Hond: ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TuurTuur

honden foto van Tuur

Even onze situatie uitleggen:

We leven op een (groot) appartement met een groot terras, echter zal de hond wel veel alleen zijn:
Ik werk in school van 8:30 tot 12:10, dan kan ik om 12:10 naar huis maar ik moet terug zijn om 13:30. Dan ben ik terug om 16:00.

Indien ik eens niet aanwezig kan zijn zijn mijn kinderen er van 13 en 16.

Zou ik een hond nemen of niet? Ik ben in de schoolvakanties altijd vrij...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond: ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx 2 doggies

honden foto van Mexx

Mits je een periode vrij kan nemen, zou een volwassen hond die even alleen kan zijn, wel kunnen.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik zou dan in het elk geval geen pup nemen, daar moet je in het begin echt heeeel veel tijd in steken. En volwassen hond kan inprinciepe wel. Zolang je maar zorgt dat de momenten dat je wel thuis ben "premium time" voor de hond zijn en hij goed in zijn behoeftes kwa beweging en gesteelijk uitdaging komt. Tussendoor kun je naar huis dus dan kun je ook nog een aardige wandeling maken in de tijd. Kijk hij zit een deel van de dag alleen, maar er zijn ook zat mensen die wel thuis zijn en niks met hun doen kwa geestelijke uitdaging e.d. en dat vind ik persoonlijk zieliger als een hond die wel alleen thuis blijft maar buiten die tijd wel aan zijn trekken komt ;-) En schoolvakanties zijn er ook regelmatig waarin je lekker dingen kunt gaan ondernemen met je hond :-D

honden page profiel TuurTuur

honden foto van Tuur

Is de grote zomervakantie van 2 maanden genoeg om bij mijn pup te zijn? (Met ev. een vakantie van een week tussen, die kunnen we wel in het begin regelen zodat we de pup laten zouden afhalen).

Is er ook een bepaalde tijd waarop de meeste honden bevallen?

honden page profiel Mr OnslowMr Onslow

honden foto van Mr Onslow

hoi,

ja of je een hond wil nemen of niet dat is een lastige,
Zet voor jezelf alle voor en nadelen op een rij? In een pup moet je veel tijd steken maar dit geld ook voor een volwassen hond en wat voor een hond wil je? want elk ras heeft zn voor en nadelen? Op zich kan een volwassen hond wel een tijd alleen zijn maar ook dit dient opgebouwd te worden, denk er gewoon goed over na want als je nu al twijfeld??

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Zoals je beschtijft zou het kunnen.Een hond went aan de situatie en als dat van pup af zo gaat kan het.Misschien kun je als je een pup neemt in een vakantie proberen.Dan kun je even wat tijd aan de pup besteden en leren alleen te zijn.En de kinderen kunnen ook de pup uit laten.Succes :-)

honden page profiel TuurTuur

honden foto van Tuur

o

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Tja vrij nemen kan dan natuurlijk niet dus in ieder geval zou de pup dan zo aan het begin van de zomervakantie moeten komen. Maar dan nog vind ik persoonlijk dat je erg weinig tijd hebt om hem of haar echt goed op te voeden. Hooguit 6 á 7wkn als die echt meteen aan het begin van de vakantie komt. Een pup lijkt me dus niet echt een succes nee...
Een oudere hond, herplaatser, zou misschien wel kunnen. Het lijkt me dan ook verstandig om dit pas tegen de zomervakantie te doen maar dan is dat denk ik nog wel haalbaar mits er tussen de middag wel iemand thuis komt om de hond aandacht te geven en zoals Amber al zegt er genoeg 'quality time' mee hebben (cursussen gaan doen, lekker veel wandelen en knuffelen en absoluut niet dan ook nog vaak alleen laten in de weekenden e.d.) ;-).

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

En nee er is overigens niet een bepaalde tijd waarin meer nesten worden gepland ;-). Vaak kiezen fokkers wel de periodes uit dat de pups lekker naar buiten kunnen maar dit kan dus april zijn maar ook nog september.

honden page profiel TuurTuur

honden foto van Tuur

Zou zo'n 10 weken genoeg zijn voor mijn pup op te voeden? Ik heb voor de vakantie ook al vrij door de examens.

honden page profiel Mr OnslowMr Onslow 2 doggies

honden foto van Mr Onslow

ja snap het dat je graag wil, dat is zeer begrijpelijk :-D (ben ook een hondengek O-) ), maar het is toch echt jullie keus,
Het is erg leuk een hond in huis maar er zitten ook nadelen aan, Maar weet je al welk ras je wilt? Onze hond zit ook van 8.00-12.00 alleen en dat gaat zeer goed!dus op zich moet hij/zij daar wel aan kunnen wennen, alleen een pup heeft erg veel input nodig de eerste weken dan zou ik hem ook eerder aan het begin halen, veel succes met je keuze

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

In mijn ogen niet nee. Sorry...
Een pup opvoeden is veel meer dan even wat dingetjes leren. Het is zindelijk maken, prikkelen, cursussen volgen, enz... Onze Abby heeft er een half jaar over gedaan om zindelijk te worden, en dan was ik zowat altijd thuis!
Een pup is nog tot 1jr echt wel een pup en heeft dan veel prikkels nodig. Nieuwe dingen ontdekken, heel veel aandacht en ga zo maar door. Sorry maar ik vind zoveel uren alleen zijn op zo een jonge leeftijd dan echt te veel. Een oudere hond kun je dit wel leren maar bij een pup moet je dit langzaamaan opbouwen en 10wkn is in mijn ogen gewoon te kort hiervoor...

Maar goed dat is mijn mening en dat is het advies wat ik als fokker zijnde aan mijn pupkopers zou geven. Maar ik weet dat de meningen hierover verschillen ;-)...

honden page profiel TuurTuur

honden foto van Tuur

Ik had gedacht aan een King Cavalier of een Boomertje.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 1 doggies

honden foto van corrie koopman

Dat denk ik wel hoor.Heb je al eem ras wat je graag wilt?Er zijn rassen die goed alleen kunnen zijn.Dan kun je er alles over lezen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Normaal kom je met 2 maand wel een eind.. Zeker als je kinderen daarna de tijd nog kunnen verkorten of je een oppas kan vinden. MAAR, de kans dat jij een pup van een goede fokker vindt die net tegen de vakantie weg mag is minimaal.
Je komt dan al snel in het broodfokcircuit.. Die hebben aan de lopende band nestjes en dus altijd wel iets in de aanbieding.

Voorkom dat!!
Een boomer is een kruising waar helaas vooral door broodfokkers en de zogenaamde pretnestfokkers mee gefokt wordt. men kijkt niet naar de gezondheidsproblemen, testen kost geld en het moet of geld opbrengen of alleen 'leuk' zijn.

Ik zou een leuke herplaatser zoeken. Kijk eens via de rasvereniging van de cavalier, misschien hebben zij een leuke jonge hond die al even alleen kan zijn.

honden page profiel Mr OnslowMr Onslow

honden foto van Mr Onslow

Maar wil je dan een pup?anders zou ik gewoon bij die rassen gaan kijken voor een herplaatser, wij hebben ook een herplaatser en hij was 9 maanden, dus al redelijk opgevoed en we hebben allebei drie weken vrij genomen en het ging hartstikke goed, natuurlijk kun je niet alle herplaatsers binnen 3 weken goed leren kennen, want ze hebben wel allemaal een rugzakje maar het is het proberen waard :-D

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Je hebt toch oudere kinderen? Die kunnen toch ook wanneer ze uit school zijn de hond er even uitlaten? Doen de buurkinderen hier ook? :-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik sluit me aan bij Mexx...
Als je idd oppas kunt regelen zodat je het na die 10wkn langzaamaan kunt opbouwen dan is het misschien te doen. Maar een hondje uit de erkende fok wordt dan vreselijk moeilijk, bijna onmogelijk om eerlijk te zijn.
Ik blijf dus bij mijn advies dat ik denk dat een oudere hond geschikter is voor jullie situatie ;-).

honden page profiel TuurTuur

honden foto van Tuur

Eigenlijk gaat mijn voorkeur wel naar een pup... Maar ik zie dat het bijna onmogelijk zal zijn dus ik zal ook even naar de asielen in de buurt gaan kijken over enkele maanden.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

Het lijkt me niet verstandig om een pup te nemen een pup zit in deze situatie veel te veel alleen terwijl hij nog zoveel moet leren.
lijk me beter naar wat ouder hondje zo tussen de twee en 3 jaar die zijn al goed opgevoed in de meeste gevallen.
sterkte met je beslissing ;-)

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Lijkt me wel te doen hoor en zeker als je zo lang thuis bent en nog kinderen hebt die het over kunnen nemen. Met een herplaatser weet je ook niet of je het in 'n paar weken lukt. Dus onmogelijk is het echt niet hoor..

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

een pup lijkt me echt niet verstandig...

een oudere hond uit het asiel zou misschien wel een oplossing kunnen zijn.

succes

honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona

honden foto van Annemie Bo en Mona

Wij hebben ook een herplaatser genomen om dezelfde redenen, en dat 200 procent mee!

honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona

honden foto van Annemie Bo en Mona

oei, VALT 200 procent mee, moet het zijn. ;-)

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

ik denk als je vraagt zal ik een hond nemen ja of nee
dat je er nog niet aan toe bent

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Als je even alle topics nagaat kun je zien hoeveel problemen een aiel hond met zich mee kan brengen, en een oudere hond leert minder snel dan een pup om alleen te zijn.

Daarbij zie ik het probleem niet, je hoeft echt niet de hele dag bij de hond te zitten zijn pootje vast te houden, daarbij hond slaapt eigenlijk best veel, nou als jij hem voor schooltijd voldoende beweging geeft en voor vertrek een lekker bot vermaakt die zich opperbest, tussen de middag effe een beste wandeling lekker met de bal, en de rest van de middag licht hij wel weer rustig.
En een pup wend wel aan dat ritme, wat is het verschil dat de hond 3 uur ligt te slapen dat je boven aan het opruimen bent, of hij ligt 3 uur te slapen als je even op het werk bent.

honden foto van ••**Monica*budha* en fee**••

Ik denk dat het ook best kan. Ja een pup opvoeden kost veel tijd maar als iemand werkt betekent niet dat diegene maar meteen ze hond niet goed kan opvoeden. Ik vind niet dat je enorm lang weg ben van huis. In 10 weken heb je genoeg tijd om je pup het alleen zijn te leren. En daarbij ook alle andere belangrijke dingen!
Succes

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Een pup vinden van een goede fokker die precies rond die tijd weg kan zal lastig zijn. Met 2 maanden kun je een heel eind komen met de opvoeding, maar het kan ook zijn dat je pech hebt en een pup hebt die het je niet iets moeilijker maakt. De ene legt zich sneller bij een situatie (alleen blijven bijv.) als de andere. De ene is binnen een aantal weken zindelijk de andere heeft met 6 maanden nog ongelukjes. Allemaal dingen om over na te denken :-)

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Wat ik jammer vind en waar ik me aan stoor is het volgende:

Mensen raden de man af om een hond te nemen, maar raden de man dan wel aan om een asielhond te nemen. Alsof die hond het leuk vind om de hele dag alleen te zitten!

honden page profiel Marjan & CharlieMarjan & Charlie

honden foto van Marjan & Charlie

Wat vinden je kinderen van een hond? Zijn ze bereid om een bijdrage te leveren. Mijn dochter van 14 gaat mee naar les en is fantastisch met Charlie. Als je het samen doet, is mijn ervaring is het prima te doen. Als ik minder tijd heb, springen mijn dochters in.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond: ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: softe opvoeding?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^