Je ziet een hond geslagen worden..wat doe je?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Als iemand een tik uitdeelt, zou ik even heel rustig vragen "is dat nu nodig??" In de hoop dat de eigenaar er mee op houdt. Verder zou ik wijs mijn mond houden. Wie weet wie er voor je staat?? Ik sta niet te wachten dat ik zelf een lel krijg. Er zijn altijd mensen die denken dat ze alleen met geweld wat kunnen bereiken. Dus of het echt zin heeft om er wat van te zeggen? Ik heb daar mijn twijfels over! De volgende keer krijgt die zelfde hond weer een lel!
Als ik nu zie dat een hond echt zwaar mishandeld wordt(BV een paar keer flink getrapt wordt en gewoon jankt van de pijn), dan zou ik er op afstand wat bozer op kunnen reageren. Als ik weet wie de persoon is, zou ik hem zeker aangeven bij de dierenbescherming!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Je ziet een hond geslagen worden..wat doe je?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Trotsuh Eigenaar Van KyraTrotsuh Eigenaar Van Kyra 3 doggies

honden foto van Trotsuh Eigenaar Van Kyra

Gelukkig nog nooit gezien en geloof me hoop t ook nooit t hoeven zien.... ;-)

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

ook hier gebeurd,de staff van mijn schoonouders is een keer met een paraplu geslagen door een vreemde en waarom geen idee.
vervolgens als je die man tegen kwam ging de hond helemaal uit zijn dak en moest je haar stevig vasthouden want ze vergeten het echt niet.hij heeft later wel zijn excuus aangeboden.

heb het ook al een keer bij mijn eerste hond gehad dat een fietser hem een schop wilde verkopen omdat hij in de weg liep en toen ben ik me toch een partij kwaad geworden niet normaal.
ik vind het gewoon niet nodig,rare mensen zijn er op de planeet.

honden page profiel 3 doggies

Wat een naar verhaal,ik ken dit.
Er woont hier een man met twee schatten van hondjes,maar hij drinkt regelmatig en loopt dan beschonken met zijn honden in de polder of het bos.
In dronken toestand is hij onaardig en schopt en slaat hij de grootste hond.(zo de bosjes in)!
Ik stond er versteld van toen ik dat zag en mn hart brak,deze man is het niet waard,maar wat er tegen te doen???
Als hij niet dronken is doet hij normaal en gewoon tegen zijn honden,maar het blijft erg naar als ik hem in de verte al zie aankomen.
Ik heb diep medelijden met zijn honden,al slaat en schopt hij alleen de oudste.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja je kan ook niks zeggen want ze nemen ook niks van je aan ze worden gewoon boos en reageren dat weer op de hond af. echt heel erg vind ik dat als ik denk aan die honden die zo worden op gevoed :'(

honden page profiel geen lid meergeen lid meer 3 doggies

honden foto van geen lid meer

als iemand zijn hond slaat met de riem , zeg ik het ook hoor en vraag dan ook duidelijk :heb hier ook een riem wil jij zelf ook wat klappen dan weet je gelijk wat je hond voelt .

en als ze gewoon slaan kijk ik eerst heel vuil naar ze en wacht op comentaar (wat je dan toch krijgt) zoals wat kijk je nou , en zeg dan nooit geleerd hoe je met een hond om moet gaan zeker zou je beter eens gaan doen .

maar ja hier leven ze nog in 1950 ofzo want hoe sommige met hun beesten omgaan hier ppfffff
en ze denken dat ze het nog goed doen ook .
krijg wel eens tips buiten nouuuuuu dan schaam ik me dat ik hier woon ..... DOM VOLK

honden page profiel IndyIndy 3 doggies

honden foto van Indy

Ik heb slaan of schoppen nog niet meegemaakt, maar wel dat een man z'n hondjes een slinger gaf en verderop neergooide.

Toen was Indy nog maar een maandje of 3/4 ofzo en toen kwamen er 2 kleine stafford achtige hondjes op haar afgestormd, die wilde lekker spelen, maar omdat ze zo hyper en opdringerig waren vond arme Indy het eng.

Ik wachtte geduldig tot die man zijn hondjes weer meenam.
Hij riep ze eerst, maar ze wilde nog steeds blijven spelen, uiteindelijk pakte hij ze bij hun nekvel en gooide ze een meter verder op de grond!

Nou heb ik er toen niks van gezegd, ik was echt super verbaasd, die man liep daarna gewoon rustig door..
Ik had toen een pupje bij me, dus heb ik hem maar gewoon laten gaan, het zag er gelukkig niet uit dat die hondjes zich bezeerd hadden.
Kom ik hem nog eens tegen met die hondjes, en doet hij dan weer iets, dan trek ik nu m'n mond wel open hoor!
Een beetje rustig aan met die hondjes, het zijn geen lappen poppen hoor!

Hoewel ik natuurlijk niet met zekerheid kan zeggen of ik altijd er wat van zeg, want ik heb een beetje een angst voor agressieve mannen, maar als ik het durf doe ik het zeker.

honden page profiel Michelle & Senna & PeachMichelle & Senna & Peach 3 doggies

honden foto van Michelle & Senna & Peach

vorige keer was ik wandelen met senna toen hadden we peach nog niet en we liepen naar de snackbar en rene (me vriend) had senna aan de lijn en der komt een moeder naar buiten liepen met een kind van denk 3 jaar en da kind schopt zomaar uit het niets senna en rene zegt doe is normaal en die moeder zegt wat is er nou zegt rene je kind schopt die hond ze haalt haar schouders op en loopt verder naar buiten.

en van de week was ik met senna en peach buiten en der loopt een moeder en er achter aan een kind van 2 denk ik maar die lusietrt niet en die moeder loopt door en ik vertrouwde het al nie en liep wat verder op een afstandje en wat denk je maakt zo een schopbeweging is maar goed dat ik wat verder stond.

maar op deze manier krijg je ook verhalen van agressieve honden die dat helemaal niet zijn want voor zelfde geld hapt zo'n hond en is het een vals beest maar wat zou jij doen als je zomaar een schop krijgt van iemand die je niet kent?

honden page profiel Bianca VosBianca Vos 3 doggies

honden foto van Bianca Vos

Als ik het zie dan doe ik er zeker wat aan.
Mn man die gaat er op af en die zegt dan:
Nu mag je mij een klap proberen te geven,maar als je te laat bent heb je die klap zelf.
Even kijken hoe die dat leuk zou vinden.
(mn man is 198 lang en is vechtsportleraar).
Ook nog kaal dus ziet er angstaanjagend uit.
Wij houden hier niet van en kunnen ons mond niet houden.
En dat doen we dan ook niet.
Wij zien het dan ook niet meer.....hihihi.
Mensen kijken wel uit met ons hahahahah.
Groet Bianc

honden page profiel linlin 3 doggies

honden foto van lin

ik kan nooit mijn mond houden, maar volgens mij helpt het niets. Ik weet niet hoe je die mensen wel kan bereiken. Meestal zeggen ze " het is mijn hond en ik doe wat ik wil".
Maar ik kan het niet laten, ik kan niet tegen dierenmishandeling.

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

gelukkig niet veel meegemaakt maar ik zou er wel iets van zeggen!
ik ben klein van stuk maar op zo'n moment word het zwart voor mn ogen en maakt het me niks uit wie er dan voor me staat

honden page profiel merelmerel 3 doggies

Hier in portugal,zijn beesten gewoon beesten,dus hebben geen gevoel en geen waarde.
Je ziet ook vaak honden aan een ketting,broodmager,mishandeld,echt verschrikkelijk gewoon.
Heb een keer twee puppies in een vuilnisbak gevonden,twee teefjes,(reden:het zijn teefjes,en die krijgen ook weer puppies,dus weer meer honden.En daarom wil niemand teefjes.)Zag een keer een man met een trekker,en bond zijn hond aan de achterkant vast met een touw en scheurde toen keihard weg,je raad het al hond natuurlijk erachter aan rennen,kon geen kant op.
Heb een paar dagen erna zijn hond weggehaald bij zn huis,en naar een vriend gebracht..En je zult het geloven of niet maar hij is terug naar zijn oude baas gelopen!inmiddels is ie er niet meer.

Tijdje geleden heeft een vriend van mij een hond gevonden die helemaal inelkaar getrapt was,onder het bloed,hij zag de jongen weglopen,hond gelijk n.d dierenarts gebracht,nu gelukkig alles goed met de hond,hij heeft m zelf gehouden,en man is opgepakt gweest helaas al weer vrij..
Maar hier gebeuren heel veel van dit soort dingen!
Helaas!! :'( :'(

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik zou zeker niet zwijgen want zo manier werkt altijd averechts en beschadigd de band baas-hond. Wel probeer ik het zo te zeggen dat dergelijke personen niet opnieuw agressief hoeven te worden omdat dit meestal op de hond weer uitgekuurd wordt.
Vroeger sloeg iemand mijn Boxer Lotje met zijn riem omdat zijn eigen hond ervandoor ging om met mijn hond te spelen. Hij luisterde op dat moment niet naar zijn baas, en dus sloeg hij de hond , een Duitse Staande, met de leren riem over de rug waarbij hij ook mijn Boxer Lotje raakte. Ik bedacht me geen moment en ben hem met mijn eigen riem te lijf gegaan, in mijn jeugdige drift.Heb hem ongezouten de waarheid vertelt en even vertelt wat voor eeen enorme %^&*(*&^%$# hij was!! Vanaf die tijd is hij altijd vriendelijk naar mij toe en praat honderd uit. Vraagt zelfs advies over opvoeding enz. Reageert ook altijd weloverwogen en normaal naar zijn hond toe. Later hoorde ik dat hij in die tijd zwaar overspannen was! Maar ja voor mij nog geen reden om je hond te rossen!

honden page profiel JaneJane 3 doggies

honden foto van Jane

heb het wel eens gezien dat een vent zijn hond maar bleef slaan, zelfs toen het beestje al piepend op zijn rug lag!
maar....als je er boos op reageert worden mensen vaak nog kwader (ze zijn al over de rooie en dan gaat de adrenaline alleen maar erger door het lijf).
ik ben er rustig naar toe gelopen en heb hem (heel rustig) gezegd dat ik wel een adres wist waar hij met zijn methode WEL geaccepteerd zou worden. toen hij gekalmeerd was vroeg hij welk adres dat was. toen zei ik: TOYS 'R' US, daar hebben ze geweldige hondenknuffels en als je goed zoekt vind je er ook nog wel een die kan blaffen!
vervolgens heb ik me gewoon omgedraaid en ben weggelopen!
een tijd daarna kwam ik hem weer tegen (toen was er niets aan de hand) en vroeg ik hem of hij al bij dat adres geweest was (hahaha). hij zei: nee, maar je boodschap is wel aangekomen! ;-)

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

Bianca Vos
hahahah bianca ik zie het al voor me hahahahaha.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ik heb een keer mee gemaakt dat ik bij iemand in de auto zat. We stonden bij een stoplicht en daar stond een man die zijn hond een rotschop verkocht toen is die persoon waar ik mee in de auto zat uitgestapt en heeft die vent een rotschop gegeven :-D Mag niet maar ik vond het wel verdiend.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Charlotte en de Witjes

Ohja en een keertje begon een vrouw haar hond te slaan en toen zei mijn moeder "weet je nog hoe blij je was toen je hem kreeg?"
Ze zei niets ze liep alleen met een vertrokken hoofd weg....

honden foto van leo met

Het beste is toch om dit te melden want dit is geen doen. Het kan van kwaad tot erger gaan en instanties proberen hier wel degelijk wat mee te doen het is alleen heel lastig voor ze hoe jammer dit ook is, want van mij mag je ze hangen aan de hoogste boom!!!

Maar wat nu te doen:

U kunt uitsluitend telefonisch melding doen van dierenleed. Dat kan via het Meldnummer dierenmishandeling, telefoon 0900-2021210 (10 cpm). U wordt dan automatisch doorgeschakeld naar de Meldkamer van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming of naar een afdeling van de Dierenbescherming.

Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geinformeerd.....

honden page profiel Chantal_*_BinkyChantal_*_Binky 3 doggies

honden foto van Chantal_*_Binky

hallo! dat doe je toch niet!?
wat een K*T man.
Zou hij het fijn vinden om geslagen te worden?
En als je een hond slaat kan hij vals worden, maar als je hond niet luisterd dan ga je toch naar de hondenclub?
of misschien was het geen puppy meer, en heeft hij nooit curcus gedaan...
dan kan hij ook niks meer leren nee.
Wij hebben met binky wel op de puppy curcus gezeten, en dat is heel leuk.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea 3 doggies

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik heb zoiets nooit meegemaakt maar ik ben altijd iemand die eerst even de kat uit de boom kijkt, dus een beetje observeert hoe die persoon is.

je krijgt waarschijnlijk toch de wind van voren als je er wat van zegt :'(

honden page profiel Sabrina & DanteSabrina & Dante

honden foto van Sabrina & Dante

Zou het liefst die riem afpakken en die vent er ff mee slaan en dan zeggen fijn he! Zo nee doe het bij je hond dan ook niet. Dieren hebben ook gevoel en soms meer dan enige mensen hier op de wereld O-)

Natuurlijk kan dat niet maar zou er wel iets van zeggen.

honden page profiel Jeanine & Niki de Noorse BuhundJeanine & Niki de Noorse Buhund 3 doggies

honden foto van Jeanine & Niki de Noorse Buhund

Ik heb een keer gezien dat een jongen/man zijn herdershond een schop verkocht toen hij niet wou luisteren, echt heel hard! Ik had zoiets nog nooit in het echt gezien en was echt heel erg geschokken! Ik liep er op af om er wat van te zeggen, maar toen keek hij zo agressief en boos naar mij dat ik eigenlijk een beetje bang werd en maar heel snel ben doorgelopen. Wel een beetje laf van mij vind ik zelf, maar ik wist niet waartoe hij in staat was en Niki die ook mee was stond te trillen na die schop, want ze hoorde natuurlijk die harde schop en het gejank van de hond. Maar ik was echt zo boos, hoe kun je een hond nou zo'n schop verkopen alleen omdat hij één keer niet gelijk komt!?

honden page profiel Roxy , Bonky en DaisyRoxy , Bonky en Daisy 3 doggies

honden foto van Roxy , Bonky en Daisy

Wij hebben het hier ook gezien.
Een gast die een jackrussel vooruit schopte omdat het diertje niet wilde luisteren en niet mee liep.
Mijn man zag het en was ook met bonky aan het wandellen mijn man zei hard op tegen bonky dat zal jou nooit gebeuren jongen daar houden we te veel voor van je.
Die gast heeft dat gehoord en stond nogal met zijn mond vol tanden.

honden foto van leo met

Om hier nogmaals op te reageren (stukje wat ik boven heb geschreven) Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een mobiele telefoon.
Hiermee is het beste bewijs eigelijk te maken zowel met foto's als een filmpje!
Dit soort mensen moeten aangepakt worden!!!

honden page profiel Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara*** 3 doggies

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Ik ken het helaas ook. Ik heb zowiezo al wel behoorlijk regelmatig eens iemand gezien die zijn hond sloeg en bijna altijd wat van gezegd.

Maar waar ik nu woon woont een vrouw met een witte herder en zij schopt en slaat haar hond eigenlijk altijd, je hoort die hond dan janken zo verschrikkelijk.

Ik zie dit dus bijna dagelijks en elke keer heb ik zo zwaar de neiging om die hond gewoon mee te nemen.

Ik heb er dus wel al een aantal keer wat van gezegd, maar kreeg een enorm grote mond terug.

Zo zijn er hier heel wat mensen die er elke keer wat van zeggen. Aangezien dit niks hielp hebben wij in eerste instantie iemand aangewezen die de dierenbescherming zou bellen en in naam van ons allemaal die klacht daar zou neerleggen.

Aangezien hier niks mee gedaan werd, hebben we een brief opgesteld met al onze gegevens en ieder heeft daarin gezet wat diegene gezien heeft. Deze brief is verstuurd en de vrouw heeft dus een bezoekje gehad van de dierenbescherming en een flinke waarschuwing. Ik moet zeggen dat dit wel wat geholpen heeft, want ze doet het, in ieder geval buiten, veel minder vaak. Maar het is en blijft treurig en je staat zo machteloos :'(

honden foto van leo met

Daarom moet het ook gemeld worden, als dit niet word gedaan kunnen de instanties hier ook niks mee doen.
En vooral het moeilijkste het bewijs last.
Zonder bewijs heb je geen zaak!

Daarom hamer ik er zelf op zie je dit of weet je dit van iemand film het fotograveer het en misschien kan de hond dan overgeplaatst worden waar hij misschien wel een goed gezin kan vinden met alle liefde die hij nodig heeft.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

ligt eraan als de hond echt bedreigends doet vind ik eerlijk gezegd niet dat je m een koekje voor moet houden. demon bijvoorbeeld is een grote lompe hond en kan op een slechte dag veel schade aanrichten als je niets doet. ik pak m daarom ook regelmatig bij zijn nekvel. omdat hij anders niet luistert! en dit de enige manier is om zijn aandacht te krijgen. ik weet dat het heel fout is maar op cursus hebben ze mij dit ook geadviseerd!
hij pakte van de week bijvoorbeeld een van de poesjes in zijn bek dat is voor mij echt een no go!!

als het onterecht is zal ik er wel iets van zeggen denk ik en helemaal als het de baas zijn schuld is.

honden page profiel Merlin,Safira,Nikita en CeylanMerlin,Safira,Nikita en Ceylan 3 doggies

honden foto van Merlin,Safira,Nikita en Ceylan

Ik en mijn hele Familie zouden altijd de Dierenbescherming bellen :'( dat is niet meer als normaal.
Vanmorgen werd ik gebeld dat 2 hele lieve honden door de Dierenbescherming in beslag zijn genomen,die door een vrouw helemaal in elkaar werden getrapt,met schoenen met pinhakken geslagen werden,met ijzeren riem geslagen werd onder het lopen,en ook nog met een fles op hun kop werden geslagen,en dan nog wat je niet ziet als ze bij haar binnen waren.
En dan zegt ze ook nog gewoon het zijn mijn honden ,en ik trap en sla ze in elkaar waneer ik dat wil,daar heeft niemand wat mee te maken.
Maar veel mensen hebben het gezien,en doen gewoon niks,omdat ze de mensen bedreigd en schreeuwt als een a..
Die persoon heeft haar in een val gelokt,waar ze met haar grote voeten intrapte,en toen was het zover dat de 2 schatten van honden opgehaald konden worden door de Dierenbescherming.
Ik kan geen naam noemen van de persoon ,die het gelukkig wel heeft gemeld,en ben blij dat dit dierenleed voorbij is.
Ik hoop dat alle 2 de honden nu bij mensen zullen komen waar ze dit nooit meer hoeven mee te maken.
En mijn dag kan niet meer stuk vandaag.

honden foto van leo met

Dat zijn hele goeie berichten. We moeten blij zijn met die mensen :-D
En Claudia ik snap dat je hem af en toe in zijn nekvel kan pakken dat doet namelijk de moeder vanaf geboorte af al om ze (natuurlijk) te corrigeren.

Ik denk dat daar niemand je over in de rede zal vallen maar slaan en schoppen is echt uit den boze dit werkt juist het tegenovergestelde!

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

ja idd en als rens stoute dingen doet, geloof me hij kan er wat van dan schreeuwt ie alles bij elkaar. terwijl ik m alleen maar op zijn plek zet..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Je ziet een hond geslagen worden..wat doe je?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: is weer voorbij die zomer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^