravan, we kunnen namelijk niet met haar naar een caravan gaan want ze gaat hier niet binnen... en wrs door een man met een stok en een hoed want daar heeft ze heel erg veel bang van...
kira is vrijdag in het asiel binnengebracht dat wij zaterdag zijn gaan zijn en direct besloten om haar te pakken, maar dan moesten we nog 4dagen wachten om de baas de kans te geven dat hij zijn hond terug kwam halen aangezien het een verloren beestje was... waren de langste 14dagen van m'n leven...
ondertussen is kira al 6jaar bij ons en is het de liefste hond die we ooit hebben gehad...
dus ik zou zeggen, denk eerst na bij je koop en hoor goed achter zijn verleden als ze dit hebben, en anders ook een pup uit het asiel hé.
in ieder geval veel succes met je zoektocht, vind het super dat je een dier wil redden!!

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Mijn ouders hebben ook altijd asielhondjes en die bevalt het heel goed, het voordeel is vaak dat ze al zindelijk zijn en enkele commando`s kennen *(dit laatste is wel tussen haakjes, meestal doen ze er in het asiel wel iets mee oefenen is ons verteld maar ze zijn dus niet op cursus geweest!)* maar de honden die mn ouders hadden zijn onwijs lief en vooral heel dankbaar!

honden page profiel karlijnkarlijn

Pff...
Tot mijn spijt ben ik bijna aan het twijfelen om een kat aan te schaffen ipv een hond. Ik ben namelijk erg bang dat ik een hond ga teleurstellen met van huis zijn. (de ene dag een uur, de dag ernaa twee, maar soms ook zes... of zeven) .
:'(
aah.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Tja zes of zeven uur is wel te lang. Misschien kan je oppas zoeken?

honden page profiel karlijnkarlijn

Dat is een beetje het probleem. Ik ben een student en werk niet (alleen als muzikant, maar dat verdient niet echt veel) en heb dus niet veel geld voor een opvang etc...
Het stomme is ook nog dat ik allergisch ben voor katten. Hoewel ik denk ik toch eens een test ga doen voor Siberische Boskatten (schijnen minder allergie op te roepen) ...

Keuzes maken is best lastig. Ik wil gewoon geen dier teleurstellen, snap je? Misschien kan ik met een hond beter wachten tot ik meer tijd heb.

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne

honden foto van Rocky & Ivonne

Onze Rocky hebben we ook uit asiel gehaald...voor ons super lief schatje :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Asieldiertjes." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: puppyjachttraining
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^