Kan niemand ons dan helpen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Lieve HPers,
Dit is niet mijn eerste topic die ik plaats over mijn hondje. Mijn vriend en ik zijn ten einde raad. Cuppy is een schat van een hond, is slim, vrolijk en echt een lieverd.
Maar vanaf dag 1 dat we haar hebben kampen we met een gigantisch probleem: haar verlatingsangst.
Voor mijn idee hebben we alles al geprobeerd. Elke tip en trainingswijze hebben we uitgeprobeerd. Ze mag niet meer op de bank/bed, mag niet meer achter ons aan lopen, ALLES wat ze krijgt moet ze 'verdienen', haar eten, een spelletje, een aai of een knuffel.
Bij het wandelen lopen wij voorop, Cuppy er braaf achteraan. Wij bepalen waar we heen gaan, wanneer een spelletje begint en wanneer het eindigt.
We proberen steeds het alleen zijn op te bouwen, maar het wil maar niet lukken.
Ik ben dagelijks op internet aan het zoeken voor iets nieuws, maar ik heb ondertussen het idee dat het een verloren zaak is.
We zijn deze week verhuisd van een studio naar een appartement. Eerst dachten we dat het veel met de studio te maken had. Alles in een kamer dus ze sliep bijvoorbeeld ook met ons op een kamer.
Nu zitten we in een appartement en we hadden zo veel hoop dat het nu beter zou gaan.
Vandaag hebben we haar voor het eerst in het nieuwe huis echt even alleen gelaten (1,5 uur). We hebben een video opname gemaakt. Toen ik de trappen opliep naar de voordeur was ik ZO blij, want ik hoorde niets.
Maar ik was nog geen twee tellen thuis en er werd op de deur gebonkt. Een LAAIENDE nieuwe buurvrouw. Dat dit echt niet kon etc.
We hebben de video opname terug gekeken en zijn beide compleet verslagen.
Ons lieve hondje heeft de hele tijd lopen janken als een wolf, compleet in paniek. Oh god wat was dat vreselijk om terug te zien. We hebben beide echt een potje zitten janken op de bank, we voelen ons machteloos. Over 1,5e week zullen we beide weer overdag weg moeten. Dit kan zo niet langer. We zijn doodsbang dat we ons hondje moeten herplaatsen.
Kan niemand ons dan helpen? Heeft iemand een tip, iets nieuws waar we mee aan de gang kunnen? Help ons alsjeblieft, ik houd zielsveel van mijn hond, maar haar 6 uur per dag zó achterlaten, dat kan ik mijn buren, en vooral mijn hondje niet aandoen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan niemand ons dan helpen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel melissamelissa 3 doggies

honden foto van melissa

jeetje meisje,

misschien proberen om ( ik weet niet of een bench hebt ) haar daar in te doen, en dan met een kleed dr over heen zodat ze niks ziet,
dit doe je eerst een paar keer als je dr nog bij bent, en vervolgens ga je 5 min weg dan 10 ??
of bij je ouders/schoonouders brengen ??

wat ook nog welis wil helpen om te gaan vertellen wat je gaat doen , klinkt heel dom, maar ik doe het ook..
van baasje gaat boodschapjes doen, baasje komt weer terug...

ik noem maar iets hoor...

succes meid!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik kan me er iets van herinneren dat je er eerder over schreef.

Volgens mij heb ik toen ook al aangegeven dat je je eigen glazen ingooit als je haar toch langer alleen laat dan ze aankan.

Nu ben je ook nog ens pas verhuisd naar een voor haar wildvreemde omgeving en laat je haar vrij snel ineens anderhalf uur alleen.

Ik weet hoe zwaar het is een hond met verlatings angst. Hoe je altijd alles moet regelen en plannen.
Hoe je hele leven beheerst wordt.

Maar ik kan hiervoor geen begrip op brengen. Op deze manier zal ze echt nooit vertrouwen leren krijgen en is het dus inderdaad een hopeloze zaak.

Ik vind het intriest voor je hond. Als jullie dit zelf op deze manier niet kunnen oplossen, zul je echt iets moeten gaan besluiten.

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne 3 doggies

honden foto van Rocky & Ivonne

Hoi Kelly , heb je al eens geprobeerd met in haar mandje een pul of t-schirt die je hebt gedragen en daaronder een wekkertje plaatsen...als ze in mandje gaat ruikt ze jullie geur en de wekker bootst hartslag na :-D
Telkens ik weg ga zeg ik ook altijd tegen Rocky onze hond , vrouwtje gaat werken , of winkelen..tot strakjes lieveke , Rocky weet nu dat ik terug kom .

Groetjes Ivonne en Rocky

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Beste Petra,
Ik begrijp je reactie.
We zijn deze week weer begonnen met opbouwen, helemaal vanaf het begin. We dachten, frisse start, nieuw begin. Ik had ontzettend goede hoop. We hebben haar niet 'ineens' anderhalf uur alleen gelaten. Eerst zijn we begonnen met minuten opbouwen, zei in de ene kamer, wij in de andere. Dit ging perfect. We hebben zelfs zonder problemen de hele kamer kunnen schilderen. Ze heeft niet eens nerveus voor de deur gestaan, maar is gewoon lekker gaan slapen. Toen zijn we uit gaan bouwen. Eerst buiten de voordeur gaan staan. Nogmaals, begonnen met minuten. Ook prima.
Een half uurtje naar de winkel, geen probleem. We hebben haar hier niet ineens in het diepe gegooid.
Daarbuiten heb ik uiteraard vast fouten gemaakt. Maar ik heb altijd het beste willen en proberen te doen...

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Oke, dat is alvast een geruststelling.

We zijn deze week verhuisd van een studio naar een appartement.

Maar ik denk wel dat je je hond grandioos overschat.
Een hond met een kwetsbaarheid van verlatingsangst, net in nieuwe vreemde omgeving....Dat lijkt me wel heel snel opgebouwd. Ik zou daar veel langer over doen.

Misschien gaat het beter als je het wat geleidelijker aan doet. Het kost mij weken zo geen maanden om van 1 minuut naar een half uurtje te komen.

honden page profiel Heidi & BobbyHeidi & Bobby

honden foto van Heidi & Bobby

Ik hoop voor je dat het gaat lukken met Cuppy en alleen blijven. Heb je ook al eens een gedragstherapeut geprobeerd? Die kan jou en je hond precies bekijken en veel beter aanraden wat voor jullie kan werken.

Hoe hebben jullie het alleen laten precies op proberen te bouwen? Voor de eerste keer anderhalf uur alleen laten in een nieuw huis vind ik eerlijk gezegd niet eventjes, eigenlijk juist erg lang. Hoe reageert ze als je maar een paar minuten weggaat? En dan elke keer een minuutje, of 5 minuten erbij?

Over anderhalve week moet je haar zes uur per dag alleen laten, begrijp ik. Zelfs al krijgen jullie een gouden tip en gaat het de goede kant op, dan denk ik nog niet dat ze daar dan al klaar voor is. En als je haar lang alleen laat voor ze er klaar voor is, ben je waarschijnlijk weer terug bij af. Kun je voor de tijd dat je weg bent geen oppas regelen?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Als 5 minuten goed gaat, houdt dan eens een week (of twee) vol door 2/3 keer per dag 5 minuutejes te doen.
Zo kan gewenning optreden. Als dit erin gebakken zit kun je weer een klein stapje uitbouwen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

En zoals eerder gezegd..voor de momenten dat je langer dan het trainingsschema weg moet een oppas regelen of hond mee.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

excuus voor de schrijf en taalfouten

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Het vreemde is, als we een half uur bij de winkel zijn, is er niets aan de hand! Maar vandaag op de film was te zien dat ze direct toen haar kong leeg was(4 minuten) ontdekte dat we er niet waren en onmiddelijk in paniek schoot. Alsof ze voelt dat we verder weg zijn...

honden page profiel nicole & rocky , Bickel en maxnicole & rocky , Bickel en max

honden foto van nicole & rocky , Bickel en max

wat vervelend voor je hondje en voor jullie
onze hond komt uit het asiel en had verlatingsangst is daarom weg gedaan
hij was 6md oud toe wij hem kregen
de eerste 2md hebben we hem geen moment alleen gelaten om weer vertrouwen tekrijgen
zodat hij zich aan ons kon hechten en vertrouwen
na de 2md zijn we het langzaam op gaan bouwen we liepen bv ste
eds het tuin hek in en uit en bleven praten zodat hij ons wel hoorde maar niet zag (tegen elkaar praten of de buren niet tegen hem
als ik hem hoorde zei ik nee rustig en als hij op een gegeven moment rustigging liggen kwam ik binnen en beloonde ik hem met worst als hij niet rustig was negeerde we hem zeide niks en gingen gewoon bv tv kijken nu kan hij als het moet 6 uur alleen zijn en ligt als we thuis komen heerlijk boven teslapen ,maar om zover te zijn gekomenwas een lange weg
Maar we hebben ook een charlet op de veluwe en daar kan hij niet alleen zijn .raakt in paniek is voor hem niet vertrouwd genoeg ondanks hij nu inmiddels bijna 15md is en thuis perfect gaat
dat accepteren wij omdat ook al gaat het thuis goed geen garantie is dat hij overal alleen kan blijven hij zal altijd er op een bepaalde manier last van houden
ik denk dat omdat je verhuist bent dat ook een hele grote invloed heeft op het gedrag laat je hond eerst wennen aan de nieuwe omgeving en het als haar huis zien anders versterkt haar gedrag omdat ze zich nog niet veilig voelt ,maar geef niet op

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Gaan jullie stiekem weg dan??

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Als een hond echt verlatingsangst heeft zal hij/zij niet snel eten terwijl je er niet bent. Jouw hond is wel met de kong aan de gang.

Het is goed dat je opnames hebt. Ik zou in jouw schoenen toch eens een goede GT raadplegen en de filmpjes laten zien.
Misschien dat je dan duidelijke leef en richtlijnen kunt krijgen.

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Elke keer voor we weg gaan wordt ze vtv uitgelaten en een beetje moe gemaakt. Eenmaal thuis blijven we nog plusminus 20 minuten zonder haar echt aandacht te geven. En een aantal minuten voor we gaan krijgt ze iets lekkers waar ze lekker mee moet puzzelen om haar bezig te houden. Hierdoor gaat ze niet meteen al lopen stressen omdat ze doorheeft dat we weggaan. We gaan niet stiekem, maar door het lekkers (gevulde kong) heeft ze het niet eens in de gaten.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Tja, is een keuze. Ik zou nooit weg gaan zonder dat mijn hond het door heeft. Zou niet eens lukken, want die weet het feiloos en zal nog geen koekje aanraken.

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Dit is mij aangeraden door meerdere personen. Omdat ze op dat moment niet zo gefixeerd is op mij, heeft ze minder kans om die spanning op te bouwen.
Misschien is dit wel helemaal niet goed? Ik weet het ook allemaal niet meer. Ik krijg zoveel verschillende adviezen dat ik door de bomen het bos niet meer zie. De ene zegt dat ik het goed doe en gewoon vol moet houden, de ander dat ik compleet verkeerd bezig ben.
Hoe dan ook, ik heb het gevoel alsof ik vreselijk heb gefaald.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Daarom is een GT waarschijnlijk wel een goede optie.

Die kan namelijk met kennis en ervaring in jullie specifieke situatie meekijken. Ik kan dat niet en anderen ook niet. Dan krijg je verschillende meningen en visies. Ik kan u wel zeggen wat ik op basis van jou schriven denk, maar daar brand ik me liever niet aan.
Je hebt echt recht op goede en duidelijke hulp.

Dan krijg je rechtoe rechtaan handvaten waar je bikkelhard mee aan de slag zult moeten, maar het kan je ook wat opleveren...vrijheid.

Denk er eens over.

En die kong is ook niet verkeerd, integendeel. Maar ik zou nooit stilletjes weggaan.

Ik zou dan tegen mijn kong etende hond zeggen, dat ik ga op het moment dat ik ook daadwerkelijk ga.

Verder heb ik niet de wijsheid in pacht. Ik loop zelf aan tegen problemen met een hond met verlatingsangst.

Ik hoop dat we er beiden uit komen op termijn.

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

@Petra
Ik hoop het ook.
Die gt gaat er hoe dan ook komen, daar heb je absoluut een punt. In ieder geval bedankt voor je tijd en hulp.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Graag gedaan ;-) Ik wens je een goede nacht.

En probeer haar echt echt niet allen te laten als ze dit niet kan.
Elke deuk in het vertrouwen brengt je dieper in de put.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

En nog iets belangrijks.....probeer weer in je kracht te komen! Dit helpt echt mee, want als zij voelt dat jij er van slag van bent zal haar probleem meer en meer toenemen.

alleen kalmte kan je redden.

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

Ik ken het probleem, zit ongeveer in hetzelfde schuitje.
Romi is nu bijna 5 maanden en mag met mij mee naar het werk maar vanaf september zal dit part time worden en part time iets anders dus daar zal ze waarschijnlijk niet mee kunnen.
We zijn al maanden bezig met alleen zijn proberen aan te leren maar het is altijd een gebrul.
Dit terwijl ze in de auto perfect al 3 uur alleen kan zijn want op de hondenschool hebben we voorlopig veel theorie en dan moet ze in de wagen. Daar heeft ze ook aan moeten wennen maar dit gaat nu al een dikke maand perfect dus dachten wij dat het in de bench ook zou gaan beteren maar nee hoor.
Wij hebben nu de raad gekregen om met de klikker dit te gaan oefenen omdat ze op school de betekenis ook al heel goed kent maar voorlopig nog geen beterschap en onze buurman heeft er ook genoeg van :s

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

@ Kelly, verstandig is idd om een gt bij te laten komen zodat deze precies kan zien hoe jullie met de hond om gaan. En een verhuizing is vaak erg stress vol voor een hond. En misschien andere ondersteuning? Klassieke homeopatie erbij?

In welke provincie woon je? Misschien kunnen wij 1 aanbevelen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

@ Steve,

Ik denk dat er bij jou nog een ander probleem onder zit. Misschien is handig om een apart topic te maken en zeggen wat je doet met je pup?

honden page profiel Evy & RomiEvy & Romi

honden foto van Evy & Romi

Zal ik meteen doen se :-)

honden page profiel kwenda ,chihuahuakwenda ,chihuahua

honden foto van kwenda ,chihuahua

hallo Kelly..ik las ,ze mag niet meer achter je aan lopen,,,,,niet op bed ,niet op de bank ,ze moet alles verdienen. of heb je dit nu aangepast in je nieuwe huis ..

mijn vraag is waarom mag dit allemaal niet meer ?.gr

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Oei, wat vervelend zeg! misschien helpt het als je een opname maakt waarop je bijv. een boek hardop leest en dit afspeelt wanneer je weggaat + een gedragen kledingstuk in de bench doen. Dan ben je er toch nog een klein beetje. Stop je hondje ruim voordat je weggaat in de bench, maar negeer haar dan volkomen. Geen oogcontact maken of op een andere manier aandacht geven. Wanneer ze rustig is zet je het bandje op en gaat rustig de deur uit. Wanneer ze al begint wanneer je op het punt staat om weg te gaan kan het helpen om niet alleen je jas pakken/sleutels pakken/schoenen aandoen/*vul maar in* wanneer je daadwerkelijk weggaat, maar ook wanneer je thuis blijft. Heel veel succes!

Jeroen (Gast)

Verlatingsangst is één van de moeilijkste problemen die er zijn, juist omdat het optreedt als je er niet bij bent. Zelfs de beste GT zal niet garanderen dat hij je er vanaf kan helpen.

Wat training betreft: anderhalve week is kort, maar de beste manier om aan verlatingsangst te werken is:
- minder aandacht aan je hond geven. Veel honden met verlatingsangst krijgen meer aandacht dan ze nodig hebben en zijn daardoor te gehecht geraakt aan hun baasjes
- weggaan en thuiskomen emotieloos maken. Niet je hond uitgebreid gedag zeggen, geef helemaal geen aandacht op die momenten
- Het weggaan stapsgewijs opbouwen. Laat haar rustig zitten en sta dan op om je sleutels te pakken of je schoenen aan te doen (wat je als eerste doet). Herhaal dat 5-10x en geef haar geen aandacht behalve door haar (op een rustige manier) weer te laten zitten. Niet belonen verder dus. Doe vervolgens 5-10x je jas aan en direct weer uit. De volgende stap is door de deur gaan en direct weer terug te komen. Oftewel je hele ritueel wat je volgt als je weg gaat bouw je stap voor stap op. Bouw dat heel rustig op en ga alleen naar de volgende stap als ze tijdens de stap ervoor volledig kalm is. De stap erna om dan ook echt even weg te blijven. 1 minuutje maar. Dat kan je dan langzaam opbouwen naar meer. Zo te horen was je daar al aardig mee op weg.

Stiekem weggaan, of haar afleiden met een kong tijdens het weggaan is niet de manier. Ze moeten weten dat jullie gaan en leren dat dat niet erg is. Natuurlijk voelt ze niet dat jullie langer weggaan. Dus als jullie op het moment van weggaan je ook niet anders gaan gedragen is er dus geen enkele reden voor haar om al na 4 minuten (als haar kong leeg is!) in de stress te schieten.

Maar... 6 uur in anderhalve week lijkt me toch echt teveel gevraagd. Als je allebei 6 uur van huis bent met een hond die zulke verlatingsangst heeft denk ik dat jullie echt een keuze moeten maken: Stoppen met werken/werktijden anders proberen te regelen, een gastouder voor haar vinden of helemaal afstand doen. Klinkt hard, maar als je echt zoveel van je hond houdt en niet bereid/in staat bent de andere stappen te nemen is dat misschien wel het beste.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik ga helemaal mee met Jeroen zijn mening. Ik ken de vorige topics niet die je geschreven hebt, maar je kan ook altijd redelijk wat opmaken uit de foto's die iemand op zijn profiel plaatst.
Behalve de foto met het paard erbij, zie ik geen enkele foto waar je hondje geen direct contact met je heeft. Ik heb het idee dat het niet eens lukt om een foto te maken van haar, waar zij alleen op staat, een stukje van je af en niet een stuk van jezelf, omdat ze het liefst bovenop je zit, of op je arm of op je schoot. Ze wordt naar mijn idee heel erg "gepamperd".
Natuurlijk heb je die neiging als je een klein, jong, hondje in huis neemt, maar ik ben een beetje bang dat je er teveel mee door bent gegaan. Ze voelt zich nu volledig van jou afhankelijk.

Wat Jeroen zegt is helemaal waar, weggaan moet iets heel natuurlijks worden, waar geen drama van wordt gemaakt. Moeilijk hoor, want zelfs als jij alleen al denkt dat het een drama wordt, dan voelt zij dat feilloos aan en zal het ook een drama worden.

Ik wens je veel sterkte!

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Ik ken het probleem maar al te goed.

Ga in ieder geval een goeie GT zoeken die je verder kan helpen.
Hoe langer je zelf blijft aanmodderen hoelanger het duurt voor je hond angstvrij is.
Ook zou ik niet stilletjes vetrekken als je hond het niet in de gaten heeft. De paniek die dan toeslaat als ze je ineens niet meer opmerkt is zeer groot.

Als je altijd iets lekkers geeft als je weggaat dan kan dat ook tegen je gaan werken. Ze kan dat als signaal gaan oppakken, ojee een kong, het vrouwtje gaat weg...paniek!
Dat was bij ons ook zo. Ook op de camera reageerde ze op een gegeven moment. Zodra dat ding tevoorschijn kwam wist ze al hoe laat het was om vervolgens neurotisch/angstig te worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kan niemand ons dan helpen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: bange berner
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^