ukkie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel guillaumeguillaume

honden foto van guillaume

ik wil mijn mops hondje laten parren maar vind geen mannelijke mops hondjes kan iemand helpen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ukkie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Ik dacht dat je voor dit soort topics eerst toestemming moet vragen aan het moderatorteam.

Is je teefje getest op erfelijke aandoeningen?
Heeft ze stamboom of niet?
Hoe oud is ze?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


Wij zetten alle topics op slot waarvan we niet weten of de fokkers zich aan de nieuwe regels houden en waarin geen dringende vragen worden gesteld.
Meen jij dat je wel onder de uitzondering valt dan mag je ons pb-en met de motivatie en zullen we als alles klopt je topc weer openen.
We hopen op jullie medewerking.

Groeten het modteam

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Let op, nieuwe regels betreffende het plaatsen van topics en reacties in het onderwerp "fokken".

Als modjes zijn we achter de schermen al een tijdje aan het bedenken hoe we verder moeten met het onderwerp "Fokken".

Dit onderwerp is indertijd gestart als een informatieve hoek voor mensen die een nestje willen fokken.
Ervaren fokkers zouden zo de minder ervaren fokkers kunnen helpen door hun vragen te beantwoorden.

In het begin werkte dit ook en er zijn verscheidene pupjes (en moederhonden) gered door onmiddelijk reageren van ervaren fokkers.

De laatste tijd zijn we echter niet meer tevreden over de fokkershoek.
Het merendeel van de nestjes waar het om gaat zijn de zgn. pretnestjes en oepsnestjes.

De ouderdieren zijn in de meeste gevallen niet medisch getest. ("De dierenarts zegt dat het kan", geldt niet als medische test.)

Teefjes worden veel te jong gedekt, mensen lezen zich totaal niet in en beginnen zomaar aan een nestje en in sommige gevallen is er geen enkele begeleiding van een dierenarts.
Voordat de teef gedekt wordt heeft men nog niet voldoende pupkopers en veel pupjes belanden dan ook op Marktplaats.

Dit alles zijn fokpraktijken waar wij als modjes totaal niet achter kunnen staan.
Maar door alle topics toe te laten waarin het over dit soort nestjes gaat, hebben wij het idee dit soort fokkerij wel te promoten.
Voortdurend zien we nestjes die niet verantwoord gefokt zijn, maar waar enorm veel "aaaaah...en oooooh"- topics over geopend worden en waar alleen maar getoond wordt hoe leuk het allemaal is, maar voorbij gegaan wordt aan de risico's die men loopt, zoals pupjes die later ernstige erfelijke afwijkingen kunnen gaan vertonen.

Het fokhoekje verzandt momenteel in één grote, zoete, roze kraamkamer waarin ook mensen die hun teefje grote risico's laten lopen zich wentelen in alle positieve aandacht.
Bij dit soort fokkers werkt het echter net als bij honden, zelfs negatieve aandacht is aandacht.
Geen aandacht aan besteden is de beste oplossing.

We hebben lang overleg gepleegd wat we hieraan kunnen doen. We vinden dat iedereen nog steeds vragen moet kunnen stellen over het fokken.
Ook de mensen die niet verantwoord fokken, maar door hun vragen hier te stellen de gezondheid van moederhond en pupjes minder in gevaar zullen brengen.
Niet dat we het met die mensen eens zijn, maar we hebben liever niet dat het hondenlevens gaat kosten als men niet meer om raad kan vragen.

We hebben daarom besloten nieuwe regels op te stellen. Deze regels krijgt iedereen te zien die een topic over fokken openen wil. In het kort komt het hier op neer:
Voor de fokkers die verantwoord een nestje fokken, verandert er niets. Zij mogen gewoon nog topics plaatsen over hun nestje, ook als de pupjes geboren zijn en alles naar wens verloopt.

Voor mensen die naar onze mening niet verantwoord fokken, zoals te jonge teefjes gebruiken, zich onvoldoende voorbereid hebben, ouderdieren niet medisch laten testen en te laat de dierenarts bezoeken, verandert er wel wat.
(Toelichting medische testen; minimaal de voor het ras relevante, logische en makkelijk toegankelijke testen als bijvoorbeeld knieen/heupen/ogen/gebit. Ook als maar één van de ouderdieren een rashond is, dient deze onderzocht te worden op erfelijke afwijkingen die bij het betreffende ras voorkomen. )

Deze mensen mogen enkel nog dringende vragen stellen op het forum, die de gezondheid van moeder en pups aan gaan. Maar er mogen geen topics meer geopend worden met updates hoe het met het nestje gaat, vergelijkingen met andere nestjes, fototopics, gezellig babbelen over het nestje-topics en andere topics die niet strikt noodzakelijk zijn. Ook in andermans topics mag door deze mensen niet gereageerd worden met verhalen over hun nestje.

Als we als modjes merken dat er nog steeds dit soort topics en reacties geplaatst worden door mensen die niet verantwoord fokken, worden in het vervolg deze topics en reacties zonder overleg met de plaatser verwijderd.

Wij hopen op jullie medewerking, om zo met zijn allen ervoor te zorgen dat alleen de verantwoorde fokkerij met gezonde, geschikte ouderdieren nog de aandacht krijgt die het verdient.

Vriendelijke groeten van het moderatorteam.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "ukkie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^