Castratie wel of niet ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik denk dat dierenartsen daar iets genuanceerder over moeten praten. Honden van 1 à 1,5 jaar zijn vaak nog niet volwassen of zelfs even in hun puber/moeilijke fase. Laat je je hond dan castreren, dan kan hij juist in de fase blijven hangen. Hij is dan nog niet volwassen. Je ziet juist dat reutjes wat makkelijker worden als ze ouder dan twee jaar worden.

Ik ben me er van bewust dat iedere hond anders is. Maar het valt me op dat zodra een hond wat druk of moeilijk is, deze gelijk dominant word genoemd en castratie wordt aangeraden. De meeste honden zijn juist niet dominant maar onzeker. Met castratie bereik je dan niets of in het slechtste geval juist het tegenovergestelde: de hond wordt meer onzeker en heeft daardoor juist meer aanvaringen met andere honden of vertoont juist meer ongewenst gedrag.

Is de hond werkelijk heel dominant en fel, dan kan castratie wel een oplossing bieden. Die honden worden inderdaad vaak milder en makkelijker in omgang.

Maar een dierenarts ziet natuurlijk niet gelijk of je hond dominant is. Je hond is vaak gespannen als hij naar de dierenarts gaat, maakt zich druk, groot en reageert vaak wat directer. Je dierenarts ziet evenmin je honds 'normale' gedrag naar andere honden. En een dierenarts is nu eenmaal niet een hondentrainer.

Ben blij dat het voor Tyson zo goed uitgepakt heeft!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Castratie wel of niet ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja ik ben het helemaal met je eens hoor dat was ook mijn gedachte. dieren arts had het over 8 maanden die leeftijd laten doen.
het gevaar dat je hond onzeker is in plaats van dominant is groot daarom heb ik ook gewacht en alles bekeken ik was ook zo bang dat ik het verkeerd had.

honden page profiel douanehof eifelbergdouanehof eifelberg 3 doggies

persoonlijk denk ik niet dat gedragswijziging zal optreden, als je een hond laat castreren.
wij doen het preventief,uit voorzorgmaatregel(adoptie honden) maar hebben nooit gemerkt dat de hond veranderd.
gedrag beinvloed je door opvoeding. je ziet aan de persoon, hoe de hond gaat worden.mag uw hond "jutten" zal die na castratie dit zeker nog proberen, gewoon hij kent het.

onze regel: rustige mensen hebben rustige honden, stres personen hebben meestal hevige honden. ze kiezen elkaar uit. een goede fokker kan je zeker begeleiden in de keuze van de hond. als je adoptie kiest, goed het gedrag bekijken.past het in het gezin.

de last van de operatie,een paar dagen en ze zijn er bovenop.verzorging is gedurende die periode belangrijk.

mannetjes laat je het best doen, op volwassen leeftijd(scheelt wat van hond tot hond) teefjes: 10 weken na de loopsheid.na de 2de maal loops te zijn.



honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

@ Gea: ik zal het even voor je navragen!

honden page profiel Sabrina & DanteSabrina & Dante 3 doggies

honden foto van Sabrina & Dante

Wij nemen een reu en me man en ik laten hem alleen castreren als ie het huis begint af te bakeren of als hij weg gaat lopen ivm loopse teven.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Sabrina, het 'afbaken' of 'markeren' kan je eenvoudig afleren. Leer je reu van begin af aan dat er buiten twee keer geplast mag worden aan de lijn en dat het daarna 'klaar' is. Mijn reu weet het precies. Ik heb afgelopen weekend met hem in de stad gelopen waar werkelijk overal de hondenpies tegenaan zat en hij heeft geen één keer geprobeerd te markeren.

Hetzelfde geldt voor rijden: niet toestaan. Niet op andere honden, niet op speelgoed en kussentjes en al helemaal niet op iemands been. Sommige mensen vinden het aandoenlijk of grappig als een pupje het doet, maar die maken zelf een grote fout.

Als je je hond netjes en consequent opvoedt, kan hij zijn zaakje behouden en is hij dus niet de dupe van een te weinig consequente opvoeding.

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie 3 doggies

honden foto van Laura & Robbie

ik zou er nog even goed over nadenken als je het wel of niet zou doen
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_35-castratie.php

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

puzzle helemaal gelijk ik heb mijn hond ook geleerd om alleen waar ik wil te plassen. en voor de rest niet :-D rijden doet hij ook neit een paar keer geprobeert maar hij had meteen door dat het niet mag :-D

honden page profiel NaomiiNaomii

honden foto van Naomii

ik weet zeker dat dit niet onzeker gedrag is want op de hondenschool zij de trainster (zij is gespecialiceerd in gedrag) dat hij dominant is.
dat is ook echt te zien ! hij heeft dan ook geen ruzie met onderdanige reutjes alleen als het andere reutje ook dominant is wor dhet vechten :'(

honden page profiel NaomiiNaomii

honden foto van Naomii

oeps iets vergeten...

zoals je op mijn profiel leest hebben we djingo gekregne toen hij anderhalf was hij kende niets :'(
ik weet dat als je eeen pupje krijgt (reu) dat je die best op kunt voeden zonder hem te laten castreren
maar wij denken dat djingo ooit al eens een hondje heeft gedekt want ik kan me bijna niet voorstellen dat als je hond nog nooit een teef heeft gedekt er zo gek van is O-)


honden page profiel NaomiiNaomii

honden foto van Naomii

weetje ik heb het er nog een xtje met mn vader enzo erover gehad ik denk dat we nog even gaan wachten met castreren totdat hij de cursus heeft afgemaakt misschien dat we hem dan nog meer onder controle hebben zelf zijn we ook geen voorstander van castratie hoor ! alleen als het echt nodig is maar ik wou alvast jullie mening horen O-)

Liefss,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Castratie wel of niet ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: bosch junior
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^