Vacht die grauw en vettig is geworden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Hallo,

onze lieve schat heeft sinds kort geen mooie glanzende vacht meer. Ipv daarvan is hij vettig geworden, grauw/grijs, ... . Tot over een maand was die nog spierwit en nooit problemen mee gehad. We zijn niet van eten ofzo veranderd, het enige verschil is dat we met hem waren gestart met hydrotherapie (zwemmen) en ik denk dus dat dit er iets mee te maken heeft. Nu vroeg ik mij af hoe ik de vacht terug mooi en gezond kan krijgen? De hydro therapie is ondertussen afgerond, dus we gaan niet meer zwemmen. Maar vind het zo spijtig. Vroeger werd hij nog al eens gewassen voor een show, maar dat doen we niet meer. Nu heb ik hem juist 1 keer laten wassen tijdens het ruiven. Dat is ook ongeveer een maand geleden, maar daarvoor begon zijn vacht al wat grijzig te worden. Nu is het echt veel erger. Het stinkt ook wat.
Iemand die weet wat ik kan doen om dit terug om te keren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vacht die grauw en vettig is geworden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Purdey en ChulaPurdey en Chula

honden foto van Purdey en Chula

Ik weet dat een vacht extra gaat glanzen van een gekookt ei met schil!
Maar of t bij jou zin heeft weet ik natuurlijk niet zeker, maar je kan het altijd proberen :-)

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Misschien iets van binnenuit. De vacht van de hond reflecteert vaak zijn gezondheid? Is er verder nog iets veranderd aan hem of is hij nog even energiek en vrolijk?
Misschien een schapenvetbonbonnetje extra? ;-)

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Ziva had ook een flinke reactie van de talgklieren door het zwemmen. KIjk eens op Seborroe (als ik dat goed spel) Dit is met een medicinale (kool-teer)shampoo te verhelpen. De stank kan daar ook vandaan komen. Beslist niet wassen met een gewone hondenshampoo, dit verergert het alleen maar.
Verder heel goed afdrogen en na iedere zwempartij afspoelen met gewoon kraanwater. (en vooral heel goed droog houden)

Je DA kan je aan de shampoo helpen en even checken of het echt seborroe is.

Voor sommige honden helpt de shampoo niet. Zwemmen in zeewater schijnt ook te helpen.



honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen gekookt ei met schil geven, de schil van een gekookt ei heeft geen enkele voedingswaarde meer.

purdey, ik denk dat je een rauw ei bedoelt, ja daar gaat de vacht van glanzen, geef dat gerust een paar keer in de week.

is er geen zee in de buurt bij je ? laat je hond eens lekker zwemmen in zee, doe niets aan wassen van je hond, want dan beland je in een cirkeltje, geef wat zalmolie over zijn eten , dat is ook een mooi natuurmiddeltje om de vacht weer op peil te laten komen, even geduld en heus binnen drie weken heb je weer een pracht vacht, droog wrijven met een ruwe handdoek, meer niet.

honden page profiel MiekeMieke

Euhm was er een reden voor die hydrotherapie? waarschijnlijk had de hond wel fysiek ergens een probleem dan zeker? Vaak als er fysiek iets mis is of hormonaal reageert de vacht van een hond.

Wassen zal denkek niet het probleem zijn gewoon zien dat je de juiste shampoo's gebruikt en een goede conditioner. Ik zou zoals willemijn zegt misschien ook een supplementje geven. ER zijn ook alternatieven voor deze zalmolie. Andere producten met omega 3 ofzo. Ik denk maar aan Yumega (plus) - Het merk Luposan heeft ook een productje op deze basis... of de gewone velcote, die blijkt ook bij vele honden een hulpt te zijn...

Tovermiddelen bestaan wel niet... of misschien moet je gewoon even wachten tot je hond zijn lichaam weer op plooi is...

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Bedankt voor jullie reacties! Ik ga idd eens proberen met supplementjes, in het verleden hebben we weleens zeewier gebruikt, wat naar het schijnt ook goed is voor de vacht. Zalmolie heb ik nog niet geprobeert en sommige van die andere productjes ken ik zo niet. Wel ga ik ook eens een rauw ei geven bij het eten. Heb wel ergens gelezen dat ze daar toch niet elke dat één van mogen? Het is idd zo dat hij de hydrotherapie was gestart na een operatie. Maar dit pas na 6 weken hokrust, en tijdens die 6 weken had hij eigenlijk gewoon zijn glanzende vacht. Mss is idd iets met de talgklieren die reageren op het zwemmen. Ik ga nu eens proberen met wat supplementjes en daarnaast beetje geduld hebben. Misschien komt het idd wel beetje vanzelf terug in orde. Heb hem gisteren nog eens helemaal uitgeborsteld, en heb vandaag al gemerkt dat zijn vacht minder vettig is precies. De kleur is wel nog steeds grauw. Afwachten geblazen.

honden page profiel Plucheke007Plucheke007goedgekeurde fokker

honden foto van Plucheke007

Ik wist trouwens echt niet dat in de zee zwemmen goed is :-) Ben een paar weken terug naar zee gegaan en ben er met hem ingegaan, maar durfde niet goed van het nog te doen omdat ik toen juist dacht dat het niet zo goed was. Was ik blijkbaar mis :-)

honden page profiel MiekeMieke

Succes. En laat zeker weten wat je gebruikt hebt en hoe alles verlopen is! Je mag me dit ook steeds privé doorgeven. Als trimster ben ik steeds beniewd naar oplossingen die voor anderen ook handig kunnen zijn...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vacht die grauw en vettig is geworden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: geschoren?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^