eigen bedrijf beginnen in dierensector.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel emilyemily

honden foto van emily

hallo,

ik ben emily ik en ik ben 15 jaar over ongeveer anderhalf jaar hoop ik te slagen met mn havo maar ik heb nog geen flauw idee wat ik na de havo wil doen, het liefst iets met dieren of een eigen bedrijf beginnen een pension of een manege maar ik weet niet of dit goede ideeen zijn weet iemand opleidingen of goede ideeen voor eigen bedrijven waar je toch een beetje mee kan verdienen en op mijn niveau of een niveau hoger.

groetjes emily

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eigen bedrijf beginnen in dierensector." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Een bedrijf met dieren is altijd moeilijk. Een trimsalon is net als een uitlaatservice nog niet heel moeilijk om op te starten omdat dit vaak van huis uit kan.
Een manege oid kost 1 heel veel geld, 2 je moet een goede locatie hebben en een vetpot zal het niet zijn.

Ga eens naar een opleidingsinstituur en doe navraag bij KVK of de gemeente. Doe een markt onderzoek bijvoorbeeld,

honden page profiel IndyIndy 2 doggies

honden foto van Indy

Hoi hoi!

Ik doe op het moment een opleiding dierverzorging aan het Groenhorst College in Almere.
Met deze opleiding kan je de dieren management in maar ook dierenarts worden.
Misschien dat dit iets is wat je wilt doen?
Je hebt hier ook een paard opleiding, voor management enzo.
Kan je uiteindelijk je eigen stal beginnen haha.
Wellicht is Groenhorst Barneveld een goed idee om even te kijken?
Die is heel uitgebreid met dierverzorgings opleidingen geloof ik.

honden page profiel Sarina, Kyra & Yoko Sarina, Kyra & Yoko

honden foto van Sarina, Kyra & Yoko

Tgoh, er zijn scholen waar je managerhouder kunt volgen. Maar hiervoor zal je wel goed moeten sparen. Dit kost echt super veel geld om zoiets op te richten, tenzij je het van iemand overneemt dat je kent. ;-)

Als je een bedrijf wilt openen zul je je bedrijfsbeheer moeten hebben. Kun je op avondschool doen of Winkelbeheer volgen. Wil je een groot bedrijf op starten of een speciaalzaak? :-)

Ik wil namelijk later ook mijn eigen zaak openen.

Groetjes!

honden page profiel Nicole en de woefkesNicole en de woefkes

honden foto van Nicole en de woefkes

ja dat klopt ik heb ook veel goede dingen gehoord van barneveld, maar dat was voor mij te ver weg ik doe nu dierenverzorging management versneld traject, dus ik kan nu over 2 jaar bv als een trim salon of een uitlaat serves beginnen. (ben als een jaar bezig) maar dit is een niveau 4 opleiding en havo is zoieso hoger als niveau 4, maar weet niet of er hogere dierenverzorging management zijn.

honden page profiel Nicole en de woefkesNicole en de woefkes

honden foto van Nicole en de woefkes

je kunt trouwens ook een dierenspeciaal zaak, pension en kennel beginnen. maar (net als ik wil ;-) ) een hondenschool moet je nog verder voor door leren.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een eigen bedrijf beginnen zou dan een trimsalon of uitlaatservice o.i.d. inhouden. Daarmee verdien je geen vetpot; is meer een bijbaan. Trimmen is heel zwaar en ook moeilijk om dat fulltime te doen. Dierenarts of dierenarts-assistente zou wel kunnen.

honden page profiel Ronica & FesterRonica & Fester

honden foto van Ronica & Fester

hoi emily er zijn helaas niet zo veel dieren banen.ik zit op de mavo en ik wil later mischien een dierenarts worden omdat ik ook al me hele leven iets met dieren zou willen doen mischien is dat ook een ideetje voor jou alleen moet je er wel 6 jaar voor willen studeren en dit betaald ook goed maar niet heel erg veel. :-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Mijn tip? Studeer door.. ga voor het hoogst haalbare. Afzakken naar iets anders kan altijd nog.

Niet op MBO niveau gaan leren als je op HBO kan. Echt niet doen. Dat is zó zonde van je talent.

Liever wat harder moeten lopen nu, en straks beter verdienen en betere arbeids kansen hebben.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

HBO dier managment is dan een goede opleiding.

maar je moet wel nu beslissen wat je wilt, want voor een pension of een manege heb je andere opleidingen nodig.

En zoals gezegt is een baan in de dierverzorging moeilijk te vinden en ook je eigen bedrijf is heel moeilijk omdat het gewoon weinig verdient, en ik heb een jaar mijn eigen oppasservice gehad dus ik weet het een en ander..

Zoek een goeie baan en gooi hoog inderdaad..en neem dieren lekker als je hobby! Dan kan je later altijd nog wisselen van baan!

groetjes

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

het is inderdaad er lastig in de dierenbranche...
Je moet weten wat je wilt... En dan er voor gaan...
Maar veel verdienen ga je niet...

honden page profiel chicachica

honden foto van chica

hoi, ik wil je niet uit je droom helpen hoor,
maar ik ben 21 en zou nog steeds een eigen pensionstal willen beginnen, maar om je eigen stal op te zetten, laten we zeggen dat je een nieuwe stal gaat bouwen, ben je al snel 300000,- lichter,
en dan heb je nog niet eens je grond.
de bank leent je niks als je geen eigen geld heb (laten we zeggen zo'n 70.000 eigen geld).
tenzij jijzelf of je familie zoveel geld kunt lenen zou ik dit plan echt uit je hoofd zetten.
heel deurne zit vol met meisjes die een eigen stal willen, maar nergens over nadenken en uitendelijk op een tot hun 30e ergens op een stal werken om daarna ontslagen te worden als ze niet meer hard kunnen werken omdat ze een kindje hebben.

dierenarts is echt een heel hard en zwaar beroep.
en er studeren per jaar gemiddeld maar 30 dierenartsen af in nederland, er is maar beperkte plek..

en geloof me, ik dacht net zo als jouw dat ik jouw leeftijd had.
je kan beter lekker verder studeren in de richting van dieren en dan over zo'n 6 jaar kijken wat haalbaar is als je een eigen bedrijf wil opstarten..

Elise (Gast)

Och wetje wat ik later wil doen
mijn bomma heft al een huis in de ardennen en ik zou dat grag overkopen
want ik wil een zaak beginnen voor trektochten te paard!
ik heb alles al eens bekeken en ik ga ervoor
ik ben dus eigenlijk nu al een beetje reclame ant maken
xx

WolfatHeart (Gast)

Hoi Emily,

Misschien heb je inmiddels al antwoord op je vragen, maar voor de zekerheid:

Een mooie optie is de HBO opleiding diermanagement en gezondheid, ik heb hem in Dronten gevolgd (CAH Dronten) maar hij bestaat ook in Leeuwarden (Van Hall Larenstein). Als je die opleiding afrond (wat afhankelijk van je vooropleiding versneld zou kunnen (2 i.p.v. 4 jaar)) heb je een Bachelor (BSc) diploma. Daarmee kun je eventueel verder voor een Master (MSc) bijvoorbeeld in Wageningen, Leiden of Groningen. Zelf ben ik verder gegaan voor Animal Sciences (dierwetenschappen) en dan de specialisatie diergezondheid en gedrag. Maar je kan bijvoorbeeld ook diervoeding of productie dieren kiezen.

Hopelijk heb ik je zo wat verder kunnen helpen. Succes met je studie(s)!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ga inderdaad op jouw niveau studeren, niet lager. wil je de paarden in?? of de gezelsschhapsdieren?? die keuze moet je al gaan maken. daarnaast kan je altijd nog cursussen volgen. wil je een kennel o.i.d beginnen kan je hkb (honden en katten besluit) volgen naast je studie of baan straks. ook kan je de intsructerus opleiding volgen maar deze zijn er ook in cursus formaat. net als hondentrainer.
wel eens gedacht aan gedragstherapeut?? dat is HBO niveau, maar ook deze kan je weer volgen als cursus met deel certificaten.

waar ben je goed in? wat wil je? ben je goed in theorie of juist een praktijk mens. maar ga niet onder niveau studeren omdat je nu iets wilt, houd er rekening mee dat wanneer je 50 bent het werk ook nog moet doen en dan is bijvoorbeeld trimmer of dierverzorger best zwaar.

vraag alvast informatie op over alle soorten opleidingen en bespreek met je ouders en leraren wat het beste bij jou past qua opleiding en later als baan.

ik heb helaas de verkeerde studie uitgekozen en onder mijn niveau maar ik had ook echt een hekel aan school, ik had beter 1x pw naar school gekund en de rest werken. nu heb ik spijt maar op dat moment had ik eigenlijk geen keuze, heb me diploma behaald, das a heel wat voor mij toen. nu wil ik wel verder studeren maar het kost ongeloofelijk veel geld.

Anoniem (Gast)

Je moet eerst goed bedenken waar je intresse precies ligt, dan rondkijken/meelopen met wat je wat lijkt en daarna bijpassende opleidingen bekijken. En vergeet ook niet dat je met de meeste beroepen met dieren ook veel met mensen te maken hebt.

" er studeren per jaar gemiddeld maar 30 dierenartsen af in nederland, er is maar beperkte plek "
Elk jaar beginnen er 225 eerstejaars diergeneeskunde studenten en studeren er ongeveer 200 af, hangt een beetje af van de uitval.

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

Van jongs af aan wilde ik ook altijd iets met dieren. Helaas had ik toen ik 18 was niet de motivatie om nog door te studeren. HEb toen 3 jaar voor een baas gewerkt en ben daarna mijn eigen bedrijf begonnen samen met mijn man. Na 18 jaar kei en keihard werken komt mijn droom nu weer dichterbij. We zijn bezig met een huis met 12 paardenboxen en kleinschalige manege erbij. Het huis is geweldig mooi en de manege ook. Verder nog 2 ha weiland. Totaal 2,2 ha grond, 275m2 wonen, natuurvijver en nog veel meer. Voor onze honden willen we in ieder geval een speelveldje maken in een stuk weiland.

Echter dit zal puur hobbymatig gaan worden want het zal nooit genoeg opbrengen om van te leven, wel om wat extra te verdienen zodat we het mooie huis kunnen betalen. Kortom er zijn vele wegen die naar rome leiden. :-D

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

zelf doe ik mbo.
dat is manager dierverzorging en dan in het algemeen huisdieren en vee, maar je kunt ook in dierentuinen stage lopen.

er zijn een paar mensen van havo die dit doen en dan kun je geloof ik ook versneld doen.
in friesland is 1 zozelfde opleiding verder niet op havo niveau dacht ik dan wordt het spicifieker en moet je echt kiezen wat je later wilt helaas(lijkt mij best lastig) maar weet je het echt niet kun je miss kijken op mbo school of daar de mogelijkhbeiden zijn om het sneller te halen o.i.d

je bent dan niet dom ofzo he omdat je i.p.v hbo mbo gaat doen als je daarna weet wat je wilt en je doet het hoogste niveau kun je nog doorstromen;-)!!!

honden page profiel ChloëChloë

honden foto van Chloë

In nederland heb je teminste nog meer mogelijkheden om vanalles in de dierensector te gaan studeren en verder te gaan,
Hier in België is het diergeneeskunde (heeeel zwaar, heb het geprobeerd), of dierenzorg en daar zijn maar 2 scholen in heel het land die dat geven! (ver weg van mij)

Is het zo dat je in nederland na dierenzorg nog kan omschakelen tot je volwaardig dierenarts diploma hebt dan??

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja, studeren kun je hier wel, maar vervolgens een baan vinden is bijna onmogelijk. Alleen als dierenarts of assistente heb je wel een kans.
In Nederland kun je altijd naar een hoger niveau doorstromen als je een diploma hebt gehaald op een lager niveau. Soms krijg je dan vrijstellingen, omdat je al een aanverwante opleiding hebt gedaan... Maar tegenwoordig is doorstromen in het hoger onderwijs een dure aangelegenheid... Een tweede studie kost dankzij onze rechtste *piep*-regering duizenden euro's! :'(

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

dierverzorging is mbo niveau, dierenarts is universitair. dus mis je zo in zo de hbo die er tussen ligt. dan moet je nog voor diergeneeskunde ingeloot worden. en het is inderdaad een hele zware studie. meisje van stal is er mee gestopt omdat ze voor niks anders meer tijd had.
het is qua studie een hele andere richting. geneeskunde, dan kan je beter een hbo kant kiezen die meer bij het doktervlak ligt. iets van fysiotherapie (???) dan kan je ook nog uitwijken naar dierenfysiotherapeut (dan moet je dus wel eerst die voor mensen doen)
als je bij artis stage wilt lopen meld je dan nu maar alvast aan voor je laatste jaar, weet niet hoe het met andere dierentuinen zit.
ik heb geluk gehad dat ik zonder opleiding dierverzorger in een asiel ben komen te werken.
je kan misschien om een idee op te doen deze vakantie en/of een dag in het weekend vrijwillergswerk ergens gaan doen, een zaterdag baantje in een dierenwinkel zoeken.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Zoals al eerder gezegd zal het niet mee vallen om 'iets met dieren' te gaan doen. Tenminste, niet op HBO-niveau.
Op MBO-niveau heb je meer kans, maar dat zijn banen op een heel ander level.

Ik begeleid zelf regelmatig stagiares die de opleiding Dierenartsassistenet (Paraveterinair) doen, maar ik hoor heel vaak dat het ze ontzettend tegen valt.
Je doet voornamelijk balie- en administratief werk, daarnaast ben je veel aan het opruimen, schoonmaken en organiseren en ben je niet direct met dieren bezig.

Op HBO-niveau heb je eventueel de HAS of diermanagement, maar dan liggen de banen waar je echt met dieren werkt helemaal niet voor het oprapen.
Er zijn genoeg assistentes die meer kunnen dan ze nu doen, maar er is geen werk.
D.w.z. tussen dierenarts en assistente zit niks qua werken met dieren. Heel jammer.

Vraag anders eens aan een dierenarts of je, in je vakantie, een paar dagen mee mag lopen.
Dan kun je eens proeven en je kunt de vragen stellen die je hebt.

Veel succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eigen bedrijf beginnen in dierensector." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: rug liggen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^