Voorgevoel, wie heeft dat ook?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Met onze eerste hond wist ik gewoon dat ze oud ging worden. Hoewel ik 's ochtends als ze niet wakker werd van mij ik wel schrok vanaf haar 11e, heeft Freya de 14 gehaald. Ze was zo'n sterke tante.

Met Chico had ik ook vanaf het begin het idee dat hij 14 zou worden. Zelfs toen hij artrose en een hernia kreeg kon hij nog goed uit de voeten, en hij is inderdaad 14 geworden.

Met Dobby heb ik juist het gevoel dat hij niet oud gaan worden. Typje adhd, veel te schrikachtig (nog erger dan whippet kruising Freya), en gewoon een voorgevoel. Geen fijn voorgevoel, dat kan ik wel zeggen. Zeker aangezien ik het bij de vorige 2 honden bij het juiste eind had.

Hebben jullie ook wel eens zo'n voorgevoel over de hond?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorgevoel, wie heeft dat ook?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Ja, ik ken dat gevoel wel.
Zo wist ik dat onze labrador "gewoon" oud zou worden en dat onze duitse herder aan kanker zou komen te overlijden. Dit gevoel heb ik jaren van te voren al gevoeld.

honden page profiel marionmarion 3 doggies

honden foto van marion

Ik heb 1x een droom gehad dat Spike dood was. Ik janken toen ik sochtends wakker werd ik was echt kapot, het leek zo echt.
Tot ik ineens naast mijn bed keek en verwachte een leeg mandje maar nee hoor, daar lag hij mij aan te kijken. "Waarom huil jij nou??"

En later hoorde ik van een vriendin dat een droom over de dood betekende dat hij oud zou worden. Hij is nu 10 en de dierenarts verwacht dat ie met gemak de 15 kan halen. Hij lijkt niet oud, iedereen schat hem een jaar of 5/6 hij is nog steeds druk en wil nog steeds spelen, spelen, spelen.
Ik hoop dus dat hij de 15 haalt... kan ie mooi mijn ringdrager worden op mn bruiloft ;-)

honden page profiel M@rijkeM@rijke 3 doggies

honden foto van M@rijke

bij 2 van de 3 vorige honden die ik heb gehad was het voorgevoel fout, ik had gedacht dat Nevonda (Duitse staande) wel heel oud zou worden is maar 10 jr geworden en bij Tara (Golden retriever) daar dacht ik die wordt niet ouder als 10 en is bijna 14 jr. geworden, met de huidige honden die ik nu heb denk ik dat ze zo rond de 10 jr. worden

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

geen voorgevoel over mijn hondjes

honden page profiel netjenetje 3 doggies

honden foto van netje

Ook ik heb een voorgevoel waar ik niet echt vrolijk van wordt Ik denk dat onze Odin nu negen maanden niet echt bij ons mag blijven . Bij Atos heb ik dit gevoel totaal niet Toen ik het uitsprak naar mijn man vertelde hij mij dat hij hetzelfde gevoel met Odin heeft. Laten we duimen dat onze lieve angsthaas lang bij ons mag blijven

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondjespeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van kooikerhondje

Bij Bente dachten we altijd die gaat oud worden, zij maakt zich nooit druk en sliep heel veel. Ze is 13 jaar en een paar maanden geworden. Voor een kooikerhondje is dat niet oud, wel 'normaal'. Bij Beetle daarentegen dacht ik altijd dat ze wel een keer iets raars, zoals onder de auto, zou overkomen. Een angstige spring in het veld hondje is ze altijd geweest. Ze is ondertussen 14 jaar geworden, dus ook daar heb ik het (gelukkig!) niet juist gehad.
Probeer je voorgevoel dus aan de kant te zetten en als je bijv. bang bent dat ze onder een auto komt, doe haar dan echt alleen los waar het kan.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Bij Raki had ik wel sterk het gevoel dat hij niet oud zou worden. Hij was behoorlijk ziek toen wij hem kregen en had ook een zwakke maag. Een beetje een zwak hondje zeg maar. En ook erg kippig, dus zijn ogen waren niet heel goed.

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 3 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

ik heb werkelijk geen idee,
tommy is mijn eerst hondje en ik heb geen idee hoe oud hij word

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy 3 doggies

honden foto van Sherilyn en Jazzy

nee dat niet, maar ik heb een week voordat ziggy overleden werd. gedacht, hoe erg zou het wel niet zijn om je hond te verliezen.

En ja hoor een week daarna was ze er niet meer.

Die nachtmerrie waar ik toen op dat moment aan dacht was werkelijkheid geworden :'(

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki 3 doggies

honden foto van Lilly & Csoki

Ik heb er laatst ook een gedacht hoe een leven er uit zou zien als Csok kwam te overlijden, echt hoeveel een hond voor je ka betekenen, niet normaal!
Hoe meer je mensen leer kennen,
Hoe meer je honden wardeert...

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

Ik heb heel sterk me voorgevoelens daarmee.
Ik wist dat mijn benji wel oud zal worden maar voelde wel dat hij toen echt op zijn latste loodjes liep.
Hij is toch 13,8 jaar geworden.
met Simba voelde ik een heel raar gevoel toen ze al 3 uur spootloos was en op het moment dat ik naar huis reed voelde ik dat ze opeens overleden was.
En 17 minuten erna kreeg ik een telefoontje dat ze 17 minuten geleden overleden was.
Dus ik ga zeker altyd me gevoel achterna want die laat me mimer in de steek.
Onze fred die hier loopt zal nog wel even mee gaan.
maar met noeky voel ik het anders dat zij niet al te oud wordt voorgevoel is dat dus.
maar het is lastig als je dat heb hoor.

honden page profiel ingeinge 3 doggies

honden foto van inge

nee, dat nog niet.. Maar ik heb soms wel gekke gevoelens.
De dag dat Ziggy overleed, zat ik op school. Ineens schrok ik overeind en had ik een intens verdrietig gevoel, en dacht "oh jeej, als Yori maar niet nu onder een motorvoertuig rent!" (mijn zusje was die dag aan het oppassen, en laat Yori eigenlijk nooit los, maar toch schoot dit ineens door mijn hoofd!) Ik zag het echt voor me gebeuren: een hond die de weg op rent en aangereden wordt.
Die avond las ik het blog van Sherilyn dat Ziggy was aangereden, en aan de verwondingen was overleden. Op dat moment besefte ik wel dat mijn voorgevoel over Ziggy ging... Had ik dat maar eerder geweten.

Toen mijn pony ging bevallen van haar 1e veulen, zat ik op een examenfeestje. We zaten gezellig te doen. Ineens stond ik op en liep ik naar de gang, naar mijn mobiel. Ik bleek geen bereik te hebben. De andere feestgangers vroegen wat er was. Heel stellig antwoorde ik "Annemarie gaat bevallen". Ik liep naar buiten, waar ik wel bereik had. Even later gaat mijn telefoon: de eigenaar van stal, Annemarie ging bevallen...

Bijzonder hoe sterk de band met je dier kan zijn!!! Ik hoop alleen nooit zo'n soort gevoel voor Yori te ervaren... Hij wordt vast 70 jaar... O-)
Om eerlijk te zijn heb ik van Yori het gevoel dat hij wel oud gaat worden...

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^*** 3 doggies

honden foto van ***^Noortje^***

Ik heb dat soort rare voorgevoelens niet alleen met dieren maar ook met mensen. Of rare dromen die dan uitkomen.

honden page profiel Apple PieApple Pie 3 doggies

honden foto van Apple Pie


honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

Brammetje is mijn allereerste lieve hondje, en ik heb samen met hem afgesproken dat hij niet dood mag gaan voordat we samen met mijn kinderwagen en toekomstige kindjes gaan lopen. Brammetje is echt een bikkel, een beetje kleinzerig, vaak last van zijn oortjes en zijn maag, maar ik denk wel dat hij nog lang bij ons zal zijn. Net zoals met mensen, de mensen die altijd wel een pijntje hebben, worden vaak het oudst! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorgevoel, wie heeft dat ook?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: combi kvv met nrv
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^