Honden en katten..Een Discussie.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Maaike&BaileyMaaike&Bailey

honden foto van Maaike&Bailey

ben benieuwt wat ze zeggen op het kattenforum haha!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden en katten..Een Discussie." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

inderdaad, katten willen niet aan een lijntje uitgelaten worden, en veel katten vinden alleen binnen blijven ook niet lekker, sommige kattenrassen zijn daar wel meer voor geschikt (perzen) maar de meeste katten vinden dat veel te weinig ruimte. je kan katten maar heel weinig leren, maar als je ze kan leren om op de kattenbak te gaan kan je ze ook andere dingen leren. 2 katten die wij vroeger hadden, konden op hun achterpootjes staan, en dan met de voorpootjes tegen elkaar aanstaan, voordat ze hun eten kregen. ook ging 1 van die katten altijd zitten als je zachtjes op zijn kontje duwde. je kan katten dus wel dingen leren, het gaat alleen niet zo makkelijk als bij honden. als je trouwens niet wil dat katten in je tuin poepen, kan je koffiedik strooien, zie je bijna niet op de aarde (zelfde kleur) en katten vinden het niet langer fijn om daar te zitten, en zullen dus een ander plekje zoeken

honden page profiel • Renate • & Lunah• Renate • & Lunah

honden foto van • Renate • & Lunah

Ik heb zelf ook 2 katten, lopen ook los buiten maar moet zeggen dat ze meerendeel in onze tuin zitten of op ons veranda.
Kan misschien komen omdat ze nog jong zijn (zijn net 1jaar)
En mijn (gecastreerde) kater is laatst aangevallen door de buurkat, dus die blijft uberhaubt nu wel dicht bij huis haha :P
Met mijn 2 hondjes en de 2katten gaat goed.
Ons Muis heeft kittens dus komt niet buiten nu. (Leuk is dat, is ze krols, hou je dr expres binnen want mocht pas na de krolsheid gesteriliseerd, en dan smeert ze m het ****)
Dus nu 4 lieve kleine katjes, die gelukkig allemaal al voorzien zijn van een nieuwe baas, nog 4weekjes en dan mogen ze weg :-)
Maar voor zover ik weet doen mijne het op de bak als ze buiten zijn, ons Pluis komt steeds ff binnen om te eten, drinken, dan hoor ik m graven in de bak en gaattie weer naar buiten.
Misschien dattie

honden page profiel • Renate • & Lunah• Renate • & Lunah

honden foto van • Renate • & Lunah

het alsnog bij de buren doet maar dat weet ik niet :-$
En om nou te zeggen dat ik dat ga controleren,,, nee.
Ik zie alleen wat ze hier op de bak doen.

Maar ik moet zeggen dat ik het eigelijk ook raar vind dat je wel honde maar geen kattebelasting betaald, want hondenpoep moet je opruimen etc...
En je ken moeilijk achter je kat aan gaan lopen met een zakkie denk ik *lol*

(ging ff wat fout dus vandaar 2reacties *lol*) O-)

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

Vandaag toevallig de 3d film Cats & Dogs gezien maar die konden wel heel goed met elkaar overweg. :-)

honden page profiel millymilly

honden foto van milly

ben het helemaal met je eens
ik heb 7 katten en die mogen niet de straat op
hebben het prima in de tuin waar ze niet uitkunnen
maar wat zo raar is mijn hondjes spelen heel lief met de katten
zo wel in de tuin of binnen
maar zien ze een kat op straat is het foute boel
gek he

honden page profiel Me and my ShadowMe and my Shadowbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Me and my Shadow

nou ja, ik heb 2 honden en 3 katten en al zou ik in een huis wonen met een giga tuin dan zou ik een ren maken of mijn kat aan een tuigje laten wennen. je hoort vaak van katten baasjes zeggen dat katten zo graag buiten willen lopen, maarja mijn honden zouden ook dolgraag de hele dag los buiten willen lopen en struinen O-) dus ja, mijn katten blijven in mijn huis en vinden het heerlijk. zo hoef ik niet elke nacht wakker te liggen of ze thuis komen ja of nee of dat ze gegrepen worden, vergiftigd neergeschoten of aangereden :'( je moet eens weten hoeveel wij in de winkel aan anit katten materialen verkopen! (vieze spray luchtjes, ultra sonische geluiden enz..)

honden page profiel geen lid meergeen lid meer

honden foto van geen lid meer

voor erika

een kat niets leren ???
wij hebben een kat gehad en die had ik deze dingen geleerd ...

pootje geven
andere poot
zit
liggen
meelopen aan de lijn en deed dan ook zijn behoefte

dus het is een fabeltje dat je een kat niets kan leren hoor

nu hebben we 2 kittens van 4 mnd
en allebei geven ze al pootje voor een snoepje
je moet er gewoon mee bezig zijn
net als een hondje/pupje

en ben het er zeker mee eens dat een ander geen last moet hebben van de kat van een ander
dus bij ons zitten ze netjes of binnen of in de ren
hier is het toch te gevaarlijk in de straat met druk en hard rijdend verkeer
maar heb ze liever bij me veiligheid voor alles
en ze komen dan ook niet onverwachts zwanger thuis ;-)

honden page profiel geen lid meergeen lid meer

honden foto van geen lid meer

hier onze veilige ren


honden page profiel • Renate • & Lunah• Renate • & Lunah

honden foto van • Renate • & Lunah

Mijn katten gaan naar buiten als we wakker zijn en ze naar buiten willen, als ik weg ga naar de winkel of naar het werk roep ik ze naar binnen en avonds voordat het begint te schemeren roep ik ze weer binnen :-)
Ze zijn hier alleen buiten als we thuis zijn, en ga niet eerder weg als dat ik mijn lieffies weer veilig binnen heb :-D

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

heb vroeger ook katten gehad had een beneden huis heb specaal de tuin helemaal afgezet voor de katten.
ze mochten alleeen buiten al ik thuis was over het al
gemeen vindt ik de meeste mensen met katten een klein beetje asco niet persoonlijk aangesproken voelen.
maar hier in rotterdam oost zijn ze wel heel makkelijk met hun kittens hup heel de dag naar buiten ik mijn teckels netjes opgevoed katten komen ons echt achter na gelukkig niet te dicht bij maar wel heel dicht in de buurt.
mensen pas zelf op de kat.
waarom geen katten belasting zij laten echt overal hun stront achter en daar hoor je niemand over :'(

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Op zich vind ik katten best leuk. Wat ik vervelend vind is dat er mensen zijn die ze gewoon constant buiten laten. Ik heb al eens een deel van mijn schutting moeten vervangen doordat een post door kattenpis was weggerot. En dan een eigenaar die doodleuk zegt: dan jaag je em toch weg? Nee, ik wil dat JIJ er voor zorgt dat jou kat niet in mijn tuin komt.

Maar goed, kansloos gevecht vrees k.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Sinds het overlijden van mijn hond vorig jaar, heb ik weer érg veel last van katten in de tuin. Een hond die regelmatig in de tuin loopt, schrikt katten toch wel degelijk af.

Deze zomer wordt er iedere avond/nacht dus weer flink gegraven en gepoept in de tuin. Het is vreselijk smerig, maar van de week pakte ik per ongeluk zelfs een kattendrol op met mijn blote handen.

Ik heb hier en daar wat siersteentjes (ook kleintjes) in de tuin liggen en dácht dat er 'n steentje in het gras lag. Dat pakte ik dus op en... constateerde dat ik een halfzachte kattendrol in mijn hand had!!!
O-)

honden page profiel Heidi & BobbyHeidi & Bobby

honden foto van Heidi & Bobby

Belasting is een betaling voor door de overheid geleverde diensten. Voor honden zijn er dingen als losloopgebieden, speciale bakken voor de poep, schoonmaakkosten van stront op straat. Daar betaal je in principe voor.

Voor een kat zijn er geen apart ingerichte gebieden en parkjes. En al doet hij zijn behoefte helaas ook vaak waar het niet hoort, dan nog zal een kat het meestal ergens in een perkje doen en netjes begraven.

Dit gezegd hebbende moet ik wel kwijt dat ik het ook niet eens ben met hondenbelasting. Bij mij in de buurt worden voornamelijk wat loze stukjes berm langs een drukke weg (!!?) tot losloopgebied gebombardeerd. Op een voorstel de hondenbelasting af te schaffen werd geschokt gereageerd, want deze was nodig om de tekorten in de gemeentekas aan te vullen.Sorry, maar dat vind ik niet kunnen. Hondenbelasting moet ten goede komen aan de honden, niet om de etentjes van de burgemeester te financieren.

honden page profiel JaneJane

honden foto van Jane

de spreuk luidt niet voor niets:

een hond heeft een baas
een kat heeft personeel
;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nee hoor Heidi, de honden belasting komt uit de tijd van hondenkarren. Wie een kar met trekhond had, verdiende ermee, en vandaar dus de belasting. Vroeger stond er ook belasting op andere rare dingen zoals het aantal ramen in een huis, en hoe breed het achterdek van een schip: vandaar die smalle dikbuikige zeilschepen.

De wet die destijds bedoeld was voor trekhonden, heeft men gewoon gebruikt om belasting te heffen voor huisdieren, en pas sinds kort doen gemeentes wat. En dat is alleen maar omdat veel mensen klaagden over hondenpoep, en honden bezitters strenger aangepakt werden. Daardoor zijn er ook veldjes gekomen waar je het niet op hoeft te ruimen.

Op zich is er niets mis met katten, vorige week zelfs stapte ik uit de auto en er stond er een naast me te mauwen die besloot dat ik een kattenmens was. :-D Dat beest reageerde net zo op een vreemde als Dobby: aandacht voor mij (het beest).

Maar die kattenpoep in de tuin is vreselijk. En dan nog het hele zwerfkatten probleem. Er moet gewoon huisdieren belasting komen, voor een ieder type dier waarvan de algemene consensus is dat deze dagelijks, dan wel regelmatig op de openbare weg komt: honden, katten, paarden, pony's etc. Want hoewel paardenmest fijn uit elkaar geplukt word door musjes is het ECHT niet fijn als je daar met je fiets doorheen moet en je daarna de fiets in de gang moet parkeren.

honden page profiel Heidi & BobbyHeidi & Bobby

honden foto van Heidi & Bobby

Over de oorspronkelijk vraag, ik denk niet dat je katten en honden zo met elkaar kunt vergelijken. Goed, het zijn allebei populaire huisdieren, maar daar houdt de gelijkenis wel mee op.
Je kunt je ook gaan afvragen waarom honden en katten wel in huis mogen wonen, maar een paard niet. Of waarom een cavia in een kooitje zit, terwijl een hond vrij in huis loopt. Voor verschillende diersoorten kunnen verschillende omgangsregels gelden.

Ik vind trouwens niet dat een kat anderen tot last mag zijn met honden uitdagen of in de tuinen van de buren schijten, net zo min als een hond anderen tot last mag zijn door bv. continu blaffen.
Maar dat ligt meestal voornamelijk aan de baasjes. Omdat een kat i.h.a. makkelijker te houden is en minder verantwoording vraagt, zou het soms zo zijn dat juist de wat minder verantwoordelijke baasjes die een hond teveel werk vinden wel een kat nemen? (Dit soort beweringen kun je natuurlijk niet gaan omdraaien. Uiteraard is niet iedereen met een kat onverantwoordelijk, noch is iedereen met hond dat wel.)

Wat ik me ook afvraag, waarom zijn katten uit huis tuin en keuken nestjes gratis, terwijl er voor honden uit zo'n nestje wel een paar honderd euro gevraagd wordt?

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

1. niet elke katten eigenaar gooit zijn kat buiten de deur. er zijn ook mensen met katten die wel in de tuin mogen en dan soms ook ontsnappen.
2. een kat bijt een hond niet dood. een hond bijt wel een kat dood.
3. een kat is geen hond, en dus ook niet zomaar even te trainen met een koekje en een kaasje.
4. een kat valt alleen honden aan als de kat al eerder een NARE ERVARING MET EEN HOND HEEFT GEHAD.


ik heb 4 binnen katten, en soms ontsnapt er een die haal ik dan ook zo snel mogelijk weer naar binnen..
als een van mijn katten door een hond dood gebeten zou worden, sla ik die hond ze hersens in.. of het nou een natuurlijke reactie was of niet .. :(

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy

honden foto van Sherilyn en Jazzy

ben hier misschien de enige, maar wij hebben zelf een kat.

Wonen midden in de polder en niemand heeft er last van. Ze poept daar ook meestal en is gesteriliseerd , dus geen krolse kat.

Ze is totaal niet bang voor honden en gaat er ook nooit achteraan, dus ik erger me er niet aan O-)

1 ding, honden poep is meestal wel groter dan kattenpoep O-)

MIJN MENING

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Mensen moeten zich nog bewust worden van het feit dat je katten ook kan opvoeden en trainen :-D

En niet vergeten dat de kat niet perse de zwakkere is O-)

check mn topic O-) :-D

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

O-) O-) O-) O-)

Valt mij dit even tegen op dit forum

O-) O-) O-)

Ik had van de meeste baasjes hier veel meer, euhm.., meer inzicht verwacht.. O-) O-) O-)

*Als een kat in je tuin poept, begraven ze het weer dus ruiken doet het niet.

*ben je later in je tuin aan het graven/wroeten en mocht je toevallig op poep stuiten, bad luck, maar ik neem aan dat je je handen zo wie zo wast nadat je hebt getuinierd?

*Staan jullie achter de huidige honden belasting O-)
Dat niet eens aan honden(welzijn etc) wordt gespendeerd en in de grote pot verdwijnt?

Ikke niet O-)

en dan ook nog eens katten belasting..?(zal bij eventuele invoering dito verhaal worden)
Wat is de meer waarde van Kattenbelasting? Nog meer katten in het asiel (kat is in princiepe niet duur, met belasting wel)

* enne vogelpoep dan, en andere dieren op en rond je huis, die niet bij jou of wie dan ook horen en hun poep daar laten waar het hun uitkomt?


Je kan niet alles controleren in het leven O-)
Mochten buren last hebben ben ik met alle plezier bereid mee te zoeken naar oplossingen (die zijn er genoeg)

Waar iedereen eens wat meer bij stil zou moeten staan is waar ze hun eigen troep laten!

Daar stoor ik mij wel mateloos aan, niet de natuur die gewoon zn ding doet, mensen die hun afval daar waar het hun uitkomt loslaten!!!

Katten belasting..&$#$##$^^^&*(*(& grapjassen.. O-) O-)

honden page profiel isabelle isabelle

honden foto van isabelle

Krolse poezen zijn idd zwaar irri O-) en plas van een ongeholpen kater tegen je schutting stinkt idd enorm O-)

emmer water erover heen en je probleem is opgelost O-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Nou dan maak ik me weer hard voor de mensen die overlast hebben door katten... Of liever de baasjes, want een kat kan er zelf niets aan doen. :-)

Persoonlijk ben ik zeker niet liefhebber van katten, maar absoluut geen hater! Waarom geen liefhebber?

Ze poepen overal. Ook in mijn tuin, waar ik iedere maand de hypotheek voor betaal. Het is van mij, iemand anders heeft het zijn huisdier niet te laten bevuilen. Ik vind het gewoon aso dat mensen hun huisdier bij de buurman in de tuin laat schijten.

Je kunt je deuren in de zomer niet meer open laten staan. Ik had meerdere keren de kat van de buren binnen, die vrolijk van zich af zeek. Moet ik als een kluizenaar mijn deuren dicht houden omdat iemand anders niet zijn dieren bij zich houdt?

Eens een vogelrijke tuin... Nu... Wat zijn dat, vogels? Alles wat uitvliegt wordt opgevroren. Niets geen natuur meer aan met een drukbevolkte wijk waar nog mee katten dan mensen wonen.

Schade aan auto's. Ik heb een oldtimer Mercedes prachtig in de lak, staat in gemeenschappelijke garage, waar ik een plek gekocht heb. Er liggen regelmatig katten op de motorkap en het dak: op sommige plekken ontstaan kleine krasjes dat die katten schijnbaar wel eens de nageltjes gebruiken.

Katten en verkeer. Ik ben eens uitgeweken voor een kat. Ik kon niet anders dan een stoeprandje pakken omdat remmen alleen niet genoeg was. Dit kostte mij niet alleen twee banden, maar ook twee velgen. Eigenaar kat aangesproken die doodleuk zei dat ik het niet kon bewijzen dat het haar kat was.

Dat gekrijs 's nachts... Houd je kat binnen als ze krols is.

Agressieve katten mogen schijnbaar wel honden aanvallen. Er is werkelijk geen baasje die zijn asokat weghoud bij mensen die hinder ondervinden. Je wilt niet weten hoeveel honden blind zijn door een kat. En daarbij: een aanval op een jat gebeurd vaak op de grond van een ander, een aanval op een hond gebeurd vaak op eigen grond of gemeenschappelijke grond als de hond is aangelijnd. De hond van mijn ouders heeft 5 katten doodgebeten, nadat ze als pup erg verwond was door een kat. Dit alles gebeurde on de goed omheinde tuin van mijn ouders. De buren waren meerdere malen aangesproken. Mijn ouders zijn namelijk liefhebbers van vogels, zowel wild als eigen vogels en die werden regelmatig uitgemoord door buurkatten. Weet je wat de buren zeiden? Dat dat de natuur van de beestjes was. Zielig voor de katten die het leven lieten, maar de schuld van de baasjes.

@lunae: jij hebt bij het hersens indammen van zo'n hond, niets op iemand anders grond te zoeken ;-)

Kortom: ik betaal belasting (vind overigens dat katten èn honden niet belast moeten worden), ik ruim de poep op, laat mijn honden niet op andermans grond komen, laat ze niet kabaal maken, laat ze niemand lastig vallen en ze niets slopen. Zoals de meeste hondenbezitters en zoals bijna geen kattenbezitter.

Zoiets? ;-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Hm... Wat tikfouten... Zo'n iPhone werkt niet zo prettig om langere teksten te tikken ;-)

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem

honden foto van Annelies met  Sem

We hebben zelf ook al 20 jaar een kat hier rondlopen. Als hij naar buiten wil blijft hij netjes aan de deur staan wachten totdat ik zijn tuigje heb omgedaan. Hij kan aan een lange lijn door de hele tuin heen lopen en op zijn plekje gaan zitten.
Wij hebben een kat, en wil absoluut niet hebben dat andere daar last van hebben.

Vind het vreselijk als er een vreemde kat hier in de tuin zijn behoefte komt doen en zeer zeker in de groentetuin.

Een kat kun je net zo goed iets leren als een hond. Die van ons gaat op zijn plek liggen als je dat zegt, hij gaat ook zitten op commando. Hij heeft als kitten ook heel wat opgepikt van de honden. Hij deed gewoon hetzelfde als de honden.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Ook ik ben in het bezit van 2 honden en 3 katten. Mijn katten lopen gewoon buiten en komen ook buiten de achtertuin. Nou woon ik aan de rand van een klein dorp en gaan ze bij mij gelijk het veld in dus mijn buren hebben er geen last van.

Als ik zou horen dat mijn buren last hebben van mijn katten gaat er een stroomdraadje langs de bovenkant van de schutting en blijven ze in de achtertuin. Zij hoeven immers geen last te hebben van mijn beestjesgekte. Vooralsnog krijg ik echter alleen positieve reacties want mijn katten zijn actieve jagers dus niet alleen mijn huis maar ook dat van mijn directe buren is muisvrij. Een hele kunst op het platteland ;-)

Er komen wel regelmatig buurkatten in mijn tuin maar die worden er dan proffesioneel uitgemept door mijn rode kater O-)

honden page profiel

honden foto van

ik heb zelf ook een kat en twee honden,mijn kat komt niet buiten.maar hoe sommige mensen kunnen reageren op katten is niet gewoon meer.ik heb vroeger ook een kat gehad en die had bij de buren in de tuin gepoept.kijk dat ze dat niet leuk vonden kon ik heel goed begrijpen.maar om hem dan vervolgens zo,n schop te geven tegen zijn koppie dat zijn oortje zo dik was ineens.dat is niet normaal meer ,kon wel naar de da toe en heb samen met de da moeten besluiten om mijn kat te moeten laten inslapen :'( .want zijn koppie was zo erg beschadigd.ik moet het nooit meer zien dat zoiets gebeurd want dan hebben ze met mij te maken

anita

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Hè bah Anita, wat walgelijk dat mensen dit je kat hebben aangedaan. Dit soort mensen hoort zelf niet los te lopen.

Laat wel duidelijk bij mijn verhaal: ik zal een kat nooit pijn doen, het is een dier en kan er niets aan doen. Ik ben vooral boos op de baasjes die de katten overlast laten veroorzaken.

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

hier ook 2 katten, die gaan wel naar buiten het verste weg dat ze gaan is op de stoep voor me eigen voortuin. In mijn vorige huis had ik deze katen al en wilde niet dat ze de tuin uit gingen achter, heb toen damwandschuttingen geplaatst, die hebben dus een bovenrand die niet geschikt is voor kattenpoten en dus gingen ze daar niet overheen. Jaren later zijn we verhuist en de conclusie is achter gaan ze de tuin niet uit en voor gaan ze niet verder als de stoep om vervolgens weer terug te komen en dat terwijl er nu een normale schutting van hout staat.

honden page profiel DanielleDanielle

honden foto van Danielle

Ik heb mijn hond geleerd niet op katten te jagen ;-)
En wat had ik daarvoor nodig?? Juist de buurkatten op straat!
Het enigste waar hij ze weg mag jagen is zijn territorium (de achtertuin) incl onze eigen poes, die gaat er daarom altijd voor uit!
En als mijn poes op straat loopt en word opgejaagd door andermans hond vind ik dat heus niet zo erg maar het word natuurlijk anders als de hond schade aanricht bovendien hoor je je loslopende hond onder appel te hebben en juist "jullie" willen geen kat onder de auto maar ook geen hond neem ik aan O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden en katten..Een Discussie." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 11 123 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende forumvraag: De gekke 5 minuten!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^