Buddha

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Buddha !Buddha !

honden foto van Buddha !

Hallo,

Wij zijn bezig met het opvoeden van een amerikaanse stafford pup genaamd Buddha. Het gaat heel goed met hem en volgens mij vermaakt ie zich wel bij ons. We zijn met de 10e week op puppie cursus gegaan met hem en dit ging met de week beter. Hij leerde al vrij snel om te zitten en liggen op commando en ook het voor komen gaat goed als ie aan de lijn zit. Soms laten we hem op veldjes los lopen en dan vind ie sommige dingen belangrijker dan zijn baasje, maar dit zien we meestal op tijd aankomen zodat we voor zijn afleiding kunnen reageren.

Het enigste wat ons een beetje dwars zit is dat ie blijft bijten in onze honden, volgens mij een soort van spelen maar word steeds minder leuk met die scherpe puppytandjes. Is er een nette manier om hem dit af te leren of gaat dit vanzelf goed komen ? We zijn heel geduldig en zijn niet van plan om onze buddha dingen met harde hand af te leren. Nog iets. Van ons mag Buddha af en toe op de bank, als het ons uit komt. Gaat perfect. Mag ie lekker bij ons liggen als wij ook op de bank liggen. Maar soms vind ie het nodig om op de bank de springen als wij dat niet willen, en terecht, en dan jagen we hem eraf. Op dat moment gaat ie in zijn bench rijden op zijn dekentje. De bench word gewoon te klein. Is dit afreageren ??

Dank jullie wel, Groetjes Rinsje, Dennis en Buddha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buddha" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel • Renate • & Lunah• Renate • & Lunah 2 doggies

honden foto van • Renate • & Lunah

Rocky bijt ook in Lunah, gaat aan haar oren hangen enz.
En het knullige is dat Lunah hem dan laat geworden.
Vaak haal ik Rocky er dan bij vandaan en zet ik hem in de gang voor een time-out.
Maar heb ook zoiets van ze moeten het toch zelf op zien te lossen, dus Lunah zal vroeg of laat hem moeten gaan corrigeren.

honden page profiel mariekemarieke 2 doggies

honden foto van marieke

Hier ook met onze engelse stafford.

Misschien omdat ze nog pup zijn dat ze het dan nog goed vinden.

Als het te gek wordt laat ik het spel stoppen, werkt heel goed.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 2 doggies

honden foto van Uma & Joker


een hond heeft duidelijkheid nodig.
die snapt niet dat het nu niet uitkomt dat hij op de bank gaat.
het is heel verwarrend voor hem dat hij soms wel op de bank mag liggen, en dan opeens wordt hij eraf gejaagd.
dat zorgt ook voor stres. dus misschien komt dat rijden op het dekentje ook door stress.

dus eigenlijk is het beter om duidelijke regels te maken.
óf wel op de bank óf niet. en niet soms.

of je kunt het aanpakken door de leren dat de hond ook echt alleen op de bank mag springen als jij dat zegt.
dan gaat hij er niet vanzelf op.

en de bench wordt te klein? ja, je pupje groeit.
misschien is het nu handig om een bench aan te schaffen waar hij ook nog inkan als hij helemaal uitgegroeid is.

honden page profiel Buddha !Buddha !

honden foto van Buddha !

Sorry !! Onze Buddha bijt in onze HANDEN !! :S

honden page profiel moniekmoniek 2 doggies

honden foto van moniek

hoi hoi ik heb een fransebullpup van nu 5 maanden en die heeft ook vanaf het begin in mn bordeauxdoggen gebeten,en zelfs op het gemene af!!Ik heb gewacht op het moment dat mn bordeuaxs het echt zat waren,ze pakken hem vanzelf wel aan,zo is het hier gegaan tenminste hahah als ozzie nu langs Budha of lizzl loopt en die trekken hun neus op dan loopt hij door,ik denk dat het aftasten is van de hond tot hoever hij kan gaan en hoe hoog hij in de roedel staat! succes met je mooie pup!! groeten Moniek en de doggies

honden page profiel moniekmoniek 2 doggies

honden foto van moniek

m das iets heel anders hahahhaaa daar heb ik geen ervaring mee :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 2 doggies

honden foto van Uma & Joker

het handen bijten is heel erg speels puppy gedrag.
als hij in je hand bijt, moet je ´Nee´ zeggen.
als jullie aan het spelen zijn en hij bijt in je hand en hij stopt niet als je ´nee´ zegt moet je het spel meteen stoppen en hem even negeren.

honden page profiel mariekemarieke 2 doggies

honden foto van marieke

ooh handen hahah.

Hier heeft Guus het in het begin ook gedaan, maar bij ons doet ze het niet meer, bij vreemden als ze enthousiast is nog wel.
We hebben elke keer hard Nee geroepen en dat hielp

honden page profiel Buddha !Buddha !

honden foto van Buddha !

Thanks voor de supersnelle reacties !

Buddha mag idd ook op de bank als wij het zeggen, heeft gewoon tijd nodig want mijn vorige honden snapten dit ook na bepaalde tijd. De bench word spreekwoordelijk te klein, hij breekt dus zijn bench bijna af als ie gefrustreerd is :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Hoeveel rust krijgt Boeddha? Honden hebben veel rust nodig, zeker pups. Het rijden en in de handen bijten kan ook overprikkeld, oververmoeid gedrag zijn. Gevoelige hondjes zijn nog eerder overprikkeld dan 'gewone' honden. Bodhi is ook erg gevoelig en heeft veel rust nodig om alle prikkels te verwerken. Hij ging als pup dan ook na elke wandeling 2 uurtjes in de bench (4x2 uur op een dag). Het happen werd toen een stuk minder rond de 12-13 weken.

honden page profiel .... 2 doggies

honden foto van ..

Hoi Dennis,
In deze ga ik mee met Uma,
Ik denk dat je hond verward is wanneer jullie hem van de bank jagen, omdat het de ene keer wel en de andere keer niet mag.
Deze verwarring uit hij op zijn dekentje.
Zo zullen er misschien ongemerkt meer dingen zijn die zijn stress kunnen veroorzaken en misschien zoals Angela zegt, dat je hond niet voldoende rust krijgt.
Daardoor raakt hij overprikkelt en dat uit zich vaak in 'slopen' . Ook begreep ik uit je verhaal dat je je hond wanneer hij dus niet op de bank mag voor straf zijn bench in word gestuurd? daar ben ik persoonlijk niet zo'n voorstander van omdat de bench zijn eigen veilige plekje is, en die moet ten alle tijden positief blijven.
Betreft t bank verhaal, Zoals je aangaf zijn je vorige honden hier ook aan gewent.. daar zeg je er wel wat bij, ze zijn er aan gewent en hebben het geleerd. Niet iedere hond reageert het zelfde op het wellus nietus spelletje wat er met de bank word gespeeld, ene keer wel, andere keer niet. De ene zal zich erbij neer leggen, den ander wil er misschien helemaal niet meer op en een andere uit zich weer anders, jou pup raakt blijkbaar verward en uit zich zo, tuurlijk zal hij het leren en zal het wennen, de vraag aan jullie is alleen of je het daadwerkelijk nodig vind om dat aan je hond te leren ondanks dat hij er verward van raakt en daar blijkbaar niet zo goed mee om weet te gaan. Als ik mijn mening mag geven, en dit bedoel ik overigens niet aanvallend, niks van dit alles, maar dat zou ik ervoor kiezen je hond gewoon lekker op de grond te laten, als je dan even wil knuffelen gaan jullie toch zelf even een stukje naar beneden ;-) Dit maakt het een stuk duidelijker voor je hond en makkelijker voor jullie, want straks krijg je ongetwijfeld het probleem dat wanneer je je hond los laat vroeg of laat en zelf even weg bent je hond op de bank kruipt.. en dat is dan niet fout.

Ik wou je alleen mijn mening even laten weten, wat je ermee doet moet je zelf weten, even goeie vrienden ;-)

Groet Marieke

honden page profiel .... 2 doggies

honden foto van ..

ps. een bench is niet snel te klein als je hond begrijpt dat hij is om in te rusten.
Hoeveel honden wurmen zich wel niet op de kleinste kussentjes etc omdat dat zo'n geborgen gevoel geeft ;-)

honden page profiel Buddha !Buddha !

honden foto van Buddha !

Ik me best voorstellen dat het verwarrend kan zijn voor hem om alleen op de bank te als het mag, en dat lukt ook goed. Hij is nu al gewend aan het feit, mede omdat we in het begin aluminium folie op de bank hebben gelegd als hij er niet op mocht. Nu komt ie alleen bij ons liggen als wij dat willen.

We hebben nu een nieuwe bench voor hem waar die gewoon lekker in rond kan lopen en de frustraties zijn eruit. Deze bench word niet als straf plek gebruikt maar is zijn veilige plekje waar die zich lekker in terug kan trekken als ie daar behoefte aan heeft. Ik straf de hond niet door hem in de bench te zetten maar gewoon door mijn stem te verheffen of als het echt nodig is hem bij zijn nekvel te pakken en recht aan te kijken.

Ben nu van royal canin overgestapt op pro plan van purina. Ben benieuwd hoe hij hier op gaat reageren. De eerste dag lijkt ie meteen wat energieker, al is zijn maagje nog wel aan het wennen.

honden page profiel gorby2009gorby2009 2 doggies

honden foto van gorby2009

ik weet niet of deze tip hier mag, maar.... als onze pup in onze handen beet pakten we hem over de onderkaak, met een vinger op de tong, heel even maar, maar wel duidelijk (en direct bij de eerste hap poging) daarbij een duidelijke NEE, en met hoge houding weglopen.

En dat werkt prima.
Ik heb het al bij heel wat pups toegepast, ook op de training, en soms tot verbijstering van de eigenaren was het daarna naar mij toe wel over.

ik heb vaak een pup over de vloer momenteel 1 die ook nogal van het happerige (en een stevig karaktertje heeft trouwens) is, ook in Gorby, Gorby heeft het geaccepteerd tot vorige week, de pup is nu ca. 5mnd, vorige week kreeg de pup opeens een flinke snauw om zijn oren en Gorby keerde zich direct van hem af om een plas te doen (was buiten uiteraard) en die begreep hij heel goed, hij heeft het zelfs niet meer geprobeerd. Maar honden immiteren is lastig, mij nooit gelukt.


En de reactie moet wel direct komen, niet ff het gebijt accepteren, nee, abrupt: daar ben ik niet van gediend.

honden page profiel Buddha !Buddha !

honden foto van Buddha !

Mjaa ik zie het nu nog als spelen, hij begint nu zijn tandjes te wisselen. De hoektandjes zijn er al uit dus nu is het niet meer zo erg :P Dadelijk als ie al zijn tandjes heeft kijk ik of ie nog steeds zoveel wil bijten anders ga ik het hem afleren. Maar als een volwassen hond een puppie iets afleert snapt ie het wel meteen. Ben erg bezig met socialiseren van mijn puppie dus hij ziet iedere dag honden van verschillende rassen en daar speelt ie ook mee.. Laatst was ik op het Parelstrand in Lommel, waar honden gewoon toegestaan zijn btw en daar was ook een amerikaanse stafford. Dit was een gesterilliseerd teefje en daar probeerde hij eens op te rijden. Dit was zo afgelopen... Mooi hoe de natuur zijn werk doet :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Buddha" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Voorgevoel, wie heeft dat ook?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^