oude hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel hetty412hetty412

honden foto van hetty412

Hoi
Ik heb een 14 jarige hond.Een boerenfox.Mijn hond wil niet meer geaaid worden alleen zijn hoofd nog.Ze geeft geen pijn aan bij lopen maar als je haar aanraakt deinst ze terug en kan ze je bijten.Ze bijt niet door.Ze wil ook niet meer aangelijnd zijn want het is een hele strijdt om een riem om te krijgen.Heeft iemand anders dit probleem ook bij een oudere hond.Ik heb van de dierenarts al pijnstillers gehad maar die hielpen niet.
Graag advies.

Hetty

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "oude hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

waarom pijnstillers als je hond geen pijn heeft?
Zou eerst eens goed laten nakijken wat er aan de hand kan zijn. Oudere honden hun gedrag veranderen wel soms, maar hier heb ik dit nooit meegemaakt. Zeker niet om te gaan wandelen of de riem om, ze stonden altijd klaar.

honden page profiel hetty412hetty412

honden foto van hetty412

hoi martine
Als je mijn hond wil oppakken of aait over haar rug dan geeft ze wel pijn aan en ze wil graag wandelen maar niet met een riem om.Het lijkt wel of ze aanrakingspijn heeft.
Hetty

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel 3 doggies

honden foto van Angela en Michel

Ik zou toch controleren of ze niet ergens iets heeft zitten dan??
Het zou natuurlijk ook kunnen dat ze blind/doof geworden is en gewoon heel erg schrik van de aanraking dan??

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

doe haar een halsbandje om wat lekker wijd zit. niet dat het afvalt, maar dat ze er geen last van heeft, er zit altijd een ringetje aan de halsband, hoef je de lijn alleen maar aan te klikken. en laat je de halsband om.

en niet willen aangeraakt worden, ze schrikt misschien omdat ze slecht ziet of hoort ? anders even toch naar je dierenarts om na te laten kijken wat er nou precies aan de hand is.

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

Benji van mijn kon ik ook niet meer aaien.
En hij had echt wel pijn hoor in zijn botten alles wordt gevoelig bij een oudere hond dus ook zijn huidje.
En het grootste orgaan is toch de huid.
Dus ik denk een beetje dat het daar aan ligt.
En bf zijn helemaal niet kleinzerig trouwens zijn best harde honden ;-)

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Weet je ook waaraan je hond pijn heeft? Ik zou ook een los halsbandje omdoen. :-)

honden page profiel hetty412hetty412

honden foto van hetty412

Ze had altijd een bandje om.Maar als ik haar riem om wou doen wou ze dat niet en gromde naar mij.Ik ben al een paar keer bij de dierenarts geweest en die zegt dat het ouderdom is.Ze heeft wel staar op haar ogen maar is niet doof.Ik benader haar al met mijn stemals ik dicht bij haar kom.Ze is altijd een knuffelhond geweest kwam altijd bij mij op schoot of kwam lekker tegen mij aan liggen.Dit doet ze niet meer.Ik heb ook een tuigje voor haar gekocht maar om die om te doen is een strijd omdat ze niet vastgepakt wil worden.
Bij de dierenarts krijg ik alleen maar pijnstillers mee maar die helpen niet.De dierenatrs zegt dat ze voor haar leeftijd er wel goed uitziet.Ik vind het wel jammer dat ze niet meer wil knuffelen want soms komt ze naar mij toe en wil ze wel knuffelen maar dat doet haar zeer.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 1 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zou de hond even laten nakijken bij de dierenarts.Ze kan wel last van de rug hebben.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Vaak is het moeilijk zoeken bij een oudere hond. Het kan dementie zijn, het kan een zenuwverhaal zijn...het kan eigenlijk vanalles zijn. Wat ik wel raar vind, je schrijft dat ze pijn heeft, maar dan zou je met de pijnstillers toch verbetering moeten zien? Of is het echt een licht middeltje? Misschien dat je met homeopathie verder kan komen. Die flinke pijnstillers zijn in mijn ogen ook niet goed voor dagelijks gebruik. Mijn vorige hond (foxterrier gladhaar)heeft de laatste 3 jaar van zijn leven alleen maar pijnstillers gehad, maar ik zag wel dat hij ze echt nodig had. Zonder was het een wrak! Misschien was hij zelfs wel verslaafd aan die middelen en was het daarom een wrak als ik eens een periode zonder die rommel probeerde. Nu zijn foxen sterke honden, die niet snel laten zien dat ze pijn hebben. Ik heb nu zelf nog een kruising fox van bijna 17 jaar. Hem kan ik gelukkig wel zijn riem om doen, loopt ook nog heerlijk mee, maar ook hij wil niet meer zo knuffelen. Vroeger wel! Ik merk gewoon dat hij erg gesteld is op zijn rust en laat hem dan ook maar met rust. Tevens schrikt hij vaker van een hand die ineens in de buurt van zijn ogen komt. Hij kan dan zelfs even zijn bek open doen en ff grommen. Niet dat hij zou bijten, maar het is echt van schrik. Hij ziet niet alles meer. Misschien ziet jouw hond ook nog maar heel weinig. Dat kun je zo niet zien of zeggen, daar zouden ze onderzoek naar moeten doen. Maar doordat die van mij minder ziet en minder hoort, is hij wel iets onzekerder geworden en echt wel veranderd in zijn persoontje....De ouderdom heeft hem veranderd. Ik hoop dat je hond toch nog kan genieten van haar oude dag. Maar ik zou wel op zoek gaan naar een andere dierenarts en daar eens kijken wat die er van zegt. Misschien dat de pijnstillers niet voldoende zijn! Een oorzaak vinden, blijft bij oudere honden lastig...Voor veel onderzoeken moet je ze al een roesje geven, wat voor een oude hond al te veel kan zijn! :'( Maar homeopathie kan ook zeker een uitkomst zijn bij ouderdomskwalen. Veel beterschap voor je oude kanjer.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik zou toch even een second opinion laten uitvoeren.
Kijken of je hond toch geen pijn heeft. Misschien is het wel iets wat makkelijk te verhelpen is.

honden page profiel hetty412hetty412

honden foto van hetty412

Ik heb vandaag een afspraak gemaakt bij een homeopatische dierenarts.Ik kan er vrijdag heen.Hoop dat zij iets aan de pijn kan doen.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan. Hou ons op de hoogte..

honden page profiel hetty412hetty412

honden foto van hetty412

ik ben vandaag naar de homeapatische dierenarts geweest.Waarschijnlijk zit het allemaal in haar hersens.Ze heeft wat middeltjes meegekregen.Hopen dat die gaan helpen.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Hoe bedoelen ze in haar hersens?
Nu maar hopen dat dit gaat werken :-) .

honden page profiel hetty412hetty412

honden foto van hetty412

ik heb cholodin tabletten meegekregen en dat helpt tegen het cognitief dysfunctie syndroom.Dus het denkvermogen van de hond.Ze heeft ook een hartruis en dan kun je wat zuurstof tekort hebben en daar kunnen honden wat verward en angstig van worden.Het lijkt wat op dementie maar toch ietsjes anders.Ik hoop dat ik het goed uitgelegd heb en ik ben wel een anderhalfuur bij die dierenarts geweest en heb zoveel informatie gehoord dat ik niet alles kon onthouden.Ik hoop alleen dat dit helpt want het is nu eigenlijk een zielig hondje.Ze loopt de hele dag met haar staart tussen haar benen en het was altijd zo,n vrolijk hondje.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Hebben ze ook al eens rontgenfoto's gemaakt van haar nek en ruggenwervels? Als je zegt dat ze geen halsbandje om wil dat daar misschien iets aan de hand is? Heel goed trouwens dat je ook naar een homeopaat gaat! Dat kan ook heel goed helpen (en ondersteunen bij evt. normale behandeling). Erg goede kliniek daarin zit in Heiloo.

Beterschap met je hondje!

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Wat jammer dat het zo gaat met je hondje.

Wat kun je nog wel om doen? Tegenwoordig hebben mijn hondjes een tuuigje om ipv een halsband. Van Hurtta heb je tuigjes die je om de kop doet en dan vast kunt klikken aan de zijkant.

honden page profiel hetty412hetty412

honden foto van hetty412

Ik heb al een tuigje voor haar maar het is een strijdt om het tuigje om te doen omdat ze niet aangeraakt wil worden als het tuigje eenmaal omzit en de riem zit er aanvast dan loopt ze gewoon mee en geeft ze ook geen pijn aan.

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van kooikerhondje

Jammer dat dat ook niet goed gaat. Het vervelende is dus het omdoen.

En een riem om de halsband doen? Als dat goed gaat dan zou ik de halsband gewoon om houden ipv afdoen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "oude hond" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ceasar Milan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^