amerikaanse bully

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nikita cooper en Guusnikita cooper en Guus

honden foto van nikita cooper en Guus

wie heeft er een amerikaanse bully?


-xxx-jes van mij en een poot en likje van cooper O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "amerikaanse bully" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Is dat het zelfde als bulldog?, mooie hond heb je zeg!!

honden page profiel jannyjanny 3 doggies

honden foto van janny

ik niet maar je heb leuek hond

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Amai g hebt wel n ferm bullytje :-D

honden page profiel INI    King & YarahINI King & Yarah 3 doggies

honden foto van INI    King & Yarah

Ik zelf heb er geen , maar die van jou ziet er heel mooi uit :-D.

Groetjes

honden page profiel MackMack 3 doggies

honden foto van Mack

Ikke ben een Amerikaans Bulletje hahahahaha

honden page profiel Trotsuh Eigenaar Van KyraTrotsuh Eigenaar Van Kyra 3 doggies

honden foto van Trotsuh Eigenaar Van Kyra

heb 7 jaar een hele lieve bulldog gehad,jammer genoeg vorig jaar overleden :'( maar egt een super ras!!!

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja ik heb een americaanse bulldog bully type :-D

honden page profiel xenaxena 3 doggies

honden foto van xena

wij hebben 2 amerikaanse bulldogs
bully type

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

plato
je hebt bij een amerikaanse bulldog twee types een bully type en een standaard type :-D

honden page profiel MackMack 3 doggies

honden foto van Mack

@Asha, klopt ja, er zijn officieel 2 types.

Hier in Nederland echter komen beide types nauwelijks meer voor.
Het grootste deel van de in Nederland aanwezige Bulldoggen zijn afkomstig uit beide soorten.
Vandaar dat je bijvoorbeeld "echte" bully's hebt op hoge pootjes hahahaha

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ja maar zo ver ik heb gelezen zijn daar ook weer verschil in tegen woordig en hebben ze juist de grote bullys zoals tyson zijn opa in amrica kampioen is en zijn vader in europa maar zijn allemaal hoge bullys.

maar je hebt ook lage bullys die weer met oldys gefokt worden om ze laag en breed te krijgen




hier een foto van zijn opa ik vind hem zo mooi he hahahahaha

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Hebben we het hier nu over een american bulldog of bedoel je de 'bully' (kruising bulldog, stafford en Franse bull)??

honden page profiel ashaasha 1 doggies

honden foto van asha

nee americaanse bulldog daar zijn oorsprokelijk twee soorten van

hier een stukje ik hoop dat het mag

Amerikaanse Bulldog


De geschiedenis
De geschiedenis van de American Bulldog wordt door verschillende schrijvers op verschillende manieren uitgelegd. Het verhaal dat u hier leest is een puzzel van diverse verhalen die op een logische manier te verklaren zijn en in elkaar passen.

Voordat we beginnen, moet u zich afvragen wat voor hondenrassen er oorspronkelijk in Amerika voorkwamen en dan moet u dus denken aan de tijd van de indianen.....

Waren er andere rassen dan de wolf?
Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de American Bulldog uit uitsluitend inheemse rassen is gefokt. De "Bulldog" in de American Bulldog komt van het vaste land en wel uit het oude Engeland.


Hier is onze versie:
De geschiedenis begint in de middeleeuwen, het leven in Engeland en de rest van de wereld was zwaar. Er was een verdeling in klassen zoals de rijken (edelen), middenstanders en werkende klasse. De rijken en middenstanders hadden misschien de kans om voor de hobby honden te houden maar de armen hadden alleen maar een hond als hij enige meerwaarde had. In deze klasse leefden honden die moesten werken om in leven te blijven, zoals karrehonden, herdershonden, terriërs om ongedierte te verwijderen en zo ook Bulldoggen. Bulldoggen waren in die tijd geen ras, maar een type hond. Overal waar namelijk vee- of vleeshandel was, werden er honden gebruikt voor het vangen van het vee. Op die manier ontwikkelde zich, op alle plaatsen waar die vee-industrie was, een hond die bij dit werk gebruikt werd. Het zal je niet verbazen dat op den duur, in de loop van vele jaren, er een type hond ontstond dat uitblonk in dit werk. Dit waren voornamelijk honden boven de 50 KG, met een ondervoorbijt, afkomstig van de grote Molosser, de Mastiff. De Bulldog was geboren. Deze Bulldog was een hond die zonder angst de strijd met de stier (bull) aanging, met de bedoeling; vangen en vast houden, tot de eigenaar hem losmaakte en de stier overnam.

Het verhaal gaat dat zich de ondervoorbijt ontwikkelde omdat deze een betere grip (haak) had, geschikt voor het werk. En dat de terugliggende neus een evolutionair gevolg was van het feit dat de ademhaling dan niet belemmerd werd tijdens dit werk. Hoe het ook is gegaan, feit is dat zich een type hond had ontwikkeld dat de kenmerken van de Bulldog met zich meedroeg.


Bullbaiting
In eerste instantie was er dus alleen een werkende functie maar later, rond 1200, ontwikkelde zich een vorm van sport, genaamd "Bullbaiting". Hierdoor kwam er dus een soort van fokken op gang met het doel om honden te fokken die steeds beter geschikt waren voor het doel (bullbaiting), wat dus tot gevolg had dat het type Bulldog, langzaamaan, steeds zuiverder werd. Ook dit is weer logisch te verklaren; op het moment dat er een sport ontstaat, komt er ook een vorm van competitie op gang. Pups van Bulldogs die uitblonken in hun werk werden interessanter dan pups van slechte Bulldogs, dus verbeterde de Bulldog als gevolg hiervan.

Het leven van de Bulldog was zwaar...
Nadat bullbaiting populair was geworden ontstonden er andere variaties hierop zoals het vechten met grote dieren als beren en leeuwen.


..het vechten met grote dieren als..
Het leven van de Bulldog was direct verbonden met zijn bekwaamheid om te vechten, en de mate waarin hij pijn kon verdragen. Deze bekwaamheden werden dan ook regelmatig getest en gedemonstreerd, bijvoorbeeld om pups te kunnen verkopen, .... wat regelmatig resulteerde in de dood. Daarbij moet je in gedachten houden dat er geen medische zorg was, een hond die geblesseerd was moest zichzelf herstellen of sterven.

De Bulldogs die overleefden waren van een heel hard soort, wat resulteerde in een hond met een ijzeren gestel die legendarisch was in heel de wereld. Deze hond is de voorouder van veel bekende rassen en werd gebruikt in heel de wereld, van de arena's van Rome tot de beschaving in het verre oosten.

In de loop der eeuwen ontstonden er andere vormen van vermaak zoals het vechten van honden onderling en het vechten van honden tegen kleinere dieren (terriërs tegen ratten enz.) Hiervoor kwam een ander type hond in opkomst dat weer beter geschikt was voor dit vermaak. Het was een kruising tussen de Bulldog en een aantal agressieve terriërs, de Bull-and-terriër was geboren, de voorouder van o.a. de huidige Staffordshirebullterriër.

In die tijd (rond 1800) vielen een aantal dingen samen. De wereld werd meer beschaafd, honden gevechten werden verboden, de Bulldog raakte volledig uit de mode en leefde alleen nog maar bij de werkende klasse, het showen van honden werd populair. Door deze "move" in de hondenwereld is men de Bulldog gaan kruisen met de mopshond wat resulteerde in de huidige showvorm van de Engelse Bulldog. De originele Bulldog was in Engeland bijna compleet verdwenen.

Nu wil het zo zijn dat Engeland rond 1700 door een diepe crisis ging, de gevangenissen liepen over met mensen die aan het randje van de afgrond leefden en men maakte een plan waarbij gevangenen hun vrijheid terug kregen als zij emigreerden naar de "nieuwe" wereld. Het plan diende Engeland op twee manieren, ten eerste dienden ze als buffer tussen de Engelse eigendommen en de Spaanse en Franse kolonies en ten tweede hoefde de staat de gevangenen niet meer van eten te voorzien.

Deze emigranten namen hun Bulldogs mee naar Amerika. Hierna breekt er een tijd aan waarin we slechts kunnen raden wat er met de Bulldog is gebeurd. Als we de huidige lectuur er op naslaan is er te lezen dat huidige fokkers, die bekend staan vanwege een lange historie met de American Bulldog, verklaren dat deze honden al generaties lang in hun familie voorkomen. Als we de situatie op een aannemelijke manier interpreteren komen we tot de volgende conclusies. De Bulldog zoals hij rond 1950 bestaat, is een hond met verschillende namen, een ietwat uiteenlopend uiterlijk, maar echter met een specifiek éénduidig karakter. Ze worden ingezet in het vangen van vee en het verdrijven van ongedierte (zoals wilde honden) en indringers. Bovendien bestaan er binnen de populatie veel honden met duidelijk Bulldog uiterlijkheden die terugwijzen naar de oude Bulldog van Engeland.

Het volgende is een verklaring die het meest logisch lijkt m.b.t. de huidige situatie
Na 1700 is de Bulldog in Amerika terechtgekomen, waar hij leefde bij de arme immigranten in het zuiden van de Verenigde Staten. Deze immigranten gebruikten hun honden voor het beschermen van hun eigendommen en het vangen van vee. Zij hechtten geen waarde aan een vorm van registratie, de juiste karaktereigenschappen waren de enigste belangrijke facetten aan de Bulldog. Het is dus aannemelijk dat er in die grijze periode van 1700 tot 1900 andere honden door gekruist zijn die de Bulldog meer geschikt maakten voor de Amerikaanse omstandigheden, echter de "Bulldog genen" bleven duidelijk aanwezig in het karakter en uiterlijk.

Rond 1950 wordt dan de draad van dit verhaal weer opgepikt als we zien dat er fokkers opstaan die zich gaan inzetten met het doel de American Bulldog te redden van een zeker uitsterven. Er wordt een begin gemaakt met het bijhouden van stambomen en de naam American Bulldog wordt vastgelegd als zijnde de nieuwe naam voor een serie honden die eerder bekend stonden als bijv. Old English White, Georgia Giants, Bulldogs, Old Southern Whites, etc. etc.

Op dit moment was er dus opeens sprake van een ras dat echter op een hele ongewone manier tot stand was gekomen. Normaal wordt een ras gecreëerd door een klein groepje fokkers die lijnteelt en inteelt toepassen om zodoende een éénduidig ras te verkrijgen. De American Bulldog echter bestond al verspreid over een groot deel van Amerika en had niet echt een éénduidig type, toendertijd was het karakter belangrijker dan het uiterlijk. Hier is later ook nooit meer verandering in gekomen, het is zelfs zo dat er na decennia fokken nu 2 types American Bulldogs zijn ontstaan, die ook weer door fokken met elkaar vermengd worden, te weten het classic type en het standard type. Voorheen noemde men deze lijnen, de Johnsonlijn en de Scottlijn. Vernoemd naar de eerste fokkers van American Bulldogs, sinds men de afstamming ging registreren.

Welk type iemand kiest is afhankelijk van zijn persoonlijke voorkeur

Het standard type is het slankere "performance" type, een echte werkhond, uitermate geschikt voor een sportieve eigenaar die veel waarde hecht aan uithoudingsvermogen en een atletisch uiterlijk, met alle mogelijkheden van dien.
Het classic type is het robuustere, bredere type, met meer antieke kenmerken. Op de juiste manier gefokt ook een goede werkhond, maar ze zijn minder atletisch dan het Standard type en hebben daardoor ook minder uithoudingsvermogen (later hier meer over).

Karakter
Door de eeuwen heen is de Bulldog altijd een ras geweest dat geselecteerd is op karakter. De vroegere bulldoggers waren mensen die hun honden gebruikten in hun dagelijks werk. Fokken met de Bulldog gebeurde na selectie op karakter. Of hij nu wit was of bruin, groot of klein, zwaar of licht, dikke botten had of dunne, het karakter (de eigenschap om vee te vangen) was het enige dat telde. Als men niet zeker wist of men met een Bulldog te maken had, voerde men gewoon een test uit. De Bulldog werd losgelaten op een stier of ander vee en men observeerde de actie van de hond. Pakte hij het vee bij de neus of het oor dan was het een Bulldog, ging hij echter het gevecht aan met bijv. de achterpoot dan was hij waardeloos. Dat was vroeger....

In het bekende boekje van de heer John Blackwell staan er in de rasstandaard een paar regels over het karakter, te weten:
"He is alert and inquisitive. He is bold and fearless, without being hostile or overly aggressive."

Vrij vertaald staat hier dat een Amerikaanse Bulldog een stoere hond is zonder angst, die echter niet gevaarlijk is naar mensen (onder normale omstandigheden) of (overdreven) agressief (naar andere dieren). Een Amerikaanse Bulldog is een hond die uit zichzelf niet overdreven agressief is naar andere dieren maar een uitdager daarentegen niet uit de weg gaat.

Hierbij moet je uiteraard in gedachten houden dat de opvoeding hier heel veel in betekent.

Een Bulldog is, zoals iedere hond, vergelijkbaar met een mooi stuk hout. In de hand van de ene een grondstof voor een mooi houtsnijwerk en voor de ander de grondstof om een knuppel mee te maken. Het is grotendeels te wijten aan de opvoeder hoe de uiteindelijke Bulldog zich profileert. Socialisatie en training is zeer belangrijk om een stabiele hond te krijgen.

2 typen
Vandaag de dag zie je dat de Amerikaanse Bulldog verdeeld is in 2 typen, te weten het “Classic” en het “Standard” type. Het classic type is een imposante, breed gespierde, kortsnuitige, breedschedelige hond. Het standard type is slanker, nog steeds gespierd, maar meer gefokt op uithoudingsvermogen. Dit typeert zich in een langere snuit en minder extreme uiterlijkheden als het classic type.

Omdat de Amerikaanse Bulldog in de wereld als werkhond wordt gezien en er geen rasvereniging is die toezicht houdt op een fokbeleid (laat staan een fokbeleid kracht kan bij zetten), zie je veel variatie in het uiterlijk van de Amerikaanse Bulldog.

Geen FCI ras (Fédération Cynologique Internationale)
Op dit moment is de Amerikaanse Bulldog geen FCI erkend ras, dit is een direct gevolg van het feit dat de Amerikaanse Bulldog niet erkend is bij de kennelclub in het land van herkomst, de Verenigde Staten van Amerika. Amerika is niet aangesloten bij de FCI. De reden hiervoor is dat men daar de algemene mening heeft dat een erkenning door de FCI als gevolg zal hebben dat de Amerikaanse Bulldog van een werkhondenras zal transformeren naar een karikatuur, omdat het showaspect dan vele male belangrijker zal worden als het werkaspect. Werkbare functionaliteit zal dan omgezet worden in showkwaliteiten. Of deze mening ook de uwe of de onze is doet niet terzake, het gevolg is dat de Amerikaanse Bulldog niet FCI erkend is. Voor vele liefhebbers is dat geen probleem, binnen ons ras zijn er vele mogelijkheden op show en werkgebied en de FCI wordt niet echt als een gemis beschouwd. Voor het ras zelf heeft dat in Nederland echter al jarenlang een vervelende bijkomstigheid.

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

mmm volgens mij zijn er maar wijnig bullys op deze forum O-)

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Hier ook een bul!

@Asha, dat is maar goed ook. Het zou zonde van het ras zijn als ze populair zouden worden!

ray (Gast)

heb ook bully :-D En populair zijn ze al kijk maar op markt plaats en op dierenasiels.com

honden page profiel Armani&Gambler ®Armani&Gambler ® 3 doggies

honden foto van Armani&Gambler ®



Dit zijn toch american bully's

we hebben het nu toch over de amerikaanse bulldog?

honden page profiel Armani&Gambler ®Armani&Gambler ® 3 doggies

honden foto van Armani&Gambler ®

Gambler is 1/4 amerikaanse bulldog. haha. :-)

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

práchtige honden! echt práchtig!!

Zou er ooit graag nog zo eentje willen!! Fantastisch :-D

honden page profiel Trotsuh Eigenaar Van KyraTrotsuh Eigenaar Van Kyra 3 doggies

honden foto van Trotsuh Eigenaar Van Kyra

T zijn ook egt super lieve honden,Heb dr zelf ook 1 gehad en nooit problemen met hem gehad,altijd lekker speels en lekker eigenwijs,ja hou dr van!!!

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

hahahah die van mij is ook zeker lief alleen reuen die stoer doen dat pikt die niet en moet ik ook op leten want een gevecht gaat hij zker neit uit de weg.

ook al heeft hij nog nooit gebeten en is hij de gene die altijd gebeten word.
maar hij houd heel veel van respekt dat heeft hij zelf ook heel erg is super om te zien :-D

honden page profiel ashaasha 3 doggies

honden foto van asha

ray (Gast)
ja klopt komt omdat ze in de pubertijd toch niet zo rustig zijn en best wild kunnen zijn en je dan heel erg op bijde benen moet kunnen staan om ze goed op te voeden :-D
tja en dat is werk wat niet veel mensen willen :'(

honden page profiel Quibus & MutzQuibus & Mutz 1 doggies

honden foto van Quibus & Mutz

Amerikaanse Bully is idd wat anders dan een Amerikaanse Bulldog.
De foto die Armani&Gambler laat zien is de Amerikaanse Bully.

Wij hebben twee Amerikaanse Bulldogs vindt ik persoonlijk mooier dan de Amerikaanse Bully's.

honden page profiel nikita cooper en Guusnikita cooper en Guus

honden foto van nikita cooper en Guus

wat veel bulldoggjes zeg!!!
wel heel leuk!! :-D

honden page profiel Mirjam & Odi!!Mirjam & Odi!! 3 doggies

honden foto van Mirjam & Odi!!

Hier nog een amerikaanse bulldog :-D Dit is onze lieve Odi,een reu van bijna 6 maanden. Hoor van veel mensen dat het een bully is maar waarschijnlijk is het toch een standaard.
Maar bully of standaard....het is onze lieve,socciale knuffelhond :-)

honden page profiel ChaosChaos 3 doggies

honden foto van Chaos

Amerikaanse bulldog

Standard type

hebben we er 2 van :-D

alleen wat ik niet snap is die andere van ons is een teef van 1 jaar oud en die van mij is 4 halve maand reu is even groot nu maar zo'n verschil is er tog niet.

heb nog twijfels of die andere echte am bulldog is want hebben geen stamboom.

ze lijkt meer op een pitbull bulldog kop pitbull lichaam( amerikaansen pitbull dan)

honden page profiel PascallePascalle 3 doggies

honden foto van Pascalle

Hoi Allemaal,

Sinds kort dit plaatje opgehaald. Erg lief voor zijn mensen, wel heel dominant naar andere honden.
We zijn elkaar nog aan het ontdekken, en als ik zo mag lezen zijn het geweldige rassen!

honden page profiel nikita cooper en Guusnikita cooper en Guus

honden foto van nikita cooper en Guus

ik heb een am. bull standaard type en de puppy is een hybrid type!!

hybrid type is kruising tussen standaard type en bully type

honden page profiel 0oOCavelloOo00oOCavelloOo0

honden foto van 0oOCavelloOo0

Ik heb een halve ;-)

Cavello is een kruis met xxl stafford en am.bulldog...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "amerikaanse bully" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: clickertraining
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^