Honden en katten..Een Discussie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

dit topic gaat op slot voor overleg in ons modhoekje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden en katten..Een Discussie." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

ik had besloten hier niet meer te reageren,wegens hopeloze reacties!!
maar kom op zeg,yvonne is gewoon niet goed bezig met dieren te vangen en die weg te brengen,helaas is ze er nog vreselijk trots op ook,in mij brengt ze dezelfde woede naar boven als bij yoni,ze mag misschien 12 zijn maar daarom niet minder en haar mening mag hier net zo goed tellen..ik ken menig jong mens die wijzer is als vele ouderen..dus leeftijd erbij halen,sorry,slaat nergens op!!

katten hebben evenveel recht op leven als enig ander levend wezen!
mensen die hun hond achtergesteld voelen,erg triest,als er zoveel honden zouden rondlopen als katten,zouden er nu veel minder honden zijn hoor,een hond en een kat zijn totaal verschillend.ik haalde ook vogels erbij,en dat wordt als onredelijk gezien,terwijl een hond en een kat toch echt net zo verschillend zijn als een kat en een vogel!

bettina misschien een tip,en kan je je naam zelf beter aanpassen,want shit happens in het leven hou je niet al je plantjes mooi,als er morgen zware hagel ofzo valt zijn die er ook niet meer hoor,goed dat je niet in haiti ofzo geboren bent!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn vriendin had van de zomer de ramen in haar huis dicht, omdat de kat van de buren zo nodig naar binnen wou en op het bed ging liggen. De buren zeiden laconiek "ja, dat doet ie" en zorgden niet voor een oplossing. En hond zal dat doen, en de baas zegt dan "ja, dat doet ie"... dan zou de wereld te klein zijn.

honden page profiel ~Weg hier~Weg hier

honden foto van ~Weg hier

Oké. Ik heb dit héle topic gelezen, en dit is míjn persoonlijke mening. Maar voordat ik verder ga wil ik dit zeggen:
Tanja, je hebt alles behalve het recht om dat tegen Yoni te zeggen. Je hebt het recht van meningsuiting. Als je een brutaal iemand wilt tegenkomen, ga dan naar de buurt bij het dichtstbijzijnde station en spreek wat tuig aan, kom dan terug en besef dat Yoni alleen puur haar mening gaf. Verder wil ik zeggen: Mensen, accepteer iemand anders zijn mening, en sorry als ik iemand op zijn ziel trap nu, maar Yvonne is de enige die dat een beetje fatsoenlijk kan hier, aangezien ik mezelf niet kan beoordelen. Yvonne heeft er vrede mee, gaat niet in de aanval als een kip zonder kop om een mislukte wraak actie uit te voeren. Dus mensen: Wees verdraagzaam, luister naar kritiek, want dat is er niet zomaar! Mensen hebben iets tegen je, en dat komt door een of enkele dingen. Als meerdere mensen over hetzelfde struikelen is dat een aanduiding dat je actie moet ondernemen. Als je niet van plan bent te veranderen hoor je niet thuis in deze maatschappij.


Dus nu, mijn mening:
Ja, katten horen op hun eigen terrein te blijven! Daar ben ik het helemaal, 100% mee eens! Maar katten zijn eigenwijze dieren, bovendien verschillen ze nogal, de een blijft de hele dag binnen, en de ander zou dan gek worden. Dat zie ik hier ook bij onze 4 katten. Allemaal helemaal verschillend. Dus als je zegt: Mijn kat kan dit, mijn kat doet dat. Pech. Mijn kat is niet jouw kat, of de kat van de buren. Het indiceert dat het in sommige gevallen mogelijk is, NIET ALTIJD. Dus stel: er komen steeds katten op je terrein, dan vind ik dat je wel zo verdraagzaam moet zijn om er tegen te kunnen als ze níets doen, dus gewoon rondlopen. Als ze echter voor OVERlast gaan zorgen, dus niet gewoon last, dan móet je maatregelen gaan nemen. Zet een emmer met water klaar, en gooi hem over de kat heen. Nou, was dat zo moeilijk? Praat met de eigenaren van de buren. Oké, dus nu over het principe: elke kat die je tegenkomt vangen. Daar ben ik ABSOLUUT op tegen. Waarom? Omdat ik vind dat je met je poten van iemand anders zijn dieren moet afblijven. Katten nemen dat op als een mentale aanval. Stel: Je hond wordt aangevallen, een fysieke aanval, dan probeer je toch ook de hond te redden? Precies hetzelfde bij katten vangen, die beestjes houden er een trauma aan over. En om dan te zeggen: Ja, de zwerfkatten vinden dan een huis. Oja? Hoe weet jij zo zeer dat ze sociaal genoeg zijn zodat ze die schattige kittens overtreffen of überhaupt ooit in een hok worden gezet. Zwerfkatten zijn vaak wild en onsociaal, als ze in een asiel komen hebben ze misschien 10% kans om NIET ingeslapen te worden. Nou, Yvonne. Als jij 60 hebt gevangen, en er zijn 20 ervan zijn huiskatten die worden opgehaald, en 40 zijn zwerfkatten. Dan zeggen we dat 10 sociaal genoeg zijn, dus dan heb je er 30 over. 5 die nog een tweede kans krijgen en jaren in het asiel blijven. Dus dan heb je 25 katten die worden ingeslapen. Nou, wees in het vervolg net zo trots als je nu bent als je een kat aanrijdt. En kijk alsjeblieft even naar het eerste deel van dit bericht over Kritiek en veranderen, en bedenk dat dit óók kritiek is. Dit was dus mijn totale mening: Sommige katten kan je niet veranderen, heb er vrede mee. Ga met de eigenaar praten net zoals dat je overlast hebt van een hond die de hele nacht door joelt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden en katten..Een Discussie." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 11 van 11 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: De gekke 5 minuten!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^