bange joggers/bange kinderen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Hoe doen jullie honden tegen bange joggers en bange kinderen?
Die van mij blaffen er tegen, ik ben nog volop bezig dat af te leren. Op straat als ze aan de riem zijn reageer ik dan anders dan wanneer ze los zijn in een bos ofzo. Dan loop ik zo snel mogelijk door waardoor ze veel sneller meekomen. Op straat aan de riem laat ik ze zitten en geef ze stukjes koek tot het kind/jogger voorbij is. Ik probeer dat ook als ze los lopen maar dat lukt ( nog ) niet altijd, en dan is hard mogelijk weg lopen of rennen de beste oplossing
Alleen ik snap nooit zo goed waarom joggers vooral, willen joggen in een bos waar honden los mogen terwijl ze bang zijn voor honden. Er zijn een hoop joggers die niet bang zijn, maar ook een hoop die wel bang zijn voor honden. Maar waarom dan toch een plek opzoeken waar honden los mogen.
tuurlijk hebben ze allemaal recht om daar te lopen etc maar waarom als je bang ben?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bange joggers/bange kinderen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Het heeft heel wat inspanning gekost, wat Puzzle en Pim zijn gék op mensen en willen het liefst iedereen om de hals vallen. Maar inmiddels negeren ze hardlopers, fietsers, ruiters en wandelaars zonder honden.

Mét honden wordt het moeilijker. Ze schijnen het moeilijk te begrijpen te vinden dat ze wel de hond, maar niet het baasje mogen begroeten. En de meeste mensen vinden ze zo schattig dat ze de aandacht vanzelf krijgen.

Ze zijn zo enorm gek op kinderen, als ze een kinderstem horen worden ze al helemaal vrolijk en gelukkig. De fokker had jonge kinderen en daar zijn ze als heel jonge pupjes al lekker door geknuffeld, een goede herinnering dus. Daarbij zijn kinderen vaak lekker druk en dat vinden de even drukke Puzzle en Pim natuurlijk geweldig. Dus bij kinderen, zetten we nog volop aandachtsoefeningen in met heel veel 'let op' en beloningen.

Ik vind dat alle honden eigenaren hun honden zo moeten opvoeden dat die niemand lastig vallen. Maar ik vind ook dat iedereen respect en begrip voor elkaar moet hebben. Dus ook dat honden de tijd moeten krijgen dingen te leren: een ongewenste begroeting is nu eenmaal onderdeel van die leerweg ;-)

Overigens is een losloopgebied niet vrijbrief om je hond zijn gang te laten gaan. Een losloopgebied is een gebied waar iedereen van mag genieten, lopend, rennend, fietsend, mensen mét hond en mensen zónder hond. Dit is dus niet een gebied speciaal voor honden, maar een gebied waar een loslopende hond welkom is. Dus een hardloper heeft even veel rechten als een baasje met hond ;-)

We krijgen trouwens vrijwel altijd een bedankje van hardlopers, fietsers en ruiters als we Pim en Puzzle bij ons roepen. Nooit problemen dus.

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Dat lees je ook niet, ik schreef dat ik niet snap waarom als je bang bent voor honden waarom je door een bos gaat waar honden los mogen, dat is wat ik schrijf. Niet dat mensen er niet mogen.

honden page profiel audi the dogaudi the dog

honden foto van audi the dog

ik heb het vroeger mee gemaakt
in bossen met hond komt jogger aan met schrik
de hond denk net als ratteplan dat is een leuk speel kameraadje
en wil begroeten
de jogger pakt uit schrik mij vast in mijn rug en probeert mij tussen hem en de hond te houden waarop de hond het niet snapt en de jogger bijt
de jogger wordt boos en zegt dat ik mijn agresieve hond moet laten afmaken ??????
ik had nog duidelijk gezegd pak me niet vast en blijf rustig
door dat hij me vast pakte reageerde de hond uit bescherming
wat logische is
het is ook normaal als het baasje aangevallen wordt dat de hond beschermt
maar die jogger was zo paniekerig dat hij mij meteen vast pakte FOUT
het was toen een duitse herder van 1 jaar met heel veel leergierigheid en die tweifelde tussen beschermen en spelen
dus hap niet hard maar wel van BLIJF VAN MIJN BAASJE AF

dit heb ik meegemaakt

dikke lik audi

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

@ Annet: ik schrijf ook niet dat jij dat schrijft :-) :-) :-)

Wat ik bedoel: als dat bos nou net bij jou in de buurt is en je rent graag door het bos, dan begrijp ik heel goed waarom ze dat bos kiezen ook al lopen er honden los. Het bos is immers voor iedereen bestemd. Ik zou ook verwachten dat baasjes hun honden bij zich houden, iemand laat zijn paard ook niet tegen mij aan schurken ;-)

De meeste mensen zijn gelukkig wel tolerant als een hond een vergissinkje maakt toch? :-D

honden page profiel audi the dogaudi the dog

honden foto van audi the dog

mountebikers ook zo iets
hoe harder ze fietsen hoe leuker de hond het vind

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

mijn honden doen niets, kijken even om en vervolgen hun weg.

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Tuurlijk maar als je bang bent voor honden waarom dat bos kiezen? Merk aan me honden vooral Bodi dat hij het lijkt aan te voelen wanneer ze bang zijn. Heb ook dagen dat bodi langs een jogger loopt en totaal niets doet, dus hij leert het al. Maar die van gisteren bleef plots stilstaan en was zo bang. Bodi kwam wel terug bij me en kreeg toen een beloning want hij kwam braaf terug.
Maar het heeft tijd nodig voor hij het helemaal afgeleerd heeft. Ik loop al om die reden vaak apart met de mannen, want Kwinto en Bodi samen sterken mekaar aan in het verkeerde gedrag. Zijn ze alleen is het verkeerde gedrag stukken minder. En vooral Bodi wil ik het afleren.
een bedankje heb ik nooit gehad als ze zien dat er wordt geleerd dat joggers niet eng zijn.

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Nou ik ben het wel met je eens hoor Annet. Als je bang voor honden bent ga je toch niet naar een plek waar honden vrijbrief hebben om lekker rond te rennen? Daar zijn al zo weinig plekken voor en hardlopen kan ongeveer overal ;-).. Van mij mogen ze overal hardlopen begrijp me niet verkeerd maar dan moeten ze niet gaan klagen als er een hond los loopt of op ze af komt!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ik denk dat het de plicht is van iedere hondenbezitter om zijn hond bij zich te houden, zodat hij andere mensen en dieren niet tot last is. Joggers zullen niet bang voor honden zijn als ze zien dat de baas ze onder contole heeft. Een losloopgebied houdt niet de verplichting in dat iedere hond persé de mogelijkheid moet hebben om los te lopen . Dit kan mits ze ten alle tijden oproepbaar zijn. Als je je hond los leert volgen ben je al van een groot probleem af. Komen naar de baas en los goed kunnen volgen helpt je van alle problemen af. De hond staat dan onder appel en zal het niet meer in zijn hoofd halen om ergens achter aan te gaan of heen te gaan wat jij niet wil . Kent de hond dit nog niet, dan is aangelijnd houden het motto!
De meeste mensen hier op dit forum zitten nog met zeer jonge honden, die wat dit aangaat nog getraind moeten worden. Maar ook veel mensen denken dat ze na een puppiecursus en een uitgebreide EG1en EG2 er zijn . Maar beseffen niet dat dan de echte opvoeding pas begint. Daarom vaak ook al de moeilijkheden als honden beginnen te puberen. Wat je eerst allemaal aan de lijn leerde , moet ook los geleerd worden en de hond moet dit kennen in iedere situatie. Pas dan kan je hond in vrijheid overal lopen zonder een last of een gevaar te zijn voor anderen! :-D

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Geheel waar, al teken ik voor een hond die net als Jaime's honden even omkijken en doorlopen. Zaligheid, dat zal bij Bodi veel tijd kosten hem zover te krijgen.
:-)

honden page profiel Mayumi & meisjesMayumi & meisjes

honden foto van Mayumi & meisjes

Annet, ik denk niet dat joggers per se een bos kiezen waar honden los mogen lopen. Ze komen liever naar een bos joggen omdat de grond veel minder belastend is voor hun benen, vooral knieën enzo. Mijn man was vroeger ook een hardloper en koos ook zachtgrond. En het bos waar ze kiezen is toevallig een gebied dat honden los mogen lopen. ;-)

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Als je je hond niet los kan of mag vanwege bijtgedrag of niet luisteren dan ga je ook geen losloopgebied in.
Althans ik zou als me honden echt aggressief zouden zijn tegen mens/dier nooit in een losloopgebied in gaan. Ik doe mezelf en me honden daar geen plezier mee, bovendien zijn honden aan de riem een makkelijkere prooi voor loslopende honden.
Gisteren was er in het bos een hond die even aan Bodi wou laten zien dat hij dominant was, heb toen snel Bodi los gemaakt zodat ze het zelf konden uitzoeken.

Kan zijn maar er zijn in het bos twee paden een met zacht zand en een met asfalt, 3 maal raden waar de joggers gisteren voor koos? Niet het zachte pad maar het asfalt gedeelte.
In veel bossen zijn honden verboden, kies dan dat bos als je bang bent voor honden

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Annet daar beschrijf je het dus zelf!! Als alle baasjes zich dus aan de fundamentele regels zouden houden , waren zulke situaties niet nodig . Je zou van baas tot baas kunnen overleggen of je de honden wil laten kennismaken. is het van een zijde niet mogelijk, dat dit goed zou gaan , dan kun je er van af zien en doorlopen. Je legt zelf de vinger op de zere plek. DOORGAAN MET TRAINEN, WANT IEDER HOND KAN HET LEREN!! :-D

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Ja maar ik leer het Bodi tijdens het loslopen, op straat mogen ze uiteraard niet los en dan doe ik het anders dan wanneer ze los lopen, beide manieren worden anders geleerd.
En een zelfverzekerde jogger straalt dat ook uit en dat voelen honden, zijn joggers bang dan voelen honden dat ook en zullen ze anders reageren.
Heb ook meegemaakt dat een jogster stil bleef staan wat Kwinto bijv heel eng vindt en dan ook op een sfatandje begint te blaffen( loopt een jogger gewoon door is er niets aan de hand en reageert kwinto ook niet ) de jogster keek naar kwinto en zei tegen hem ach ik ben totaal niet onder de indruk en kwin hield toen ook op met blaffen.
dus het is van 2 kanten, maar ik ben geen hond en voel of zie niet aan een jogger of hij of zij wel bang is, ik ga er gewoon vanuit en zal dat blijven doen dat wanneer iemand bang is geen bos zal kiezen waar honden los mogen.

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Zo intressant, vandaag in het bos, komt een jogger aan, bekijkt Bodi totaal niet maar loopt gewoon, totaal alsof bodi er niet is, en al kreeg ik de kans bodi te laten zitten voor beloning bodi reageerde totaal niet op deze jogger.
Het ligt dus ook inderdaad vaak aan de jogger, als die gewoon bodi negeert zal er veel minder of helemaal niet worden gereageert. Nu vindt ik dat ook fijn als bodi niet reageert dus ook mijn energie is dan goed. Bodi kwam ook braaf bij me zitten tot de jogger voorbij was. Okee ik gaf hem beloningkjes maar zo moet hij het leren.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,..

Sterre kijkt niet naar joggers, fietsers, paarden..

Maar des al niet te min houd ik Sterre toch altijd maar naast mij als er kinderen aankomen...
Die felle stemmetjes, die onberekenbare bewegingen die er bij kinderen onderling met een spel voorkomen..

Sterre heeft een zeer snelle motoriek en veel kinderen vinden haar eng..

Joggers en of fietsers zien snel genoeg dat Sterre niet eens opkijkt wie er voorbij of eraan komt..

Er zijn wel mensen die met een bocht om haar heen rijden...

In het ergste geval; heb ik een balletje in mijn hand..
En dan kan de wereld een slag in de rondte maken zonder dat Sterre opkijkt..

Sterre was een ACHTER alles aanrenner geworden/jager 1e klas..
Sterre en ik hebben keihard moeten werken aan wat zij nu kan..

Maar het loont de moeite 'dubbel en dwars'..

Groet, Ilja

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

@ Annet, mijne hebben er eigenlijk nooit echt op geeagerd op joggers, nu als ik ga wandelen krijgen ze ook regelmatig van een voor bij komende jogger een aai over de bol

honden page profiel ireenireen

honden foto van ireen



honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik heb het eigenlijk omgekeerd. Ik ga ook altijd hardlopen in een bos waar honden los mogen. Ik ben zowiezo niet bang voor honden maar in het losloopgebied ga ik er altijd van uit dat de honden gesocialiseerd zijn en goed onder appel staan, wat meestal ook zo is en een jonge hond die nog niet te best luisterd daar heb ik geen problemen mee. Ga ik hardlopen in een ander gebied waar niet veel honden komen ben ik meer op mijn hoede. De mensen die hun hond op plekken uitlaten waar het rustig is hebben vaker honden die niet al te best gesocialiseerd zijn is mijn ervaring.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

annet......wie van de honden van jou doet raar tegen joggers/kinderen? en zijn dat reuen of teven?

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hier reageerde Dobby eerst ook op joggers en fietsers, en ging er ook achteraan. De eerste keer werd ik uitgekafferd. Ja, weet ík dat dat beest dat gaat doen... nee dus.

Nu kijkt hij er niet meer naar om. Alleen waar hij wel naar omkijkt: gillende kinderen en liggende mensen. In de zon bijvoorbeeld. En dát is me toch lastig.

Ik snap best dat joggers in het park willen, maar niet waarom ik constant fietsers op de stoep tegenkom. Dat vind ik pas om pissig over te worden. Ja, als ik ze zie aankomen roep ik Dobby bij me, maar soms komen ze van achteren en dan zie ik ze niet en gaan ze geïrriteerd lopen doen vanwege Dobby. Of bij het zebrapad. Kom ik daar met Dobby aan en willen ze de stoep oprijden. Eentje zat een keer niet op te letten en reed bijna tussen de 3 meter flexilijn heen die toch écht tussen mij en Dobby in zat. En dan nog kijken en zuchten naar mij alsof ík wat fout doe. Nou... laten ze die dan bekeuren.

honden page profiel AnnetAnnet

honden foto van Annet

Mijn honden zijn beide gecatreerde reutjes, en ik heb goede hoop dat ik het bij Bodi er wel uit krijg, want in tegenstelling tot kwinto is bodi minder bang voor mensen. hij is onzekerder bij honden dan bij mensen.
Maar het heeft tijd nodig. en het scheelt al enorm als een jogger niet bang is voor honden, als een jogger bang is voor honden dan heb ik al gemerkt reageert Bodi veel meer dan op een jogger die bodi niet bekijkt en gewoon negeert en doorloopt.
Ook Kwinto reageert stukken minder op een jogger die gewoon doorloopt.

Maar ondanks dat er niet veel hier mee eens zijn, maar als een jogger bang is voor honden waarom ga je dan toch nog door een bos waar honden los mogen. Juist als je bang ben straal je iets uit waar honden sneller op reageren.
En tegenwoordig zijn zoveel plekken waar honden niet los mogen of honden gewoon helemaal niet in mogen ga daar dan joggen.
Nu zeg ik totaal niet dat joggers geen bossen in mogen, mijn zegen heb je om daar te joggen, maar alleen als je bang ben voor honden waarom zou je dan een bos in willen gaan waar honden los mogen?
Bij tijden kom ik een bos waar heel veel honden lopen en joggers, maar daar zijn de joggers niet bang en negeren de blaffende honden, en daar leren de honden weer van. Ik roep bodi terug bij joggers en laat hem zitten. Maar de ene dag gaat het beter dan de ander en nogmaals bij een angstige jogger lukt het stukken minder dan bij een niet bange jogger. Dat merkte is dus gisteren ook.
Gisteren was dus een niet bange jogger die Bodi totaal negeerde waarop Bodi zich perfect gedroeg.

Wouter (Gast)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bange joggers/bange kinderen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: oude hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^